ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αποχώρησε ο Ξηροφώτος

αποχώρησε-ο-ξηροφώτος-817502

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Για περίπου δύο χρόνια παρέμεινε στο πόστο του προπονητή της Νίκης Βόλου ο Στέφανος Ξηροφώτος, ολοκληρώνοντας τη χρονιά στον πάγκο των κυανόλευκων το περασμένο Σάββατο στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών στο γήπεδο Κερατσινίου.

Η πρώτη του επαφή με τη Νίκη Βόλου ήταν τον Απρίλιο του 2016, όταν και ανέλαβε τα ηνία της ομάδας για μόλις δύο παιχνίδια, για να επιστρέψει και πάλι στον πάγκο της λίγους μήνες αργότερα και στις 26 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, διαδεχόμενος τον Λεωνίδα Μπίλη, ο οποίος τον είχε αντικαταστήσει το καλοκαίρι.

Η πρώτη «γεμάτη» χρονιά του Βολιώτη προπονητή την περίοδο 2016-17 «έγραψε» στο κοντέρ του 13 νίκες, 5 ήττες αλλά και 9 ήττες, σε μία χρονιά με διοικητικά σκαμπανεβάσματα και παίκτες να παίζουν για τον ίδιο τον προπονητή τους, αλλά φυσικά και για τη φανέλα του ιστορικού συλλόγου.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο για τους κυανόλευκους, είναι σίγουρο πως δεν άφησε ικανοποιημένους τους φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι για ακόμη μία περίοδο και μετά τον υποβιβασμό του συλλόγου στη Γ’ Εθνική θα πρέπει να περιμένουν άλλη μία σεζόν τουλάχιστον, προκειμένου να δουν την ομάδα τους να επιστρέφει στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο 42χρονος Στέφανος Ξηροφώτος, έχοντας στο πλευρό του τον Φάντζιο Μπούις από την αρχή της περιόδου κατέγραψε φέτος στο πρωτάθλημα 13 νίκες, 7 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, έφθασε με τη Νίκη στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Πλέον οι δρόμοι του Ξηροφώτου με τη Νίκη χωρίζουν για δεύτερη φορά, με τον ίδιο να «βγάζει» ολόκληρη τη σεζόν, κάτι που είχε να συμβεί με προπονητή από την περίοδο 2009-10, όταν ο Ουρουγουανός Χόρχε Μπάριος, «κουμαντάριζε» μια ομάδα μόνος του και εν μέσω χιλίων προβλημάτων.

Στο αντίο της Δ.Ε. των κυανόλευκων σημειώνεται ότι: «Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924, ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της ομάδας μας, με τον προπονητή κ. Στέφανο Ξηροφώτο. Ο Στέφανος θα είναι πάντα ένας φίλος της Νίκης Βόλου και τον ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά του τα σχεδόν 2,5 χρόνια που υπήρξε προπονητής της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προπονητική του πορεία».

Στη Ρόδο ο Ξηροφώτος

Ο Βολιώτης τεχνικός από σήμερα μέχρι και τις 23 Ιουνίου θα βρεθεί στη Ρόδο, προκειμένου να συμμετάσχει στη σχολή προπονητών για τη 2η φάση της Σχολής UEFA Pro, δίνοντας του πλέον το δικαίωμα να αναλάβει τις τύχες ομάδων ακόμη και Super League.

Στη συγκεκριμένη σχολή θα λάβουν μέρος γνωστοί προπονητές, όπως Αλέξης Αλεξανδρής, Στέλιος Βενετίδης, Γιώργος Κούτσης, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, Κώστας Φρατζέσκος κ.α.

Συγκεκριμένα στη σχολή προπονητών για τα διπλώματα UEFA Pro θα συμμετάσχουν οι παρακάτω 28 προπονητές: Γιώργος Αβραμίδης, Αλέξανδρος Αλεξιάδης, Σωτήρης Αντωνίου, Διαμαντής Βάβαλης, Λευτέρης Βελέντζας, Στέλιος Βενετίδης, Πέτρος Δημητρίου, Θεοδόσης Θεοδοσιάδης, Γιώργος Καραϊσαρίδης, Νίκος Καραμπετάκης, Γιώργος Κόλτσης, Δημήτρης Κοροπούλης, Γιώργος Κούτσης, Παρασκευάς Κωνσταντακόπουλος, Δημήτρης Μαυρογενίδης, Νίκος Νεντίδης, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, Στέφανος Ξηρόφωτος, Γιώργος Πετράκης, Γιάννης Πολλαετίδης, Βαγγέλης Σταυρακόπουλος, Γιάννης Τάτσης, Κώστας Φρατζέσκος και Ηλίας Φυντάνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου