ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με τεσσάρα στους «4» του Κυπέλλου Ερασιτεχνών η Νίκη Βόλου

με-τεσσάρα-στους-4-του-κυπέλλου-ερασι-8030

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Χωρίς να δυσκολευτεί η Νίκη Βόλου ξεπέρασε το εμπόδιο του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων Ημαθίας και πήρε την πρόκριση για τους «4» του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, όπου θα συναντήσει τον Νέο Αμφίλοχο, μετά το χθεσινό 4-1 της Κατερίνης.

Οι κυανόλευκοι δείχνουν ασταμάτητοι παρά τα όποια αγωνιστικά προβλήματα παρουσιάζονται στο διάβα τους και έτσι νέο «θύμα» ήταν ο Κυπελλούχος Βέροιας, με τη Νίκη Βόλου να πατά γκάζι από νωρίς, για να ανοίξει το σκορ στο 3ο λεπτό με τον Χρ. Καρτσαμπά. Το 2-0 ήρθε στο 55’ από τον Ιορδανίδη, με τον Μέτσε να χάνει πέναλτι στη συνέχεια και τους Ημαθιώτες να μειώνουν σε 2-1 με τον Τσουλχάι στο 86’. Ομως, οι Αναστασίου στο 89’ και Αλ. Καρτσαμπάς στο 90’, διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Πώς παρατάχθηκε

Σε αντίθεση με το παιχνίδι στην Ιτέα, κάτω από τα δοκάρια της Νίκης Βόλου βρέθηκε και πάλι χθες ο Θεολόγης, με τους Γενιτσαρίδη – Λάιο, να τοποθετούνται στα άκρα της άμυνας, την ώρα που κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Χρ. Καρτσαμπάς και Κραγιόπουλος. Μπροστά τους και σε ρόλο κεντρικών μέσων τοποθετήθηκαν οι Μέτσε και Βέργος, με τον Ιορδανίδη να έχει ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του. Στα άκρα της επίθεσης τοποθετήθηκαν οι Τζάθας (αριστερά), Βουρδάκης (δεξιά), με τον Αναστασίου να κινείται στην κορυφή της επίθεσης.

Γκολ στο… σπίτι του

Η Νίκη Βόλου προηγήθηκε με τον Κατερινιώτη, Χρήστο Καρτσαμπά, μόλις στο 3’, με τον κεντρικό αμυντικό να αξιοποιεί με πλασέ την εκτέλεση φάουλ του Μέτσε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι θέλησαν να πετύχουν την ισοφάριση, όταν στο 22’, ο Γ. Κίτσας «έσκαψε» την μπάλα πάνω από τον Θεολόγη, όμως αυτή πέρασε για λίγο άουτ. Νέα τελική προσπάθεια καταγράφηκε στο 25’ και πάλι με πρωταγωνιστή τον Χρ. Καρτσαμπά, ο οποίος απείλησε αυτή την φορά με τον κεφάλι, με την μπάλα να περνά εκτός εστίας. Ο Γ. Κίτσας θέλησε να απειλήσει εκ νέου την εστία της Νίκης, και μετά από νέο σουτ που εξαπέλυσε από καλή θέση, αυτή βρήκε στα κυανόλευκα σώματα για να καταλήξει σε κόρνερ. Οι καλές ευκαιρίες δεν σταμάτησαν στο παιχνίδι, αλλά τόσο η κεφαλιά του Ιορδανίδη στο 32’, όσο και αυτή του Κραγιόπουλου στο 36’ πέρασαν άουτ.

Φουριόζα και στη συνέχεια

Με το σκορ υπέρ της η Νίκη δεν θέλησε να αφήσει περιθώρια και να παίξει με τη φωτιά, κυνηγώντας ένα δεύτερο τέρμα, το οποίο ήρθε στην επανεμφάνιση του Γιώργου Ιορδανίδη, με τον έμπειρο μέσο να σκοράρει με πλασέ στο 55’, εκμεταλλευόμενος πλήρως την πάσα του Λάιου για το 2-0.

Εκτέλεση φάουλ από τον Μέτσε πέρασε άουτ τρία λεπτά αργότερα, με τον μέσο της Νίκης να έχει την ευκαιρία να κάνει τρία τα τέρματα για την ομάδα του στο 60’, όταν ο Βουρδάκης κέρδισε πέναλτι από τον Τσουλχάι, αλλά αστόχησε από την άσπρη βούλα, με τον Αργυρόπουλο να τον διαβάζει και να πέφτει σωστά στη δεξιά του γωνία.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στη συνέχεια όταν ο Γ. Κίτσας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια στο 76’. Ωστόσο παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η ομάδα της Βέροιας ευτύχησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά όχι και για πολύ, μιας και ο Τσουλχάι μείωσε σε 2-1 με πλασέ στο 86’, αλλά ο Αναστασίου στο 89’ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ιορδανίδη πέτυχε το 3-1, για να έρθει το κερασάκι στην τούρτα πρόκρισης από τον Αλ. Καρτσαμπά στο 90’ για το τελικό 4-1 μετά από πάσα του Μέτσε.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 4-1

Σκόρερ: (3’ Χρ. Καρτσαμπάς, 55’ Ιορδανίδης, 89’ Αναστασίου, 90’ Αλ. Καρτσαμπάς – 86’ Τσουλχάι)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Λάιος (87’ Σιώμος), Καρτσαμπάς, Κραγιόπουλος, Γενιτσαρίδης (77’ Κοντοές), Βέργος, Μέτσε, Βουρδάκης (65’ Αλ. Καρτσαμπάς), Τζάθας (90’ Σφονδυλιάς), Ιορδανίδης, Αναστασίου

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Αργυρόπουλος, Συμπεθέρης (59’ Παρσόπουλος), Κίτσας Ελευθ., Τσουλχάι, Βλάχος, Τσιότρας (65’ Φετινίδης), Πατσιαβούρας (77’ Ράμμος), Κιρκιλιανίδης, Ζαχαρουδάκης, Κίτσας Γ., Καπετάνος

Κύπελλο Ερασιτεχνών

Προημιτελική φάση

Καβάλα-ΟΦ Ιεράπετρας 0-1
Θύελλα Ραφήνας-Παναρκαδικός 0-0

(1-1 παράταση, 3-4 πέναλτι)
Νίκη Βόλου-Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 4-1

Νέος Αμφίλοχος-Κηφισιά 3-0

Τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης

ΟΦ Ιεράπετρας-Παναρκαδικός
Νίκη Βόλου-Νέος Αμφίλοχος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου