ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κλήρωσε για Νίκη

κλήρωσε-για-νίκη-18002

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μετά την επική πρόκριση κόντρα στον Αστέρα Ιτέας στη διαδικασία των πέναλτι, η Νίκη Βόλου έμαθε από χθες τον επόμενο αντίπαλό της στο Κύπελλο Ερασιτεχνών της ΕΠΟ, και αυτός είναι ο Μέγας Αλέξανδρος από τα Τρίκαλα Ημαθίας.

Οι κυανόλευκοι, μετά την πρόκριση εις βάρος του Αστέρα Ιτέας, καλούνται να αντιμετωπίσουν πλέον τον Μέγα Αλέξανδρο από τα Τρίκαλα Ημαθίας, με την αναμέτρηση να είναι νοκ-άουτ και να πραγματοποιείται σε ουδέτερη έδρα στις 23 Μαΐου.

Ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων κέρδισε στην 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων τον Ερμή Αμυνταίου με 2-0. Στην 1η αγωνιστική κέρδισε τη Δόξα Μαυροβουνίου με 3-1, ενώ στη δεύτερη απέκλεισε με 3-2 εκτός έδρας την Αναγέννηση Πλαγιάς.

Αξιοσημείωτο είναι πως στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και στον 2ο Ομιλο τερμάτισε στην 13η θέση, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό στο τοπικό της Βέροιας, μετρώντας 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και 15 ήττες. Προπονητής της ομάδας είναι ο Βασίλης Καστανιώτης, ο οποίος μετά το τέλος των υποχρεώσεων της ομάδας από τη Βέροια έχει συμφωνηθεί να αποχωρήσει από την ηγεσία της.

Ακόμη πιο δυνατή στη συνέχεια

Η κλήρωση των επόμενων φάσεων στο Κύπελλο Ερασιτεχνών πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί, με τους κυανόλευκους να δηλώνουν εξαρχής πως δεν είχαν κάποια προτίμηση στον επόμενο αντίπαλο, θεωρώντας πως η πρόκριση θα κριθεί στο πώς θα εμφανιστούν εκείνοι.

Αλλωστε στο τελευταίο παιχνίδι του θεσμού, η Νίκη κατάφερε να φύγει με την πρόκριση από το γήπεδο της Ιτέας, έχοντας αρκετές ελλείψεις ποδοσφαιριστών, αρκετοί εκ των οποίων θα μπορούν να υπολογίζονται εκ νέου σε 11 μέρες και την Τετάρτη 23 Μαΐου.

Από τη μία οι τιμωρημένοι Γιάννης Ντινιωτάκης και Παναγιώτης Κοντοές μπορούν να υπολογίζονται και πάλι έχοντας εκτίσει τις ποινές τους, ενώ σε καλύτερη κατάσταση αναμένεται να είναι και οι Γιώργος Ιορδανίδης, Μανώλης Γενιτσαρίδης, οι οποίοι συνεχίζουν τόσο τις θεραπείες όσο και τις ατομικές προπονήσεις από κοινού.

Σίγουρα δεν θα υπολογίζονται ο τραυματίας Χρήστος Τζιώρας, ο Σέναντ Μπάιριτς, ο οποίος παραμένει στην Κροατία, ο τιμωρημένος Κώστας Ζιώγας, ενώ δύσκολα θα δώσει το παρών ο στρατευμένος Νίκος Παπαδήμας.

Εφόσον η Νίκη ξεπεράσει και το εμπόδιο της ομάδας της Βέροιας, τότε θα προκριθεί στους «4» του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, δίνοντας ακόμη ένα νοκ-άουτ αγώνα με αντίπαλο τον νικητή του ζευγαριού Νέος Αμφίλοχος – Κηφισιά, με φόντο πλέον το εισιτήριο στον τελικό του θεσμού.

Η κλήρωση στην προημιτελική φάση

1. Θύελλα Ραφήνας ή Πανσαμιακός – Παναρκαδικός

2. Νίκη Βόλου – Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας

3. Νέος Αμφίλοχος – Κηφισιά

4. Καβάλα – ΟΦ Ιεράπετρας

Ημιτελική φάση

5. Νικητής αγώνα 4 – Νικητής αγώνα 1

6. Νικητής αγώνα 2 – Νικητής αγώνα 3

Τελικός

Νικητής αγώνα 5 – Νικητής αγώνα 6

Βάσει προκήρυξης, η επόμενη (4η) αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου και οι ημιτελικοί μία εβδομάδα αργότερα (30 Μαΐου), απ’ όπου και θα βγει το ζευγάρι του τελικού, που θα γίνει το Σάββατο 9 Ιουνίου.

Λάιος: «Οπου με χρειαστεί η ομάδα, θα παίξω»

Ο Βασίλης Λάιος ήταν εκείνος που άνοιξε στο σκορ στο παιχνίδι της Ιτέας, με τον αμυντικό των κυανόλευκων να μιλά στον Blue heart FM μετά το τέλος του αγώνα της Τετάρτης.

«Ήταν μια ευχάριστη νίκη για εμάς, έστω και με τον τρόπο που ήρθε. Νιώθω μοιραίος του παιχνιδιού, έβαλα το πρώτο γκολ, πρώτο μου για φέτος, έστω και στον θεσμό του Κυπέλλου, αλλά έχασα το πέναλτι. Δεν πειράζει, συνεχίζουμε. Αφού κερδίσαμε, είμαστε τυχεροί».

Για το γεγονός πως κάλυψε αρχικά τη θέση του δεξιού μπακ, και στη συνέχεια μετά την αποβολή του Ζιώγα εκείνη στα αριστερά: «Η φυσική μου θέση είναι αυτή του δεξιού μπακ. Από ανάγκη παίζω αριστερά, δεν είχαμε παίκτη εκεί, έφυγε ο Δημήτρης (σ.σ. Δημολιός) τα Χριστούγεννα, μπήκα εγώ και πιστεύω να προσέφερα όσο μπορούσα. Πιστεύω ότι το έκανα. Όπου με χρειαστεί η ομάδα, θα παίξω. Συνεχίζουμε, πάμε παρακάτω», ενώ χαριτολογώντας σχολίασε πως έλειπε ο Γενιτσαρίδης, ο οποίος το… παίζει τραυματίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου