ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κόλα: «Να ανταποδώσω τη στήριξη»

κόλα-να-ανταποδώσω-τη-στήριξη-22229

Αποφασισμένος να προσφέρει στον Ολυμπιακό Βόλου, όσα δεν κατάφερε την περασμένη σεζόν, στερούμενος το δικαίωμά του να παίξει για περίπου 3,5 μήνες δηλώνει ο Κλεβί Κόλα, σε αποκλειστική συνέντευξη του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Συνέντευξη στους

ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΤΤΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων, που ανανέωσε μόλις πριν λίγες ημέρες τη συνεργασία του με την ομάδα του Βόλου, αποτέλεσε το πρώτο θέμα συζήτησης στους ποδοσφαιρικούς κύκλους της πόλης, όντας το επίκεντρο της διαμάχης ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και Ρήγα Φεραίο.

Υπενθυμίζεται ότι οι Βελεστινιώτες, μετά το παιχνίδι της 17ης αγωνιστική του 4ου Ομίλου στις 28 Ιανουαρίου, μεταξύ των δύο ομάδων, στο Βελεστίνο είχαν καταθέσει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του νεοαποκτηθέντα τότε ποδοσφαιριστή των ερυθρόλευκων. Ο Κόλα και ο Ολυμπιακός δικαιώθηκαν πρωτόδικα, ακολούθησε έφεση των κυανόλευκων, σε μια χρονοβόρα διαδικασία που διήρκεσε σχεδόν τέσσερις μήνες, ωστόσο και δευτεροδίκως οι ερυθρόλευκοι δικαιώθηκαν πανηγυρικά.

Ο πρώην μέσος του Αχιλλέα Φαρσάλων και της Νίκης Βόλου, αποκτήθηκε μόλις τον περασμένο Ιανουάριο από τον Ολυμπιακό και πρόλαβε να αγωνιστεί σε… 3,5 παιχνίδια έως το τέλος της σεζόν, «έσπασε» τη σιωπή του, μιλώντας για το ψυχολογικό κομμάτι και τα συναισθήματά του όλο το διάστημα που περίμενε τη δικαίωση του.

Ο Κόλα ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για τη στήριξη τους στη δύσκολη περίοδο για τον ίδιο, μίλησε για την επόμενη μέρα στο σύλλογο, σχολιάζοντας ότι την επόμενη σεζόν θα προσπαθήσει μέσα από σκληρή δουλειά να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Παράλληλα, μίλησε για το νέο τεχνικό του Ολυμπιακού Περικλή Αμανατίδη, τον απερχόμενο τεχνικό Λάκη Μπακάλη αλλά και την προτίμησή του ανάμεσα σε ΕΑΚ και Πανθεσσαλικό.

Σχολιάζοντας την περιβόητη «υπόθεση Κόλα», για την οποία βρέθηκε στο «μάτι του Κυκλώνα» αναφέρθηκε στη δύσκολη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρέθηκε, ξεπερνώντας πάντως πια το θέμα, με την αμέριστη στήριξη από τον Ολυμπιακό: «Φοβηθήκαμε, γιατί όσο εκκρεμεί μια ένσταση, φοβάσαι. Υπήρχε ένα κλίμα τρομοκρατίας, ακούγονταν πολλά δεξιά και αριστερά» σημειώνει, για να συνεχίσει: «Ήταν μια δύσκολη περίοδος για εμένα, πέρασα αρκετά δύσκολα. Για λίγο είχα χάσει το κίνητρο, αλλά το ξεπέρασα. Με βοήθησαν πολύ οι άνθρωποι της ομάδας μου, οι συμπαίκτες μου, αλλά προσπαθούσα, όσο ήμουν τουλάχιστον στις προπονήσεις να το ξεχνάω, για να μπορώ να αποδίδω. Το θέμα, παρά τα όσα πέρασα, ψυχολογικά, το θεωρώ λήξαν».

«Ήμουν έτοιμος, κάθε βδομάδα που θα έβγαινε η αποστολή να δηλώσω παρών»

Όπως τονίζει, ήταν έτοιμος κάθε στιγμή να προσφέρει στον Ολυμπιακό, ενώ τον βοήθησε πολύ η υποστήριξη και το κύμα αγάπης από συμπαίκτες, προπονητή και διοίκηση: «Ήμουν έτοιμος, κάθε βδομάδα που θα έβγαινε η αποστολή να δηλώσω παρών για να βοηθήσω την ομάδα. Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε αυτό το θέμα, στάθηκαν όλοι δίπλα μου, διοίκηση, προπονητής, ποδοσφαιριστές, με βοήθησαν κυρίως ψυχολογικά να μπορέσω να το ξεπεράσω».

Όταν ήρθε η πρωτόδικη δικαίωση στον Ολυμπιακό, υπήρχε η ελπίδα να αγωνιστεί και πάλι, ωστόσο, όπως τονίζει, το ρίσκο ήταν μεγάλο: «Τις πρώτες μία – δυο μέρες που δεν ξέραμε, κάναμε ερωτήσεις για το αν μπορώ να παίξω. Κάναμε ερωτήσεις αν θα μπορέσω να αγωνιστώ, αλλά επιλέξαμε μέχρι να τελεσιδικίσει η απόφαση να μη ρισκάρουμε κάτι. Και περιμέναμε το δεύτερο βαθμό. Και έτσι τελείωσε και το πρωτάθλημα…».

Ο Κλεβί Κόλα ξεκίνησε τη χρονιά στα Φάρσαλα και στον τοπικό Αχιλλέα, θέλοντας πάντως στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να γυρίσει στον Βόλο, έχοντας αρκετές προτάσεις από τοπικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και από το Ρήγα.

Ο ίδιος, μιλώντας για την απόφασή του να επιλέξει τον Ολυμπιακό σημείωσε: «Έφυγα από τα Φάρσαλα, ήθελα να γυρίσω στο Βόλο, είχα προτάσεις από ομάδες και επέλεξα τον Ολυμπιακό Βόλου. Είναι μία ομάδα με ιστορία και μέλλον και αισθάνθηκα ιδιαίτερη τιμή που μου είπαν να γίνω κι εγώ μέλος της ομάδας. Μίλησα με τον Αλμυρό και με τον Ρήγα μεταξύ άλλων».

Άλλωστε, ήρθε στον Ολυμπιακό για να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα να επιτύχει το στόχο της, παρά τη μεγάλη πίεση που υπήρχε μετά την ολοκλήρωση του Α’ γύρου, όπου η ομάδα βρισκόταν σε δεινή βαθμολογική θέση: «Όταν μου έγινε η πρόταση από τον Ολυμπιακό Βόλου, τη θεώρησα μεγάλη ευκαιρία. Γι’ αυτό και την αποδέχτηκα άλλωστε. Υπήρχε κίνητρο γιατί η ομάδα ήταν σε κακή βαθμολογική θέση, αγωνιστικά, γι’ αυτό και ήθελα να έρθω για να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Φυσικά υπήρχε πίεση, πάντα υπάρχει, αλλά όταν είσαι στο γήπεδο τα ξεχνάς όλα και προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο δυνατό. Το βασικότερο όμως όλων ήταν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ένας τεράστιος σύλλογος και μέσα από αυτόν θα μπορούσα κι εγώ να διακριθώ».

«Στην παραμικρή σκέψη υποβιβασμού, με έπιανε άγχος»

Μετά την περιπέτεια που πέρασε, η γρήγορη πρόταση των ανθρώπων του Ερασιτέχνη για ανανέωση του συμβολαίου του, του έδωσε μεγάλη ψυχολογική ώθηση, όπως ο ίδιος τονίζει: «Η γρήγορη ανανέωση και η προτίμηση των ανθρώπων του Ολυμπιακού στο πρόσωπό μου με ευχαρίστησε ιδιαίτερα. Το δέχτηκα και εγώ σαν ένα μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ. Μου έδειξαν ότι με εκτιμάνε και μ’ αυτή τους την κίνηση με κέρδισαν ακόμη περισσότερο. Εγώ το μόνο που έχω να κάνω για την επόμενη χρονιά, για την οποία και ανυπομονώ είναι να δουλέψω σκληρά και να ανταποκριθώ στις προσδοκίες της ομάδας, για το νέο της στόχο», για να δηλώσει με ειλικρίνεια: «Στην παραμικρή σκέψη που υπήρχε ότι η έφεση θα χανόταν και η ομάδα θα υποβιβαζόταν με έπιανε άγχος. Αν ο Ολυμπιακός υποβιβαζόταν λόγω της «υπόθεσης Κόλα», αυτό θα έμενε και θα το είχα μεγάλο βάρος».

Γυρνώντας πίσω στη χρονιά που πέρασε και προσπαθώντας να θυμηθεί τις… καλές στιγμές του στην ομάδα, αλλά και τα παιχνίδια που ήθελε αλλά στα οποία δε μπόρεσε να παίξει, ο 25χρονος ποδοσφαιριστής σημειώνει: «Υπήρχαν στιγμές που ήμουν πολύ στεναχωρημένος που δε μπορούσα να βοηθήσω. Το πήρα πολύ άσχημα και για αρκετό καιρό δεν ήμουν καλά. Σε όλα τα παιχνίδια ήθελα να παίξω. Φυσικά υπήρχαν ιδιαίτερα παιχνίδια, όπως με τη Νίκη Βόλου ή τον ΝΠΣ αλλά προσωπικά θεωρούσα σημαντικό να αγωνιστώ σε κάθε παιχνίδι. Οι ευχάριστες στιγμές ήταν όταν έπαιξα, είτε αλλαγή, είτε βασικός. Μετά περίμενα απλά να δικαιωθώ. Θεωρώ ευχάριστη στιγμή την τελική δικαίωση», με τον ίδιο να συμπληρώνει: «Γενικά, σε επικοινωνία που είχα με την ΕΠΟ, έκανα ότι έπρεπε να κάνω. Μετά απλώς υπήρχε το άγχος να βγει η τελική δικαίωση για εμένα προσωπικά και για την ομάδα. Το θέμα ήταν ότι καθυστέρησε πολύ η απόφαση και όσο και να θέλαμε να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτή η υπόθεση, προέκυπταν μετά διάφορα ζητήματα. Ολυμπιακός – ΑΕΚ, ΑΕΚ – Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, οπότε γινόταν χαμός… Τέλος καλό, όλα καλά».

Ο Κόλα άλλωστε ευχαριστεί προσωπικά και τον απερχόμενο τεχνικό του Ολυμπιακού, Λάκη Μπακάλη, που όπως υπογραμμίζει, τον στήριξε ιδιαίτερα: «Θέλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί όταν πήγα στην ομάδα και μετά όλο αυτό το θέμα που προέκυψε με βοήθησε πολύ. Έδειχνε στις προπονήσεις να με εμπιστεύεται, με χρησιμοποίησε στην αρχή. Τον ευχαριστώ πολύ, είναι ένας πολύ καλός προπονητής και έχει φανεί η δουλειά του. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και του εύχομαι ότι καλύτερο στη συνέχεια της καριέρας του».

Μια νέα σεζόν ξεκινά για τον Ολυμπιακό, που θέλει να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία, με τον Βολιώτη μέσο να σημειώνει: «Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι πάντα ανταγωνιστικό. Έχει δυνατές ομάδες και έδρες, θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο, αλλά θεωρώ ότι θα πάμε πολύ καλά του χρόνου. Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα, δεν του αρμόζει αυτή η κατηγορία. Ο στόχος για μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό είναι ο πρωταθλητισμός και με πολύ δουλειά θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε. Το μόνο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι να ξεκινήσει η επόμενη χρονιά και να ανταποδώσω τη στήριξη που μου έχει δώσει όλο αυτό το διάστημα η ομάδα. Πριν την ανανέωση με τον Ολυμπιακό δεν μίλησα με καμία άλλη ομάδα, από την πρώτη στιγμή που ήρθα το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να ανανεώσω, δεν ήρθα για να παίξω σε τρία παιχνίδια. Με το που μου έγινε η πρόταση από τον Ερασιτέχνη, απάντησα θετικά».

Ο Κόλα έχει ήδη γνωρίσει το νέο προπονητή της ομάδας, Περικλή Αμανατίδη, έχοντας σχηματίσει τις καλύτερες των εντυπώσεων: «Εχω μιλήσει ήδη με τον νέο προπονητή της ομάδας μου, έχοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Μιλάει άλλωστε και το βιογραφικό του και οι επιτυχίες με τις ομάδες που έχει κοουτσάρει έως τώρα. Είναι πολύ έμπειρος τεχνικός, εργατικός, φιλόδοξος και πιστεύω την επόμενη χρονιά όλα θα κυλήσουν καλά για εμάς».

«ΕΑΚ χωρίς δεύτερη σκέψη»

Τέλος, ερωτώμενος αν προτιμά ΕΑΚ ή Πανθεσσαλικό ήταν κατηγορηματικός: «ΕΑΚ χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι η έδρα του Ολυμπιακού, στα λίγα παιχνίδια που παίξαμε εκεί, η ομάδα ήταν πολύ καλύτερη. Θεωρώ είναι το γήπεδο που ταιριάζει στην ομάδα και αν του χρόνου έχουμε αυτό το γήπεδο θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου