ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Να μην επικυρωθεί η βαθμολογία

να-μην-επικυρωθεί-η-βαθμολογία-57996

Αποφασισμένη να το παλέψει μέχρι τέλους φαίνεται πως είναι η Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, η οποία ζήτησε εγγράφως χθες από την Επιτροπή Πρωταθλήματος να μην επικυρωθεί η βαθμολογία του 4ου Ομίλου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στον 4ο Όμιλο, στον οποίο η Νίκη Βόλου κατετάγη στη 2η θέση και στην 1η ο ΝΠΣ Βόλος, με τους κυανόλευκους όμως να ισχυρίζονται πως εκκρεμούν ακόμη δικαστικές αποφάσεις κατά του νεοσύστατου συλλόγου, και με την ελπίδα να πάρουν εκείνοι το εισιτήριο για τα playoffs ανόδου στη Γ’ Εθνική.

Ετσι ο βολιώτικος σύλλογος προχώρησε χθες σε έγγραφη καταγγελία την οποία απέστειλε στην Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ, ζητώντας να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες της επικύρωσης της βαθμολογίας του 4ου Ομίλου. Σε ανάλογη κίνηση είχε προχωρήσει πριν από λίγες ημέρες και ο Αρης Παλαιοχωρίου, ζητώντας μάλιστα την αποβολή του Ηρακλή από τα playoffs.

Σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ προς τον πρόεδρο της Δ.Ε. ποδοσφαίρου των κυανόλευκων κ. Νίκο Παπακωνσταντίνου σχετικά με τις εξωαγωνιστικές υποθέσεις της ομάδας του, ο ίδιος ανέφερε πως: «Αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Ελπίζουμε, αλλά δεν ξέρω. Υπάρχουν ενστάσεις που έγιναν και εκκρεμούν, θα γίνουν κι άλλες, γιατί κάθε τόσο αντιμετωπίζουμε διάφορα εμπόδια, αλλά είναι κάτι που εμείς θέλουμε βέβαια να το πετύχουμε μέσα στα στάδια που παίζουμε. Ελπίζουμε, αλλά δεν μπορούμε να βασιστούμε σ’ αυτό, γιατί πολλά συμβαίνουν και δεν μπορείς να στηριχθείς κάπου, που είναι αβέβαιο. Πάντως έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα. Είναι πασίδηλο, δεν τίθεται θέμα. Είμαστε πολύ περήφανοι. Έχουμε μια ομάδα που παλεύει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το ηθικό πλεονέκτημα είναι μαζί μας και νομίζω το αναγνωρίζουν και οι αντίπαλοι μας, θέλουν δε θέλουν, γιατί αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν, μόνο στη Νίκη δε γίνονται. Ελπίζω να τα πούμε και σε ακόμη καλύτερες μέρες, πέραν από τη 2η θέση».

Σε πλήρη ετοιμότητα

οι Βετεράνοι της Νίκης Βόλου

Το ένδοξο παρελθόν της Νίκης Βόλου θα αντιμετωπίσει αύριο σε μια ξεχωριστή αναμέτρηση την πρώτη ομάδα των κυανόλευκων στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο ιδιαίτερος αγώνας θα ξεκινήσει στις 12μ. και θα είναι ανοιχτός για το κοινό, με τη Δ.Ε. της Νίκης να αναφέρει σχετικά: «Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 προσκαλεί τους φίλους της ομάδας μας σε μια φιλική αναμέτρηση-συνάντηση του ένδοξου παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον της ομάδας μας. Αύριο Μεγάλη Παρασκευή 6/04 στις 12μ. στο Πανθεσσαλικό Στάδιο η ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (πλαισιωμένη και με νεαρούς αθλητές) θα αντιμετωπίσει την ομάδα των Παλαίμαχων της ομάδας μας, στο πρώτο αυτό ιστορικό ραντεβού που ευελπιστούμε να καθιερωθεί κάθε χρόνο την ίδια ημέρα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και με εκπλήξεις για τους φιλάθλους της ομάδας μας».

Ενόψει του αυριανού αγώνα αλλά και όχι μόνο, μίλησε στον Βόλος 986 και ο πρόεδρος των Βετεράνων της Νίκης Βόλου, Κυριάκος Κοκκινάκης, αναφέροντας αρχικά: «Είναι η πρώτη χρονιά που γίνεται. Αυτή τη στιγμή, έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με τη Διοικούσα Επιτροπή του ποδοσφαίρου και αποφασίσαμε από κοινού να κάνουμε ένα φιλικό παιχνίδι, στο οποίο θα τιμήσουμε και κάποιους ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά πράγματα στη Νίκη, παλαίμαχους ποδοσφαιριστές κι όχι μόνο. Θέλουμε να το κάνουμε θεσμό, να γίνεται κάθε χρόνο και να το ευχαριστηθούμε και εμείς, αλλά και ο κόσμος που θα έρθει να μας δει και να περάσει μία υπέροχη μέρα. Από τους παλαίμαχους θα τιμηθεί ο Θωμάς Τσομπανόπουλος για τη γενική προσφορά του στον σύλλογο κι ο Κώστας Κουτσοκώστας, ο γνωστός «δαίμονας». ’Όποιος ξεχνά το παρελθόν του δεν έχει μέλλον. Η είσοδος είναι δωρεάν, θα υπάρχουν κάποια events, θα κοιτάξουμε να περάσουμε καλά και να ευχαριστηθεί ο κόσμος».

Για τα νέα γραφεία των Βετεράνων: «Μας παραχωρήθηκε ένας χώρος στο Πανθεσσαλικό. Eχουμε αρκετά αρχεία, όχι μόνο των Βετεράνων, αλλά γενικά της Νίκης, τα οποία είχαν χαθεί για αρκετό χρονικό διάστημα κι έχουν βγει πάλι στη δημοσιότητα. Μόλις είναι έτοιμο το γραφείο μας, γιατί ακόμα βρίσκεται υπό κατασκευή, θα είναι σαν ένας μουσειακός χώρος, τον οποίο όποιος θέλει θα μπορεί να τον επισκεφθεί και να δει πράγματα που δε θα πιστεύει ότι υπάρχουν. Υπάρχουν κύπελλα, αναμνηστικά και διπλώματα από τη δεκαετία του ’50, υπάρχει υλικό εφημερίδων από τα παλιά χρόνια και διάφορα άλλα πράγματα που αφορούν την ιστορία της Νίκης. Επιτέλους βρίσκεται ένας χώρος να μας φιλοξενήσει, δεν υπήρχε κάτι τέτοιο τόσο καιρό, και νομίζω πως αργότερα, όταν γίνει και το μουσείο της Νίκης στον χώρο του ΟΣΕ, θα έχουμε να δώσουμε αρκετό υλικό».

Για τα επόμενα παιχνίδια των Βετεράνων: «Μέσα στον Μάιο θα έρθει μία ομάδα από το Βέλγιο, με την οποία θα δώσουμε ένα φιλικό παιχνίδι. Θα πάρουμε μέρος σε κάποια άλλα φιλικά παιχνίδια, φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Παίρνουμε μέρος και στη Μικτή ομάδα Μαγνησίας των Παλαιμάχων, καθώς στέλνουμε δικούς μας παίκτες και γενικά οτιδήποτε υπάρχει στο κομμάτι των Παλαιμάχων είμαστε κοντά».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν οι Βετεράνοι βρίσκονται δίπλα στην πρώτη ομάδα, σχολίασε: «Τον τελευταίο καιρό οι παλαίμαχοι είναι ακόμα πιο κοντά στη Νίκη και νομίζω πως δε χρειάζεται να είμαστε κοντά, όταν είναι καλά η ομάδα. Χρειάζεται να είμαστε κοντά όταν η ομάδα περνά τα πιο δύσκολά της, γιατί εκεί φεύγουν κάποιοι. Υπήρξε πολύς καιρός που οι παλαίμαχοι ήταν μακριά, δεν λέω ότι δεν έχουμε ευθύνες, αλλά πιστεύω ότι τώρα θα έρθουμε κι εμείς πιο κοντά στην ομάδα, με την καλή συνεργασία που έχουμε και με τη Διοικούσα Επιτροπή, η οποία μας βοήθησε πολύ σε κάποια πράγματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου