ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Σε διπλό ταμπλό

σε-διπλό-ταμπλό-71418

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Χωρίς δράση κύλησε η χθεσινή μέρα για τη Νίκη Βόλου, της οποίας η υποχρέωση για την 25η αγωνιστική θα δοθεί την ερχόμενη Τετάρτη 28 Μαρτίου, με αντίπαλο τον Διγενή Νεοχωρίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Μπορεί να εκκρεμεί μία στροφή πριν το τέλος του φετινού πρωταθλήματος για τις υπόλοιπες ομάδες, για τη Νίκη Βόλου εκκρεμούν όμως δύο αγώνες, ξεκινώντας από την έδρα της την ερχόμενη Τετάρτη στις 3μ.μ., με αντίπαλο τον Διγενή Νεοχωρίου, ο οποίος σήμερα θα αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου Τρικάλων.

Η αναμέτρηση των δύο προσεχών αντιπάλων, είχε οριστεί αρχικά για την περασμένη Πέμπτη από την ΕΠΟ, ωστόσο το αίτημα των κυανόλευκων έγινε δεκτό από την Ομοσπονδία, η οποία μετέθεσε την κόντρα των δύο συλλόγων για την ερχόμενη Τετάρτη.

Με αποκλειστικό στόχο την κατάληψη της 2ης θέσης και από κει και πέρα την προσμονή για θετικές εξελίξεις εκτός αγωνιστικών χώρων και στις δικαστικές αίθουσες για αντικανονική συμμετοχή του ΝΠΣ Βόλος στην κατηγορία, οι κυανόλευκοι αισιοδοξούν σε αίσιο τέλος.

Μέχρι τότε όμως προέχουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδα των Ξηροφώτου – Μπούις, οι οποίοι αρχικά απέναντι στον Διγενή Νεοχωρίου, θέλουν να πάρουν κόντρα στους Τρικαλινούς ό,τι δεν κατάφεραν στο πλαίσιο του α’ γύρου, φεύγοντας με την ισοπαλία και τον έναν βαθμό, μετά το τελικό 1-1.

Πλέον, και με αέρα νικητή, η Νίκη θέλει πάση θυσία τους τρεις βαθμούς, τόσο στο παιχνίδι της Τετάρτης όσο και σε αυτό που θα ακολουθήσει την επόμενη Κυριακή 1 Απριλίου, όπου αντίπαλος θα είναι η ομάδας της Ιτέας, ο Αστέρας.

Για το παιχνίδι της Τετάρτης μπορεί να υπολογίζεται εκ νέου ο Γιάννης Ντινιωτάκης, ο οποίος επιστρέφει από τιμωρία, μετά και τον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, όπου και κοκκινίστηκε από τον διαιτητή Σκουλά, χάνοντας τη συνέχεια στο Βελούχι, απ’ όπου η Νίκη πέρασε δια περιπάτου απέναντι στην ουραγό ομάδα του πρωταθλήματος. Σε αντίθεση όμως με τον Ντινιωτάκη, θα απουσιάζει ο Αγγελος Ματθαίου, με τον νεαρό μέσο να είναι τραυματίας και να του τοποθετείται νάρθηκας στο αριστερό του χέρι.

Ο Βάιος Τσιτσανούδης από την ΕΠΣ Λάρισας ορίστηκε να είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης ανάμεσα σε Νίκη Βόλου και Διγενή Νοεχωρίου την ερχόμενη Τετάρτη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Ο Λαρισαίος ρέφερι θα έχει ως βοηθούς τους κ.κ. Καραγιάννη και Στάικο, επίσης από την ΕΠΣ Λάρισας. Ο κ. Τσιτσανούδης είχε βρεθεί και πάλι στο Πανθεσσαλικό τη φετινή αγωνιστική περίοδο, όταν και είχε διευθύνει το clasico κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου στις 12 Νοεμβρίου (1-1).

Και Κύπελλο… την Τετάρτη

Σαφώς και ο ρυθμός ετοιμότητας για τους κυανόλευκους δεν μπορεί να πέσει προς το τέλος του πρωταθλήματος, μιας και η Νίκη θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, θέλοντας διάκριση και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Πριν την αναμέτρηση με τον Διγενή Νεοχωρίου, η Νίκη Βόλου θα γνωρίζει και τον αντίπαλό της για τη συνέχεια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ.

Ο ΑΟ Σελλάνων πήρε και αυτός το Κύπελλο Καρδίτσας επικρατώντας με 4-0 (9’ Παπαδημητρόπουλος, 19’ πεν. Κοντός, 35’ πεν., 75’ Βουκομάνοβιτς) του Απόλλωνα Μακρυχωρίου την περασμένη Τετάρτη, και πλέον εκκρεμότητες υπάρχουν με τον τελικό των Τρικάλων (σήμερα Κυριακή) και Λάρισας (μεθαύριο Τρίτη).

Οι κάτοχοι των κυπέλλων στις 53 Ενώσεις θα διασταυρώσουν τα… ξίφη τους, σε μια διοργάνωση με φόντο τη συμμετοχή στη Γ’ Εθνική για τον τελικό νικητή, από τον οποίο η Νίκη δεν έχει κέρδη πέραν από το γόητρο και τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ποδοσφαιριστών, πάνω στους οποίους θα στηριχθεί την επόμενη χρονιά.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28/3 και ώρα 11π.μ. στα γραφεία της ΕΠΟ, και η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11/4. Συγκεκριμένα στα γραφεία της Ε.Π.Ο. στο Πάρκο Γουδή (αίθουσα Ε.Ε.) θα διενεργηθεί η κλήρωση της 1ης, 2ης και 3ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων περιόδου 2017-18.

Η Νίκη Βόλου θα συμμετέχει στον 4ο όμιλο της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών μαζί με τις Κυπελλούχους των ΕΠΣ Ευρυτανίας (AΠΟΚ Βελούχι), Καρδίτσας (ΑΟ Σελλάνων), Λάρισας (Αχιλλέας Φαρσάλων – Οικονόμος Τσαριτσάνης 27/3), Τρικάλων (Βράχος Καστρακίου – Διγενής Νεοχωρίου 25/3), Φθιώτιδας (ΑΟ Καλαποδίου), Φωκίδας (Αστέρας Ιτέας).

Κάθε Όμιλος θα αναδείξει τον νικητή του, μετά από τις τρεις (3) πρώτες αγωνιστικές.

Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων περιόδου 2017-2018 θα διεξαχθούν σε πέντε (5) αγωνιστικές ως ακολούθως:

1η αγωνιστική:

Τετάρτη 11 Απριλίου

2η αγωνιστική:

Τετάρτη 25 Απριλίου

3η αγωνιστική:

Τετάρτη 09 Μαΐου

4η αγωνιστική:

Τετάρτη 23 Μαΐου

5η αγωνιστική:

Τετάρτη 30 Μαΐου

Τελικός: Σάββατο 9 Ιουνίου.

Φιλικός αγώνας αλληλεγγύης

Η Νίκη Βόλου σε συνεργασία με την La petite Cantine Project Drinks Coffe & Food ΚοινΣΕπ. διοργανώνει φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα αλληλεγγύης τη Μεγάλη Δευτέρα στο Πανθεσσαλικό. Η ανακοίνωση:

«Ο Αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο, να εμπνεύσει, να δώσει κίνητρο και ελπίδα σε μικρούς και μεγάλους, να ενώσει τους ανθρώπους!

Ενόσω επικρατεί επικίνδυνη όξυνση κόντρας συμφερόντων στο ελληνικό πρωτάθλημα, και ξεπερνώντας τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε μία προσπάθεια εξυγίανσης του κλίματος μέσω της κοινωνικής προσφοράς, διοργανώνεται φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας αλληλεγγύης από την ομάδα της Νίκης Βόλου με φιλοξενούμενους την Εθνική Ομάδα Αστέγων που Υποστηρίζεται από τη Shedia, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου στις 4 μ.μ., σε συνεργασία με τη La petite Cantine Project Drinks Coffe & Food ΚοινΣΕπ. Σκοπός του αγώνα είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, ενώ στόχος του αγώνα είναι να λειτουργήσει το ματς ως πλατφόρμα συγκέντρωσης πόρων για την υλοποίηση των στόχων του εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Βόλου, ΕΕΕΕΚ Βόλου. Αλληλεγγύη, Αθλητισμός & Κοινωνική Προσφορά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου