ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ιμεράι: «Με Βενέτη και στη Β’ Εθνική»

ιμεράι-με-βενέτη-και-στη-β-εθνική-72232

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με τη Νίκη Βόλου να μην έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις σήμερα Σάββατο για την 25η στροφή του πρωταθλήματος, το βάρος των κυανόλευκων πέφτει στο παιχνίδι με τον Διγενή Νεοχωρίου την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι κυανόλευκοι μπορεί να διανύουν μια από τις καλύτερες περιόδους τους, τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά, μιας και η διοικητική ηρεμία αποτελεί σημείο αναφοράς, ωστόσο δεν εφησυχάζουν και ανεβάζουν τον πήχη ακόμη ψηλότερα, ενόψει και της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αναμφίβολα, μετά το πρώτο φετινό βήμα και την αναμόρφωση του συλλόγου, εντός και εκτός αγωνιστικών γραμμών, κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στο βολιώτικο συγκρότημα να ονειρεύεται και να ζει το δικό του όνειρο, έστω και με την καθυστέρηση κάποιων χρόνων και από τον υποβιβασμό του στα… ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Ενας εκ των αναμορφωτών της Νίκης και βασικός χρηματοδότης της προσπάθειας τη φετινή χρονιά, ο Νίκος Ιμεράι δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του στοχεύοντας στη Β’ Εθνική, έχοντας ως «συμπαίκτη» τον «αδερφό» του Βασίλη Βενέτη.

Ο νεόκοπος παράγοντας μίλησε στον Blue Heart Fm, αναφερόμενος αρχικά στο ταξίδι του στην ιδιαίτερη του πατρίδα την Αλβανία: «Δεν πήγα για διακοπές, αλλά πέρασα καλά. Ήμουν πέντε μέρες μακριά, αλλά φυσικά ενημερωνόμουν για τη Νίκη. Μάθαινα τα νέα».

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να «τρέξει» τις υποχρεώσεις της ομάδας ως ΠΑΕ πλέον στη Β’ Εθνική μαζί με τον έτερο αντιπρόεδρο της νυν Δ.Ε. ποδοσφαίρου Βασίλη Βενέτη, απάντησε: «Εννοείται, σαφώς και θα μπορούσαμε. Αν δεν μπορούσαμε, δεν θα «ανακατευόμασταν» καθόλου. Πιστεύω ότι εμείς έχουμε κάνει την αρχή, έχουμε πρόγραμμα, προκειμένου να μπουν γερές βάσεις στην ομάδα. Κοιτάμε να τη στηρίξουμε και να την πάμε εκεί που πρέπει κι αξίζει να πάει».

Για το εάν έχει μετανιώσει για την ενασχόλησή του ως παράγοντας στη Νίκη Βόλου: «Όχι, καθόλου. Αγαπώ το ποδόσφαιρο, αγαπώ τη Νίκη και το έχω αποδείξει. Είναι η μόνη ομάδα που με εκφράζει, το έχω πει 1.000 φορές».

Για τα συναισθήματα που του αφήνει η φετινή χρονιά: «Για πρωτάρηδες, πιστεύω, καλοί ήμασταν. Τι άλλο να πω; Βάλαμε τις βάσεις στην ομάδα, πλέον έχει σταθερότητα κι αγωνιστικά πιστεύω ότι με πολύ λίγες προσθήκες η ομάδα, όπως είναι, μπορεί να σταθεί και στη Β’ Εθνική».

Σε σχέση με τα λάθη της φετινής περιόδου σχολίασε: «Πιστεύω πως έγιναν λάθη. Αν δε γίνονταν, θα ήμασταν πρωτοπόροι. Μπήκαμε στην ομάδα για να τη βοηθήσουμε, όσο μπορούμε. Δεν είμαστε παράγοντες. Πιστεύω πως η κίνηση Πρόγκνι βοήθησε πολύ. Αποφασίσαμε να φέρουμε ένα άτομο που γνωρίζει τα αποδυτήρια και το ποδόσφαιρο».

Αναφερόμενος στη σχέση του με τον κ. Βενέτη επεσήμανε: «Με τον κ. Βενέτη είμαστε φιλαράκια, άσχετα αν κάποιες φορές διαφωνούμε. Τον έχω σαν αδερφό μου, είμαστε πολύ «δεμένοι» κι έχουμε κοινούς στόχους. Του έχω εμπιστοσύνη. Κάνουμε μία προσπάθεια να δημιουργήσουμε μία ομάδα λαϊκής βάσεως με ακαδημία και εγκαταστάσεις. Πρέπει, όμως, να βοηθήσει κι ο κόσμος σε αυτό. Να φέρει τα παιδιά του στην ακαδημία της Νίκης και να παίξουν κάποια στιγμή στην πρώτη ομάδα. Ετσι το σκέφτομαι. Πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτά, να συσπειρώσουμε τον κόσμο και να βγάλουμε ταλέντα που μελλοντικά θα παίζουν στην ομάδα μας».

Για την πορεία του τεχνικού τιμ Ξηροφώτου-Μπούις: «Μία παροιμία λέει, «Οι Χιώτες πάνε δυο-δυο». Ετσι είναι και με αυτούς. Τα παιδιά τα πάνε πολύ καλά μεταξύ τους, ο ένας συμπληρώνει τον άλλον».

Κλείνοντας, ο προεδρεύων της Δ.Ε. ποδοσφαίρου σχολίασε: «Το έχουμε ξαναπεί, η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης δεν περιμένει να ζήσει από το ποδόσφαιρο, θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα και να την πάμε μπροστά. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει, αυτή τη στιγμή, καλύτερη διοίκηση στην κατηγορία. Όλα τα παιδιά βοηθούν, όπως μπορούν. Εγώ, ας πούμε, μπορεί να αφιερώνω λιγότερο χρόνο, αλλά βοηθώ με τον τρόπο μου και άλλοι βοηθούν αλλού. Η ομάδα έχει καλές βάσεις, πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά και του χρόνου θα είμαστε ακόμα καλύτερα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου