ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Χωρίς «πονοκεφάλους» η Νίκη

χωρίς-πονοκεφάλους-η-νίκη-106262

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μπορεί η Νίκη Βόλου να μην «καίγεται» για τους βαθμούς στον σημερινό αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, ωστόσο ο χαρακτήρας του τοπικού ντέρμπι σίγουρα δεν αφήνει αδιάφορους τους κυανόλευκους, οι οποίοι στην 21η αγωνιστική θέλουν να αποδείξουν την ανωτερότητά τους, σε ένα παιχνίδι ωστόσο που κρύβει παγίδες.

Ως τυπικά γηπεδούχος, ο Ολυμπιακός Βόλου είναι αυτός που θέλει πάση θυσία τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να παραμείνει μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, με τους κυανόλευκους από την άλλη να παρατάσσονται χωρίς άγχος αλλά και με όλα τους τα «όπλα» στον σημερινό αγώνα.

Για πρώτη φορά μετά από καιρό, το τεχνικό τιμ των κυανόλευκων μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές, μιας και ούτε προβλήματα τραυματισμών υπάρχουν αλλά ούτε και τιμωρημένων, με τον Λάιο να εκτίει την ποινή της μιας αγωνιστικής στο τελευταίο παιχνίδι με τον Αμβρυσσέα Διστόμου.

Εκεί η Νίκη έμεινε στο μηδέν, στη δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία μετά το 1-1 στη Νεάπολη επί του ΝΠΣ Βόλος, όπου όμως η εμφάνιση ήταν εξαιρετική. Πλέον με την προσοχή στραμμένη στον σημερινό αγώνα, στο κυανόλευκο στρατόπεδο έχουν ρίξει το βάρος στη ψυχολογία και στο πώς θα μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να μπουν σε ρυθμούς ντέρμπι, σε ένα παιχνίδι όπου αναμένεται η παρουσία φιλάθλων και από τις δύο πλευρές.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα θα ανοίξει και το νότιο πέταλο του Πανθεσσαλικού, με τους κυανόλευκους όμως να προσέρχονται χωρίς διακριτικά στο στάδιο, μιας και υπενθυμίζεται πως η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, στα μέτρα ασφαλείας που πάρθηκαν την περασμένη Τρίτη, ζήτησε να μην υπάρξει μεμονωμένη ή οργανωμένη μετακίνηση.

Στον σημερινό αγώνα δεν αναμένονται κινήσεις αιφνιδιασμού από το κυανόλευκο τιμ των Ξηροφώτου-Μπούις, οι οποίοι στοχεύουν να επαναφέρουν τον Λάιο αντί του Ζιώγα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Έτσι κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να βρίσκεται ο Θεολόγης, και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γενιτσαρίδης – Κραγιόπουλος – Χρ. Καρτσαμπάς – Λάιος. Στη μεσαία γραμμή το δίδυμο των Ντόλγκι και Μέτσε μοιάζει ακλόνητο, όπως και η χρησιμοποίηση του Ιορδανίδη σε ρόλο επιτελικού μέσου, ο οποίος θα αναλάβει να τροφοδοτεί τους Ντινιωτάκη – Μπάιριτς στα δεξιά και στα αριστερά της επίθεσης, όπως και τον Τζιώρα που θα χρησιμοποιηθεί στην κορυφή της.

Την κυανόλευκη 18άδα αναμένεται να συμπληρώσουν οι: Τζήμας, Ζιώγας, Κοντοές, Αλ. Καρτσαμπάς, Βέργος, Ματθαίου, Βουρδάκης, Αναστασίου, Τζάθας.

Ανιέτε: «Εμπρός για τη νίκη»

Στιγμές του ένδοξου παρελθόντος θυμήθηκε ο πρώην αγαπημένος άσος της Νίκης Βόλου και πλέον ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Σμύρνης, Αντόνιο Ανιέτε, ο οποίος μίλησε ενόψει του σημερινού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου στον Blue heart FM 105,1. Ο αγαπημένος …Αντώνης της κυανόλευκης εξέδρας είπε:

Για την εκτός έδρας νίκη της πρώην του ομάδας στο ΕΑΚ, για τα playoffs της Football League το 2014: «Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη μέρα, ειδικά για μένα που πριν ένα χρόνο έπαιζα στον Ολυμπιακό κι αγωνιζόμουν μπροστά στον κόσμο του. Οι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν δημιουργήσει μία «καυτή» ατμόσφαιρα. Αγωνιστικά, το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο για εμάς, ο Ολυμπιακός ήταν μία πολύ καλή ομάδα τότε. Καταφέραμε να πετύχουμε εμείς πρώτοι γκολ, διατηρήσαμε το αποτέλεσμα και πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη, μία φανταστική νίκη».

Για την αποθέωση που γνώρισε την ημέρα της ανόδου την 1η Ιουνίου του 2014: «Δεν ξέρω τι να πω, δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Ήταν η ομορφότερη μέρα της ζωής μου. Το να φωνάζουν 10.000 άνθρωποι ρυθμικά το όνομά μου, μετά από μία τόσο μεγάλη επιτυχία και τη νίκη μας τότε, επί του Ηρακλή, είναι πραγματικά φοβερό. Μία συναισθηματικά φορτισμένη μέρα για μένα. Να φανταστείτε, δεν μπορούσα να περιγράψω στην οικογένειά μου αυτό που συνέβαινε στον Βόλο εκείνη τη μέρα. Είναι κάτι που κρατάω για πάντα στην καρδιά μου».

Για το τατουάζ με τη μορφή του Ανιέτε που «χτύπησε» οπαδός της Νίκης: «Τον συγκεκριμένο άνθρωπο ήταν τιμή μου που τον γνώρισα. Είχε έρθει στη Βουλγαρία, παρακολούθησε ένα ματς της Λέφσκι και μετά ζήτησε να με δει. Ήμουν πραγματικά σοκαρισμένος με το τατουάζ του! Αργότερα έμαθα πως ο γιος του είχε ένα πρόβλημα υγείας, αλλά σύντομα το ξεπέρασε. Χαίρομαι πολύ που όλα τα άσχημα πέρασαν γι’ αυτόν και την οικογένειά του. Ευτυχώς, τώρα είναι όλα καλά. Θέλω να του στείλω τους χαιρετισμούς μου».

Για τις ευχές του στον άλλοτε συμπαίκτη του Χρήστο Τζιώρα: «Φυσικά και μπορεί με ένα γκολ του να δώσει τη νίκη στην ομάδα. Εύχομαι να το κάνει. Το σημαντικό, βέβαια, είναι να κερδίσει η Νίκη και να κάνει χαρούμενο τον κόσμο της, οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής κι αν σκοράρει».

Για ενδεχόμενη επιστροφή του στην ομάδα της Νίκης: «Αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αυτή τη στιγμή αγωνίζομαι για μία άλλη ομάδα, τον Απόλλωνα, και πρέπει να αγωνίζομαι και να σκέφτομαι μόνο αυτόν. Το μέλλον, βέβαια, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Γνωρίζω πως ο κόσμος της ομάδας με αγαπάει. Κι εγώ αισθάνομαι το ίδιο γι’ αυτόν. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Παρακολουθώ τη Νίκη και την πορεία της, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς κι ενδιαφέρομαι πραγματικά. Η καρδιά μου είναι εκεί».

Τέλος, ο Ανιέτε έδωσε τη δική του ευχή ενόψει του σημερινού αγώνα στη μητρική του γλώσσα, λέγοντας: «Θα πω “hasta la victoria” (σ.σ. εμπρός για τη νίκη). Περιλαμβάνει και το όνομα της ομάδας αυτή η φράση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου