ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Πέταγε» στη λάσπη η Νίκη Βόλου, «καθάρισαν» Ιορδανίδης και Τζιώρας

πέταγε-στη-λάσπη-η-νίκη-βόλου-καθάρ-149040

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι απουσίες για ακόμη μία φορά δεν πτόησαν τη Νίκη Βόλου η οποία έχοντας στη σύνθεση της τον νεοαποκτηθέντα Τζάθα και σε μεγάλη μέρα τους Ιορδανίδη και Τζιώρα, οι οποίοι σκόραραν, έφυγαν νικηφόρα από τα Φάρσαλα με σκορ 2-0 που διαμορφώθηκε από το πρώτο μέρος και την τέταρτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Οι γηπεδούχοι πάλεψαν να μπουν στο παιχνίδι στην επανάληψη έχασαν πέναλτι στις αρχές της, αλλά η Νίκη δεν πτοήθηκε και παραμένει στη 2η θέση της βαθμολογίας, μετά από ένα παιχνίδι στο οποίο της… έλειψαν λόγω καρτών οι Μέτσε, Μπάιριτς και Ντινιωτάκης.

Πώς παρατάχθηκε

Με σχήμα 4-3-3 και με τον Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε το παιχνίδι η Νίκη Βόλου με τον Γενιτσαρίδη να επιστρέφει σε ρόλο δεξιού μπακ και τον Ζιώγα να ξεκινά για πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα ως αριστερό μπακ. Στόπερ ήταν οι Βέργος και Χρ. Καρτσαμπάς, με τον Λάιο να ξεκινά και πάλι ως βασικός σε δεύτερο σερί αγώνα αλλά ως αμυντικός μέσος στο πλάι του Ντόλγκι. Ο Ιορδανίδης κινούνταν μεταξύ κέντρου και επίθεσης με τον νεοαποκτηθέντα Τζάθα να τοποθετείται στα αριστερά και τον Ματθαίου στα δεξιά, ενώ ο Τζιώρας επέστρεψε στην 11άδα χρησιμοποιούμενος και πάλι στην κορυφή.

Ενα ημίχρονο ήταν αρκετό

Η Νίκη ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη στην αναμέτρηση, όταν στο 7’ ο Τζάθας πήρε όμορφη πάσα από τον Ντόλγκι, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε σε αντίπαλο, χάνοντας την ευκαιρία για κάτι παραπάνω, αλλά πέντε λεπτά μετά ο ακραίος επιθετικός των κυανόλευκων και αφού πήρε την μπάλα από τον Τζιώρα έκανε το σουτ, με χέρι αμυνόμενου να ανακόπτει την πορεία της, χωρίς όμως να καταλογιστεί πέναλτι.

Οι κυανόλευκοι συνέχισαν να βάζουν δύσκολα στην αντίπαλη άμυνα και στο 15’ από εκτέλεση φάουλ του Ιορδανίδη ο Τζιώρας βρέθηκε σε θέση βολής, ωστόσο η δύναμη που έδωσε στην μπάλα με το κεφάλι δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Οτι δεν κατόρθωσε η Νίκη στα προηγούμενα λεπτά ήρθε να το πετύχει στο 19’ ο Ιορδανίδης με τον βραχύσωμο μέσο να κρύβει την μπάλα, μπουκάροντας από τα δεξιά και έπειτα από κάθετη του Γενιτσαρίδη και αφού απέφυγε έναν αντίπαλο με ντρίμπλα έπιασε το σουτ με το αριστερό για να πετύχει το 0-1. Οι Φαρσαλινοί είδαν στη συνέχεια προσπάθειες και σουτ των Βούλγαρη στο 22’ και Καραμπούζη στο 29’ να μην βρίσκουν στόχο, με το πρώτο να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Θεολόγη και το δεύτερο να σταματά στην αγκαλιά του κυανόλευκου πορτιέρε.

Νέα κεφαλιά του Τζιώρα στο 30’ από σέντρα του Γενιτσαρίδη πέρασε άουτ, ενώ εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Βούλγαρη μετά από σέντρα του Μάρκου στο 35’ δεν βρήκε στόχο για τους γηπεδούχους, για να φθάσουμε στο 41’. Εκεί ο Ματθαίου έκανε την επέλαση από τα δεξιά και αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο πάτησε περιοχή και έβγαλε συρτή σέντρα για τον Τζιώρα που καραδοκούσε με τον έμπειρο φορ να επιχειρεί αρχικά να σκοράρει με τακουνάκι αλλά ο Χάμος απέκρουσε και με δεύτερη προσπάθεια ο Τζιώρας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Αντεξε παρά την πίεση

Ο Αχιλλέας θέλησε να διεκδικήσει ότι μπορούσε στα επόμενα 45 λεπτά με πρωταρχικό στόχο να σκοράρει και να μπει και πάλι στο παιχνίδι. Αυτό θα μπορούσε να το έχει κάνει στο 51’ με τον Βούλγαρη, αλλά ο πρώην φορ της Νίκης «σημάδεψε» το δεξί δοκάρι της εστίας του Θεολόγη σε πέναλτι που κέρδισε ο Χατζής από τον τερματοφύλακα της Νίκης, ο οποίος διατήρησε το μηδέν και στο 54’, αποκρούοντας πλασέ του Καραγκούνη από καλή θέση. Με τη Νίκη να παίζει πλέον με το χρόνο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και στο 71’ να μειώσουν όταν από σέντρα του Μάρκου από τα δεξιά ο Τλούπας βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή της Νίκης, όμως ο Θεολόγης μπλόκαρε την κεφαλιά του.

Στα εναπομείναντα λεπτά τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει με τους κυανόλευκους να φεύγουν με το διπλό και περισσότερη θετική ενέργεια ενόψει της συνέχειας, που θα τους βρει να αγωνίζονται εντός έδρας με τη Θήβα.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΝΙΚΗ 0-2

Σκόρερ: (19’ Ιορδανίδης, 41’ Τζιώρας)

Διαιτητής: Λαθύρης (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Καραγιάννης, Λιτοσελίτης (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: 24’ Ζιώγας, 50’ Θεολόγης, 63’ Τζιώρας, 78’ Βουρδάκης, 82’ Γενιτσαρίδης, 87’ Ιορδανίδης

ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Παραφέστας): Χάμος, Μάρκου, Καραμπούζης, Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Μίχος (83’ Κομισόπουλος), Τλούπας (74’ Αραπίτσας), Χατζής, Καραγκούνης (83’ Κατσανάκης), Βούλγαρης.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ξηροφώτος-Μπούις): Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Καρτσαμπάς Χρ., Βέργος, Λάιος, Ζιώγας (46’ Aλ. Καρτσαμπάς), Ιορδανίδης, Ντόλγκι, Τζιώρας (90’ Σιώμος), Ματθαίου (55’ Βουρδάκης), Τζάθας (68’ Αναστασίου)

Ξηροφώτος: «Από τύχη κρατήσαμε το μηδέν»

Παράπονα από τη λειτουργία της ομάδας του στο δεύτερο μέρος είχε ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Στέφανος Ξηροφώτος, με τον Βολιώτη τεχνικό να σχολιάζει αρχικά:

«Εγινε ένα παιχνίδι σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο. Βάσει της εικόνας, μπορώ να πω πως κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο ήμασταν καλοί εμείς, στο δεύτερο ο Αχιλλέας. Στο πρώτο μέρος, θα μπορούσαμε να είχαμε “καθαρίσει” το παιχνίδι, να έχουμε βάλει ακόμα ένα γκολ. Είχαμε πολλές τελικές και δίκαια προηγηθήκαμε. Από ’κει και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αχιλλέας έδειξε ότι είναι καλή κι ανταγωνιστική ομάδα. Μας δημιούργησε προβλήματα, έκανε κάποιες αλλαγές στη διάταξή του στο κέντρο και μας αποσυντόνισε. Από καθαρή τύχη κρατήσαμε το μηδέν, αλλά είναι σημαντικό ότι το κρατάμε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Σίγουρα, πάντως, η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου μας προβληματίζει. Αυτό που κάνουν οι άνθρωποι της ομάδας, που φροντίζουν και βάζουν τα λεφτά, πρέπει να στηριχθεί από τον κόσμο. Την επόμενη εβδομάδα θα έρθουν ακόμα δυο παιδιά, ο ένας θα είναι μεσοαμυντικός. Χτίζουμε ομάδα για το μέλλον, κοιτώντας το παρών, όμως, πρέπει να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας».

Παραφέστας: «Είχαμε από ένα ημίχρονο»

Από την πλευρά του ο προπονητής του Αχιλλέα, Τάκης Παραφέστας έδωσε συγχαρητήρια στη Νίκη, ενώ τόνισε πως κρατά το δεύτερο ημίχρονο της ομάδας του. Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα της Νίκης για την επιτυχία, της εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο ότι είχαμε από ένα ημίχρονο. Μπήκαμε επηρεασμένοι στο πρώτο ημίχρονο, η Νίκη ευτύχισε να προηγηθεί, ίσως αυτό την ανάγκασε να το δει λίγο πιο χαλαρά το παιχνίδι, ωστόσο πιστεύω ότι στην επανάληψη ήμασταν καλύτεροι, είχαμε και εμείς τις ευκαιρίες, οι οποίες δεν ήρθαν. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και νομίζω ότι μέχρι το τέλος θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σεβόμενοι τον εαυτό μας και την ομάδα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου