ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προσέφεραν αγαθά σκοράροντας [εικόνες]

προσέφεραν-αγαθά-σκοράροντας-εικόνε-188806

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ξεδίπλωσαν τις ποδοσφαιρικές τους αρετές, δείχνοντας παράλληλα και τη φιλανθρωπική τους πλευρά, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, οι Επίλεκτοι Παλαίμαχοι Θεσσαλίας και οι Παλαίμαχοι Ερασιτέχνες Μαγνησίας.

Χωρίς καιρό για χάσιμο και παρά το τσουχτερό κρύο, οι τέσσερις ομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου συγκέντρωσαν τρόφιμα για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Παρά τα παραπανίσια κιλά, τα άσπρα ή τα ελάχιστα μαλλιά, οι ομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προσφέροντας αγάπη, με το ποδοσφαιρικό τουρνουά να εξελίσσεται σε θρίαμβο της Πυροσβεστικής, η οποία «έσβησε» τους αντιπάλους της, μιας και κέρδισε και στον μεγάλο τελικό με 1-0 την ομάδα της Αστυνομίας.

Ισχυρές ήταν οι δυνάμεις της Αστυνομίας για ακόμη μία φορά στο Πανθεσσαλικό και… αποφεύχθηκαν επεισόδια

Βέβαια αυτό που είχε σημασία ήταν η συμμετοχή και όχι η νίκη, με όλους τους ποδοσφαιριστές να ανυπομονούν για την επόμενη συνάντηση. Για το χθεσινό τουρνουά μίλησαν ο διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, ταξίαρχος, Γιάννης Τόλιας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, πύραρχος, Χαράλαμπος Πόζογλου, όπως και οι πρόεδροι των Επίλεκτων Παλαιμάχων Θεσσαλίας, Θεόδωρος Νάκας, και των Ερασιτεχνών Παλαιμάχων Μαγνησίας, Παναγιώτης Μπάκας.

Παναγιώτης Μπάκας: «Λατρεύω αυτό που λέγεται ποδόσφαιρο αλλά η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) μέρα έχει άλλο χαρακτήρα. Σκοπός είναι να δώσουμε ένα μικρό δείγμα αγάπης για τα ορφανά παιδιά που χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά ιδιαιτέρως αυτές τις γιορτινές ημέρες. Νομίζω ότι όλος ο κόσμος ανταποκρίθηκε και ευχαριστούμε όλους τους φορείς που συνετέλεσαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η ποδοσφαιρική γιορτή, και εύχομαι υγεία σε όλους και καλή χρονιά, όπως και στα παιδιά αυτά που δοκιμάζονται ότι καλύτερο».

Θεόδωρος Νάκας: «Εχουμε κληθεί από τον Δήμο Βόλου για μια εκδήλωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, και είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε εδώ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Συγχαρητήρια για τους εμπνευστές του τουρνουά. Απώτερος σκοπός μας είναι οι φιλανθρωπικές δράσεις. Στην προσπάθειά μας έχουμε κοντά και τον γιατρό τον κ. Νίκο Χαυτούρα, ο οποίος είναι νέο μέλος στην ομάδα μας και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Η ομάδα της Πυροσβεστικής έτοιμη παντός καιρού

Χαράλαμπος Πόζογλου: «Ο σκοπός είναι συμβολικός. Δείχνουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο σε ένα τουρνουά που στόχο έχει τη συγκέντρωση τροφίμων για τα παιδιά του ορφανοτροφείου. Όπως καταλαβαίνεται είναι άγιες ημέρες, ημέρες γιορτινές, και θεμιτό είναι να κάνουμε τέτοιες κινήσεις για την ενίσχυση ατόμων που το έχουν ανάγκη».

Γιάννης Τόλιας: «Με τη συμμετοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, της Πυροσβεστικής Βόλου όπως και των ομάδων παλαιμάχων διεξάγεται ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά στο Πανθεσσαλικό. Τέσσερις ομάδες ενώθηκαν για να προσφέρουν χαρά σε αυτά τα παιδιά. Οι προσπάθειες αυτές θα συνεχιστούν και η Αστυνομία θα είναι αρωγός σε κάθε φιλανθρωπική προσπάθεια, και σκοπός είναι να προσφέρει και να συνεισφέρει στον συνάνθρωπο».

Η νεοσύστατη ομάδα των Επίλεκτων Παλαιμάχων Θεσσαλίας

Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, με τον αντιπρόεδρο Μιχάλη Καπουρνιώτη να αναφέρει: «Να ευχηθούμε καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο, υγεία και καλά Χριστούγεννα σε όλους. Αλλη μία μέρα βρεθήκαμε εδώ με κοινό στοιχείο τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, καθώς ο αθλητισμός ενώνει. Ο σκοπός είναι ιερός, προκειμένου να βοηθήσουμε τα παιδιά από το ορφανοτροφείο που το έχουν πραγματικά ανάγκη, και μακάρι τέτοιες ενέργειες να γίνονται συνέχεια. Είναι πολύ ενθαρρυντικό το ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση από τον κόσμο, και ελπίζω να γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά με το τέλος των αγώνων, γιατί τέτοιες κινήσεις δίνουν κουράγιο στους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτά τα ιδρύματα και όχι μόνο στα παιδιά».

Τον καλύτερό τους εαυτό έδωσαν οι Ερασιτέχνες

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου