ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στόχος η ενίσχυση

στόχος-η-ενίσχυση-188845

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι ποδοσφαιριστές σε άδεια, αλλά τεχνικό τιμ και διοίκηση της Νίκης Βόλου σε εγρήγορση για την ενίσχυση της ομάδας την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, μετά το πέρας του α’ γύρου που βρίσκει τη Νίκη στην 3η θέση και σε απόσταση 12 βαθμών από την κορυφή.

Μπορεί οι ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου να έχουν άδεια επτά ημερών, η οποία ξεκίνησε επί της ουσίας χθες Τετάρτη και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου, ωστόσο προπονητικό τιμ και διοίκηση έχουν σηκώσει μανίκια, ψάχνοντας στην αγορά για απόκτηση ποδοσφαιριστών που θα μπορούν να τονώσουν ακόμη περισσότερο τη φετινή προσπάθεια.

Αναμφίβολα, η παρουσία της ομάδας στον πρώτο γύρο της Γ’ Εθνικής μόνο ως ενθαρρυντική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, με τη Νίκη Βόλου να είναι πίσω στη βαθμολογία τόσο από τον ΝΠΣ Βόλος όσο και από τον ΓΣ Αλμυρού, και να ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με τον Αστέρα Ιτέας, του οποίου επικράτησε δίκαια αλλά δύσκολα με 2-1.

Πλέον η προσοχή έχει στραφεί στο πώς μπορεί η Νίκη να ψαλιδίσει την απόσταση από τις πρώτες θέσεις και να ενισχυθεί σε θέσεις που έδειξε να πονά. Αναμφίβολα εκεί που χρήζει άμεσης ενίσχυσης είναι η θέση του κεντρικού αμυντικού, με τον Σεραφείμ Μωυσίδη να αποχαιρετά πρόωρα και μετά από εννέα παρουσίες.

Συνολικά οι κυανόλευκοι κινούνται προς την απόκτηση τριών ή τεσσάρων ποδοσφαιριστών, που θα μπορούν με την ποιότητα και την εμπειρία τους να δώσουν ό,τι έλειπε στην ομάδα σε σύνολο 13 αγωνιστικών.

Συγκέντρωση παιχνιδιών από την Ακαδημία

Η Ακαδημία ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου συγκεντρώνει παιχνίδια τα οποία θα δωριστούν σε παιδιά φτωχών οικογενειών τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Τα παιδιά των ακαδημιών ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 συγκεντρώνουν παιχνίδια για παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Η συγκέντρωση των παιχνιδιών γίνεται καθημερινά από τις 16.00-19.00 (υπεύθυνος κ. Σάββας) στα γραφεία των Ακαδημιών μας όπισθεν του γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς». Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να φέρνουν μόνο παιχνίδια που είναι σε καλή κατάσταση, και αφού είναι σε πλήρη λειτουργία. Κατόπιν αυτά θα χωριστούν ανά ηλικία και φύλο, και θα συσκευαστούν από εθελοντική ομάδα, η οποία αποτελείται κυρίως από μητέρες των παιδιών της Ακαδημίας μας. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, τα παιχνίδια θα δοθούν σε ιδρύματα της περιοχής, καθώς και σε παιδιά οικογενειών που τα έχουν ανάγκη. Χρόνια πολλά χαρούμενα και ευτυχισμένα».

Η Ακαδημία μπάσκετ για το Γηροκομείο

Η Ακαδημία μπάσκετ της Νίκης Βόλου συγκεντρώνει τρόφιμα και αναλώσιμα είδη με σκοπό την ενίσχυση του Γηροκομείου Βόλου. Σε ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής μπάσκετ του βολιώτικου συλλόγου αναφέρεται: «Η Ακαδημία μπάσκετ της Νίκης Βόλου με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά προς την κοινωνία, προχωρά στη συγκέντρωση τροφίμων και αναλώσιμων ειδών για το Γηροκομείο Βόλου. Τις δύσκολες αυτές ημέρες ας δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τους ηλικιωμένους. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται μέχρι την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας (ώρες προπονήσεων)».

Γεύμα στις κυανόλευκες

Με χαλαρή διάθεση, σε οικογενειακή ατμόσφαιρα, παρατέθηκε την περασμένη Πέμπτη γεύμα στις παίκτριες του γυναικείου τμήματος μπάσκετ της Νίκης Βόλου. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Στέργιος Φάτσης, ευχήθηκε καλή συνέχεια στην επιτυχημένη πορεία του τμήματος, που έχει καταφέρει να κάνει το 4 στα 4 στα παιχνίδια του πρωταθλήματος ΕΣΚΑΘ Γυναικών. Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Ανδρέας Τσάγκαρης κι Αλέκος Μιχόπουλος, καθώς και ο προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ, Νίκος Γαλανάκης, δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για τη θετική πορεία του τμήματος, τονίζοντας ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Αντάλλαξαν ευχές για τις γιορτινές ημέρες που έρχονται, ενώ πραγματοποιήθηκε κλήρωση με πέντε δώρα, τρεις διήμερες διανυκτερεύσεις στην Ελάτη Τρικάλων καθώς και δύο τραπέζια στο τσιπουράδικο Ταμπάκης.

Ηττήθηκαν οι κορασίδες

Ηττήθηκαν οι κορασίδες της Νίκης Βόλου για την 7η αγωνιστική του αντίστοιχου πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΘ. Τα κορίτσια του Νίκου Γαλανάκη αντιμετώπισαν την ομάδα της Ανάληψης σε ένα δύσκολο παιχνίδι, από την οποία έχασαν με 23-46, με το δεύτερο δεκάλεπτο να αποδεικνύεται το καθοριστικό, αφού οι κυανόλευκες έμειναν άποντες. Έτσι με επιμέρους σκορ αυτό το διάστημα το 0-16 μετά το 6-7 της πρώτης περιόδου, το ημίχρονο τελείωσε με 6-23, ενώ στο τέλος η διαφορά έφτασε στο +23 και σε νταμπλ σκορ.

Οι «μικρές» των τμημάτων υποδομής συνεχίζουν και συμμετέχουν ενεργά στην ομάδα των κορασίδων, και παίρνουν αρκετό χρόνο στο παιχνίδι από τον προπονητή τους για απόκτηση αγωνιστικών εμπειριών.

Τα δεκάλεπτα: 6-7, 6-23, 14-32, 23-46

ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Γαλανάκης Ν.): Μιχοπούλου Α. 4, Κουντούρη Α. 1, Αϊβάτογλου Χ. 2, Κουτσονίκου Ρ. 2, Κωνσταντούλα Ζ. 4, Ζαφειρίου Η., Παπαευαγγέλου Μ., Τσάγκαρη Λ. 10, Κασαπλέρη Κ., Ζαφειρίου Α., Κουντούρη Χ.

ΑΝΑΛΗΨΗ (Συλεόπουλος Ε.): Αλιμένα Α. 20, Κουτσιμπού Ε., Αλμπανίδου Ε., Κουτσορεβύθη Μ. 6, Βαγιοπούλου Μ., Κουτσουνούρη Μ. 2, Κατσαβριά Ε. 12, Τσουλφά Μ. 6

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου