ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πιο άνετα και από Μαρτίνο, κέρδισε η Νίκη Βόλου το Βελούχι

πιο-άνετα-και-από-μαρτίνο-κέρδισε-η-νίκ-210499

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ακόμη πιο άνετα και από το παιχνίδι με τον Οπούντιο Μαρτίνου το οποίο η Νίκη πήρε στα χαρτιά αλλά μετά το πέρας 39 ημερών, οι κυανόλευκοι επικράτησαν χθες με 6-0 του Βελουχίου για την 11η αγωνιστική, έχοντας τους Τζιώρα και Ιορδανίδη σε μεγάλη μέρα αφού σκόραραν δις, ενώ από ένα τέρμα πέτυχαν οι Γιάγκοβλεφ και Γαρυφαλλόπουλος.

Με τη χθεσινή τους επιτυχία οι Βολιώτες πέτυχαν την πιο ευρεία νίκη τους στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και πλέον με στόχο να παραμείνουν σε υψηλά στάνταρ θα επιδιώξουν το τρίποντο και απέναντι στο Διγενή Νεοχωρίου εκτός έδρας.

Πώς παρατάχθηκε

Με τον Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα με τους Γενιτσαρίδη – Μωυσίδη – Καρτσαμπά – Δημολιό ξεκίνησε η Νίκη Βόλου έχοντας τους Μέτσε και Ντόλγκι ως αμυντικούς χαφ και τον Ιορδανίδη σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στα αριστερά της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Μπάιριτς, με τον Γιάγκοβλεφ στα δεξιά και τον Τζιώρα στην κορυφή της επίθεσης.

Φουριόζα από το πρώτο λεπτό

Επιθετικά και δίχως καιρό για χάσιμο μπήκε στον αγώνα η Νίκη Βόλου, φθάνοντας στην επίτευξη του πρώτου τέρματος στο 6ο λεπτό, όταν ο Γενιτσαρίδης σέντραρε όμορφα από τα δεξιά για την καρδιά της αντίπαλης άμυνα, εκεί που ο Τζιώρας με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το 1-0.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Τζιώρας από εκτελεστής μετατράπηκε σε δημιουργό για τους γηπεδούχους, σεντράροντας από τα αριστερά για τον Ιορδανίδη, ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι δεν χαρίστηκε και σημείωσε το 2-0.

Σε διάστημα τριών λεπτών και συγκεκριμένα στο 18ο και 21ο λεπτό, ο Γιάγκοβλεφ έψαξε από τη μεριά του ένα τέρμα, αλλά αρχικά ο τερματοφύλακας Ρεσίτης απομάκρυνε με τα πόδια και στην επόμενη φάση απομάκρυνε σε κόρνερ ο Ζαραβέλης.

Στο 22’ η Νίκη έψαξε και πάλι ένα τρίτο τέρμα με τον Ιορδανίδη να σεντράρει από τα αριστερά, με τον Τζιώρα να πιάνει νέα κεφαλιά, όμως η προσπάθεια του σταμάτησε στον Ρεσίτη.

Η πρώτη τελική προσπάθεια για τους φιλοξενούμενους καταγράφηκε στο 26ο λεπτό, με τον Γιαουπλάρι να προσπαθεί με περίτεχνο ψαλιδάκι να κερδίσει τον Θεολόγη, αλλά ο τερματοφύλακας της Νίκης φώναξε παρών.

Ο Γιάγκοβλεφ συνέχισε να ψάχνει το γκολ, αλλά στάθηκε άτυχος και στο 31ο λεπτό, όταν πέρασε μέσα στην περιοχή και έπιασε το σουτ με το δεξί, αλλά μετά από κόντρα στον Ζαραβέλη η μπάλα βρήκε και το οριζόντιο δοκάρι για να καταλήξει κόρνερ.

Ο Μπάριτις στο 34’ θέλησε να απειλήσει και εκείνος την αντίπαλη εστία και αφού ξεμαρκαρίστηκε όμορφα στο ύψος της περιοχής με ντρίμπλα, βγήκε απέναντι από τον Ρεσίτη, ο οποίος απομάκρυνε με τα πόδια.

Ωστόσο, το 3-0 δεν άργησε να έρθει, με τον Τζιώρα να μοιράζει νέα ασίστ και πάλι από την αριστερή πλευρά, μοιράζοντας αυτή την φορά για τον Γιάγκοβλεφ, ο οποίος με δυνατό σουτ από τα δεξιά πέτυχε το 3-0 στο 42’.

Δεν έριξε ρυθμό

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Νίκη δεν θέλησε να κατεβάσει στροφές, απειλώντας εκ νέου με τον Τζιώρα, την κεφαλιά του οποίου απέκρουσε δύσκολα ο Ρεσίτης, πέφτοντας στη δεξιά του γωνιά μετά τη σέντρα του Γιάγκοβλεφ από τα δεξιά στο 47’.

Ο δείκτης του σκορ έμελλε να ανέβει ακόμη πιο ψηλά με τον Τζιώρα να μη διστάζει να σκοράρει για το 4-0 στο 55’ με το ψύχραιμο πλασέ του να μη βρίσκει αντίσταση, για να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Λίγο αργότερα και έπειτα από απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα του ΑΠΟΚ, ο Ντόλγκι δοκίμασε το σουτ με το δεξί βρισκόμενος εκτός περιοχής, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ρεσίτη στο 58’.

Το 5-0 ήταν θέμα χρόνου να έρθει με τον Ιορδανίδη να σημειώνει και ο ίδιος δύο τέρματα μετά τον Τζιώρα, σκοράροντας ασυνήθιστα για εκείνον με το κεφάλι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Δημολιού από τα δεξιά στο 66’.

Φάουλ του Ντόλγκι λίγο αργότερα δεν ανησύχησε τον Ρεσίτη, με τους φιλοξενούμενους να φθάνουν στην πρώτη τελική προσπάθεια στο 81’ με την εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Λάππα να σταματά στην αγκαλιά του Θεολόγη.

Το κερασάκι στην τούρτα πέτυχε ο Γαρυφαλλόπουλος στο 90ο λεπτό, με τον Δημολιό να σεντράρει από τα αριστερά και τον νεαρό φορ να σκοράρει με το κεφάλι, μέσα σε νέους πανηγυρισμούς για τους γηπεδούχους.

Ετσι η Νίκη έφθασε στην 5η φετινή της νίκη, ίσως πιο άνετη και από εκείνη στα χαρτιά απέναντι στον Οπούντιο Μαρτίνου την περασμένη Παρασκευή με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, να δικαιώνει τους Βολιώτες μετά από αναμονή ενός και πλέον μηνός.

ΝΙΚΗ-ΒΕΛΟΥΧΙ 6-0

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Σκόρερ: (6’, 55’ Τζιώρας, 14’, 66’ Ιορδανίδης, 41’ Γιάγκοβλεφ, 91’ Γαρυφαλλόπουλος)

Διαιτητής: Μπεκιάρης (Καρδίτσας)

Βοηθοί: Βογιατζής (Καρδίτσας), Μανασής (Τρικάλων)

Κίτρινες: Γενιτσαρίδης – Αθανασόπουλος

ΝΙΚΗ: (Ξηροφώτος-Μπούις) Θεολόγης, Γενιτσαρίδης (67’ Λάιος), Δημολιός, Μωυσίδης, Καρτσαμπάς, Γιάκοβλεφ, Μέτσε, Ντόλγκι, Ιορδανίδης (71’ Ματθαίου), Μπάιριτς (53’ Γαρυφαλλόπουλος), Τζιώρας (59’ Βουρδάκης)

ΒΕΛΟΥΧΙ: (Φλωράκης) Ρεσίτης, Κόλιας, Παχής (67’ Σερπάνος), Σιάτρας (45’ Αθανασόπουλος), Γιαουπλάρι (34’ Ν. Λάππας), Ζαραβέλης (59’ Σκοπέτος), Ι. Λάππας, Κατσαδούρος, Μπακαλίδης, Κακάβας, Χαλλής

Ξηροφώτος: «Κάναμε το αυτονόητο»

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Στέφανος Ξηροφώτος σχολίασε: «Σήμερα (σ.σ. χθες) κάναμε το αυτονόητο. Έπρεπε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι γιατί είμαστε χαμηλά βαθμολογικά. Συνδυάσαμε μία καλή εμφάνιση μ’ ένα καλό σκορ. Μέχρι τώρα έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας. Θα προσπαθήσουμε να διορθωθούμε ακόμη περισσότερο ώστε η ομάδα να πάει πιο ψηλά».

Για τη συμμετοχή του Ιορδανίδη σε ρόλο οργανωτή: «Η προσέγγιση του κάθε παιχνιδιού έχει να κάνει και με το πόσο έτοιμος είναι ο κάθε ποδοσφαιριστής. Παράδειγμα ο Ιορδανίδης τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι και επανήλθε πριν λίγο καιρό. Σήμερα (σ.σ. χθες) οι παίκτες της μεσαίας γραμμής ήταν πιο γρήγοροι όμως η καλή εικόνα της ομάδας οφείλεται σε όλους τους παίκτες. Ήταν ομαδική η προσπάθεια. Δουλέψαμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις κλειστές άμυνες, όλοι οι παίκτες ανταποκρίθηκαν και γι’ αυτό βγήκε αυτή η όμορφη αγωνιστική εικόνα, κάτι που ευχαριστήθηκαν πρώτα αυτοί που έπαιξαν και μετά οι φίλαθλοι που το παρακολούθησαν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου