ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στην επόμενη φάση η Νίκη Βόλου

στην-επόμενη-φάση-η-νίκη-βόλου-232241

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στην επόμενη (Γ’) φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ συνεχίζει από χθες η Νίκη Βόλου επικρατώντας με 4-1 της Αγχιάλου εκτός έδρας, πετώντας φωτιές στην επανάληψη.

Οι κυανόλευκοι, έπειτα από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου για το πρωτάθλημα, έστρεψαν την προσοχή τους στην ομάδα της Αγχιάλου, κόντρα στην οποία δυσκολεύτηκαν για ένα ημίχρονο, αλλά είχαν τις λύσεις με πρώτο βιολί τον Γιάγκοβλεφ στο β’ μέρος.

Η παράταξη της Νίκης

Οι κυανόλευκοι παρατάχθηκαν με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια, την ώρα που στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Λάιος-Βέργος-Μωυσίδης-Ζιώγας. Στη μεσαία γραμμή ο Ντόλγκι με τον Μέτσε ήταν οι δύο αμυντικά χαφ, με τον Ιορδανίδη να έχει ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και τους Ματθαίου-Μπάιριτς να βοηθούν τον Γαρυφαλλόπουλο που τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Στο Νοσοκομείο ο Γαρυφαλλόπουλος

Ο Γαρυφαλλόπουλος ήταν από τους άτυχους της χθεσινής ημέρας, αφού μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντόλγκι στο 14’, η μπάλα τον βρήκε με δύναμη στο πρόσωπο, και παρά το γεγονός ότι θέλησε να συνεχίσει στο παιχνίδι, αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο για να διακομιστεί στο Νοσοκομείο με διάσειση. Τη θέση του πήρε ο Γιάγκοβλεφ, ο οποίος ήταν ο ιθύνων νους των κυανόλευκων επιθέσεων, μοιράζοντας τρεις ασίστ.

Δυσκολεύθηκε στην αρχή

Τι και αν τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο κατηγορίες, οι κυανόλευκοι ως θεωρητικό φαβορί δεν είχαν καθόλου εύκολο έργο στο πρώτο ημίχρονο απέναντι σε μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας, που ωστόσο στάθηκε εξαιρετικά στο γήπεδό της.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί και στο σκορ, όταν στο 3ο λεπτό ο Καραγιώργος πήρε την μπάλα έπειτα από λάθος της άμυνας και από μαρκάρισμα του Ζιώγα βρέθηκε στο έδαφος ζητώντας πέναλτι, χωρίς να εισακουστεί από τον διαιτητή Βαρτσάκη.

Δύο λεπτά αργότερα, ένα σουτ του Μωυσίδη δεν απείλησε την αντίπαλη εστία, για να ακολουθήσει μια ανούσια κατοχή της μπάλας από τους κυανόλευκους που απείλησαν και πάλι στο 29’, με εκτέλεση φάουλ του Ντόλγκι να περνά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι για τους παίκτες των Ξηροφώτου-Μπούις, που είδαν την κεφαλιά του Μπάιριτς να περνά εκτός εστίας μετά από εκτέλεση φάουλ του Μέτσε στο 33’ να είναι και η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία στο 45λεπτο.

«Ανέβηκε» με Δημολιό και Ουκρανό

Η είσοδος των Γιάγκοβλεφ και Δημολιού βελτίωσε επιθετικά τους κυανόλευκους, με τον πρώτο να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη άμυνα, τροφοδοτώντας τους συμπαίκτες του.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους, σέντρα του Δημολιού για τον Ματθαίου πέρασε ανεκμετάλλευτη με τον νεαρό φορ να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα από την εστία της Αγχιάλου, η οποία θέλησε να απαντήσει με τον Μαυρόπουλο να σουτάρει άουτ στο 52’.

Από στημένη μπάλα η Νίκη απείλησε δύο λεπτά μετά, με τον Μπάιριτς να εκτελεί φάουλ με αποδέκτη τον Δημολιό, ο οποίος σούταρε με τη μία από τα αριστερά για να αποκρούσει ο Δελανδρέας δίχως να απομακρύνει, αλλά ο Ματθαίου δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση.

Ο Γιάγκοβλεφ, έχοντας μπει πλέον στο κλίμα του αγώνα, πέρασε το εμπόδιο τριών αντιπάλων για να σερβίρει από τα δεξιά, και τον Μπάιριτς να σημειώνει το 0-1 με κεφαλιά ψαράκι στο 57’.

Με τη Νίκη να δείχνει ότι βάζει τις βάσεις για τον δρόμο της επιτυχίας, η Αγχίαλος έφερε το σκορ στα ίσια απαντώντας στο γκολ των φιλοξενούμενων μόλις τρία λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στο 60’ με τον Μαυρόπουλο να σεντράρει από τα αριστερά για τον Καραγιώργο, ο οποίος αφύλακτος σχεδόν από το σημείο του πέναλτι παραβίασε την αντίπαλη εστία με κεφαλιά για το 1-1.

Η είσοδος του Βουρδάκη έμελλε να κάνει πιο αισθητή τη Νίκη επιθετικά, με τον νεαρό επιθετικό να σκάβει όμορφα την μπάλα για τον Γιάγκοβλεφ, όμως το σουτ του Ουκρανού πέρασε ελάχιστα άουτ στο 63’.

Το γκολ που έψαχνε η Νίκη προκειμένου να αποφύγει ενδεχόμενο κάζο δεν άργησε να έρθει, αφού στο 65’ συνεργάστηκαν άψογα οι δύο Ουκρανοί, με τον Ντόλγκι να αφήνει την μπάλα για τον Γιάγκοβλεφ, ο οποίος αφού ξεπέρασε το εμπόδιο δύο ποδοσφαιριστών «έσπασε» την μπάλα για τον συμπατριώτη του, ο οποίος δεν δυσκολεύθηκε να πετύχει το 1-2.

Ο Ιορδανίδης από πάσα του Βουρδάκη δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Δελανδρέα για το 1-3 στο 68’, κάτι που έγινε στο 83’ με τον Γιάγκοβλεφ να κάνει ακόμη μία επέλαση από τα δεξιά για να φθάσει εκτός περιοχής, όπου βρέθηκε και ο Βουρδάκης, που δεν καθυστέρησε για να σουτάρει εύστοχα.

Με την υπόθεση πρόκριση να έχει κριθεί, η Νίκη πέτυχε ένα ακόμη τέρμα στο 93’, με τον Δημολιό να εκμεταλλεύεται την κάθετη πάσα του Ντόλγκι για να σημειώσει το τελικό 1-4.

Σκόρερ: (60’ Καραγιώργος – 57’Μπάιριτς, 65’ Ντόλγκι, 83’ Βουρδάκης, 93’ Δημολιός)

ΑΓΧΙΑΛΟΣ (Τσουκάλης): Δελανδρέας, Κουφαλιδάκης (88’ Πανανός), Μαυρόπουλος, Βέτσικας, Τσαντόπουλος, Τσέλιος, Κοτσέλος, Χρυσοστομίδης, Καραγιώργος, Κουλάκογλου (9’ λ. τρ. Κουτσοκέρας), Τσακόγιας

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Μπούις-Ξηροφώτος): Τζήμας, Ζιώγας (46’ Δημολιός), Λάιος, Βέργος, Μωυσίδης, Μέτσε (88’ Σφονδυλιάς), Ντόλγκι, Ιορδανίδης, Ματθαίου (58’ Βουρδάκης), Μπάιριτς, Γαρυφαλλόπουλος (λ. τρ. 46’ Γιάγκοβλεφ)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου