ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Πέταξε» βαθμούς και ψυχολογία

πέταξε-βαθμούς-και-ψυχολογία-245123

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα και μετά από μόλις επτά αγωνιστικές οι ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου αποχώρησαν με σκυμμένο κεφάλι, δίνοντας αυτή τη φορά την ευκαιρία στον Αμβρυσσέα Διστόμου να πανηγυρίσει τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του.

Το τελικό 1-0 στο γήπεδο των Ασπρων Σπιτιών στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής πλήγωσε εκ νέου το γόητρο των κυανόλευκων, οι οποίοι μια εβδομάδα νωρίτερα κατάφερναν να πλησιάσουν σε απόσταση δύο βαθμών από την κορυφή, όμως μετά τη δεύτερη φετινή τους ήττα και συνολικά τρίτη απώλεια βαθμών, είδαν τον Βόλος ΝΠΣ να ξαναβρίσκεται στο +5 και στους 18β.

Το τεχνικό δίδυμο των Φάντζιο Μπούις και Στέφανου Ξηροφώτου, δεν είχε στη διάθεση του τον τιμωρημένο Μπάιριτς, αλλά είχε τον Τζιώρα στον πάγκο, χωρίς όμως ο τελευταίος να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να «φυλάσσεται» από ενδεχόμενη υποτροπή στον τραυματισμό του στον αστράγαλο.

Οι κυανόλευκοι ξεκίνησαν με τον Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια και δίχως αλλαγές στην αμυντική τετράδα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα απέναντι στον Βόλος ΝΠΣ, έχοντας από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Γενιτσαρίδη, Μωυσίδη, Καρτσαμπά και Δημολιό. Στη μεσαία γραμμή ο Βέργος με τον Ντόλγκι ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Μέτσε σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στην επιθετική τριάδα για πρώτη φορά στα αριστερά χρησιμοποιήθηκε ο Ιορδανίδης, στα δεξιά ο Γιάγκοβλεφ, την ώρα που στην κορυφή κινούνταν ο Γαρυφαλλόπουλος.

Από τους προαναφερθέντες ο μόνος που κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, τουλάχιστον επιθετικά, ήταν ο Ιορδανίδης, ο οποίος δεν μπόρεσε όμως να έχει υποστηρικτές και σε αρκετές περιπτώσεις έδειχνε να παλεύει μόνος του.

Μωυσίδης: «Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών»

Στην απόφαση του διαιτητή να μην καταλογίσει το άουτ στη φάση του γκολ στάθηκε με δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού ο αμυντικός της Νίκης Βόλου, Σεραφείμ Μωυσίδης, μιλώντας στον Blue Heart Fm. Αναλυτικότερα ο έμπειρος ποδοσφαιριστής χαρακτήρισε σκανδαλώδη τη διαιτητική απόφαση λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ήταν ακόμη ένα παιχνίδι όπως αυτά που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα. Δηλαδή βλέπουμε τους κόπους μας να πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων από μία λάθος διαιτητική απόφαση. Η απόφαση του διαιτητή ήταν σκανδαλώδης, καθώς ο παίκτης που γυρίζει την μπάλα βρίσκεται τουλάχιστον 1,5 μέτρο εκτός του αγωνιστικού χώρου. Από κει και πέρα θεωρώ ότι είναι άδικο για εμάς καθώς κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια, παίζουμε όλα τα παιχνίδια στα ίσια και μας πάνε συνεχώς κόντρα. Αν είναι να μας το πούνε καθαρά και να μην ξανακατέβουμε. Είναι αμαρτία από τον Θεό.

Χωρίς αυτό να υποδηλώνει ότι είμαστε άμοιροι ευθυνών. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε πάει ακόμη καλύτερα. Δεν θέλουμε να διώξουμε τις ευθύνες από πάνω μας. Απλά είναι κάποια πράγματα που είναι τόσο καθαρά και σκανδαλώδη, που ό,τι και να πεις, μένουν αυτά».

Ακολούθως ερωτούμενος για την προσπάθεια που… δεν κατέβαλε η ομάδα του για να γυρίσει το αποτέλεσμα, σχολίασε: «Εμείς κάναμε την προσπάθειά μας, πιέσαμε, ο αντίπαλος δεν πρέπει να είχε άλλη τελική. Ακόμη και το γκολ, για μένα δεν θεωρείται τελική. Εμείς είχαμε τρεις φάσεις, όμως από τη στιγμή που πέτυχε το γκολ ο αντίπαλος, τον είδαμε να παίζει με έξι στόπερ, κι εμείς να προσπαθούμε να διασπάσουμε την άμυνα. Μετά αρχίσανε και οι κλασικές καθυστερήσεις, κόβανε τον ρυθμό για να πάρουνε αυτό που θέλανε. Θεωρώ πως κάναμε την προσπάθειά μας, όσο καλύτερα μπορούσαμε μετά από το διαιτητικό λάθος που μας έβγαλε εκτός ρυθμού. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε, και σ’ αυτό έχουμε κι εμείς τις ευθύνες μας. Πλέον υπάρχει μόνο η νίκη στο ντέρμπι που έρχεται, και πιστεύω πως αυτό θα μας εξιλεώσει όλους».

Κυριακή με Ολυμπιακό Βόλου

Χωρίς καιρό για χάσιμο η Νίκη Βόλου πρέπει να σκέφτεται πλέον τον επόμενο αγώνα της, στον οποίο θα πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένη, όσο γίνεται τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 3μ.μ. στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, το οποίο αποτελεί και φέτος κοινή έδρα των δύο ομάδων, με τους κυανόλευκους να είναι τυπικά γηπεδούχοι, αλλά να αναμένεται να δοθούν εισιτήρια και στους ερυθρόλευκους.

«Πεντακάθαρη η νίκη μας»

Ανακοίνωση κατά των ΜΜΕ… και όχι μόνο εξέδωσε η διοίκηση του Αμβρυσσέα Διστόμου, αναφέροντας πως η νίκη της ομάδας τους είναι πεντακάθαρη και πως δεν υπήρξε παράβαση στη φάση του γκολ, χωρίς ωστόσο να τους δικαιώνει ο τηλεοπτικός φακός, μιας και το τέρμα που πέτυχαν με τον Χίζι στο 28’ δεν θα έπρεπε να κατοχυρωθεί.

Από κει και πέρα οι Βοιωτοί κάνουν λόγο και για το 50/50 το οποίο ζητούν στα παιχνίδια τους, ζητώντας συν τοις άλλοις και πέναλτι μαρς όπως αναφέρουν από τον διαιτητή Κέκελο, σε μαρκάρισμα στον Ντος Σάντος στο β’ ημίχρονο. Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του Αμβρυσσέα:

«Το Δίστομο πανηγυρίζει για μια απ’ τις σημαντικότερες νίκες – η πιο μεγάλη βάσει ονόματος αντιπάλου που έχει πετύχει ποτέ ο ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ στη 90χρονη διαδρομή του!
– Μια ομάδα με παρουσίες στα μεγάλα εθνικά πρωταθλήματα, η πιο παλιά ομάδα του Βόλου, η Νίκη, τίμησε με κατάθεση στεφάνου τη μνήμη των 228 συμπατριωτών μας στο μαυσωλείο Διστόμου, όπως αρμόζει σ’ ένα ιστορικό και μεγάλο σύλλογο! Μπράβο στη διοίκησή της!
– Έκπληκτοι όμως μετά το σημερινό (σ.σ. προχθεσινό) αποτέλεσμα διαβάζουμε σε μεγάλη μερίδα των sites που δε βρίσκονταν καν στο γήπεδο… και ασχολούνται με τα ρεπορτάζ των αγώνων Γ’ Εθνικής -που για εμάς είναι πρωτόγνωρα και άγνωστα- να δημιουργούν κλίμα! Να αφήνουν αιχμές για το γκολ που πέτυχε η ομάδα μας… για το αν “πατούσε γραμμή η όχι” η κεφαλιά-πάσα του παίκτη μας, πριν σκοράρει ο Κέβιν Χίζι!
Καμία αναφορά για την υπεροχή της ομάδας μας σε ολόκληρο τον αγώνα για τις περισσότερες τελικές …
– Καμία αναφορά για το πέναλτι μαρς στον Ντος Σάντος στο β’ ημίχρονο -έχουμε πει ξανά για ουτοπία να κερδίσει ο Αμβρυσσέας πέναλτι- … Έχουμε στις 7 αγωνιστικές 4 πέναλτι που δεν δόθηκαν ποτέ.
– Καμιά αναφορά για την άδικη αποβολή του προπονητή μας, επειδή ζήτησε φάουλ σε μια φάση χωρίς προειδοποίηση, για την ευκολία που δίνονται οι κάρτες εναντίον μας για διαμαρτυρία!
-Ο παρατηρητής για μια ακόμη φορά είπε για πέναλτι στη φάση του 75’ υπέρ του Αμβρυσσέα!
– Ζητήσαμε το 50-50, ζητάμε ισονομία, κερδίσαμε δίκαια και πεντακάθαρα. Ας σεβαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι επιτέλους την προσπάθειά μας. Μην πυροβολείτε άδικα έναν υγιή σύλλογο που πρεσβεύει πολλά περισσότερα από ένα ποδοσφαιρικό σωματείο… και αγωνίζεται να κερδίσει τα πάντα μέσα στο τερέν!
Σεβαστείτε μας!
Σεβαστείτε τον ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΜΕ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟ 1928.
-Σεβαστείτε όλη την ιστορία του χωριού μας!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου