ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ήττα-πισωγύρισμα για τη Νίκη Βόλου στο Δίστομο

ήττα-πισωγύρισμα-για-τη-νίκη-βόλου-στο-246749

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μέσα σε μία εβδομάδα η Νίκη Βόλου κατάφερε να στείλει τους φίλους της στα ουράνια αλλά και στα… τάρταρα, αφού μετά τη νίκη επί του ΝΠΣ Βόλος, που την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι της πρώτης θέσης, ακολούθησε χθες η ήττα από τον Αμβρυσσέα Διστόμου για την 7η αγωνιστική.

Το τελικό 1-0 πλήγωσε την εικόνα των κυανόλευκων, οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, από τέρμα που δεν θα έπρεπε να μετρήσει, αλλά η εμφάνιση τους στο β’ μέρος, δεν θα μπορούσε να φέρει κάτι καλύτερο από την 2η φετινή ήττα μετά από εκείνη της πρεμιέρας.

Πλέον οι κυανόλευκοι εστιάζουν την προσοχή τους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου, όντας αναγκασμένοι να ζεστάνουν εκ νέου τον κόσμο τους και να βελτιώσουν αδυναμίες, εάν ο στόχος της ανόδου είναι το πρώτο ζητούμενο στη φετινή χρονιά όπως διατείνεται από παράγοντες και τεχνικό τιμ.

Πώς ξεκίνησε

Με τον Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια και δίχως αλλαγές στην αμυντική τετράδα ξεκίνησε το παιχνίδι η Νίκη Βόλου, έχοντας από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Γενιτσαρίδη, Μωυσίδη, Καρτσαμπά και Δημολιό. Στη μεσαία γραμμή ο Βέργος με τον Ντόλγκι ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Μέτσε σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στην επιθετική τριάδα για πρώτη φορά στα αριστερά χρησιμοποιήθηκε ο Ιορδανίδης, στα δεξιά ο Γιάγκοβλεφ, την ώρα που στην κορυφή κινούνταν ο Γαρυφαλλόπουλος.

Ο αγώνας

Με τη Νίκη να θέλει αλλά να μην μπορεί ξεκίνησε ο αγώνας στο μαρτυρικό Δίστομο, όπου οι κυανόλευκοι ήθελαν να μπουν με φόρα από την περασμένη νίκη τους στο Πανθεσσαλικό. Από κάθετη πάσα του Ντόλγκι στο 10ο λεπτό, ο Γαρυφαλλόπουλος, που χρησιμοποιήθηκε στην κορυφή αντί του ανέτοιμου Τζιώρα, δεν μπόρεσε να βγει σε θέση τετ-α-τετ με τον Ντέντσεφ, με τη Νίκη να συνεχίζει με την μπάλα στα πόδια των παικτών της και τρία λεπτά μετά και από σέντρα του Γενιτσαρίδη, ο Γιάγκοβλεφ δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ. Αντίθετα εντυπωσιακό σουτ με το δεξί του Ιορδανίδη στο 19’, ανάγκασε τον Ντέντσεφ να απογειωθεί για να διατηρήσει το μηδέν, για να ακολουθήσει το γκολ, που δεν θα έπρεπε ποτέ να μετρήσει.

Συγκεκριμένα με τη συμπλήρωση 28 λεπτών αγώνα, και μετά από εκτέλεση φάουλ και αφού η μπάλα πέρασε τη γραμμή του άουτ, με τους φιλοξενούμενους να σταματάνε, αλλά τον επόπτη να μην βρίσκεται στο… γήπεδο, ο Χίζι κέρδισε τον Θεολόγη, πετυχαίνοντας το 1-0 εν χορώ αποδοκιμασιών από κυανόλευκους παίκτες και φιλάθλους εις μάτην.

Με τη Νίκη να κυνηγά το σκορ και πάλι, όπως έκανε και στο παιχνίδι με το Ρήγα, που ποτέ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, ή όπως και στο παιχνίδι με τη Θήβα, όπου ισοφάρισε στο 90’+, ο Ντόλγκι έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά και πάλι ο Ντέντσεφ ήταν σε ετοιμότητα στην τελευταία αξιόλογη φάση του α’ μέρους.

Οι κυανόλευκοι είχαν πλέον στη διάθεση τους ακόμη ένα ημίχρονο, αλλά η απόδοση

τους αντί να εμφανίζει βελτίωση ήταν ακόμη χειρότερη, με την πίεση να βαραίνει τα πόδια τους και τους γηπεδούχους να παίζουν με τα νεύρα των αντιπάλων τους αλλά και με το χρόνο, για να πετύχουν την τέταρτη φετινή τους νίκη.

Με το πρώτο τέταρτο του β’ μέρους να πηγαίνει στράφι, ο Γιάκοβλεφ τροφοδότησε τον Ιορδανίδη στο 62’, όμως το σουτ του τελευταίου κόντραρε στον Χίζι, με τον μέσο των κυανόλευκων να είναι ο μόνος που πάλευε για την ισοφάριση αλλά ακόμη ένα σουτ του στο 68’, πέρασε άουτ.

Νέα προσπάθεια του βραχύσωμου μέσου στο 85’, αυτή την φορά με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ, σβήνοντας κάπως έτσι και τις ελπίδες για ισοφάριση και την ανατροπή να μοιάζει όνειρο θερινής νυκτός.

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1-0

Σκόρερ: 28’ Χίζι

Κίτρινες: Μαργαρίτης (15’), Μωυσίδης (26’), Μέτσε (33’), Ντο Σάντος (54’), Ντόλγκι (56’), Τζιώρας (89’)

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ: Ντέντσεφ, Μαργαρίτης (89’ Μεταξούλης), Καλαγκάνης, Μεταλλινός, Στούμπος, Γιαλαμίδης, Ντο Σάντος (94’ Κωνσταντίνου), Βλάχος (74’ Σχίζας), Κωστούλας (81’ Μπότσης), Χίζι, Μανιδάκης.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης (84’ Βουρδάκης), Δημολιός, Μωυσίδης, Καρτσαμπάς (52’ λ.τρ. Λάιος) Βέργος, Γιάκοβλεφ, Μέτσε (74’ Ματθαίου), Γαρυφαλλόπουλος, Ιορδανίδης, Ντόλγκι

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου