ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Συνέχεια με νέα… Νίκη

συνέχεια-με-νέα-νίκη-248522

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με μοναδικό στόχο να κατακτήσει ακόμη τρεις βαθμούς, η Νίκη Βόλου αγωνίζεται σήμερα στην έδρα του Αμβρυσσέα Διστόμου, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η επιτυχία στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι και η νίκη επί του ΝΠΣ Βόλος στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ήρθε να αναπτερώσει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία των κυανόλευκων, οι οποίοι θέλουν να προσθέσουν ακόμη τρεις πόντους στο ενεργητικό τους.

Με τη σημερινή 7η στροφή του πρωταθλήματος να κρύβει παγίδες, οι Βολιώτες θέλουν να τις αποφύγουν και να κατακτήσουν ένα πολύτιμο τρίποντο στην προσπάθεια που κάνουν να αλλάξουν κατηγορία στην τρίτη τους συνεχόμενη παρουσία στη Γ’ Εθνική.

Ο Χρήστος Τζιώρας θα βρίσκεται στην αποστολή των κυανόλευκων, με τον 29χρονο επιθετικό να αποχωρεί την περασμένη Κυριακή με διάστρεμμα κόντρα στον ΝΠΣ Βόλος, ωστόσο η απουσία του από το 19ο λεπτό καλύφθηκε από τους συμπαίκτες του, που πήραν την πρώτη φετινή νίκη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Ωστόσο, η συμμετοχή του Τζιώρα από το πρώτο λεπτό στον σημερινό αγώνα κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, με το τεχνικό τιμ των Ξηροφώτου-Μπούις να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του στο παιχνίδι, αφού για τους κυανόλευκους ακολουθεί ακόμη ένα σπουδαίο παιχνίδι, όπως είναι αυτό με τον Ολυμπιακό Βόλου την επόμενη Κυριακή.

Ικανοποίηση αλλά… αλλάζει στυλ

Η αμυντική προσήλωση των ποδοσφαιριστών της Νίκης Βόλου στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη από όσους βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με το τεχνικό τιμ των κυανόλευκων να προσαρμόζει το πλάνο του προκειμένου να κλειδώσει τα αντίπαλα ατού και την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, η οποία μετρά 17 τέρματα στο ενεργητικό της. Με την άμυνα να παίζει τα ρέστα της, είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, δίχως να υπολογίζεται η αναμέτρηση με τον Οπούντιο, η Νίκη διατήρησε το μηδέν, κρατώντας ανέπαφη την εστία της, μετά την ήττα από τον Ρήγα Φεραίο στην πρεμιέρα, τη νίκη με 2-1 επί του ΑΟ Σελλάνων, το 4-1 κόντρα στον Αχιλλέα Φαρσάλων στο Π. Μαγουλάς αλλά και την ισοπαλία με 1-1 στη Θήβα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα.

Όμως απέναντι στον Αμβρυσσέα Διστόμου η Νίκη καλείται πλέον να αλλάξει αγωνιστική φιλοσοφία και να παίξει εκ νέου ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, αποκτώντας εκείνη το πάνω χέρι από την αρχή. Ο Αμβρυσσέας, αναμφίβολα, αναμένεται να παραταχθεί με αμυντικό προσανατολισμό, με τους κυανόλευκους να στερούνται των υπηρεσιών του Σέναντ Μπάιριτς, μιας και ο Κροάτης μέσος αποβλήθηκε στο προηγούμενο αγώνα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ εκτός είναι και Βιάτσεσλαβ Σκούσκιν με τον Ρώσο επιθετικό να υπολογίζεται πιθανότατα από τον ερχόμενο Ιανουάριο…

Ο Αμβρυσσέας

Ο Αμβρυσσέας Διστόμου έχει έως τώρα 3 νίκες, μια ισοπαλία και 2 ήττες, ενώ από τις 9 φορές που έχει σκοράρει τα 5 γκολ πέτυχε ο Λαρισαίος Λεωνίδας Κωστούλας (βρήκε δίχτυα σε 4 από τα 6 ματς).

Ο Βραζιλιάνος Πάουλο Ντος Σάντος, ο Αλβανός Πάβλι Βανγκέλι, ο Βάϊος Στούμπος που πέρασε από τη Νίκη το 2008 και ο Θωμάς Γιαλαμίδης που είχε περάσει από τον Βόλο χωρίς να παίξει, είναι μεταξύ των παικτών με εμπειρία της ομάδας της Βοιωτίας.

Ο Αμβρυσσέας, που η μόνη απώλεια στην έδρα του είναι η ήττα από τον Ρήγα (1-2), έχει κερδίσει ως γηπεδούχος τον Αστέρα Ιτέας (3-1) και τον Αχιλλέα Φαρσάλων (2-0), ενώ έκτος έχει νίκη επί του Διγενή Νεοχωρίου (0-1), ισοπαλία με ΑΟ Σελλάνων (1-1) και ήττα την περασμένη Κυριακή στη Θήβα (4-1).

Κέκελος διαιτητής

Στο Δημοτικό γήπεδο Άσπρων Σπιτιών διαιτητής ορίστηκε ο 37χρονος Αγρινιώτης πολιτικός μηχανικός Παναγιώτης Κέκελος, με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Λύσσαρη και Χρήστο Κουτρομάνο, όλοι από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο κ. Αθανάσιος Παπακώστας από την ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου