ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με Τζιώρα στο Δίστομο

με-τζιώρα-στο-δίστομο-248898

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με τον Χρήστο Τζιώρα να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή για το αυριανό παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής, η Νίκη Βόλου θα αντιμετωπίσει τον Αμβρυσσέα Διστόμου, θέλοντας πάση θυσία τους τρεις βαθμούς.

Η ψυχολογία στο κυανόλευκο στρατόπεδο βρίσκεται στα ύψη, με τους κυανόλευκους να συνεχίζουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους και με πίστη για ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα, μπαίνουν σήμερα στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους.

Ο Χρήστος Τζιώρας αναμένεται να βρίσκεται στην αποστολή των κυανόλευκων, με τον 29χρονο επιθετικό να αποχωρεί την περασμένη Κυριακή με διάστρεμμα κόντρα στον ΝΠΣ Βόλος, ωστόσο η απουσία του από το 19ο λεπτό καλύφθηκε από τους συμπαίκτες του, που πήραν την πρώτη φετινή νίκη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Η συμμετοχή του Τζιώρα από το πρώτο λεπτό στον αυριανό αγώνα κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, με το τεχνικό τιμ των Ξηροφώτου-Μπούις να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του στο παιχνίδι, αφού για τους κυανόλευκους ακολουθεί ακόμη ένα σπουδαίο παιχνίδι, όπως είναι αυτό με τον Ολυμπιακό Βόλου την επόμενη Κυριακή.

Ικανοποίηση για το μηδέν

Η αμυντική προσήλωση των ποδοσφαιριστών της Νίκης Βόλου στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη από όσους βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με το τεχνικό τιμ των κυανόλευκων να προσαρμόζει το πλάνο του προκειμένου να κλειδώσει τα αντίπαλα ατού και την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, η οποία μετρά 17 τέρματα στο ενεργητικό της.

Με την άμυνα να παίζει τα ρέστα της, είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, δίχως να υπολογίζεται η αναμέτρηση με τον Οπούντιο, η Νίκη διατήρησε το μηδέν, κρατώντας ανέπαφη την εστία της, μετά την ήττα από τον Ρήγα Φεραίο στην πρεμιέρα, τη νίκη με 2-1 επί του ΑΟ Σελλάνων, το 4-1 κόντρα στον Αχιλλέα Φαρσάλων στο Π. Μαγουλάς αλλά και την ισοπαλία με 1-1 στη Θήβα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα.

Με άλλη φιλοσοφία

Απέναντι στον Αμβρυσσέα Διστόμου η Νίκη καλείται πλέον να αλλάξει αγωνιστική φιλοσοφία και να παίξει εκ νέου ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, αποκτώντας εκείνη το πάνω χέρι από την αρχή. Ο Αμβρυσσέας, αναμφίβολα, αναμένεται να παραταχθεί με αμυντικό προσανατολισμό, με τους κυανόλευκους να στερούνται των υπηρεσιών του Σέναντ Μπάιριτς, μιας και ο Κροάτης μέσος αποβλήθηκε στο προηγούμενο αγώνα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Προβληματισμός για ΕΠΟ και την απόφαση

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι οι διοικούντες της Νίκης Βόλου από τη στάση της ΕΠΟ να μην ανακοινώσει ακόμη -και μέχρι χθες- την απόφαση για κατοχύρωση των τριών βαθμών από το παιχνίδι με τον Οπούντιο Μαρτίνου. Η ομάδα της Φθιώτιδας ως γνωστόν δεν είχε αγωνιστεί απέναντι στη Νίκη Βόλου για την 5η αγωνιστική λόγω έλλειψης γιατρού, με συνέπεια να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά, αλλά η απόφαση δέκα και πλέον ημέρες αργότερα δεν έχει κοινοποιηθεί από την ΕΠΟ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου