ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σε εκλογές ο ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου

σε-εκλογές-ο-ασ-ολυμπιακός-βόλου-262482

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στο ξενοδοχείο Park πραγματοποιήθηκε χθες η τακτική Γ.Σ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός όλων των τμημάτων, στη συνέχεια ακολούθησε η παραίτηση της διοίκησης και η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια εκλογών μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Νίκος Τσεκούρας, ο οποίος ανέφερε ότι η χθεσινή Γ.Σ. αποτελεί σταθμό στην ογδοντάχρονη ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της πόλης, και μια ευκαιρία συσπείρωσης όλων των αγνών και πραγματικών φίλων του Ολυμπιακού.

Τόνισε ακόμη πως ο Ολυμπιακός είναι εδώ, παρά τα προβλήματα και τα εμπόδια: «Είμαστε ακόμη ζωντανοί, σε δύσκολους οικονομικά καιρούς με τη συμμετοχή και τη βοήθειά σας συνεχίζουμε. Συνεχίζουμε, μαζί με τους αγνούς φιλάθλους του Ολυμπιακού, μαζί με τους αθλητές και τις αθλήτριες σε όλα τα αθλήματα, με τους γονείς των παιδιών μας, μαζί με την κοινωνία του Βόλου με καθημερινή σκληρή δουλειά, να γράφουμε την ιστορία αυτής της μεγάλης ομάδας. Η θητεία αυτής της διοίκησης τελειώνει σήμερα (σ.σ. χθες), μιας διοίκησης που διαχειρίστηκε και αντιμετώπισε προβλήματα πολλές φορές δυσανάλογα με τις δυνατότητες της, κυρίως με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Δεν θεωρούμε σκόπιμο να σας κουράσουμε με το παρελθόν ή το τι κάναμε τα τρία τελευταία χρόνια, γιατί φιλοσοφία μας είναι λίγα λόγια και πολύ δουλειά, αλλά να δούμε το αύριο και το μέλλον του Συλλόγου».

Ακολούθως, ο κ. Τσεκούρας αναφέρθηκε στα τμήματα που την ευθύνη λειτουργίας τους έχει ο Ερασιτέχνης, όπως τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου, που ανασυγκροτήθηκαν παρόλο που η ποδοσφαιρική ομάδα διαλύθηκε τρεις φορές τα τελευταία χρόνια.

Αναφορικά με τα τμήματα μπάσκετ τόνισε ότι έγινε πολύ σοβαρή δουλειά από τη Δ.Ε. μπάσκετ με πρωτεργάτη τον Αλέκο Μεταφτσή, με αποτέλεσμα η γυναικεία ομάδα να βρίσκεται στην Α1 Εθνική, ενώ πιστεύει και πως οι άνδρες του χρόνου θα βρίσκονται σε εθνική κατηγορία.

Για την κολύμβηση σχολίασε πως ο αριθμός των παιδιών αυξήθηκαν από τα 50 στα 200, κάνοντας λόγο για τις διακρίσεις των μικρών αθλητών και το πλήθος μεταλλίων που συγκέντρωσαν. Αναφορά έγινε και για την Άρση Βαρών, το γυναικείο βόλεϊ, την πάλη, το τζούντο, για να αναφερθεί ακολούθως στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Το ποδοσφαιρικό τμήμα, αν και αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική λειτουργεί και έχει υποχρεώσεις επαγγελματικής ομάδος. Η διοίκησή μας, έχει πει σε όλους τους τόνους ότι δεν έχει τη δυνατότητα με τις σημερινές συνθήκες να λειτουργήσει από μόνη της το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο κ. Μποτσιβάλης, στην προηγούμενη γενική συνέλευση ανέλυσε το πρόγραμμά του, ανέλαβε το οικονομικό κόστος λειτουργιάς του τμήματος και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει μέχρι τέλος την προσπάθειά του να ανεβάσει την ομάδα κατηγορία, και εάν, όπως είπε, δεν το κατορθώσει, στο τέλος της περιόδου θα αποχωρήσει.

Είναι βέβαιο ότι δεν κάναμε όλα όσα έπρεπε, εμείς έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Δεν μπορέσαμε να συσπειρώσουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου, που ήταν απογοητευμένος από την ποδοσφαιρική ομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Δεν διεκδικήσαμε όλα όσα έπρεπε από την πολιτεία και από την πόλη, όλα όσα δικαιούται αυτός ο μεγάλος σύλλογος. Θα ήθελα όμως να βάλω έναν προβληματισμό σε όλους μας.

Όσοι αγαπούμε πραγματικά τον Ολυμπιακό Βόλου και τον θέλουμε δυνατό, και σε μεγάλες κατηγορίες σε όλα τα αθλήματα, και καλά κάνουμε, έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας; Πόσο βοηθούμε την εκάστοτε διοίκηση; Είμαστε γραμμένοι όλοι μέλη στον Ερασιτέχνη;

Φέρνουμε τα παιδιά μας στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού σε όλα τα αθλήματα για να τα δυναμώσουμε; Δίνουμε ή βρίσκουμε έστω μια μικρή χορηγία, διαφημίζοντας την επιχείρηση μας στους αγώνες του Ολυμπιακού; Παίρνουμε ένα εισιτήριο διάρκειας ή έστω παρακολουθούμε τους αγώνες κόβοντας τουλάχιστον ένα εισιτήριο; Δεν θεωρούμε σωστό να ζητάμε δουλειά και ευθύνες μόνο από τη διοίκηση και εμείς να μην κάνουμε το ελάχιστο ώστε να βοηθήσουμε την ομάδα που αγαπάμε. Πρέπει να κάνουμε όλοι προσπάθεια με φίλους με συγγενείς, ώστε ο Ολυμπιακός Βόλου να γράψει τουλάχιστον 2.000 μέλη για να μπορεί η Διοίκηση να έχει αξιοπρεπή τμήματα σε όλα τα αθλήματα.

Εάν θέλουμε να συνεχίσει την ιστορία αυτός ο μεγάλος σύλλογος, πρέπει να συσπειρωθούμε, να δυναμώσουμε περισσότερο πρέπει να κάνουμε άνοιγμα μέσα στην κοινωνία του Βόλου και στα νέα παιδιά με διάφορες δράσεις για να μπορούμε να απαιτούμε πράγματα. Ελπίζω η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές να κρατήσει ότι καλό κάναμε εμείς και να διορθώσει ότι δεν κάναμε σωστά.

Πρέπει η νέα διοίκηση να δεσμευτεί ότι το όνομα, το σήμα και τα χρώματα αυτού του μεγάλου συλλόγου είναι αδιαπραγμάτευτα και θα υπάρχουν σε όλα τα αθλήματα για πολλά-πολλά χρόνια ακόμη».

Για να στείλει ακόμη ένα μήνυμα: «Τέλος για όσους με ευκολία σπιλώνουν ανθρώπους που καθημερινά αγωνίζονται και δεν είναι ολυμπιακοί της καφετέριας και λένε διάφορα, για καρέκλες και χρήματα που υπάρχουν μπόλικα , τους ενημερώνουμε ότι ο Ολυμπιακός ανήκει μόνο στον κόσμο του, και εάν θέλουν δεν θα τους εμποδίσει κανένας να έλθουν να εκτεθούν στα μέλη του συλλόγου, και εάν τα μέλη τους δώσουν με την ψήφο τους τη δυνατότητα να διοικήσουν είναι καλοδεχούμενοι να πάρουν και τις καρέκλες και τα χρήματα που περισσεύουν, και εμείς, εάν μας ζητηθεί, θα τους βοηθήσουμε».

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ των κυανόλευκων, κ. Αλέκος Μεταφτσής, μέλη του Ερασιτέχνη, ο πρώην πρόεδρος Θανάσης Παπαγιάννης, με τον οποίο διαπληκτίστηκε ο γιος του προέδρου της Δ.Ε. ποδοσφαίρου, Γιώργος Μποτσιβάλης.

Συγκεκριμένα, αφού έγινε ο απολογισμός των τμημάτων, ο κ. Παπαγιάννης, ανέφερε πως ο κ. Μποτσιβάλης έχει άγνοια από τον χώρο του ποδοσφαίρου, και πως θα πρέπει να κάνει μεταγραφές για να ανέβει η ομάδα κατηγορία. Ακολούθησαν αντιδράσεις από τον κόσμο και από τον Γιώργο Μποτσιβάλη, ο οποίος μίλησε με μεγάλη ένταση, τονίζοντας πως όποιος θέλει μπορεί να αναλάβει, αφήνοντας τα θα…

Την εφορευτική επιτροπή αποτελούν οι κ.κ. Γιώργος Κουσιαρής, Απόστολος Έξαρχος και Δημήτρης Μανίνης, οι οποίοι θα ανακοινώσουν σήμερα τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου