ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Εσωσε βαθμό στο φινάλε

εσωσε-βαθμό-στο-φινάλε-268601

Ισόπαλη με 1-1 απέναντι στη Θήβα η Νίκη Βόλου με γκολ του Τζιώρα στο 91’

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με γκολ στο 91ο λεπτό της αναμέτρησης η Νίκη Βόλου έμεινε όρθια στην έδρα της Θήβας, όπου χθες αναδείχθηκε ισόπαλη στην 4η και εμβόλιμη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής με 1-1, έχοντας δεχθεί το γκολ των γηπεδούχων μόλις στο 3ο λεπτό, με χτύπημα φάουλ του Κάρλος.

Μετά από τρεις αναμετρήσεις, στις οποίες οι κυανόλευκοι μετρούσαν μία ήττα και προέρχονταν από δύο σερί νίκες, πέταξαν βαθμούς χθες στην έδρα της Θήβας, απ’ όπου θα μπορούσαν να έχουν αποχωρήσει και με το τρίποντο, εφόσον έδειχναν την απαιτούμενη προσοχή. Πλέον ακολουθεί νέα έξοδος την ερχόμενη Κυριακή με αντίπαλο τον Οπούντιο στο Μαρτίνο.

Πώς ξεκίνησε

Με τα 10/11 να είναι ίδια όπως και στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Αχιλλέα Φαρσάλων ξεκίνησε η Νίκη Βόλου και τον χθεσινό αγώνα απέναντι στη Θήβα. Οι κυανόλευκοι είχαν κάτω από τα δοκάρια τον Τζήμα και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Γενιτσαρίδη, Μωυσίδη, Καρτσαμπά και Δημολιό. Στη μεσαία γραμμή ο Βέργος έπαιξε πλάι στον Ντόλγκι, με τον Μέτσε να τοποθετείται και πάλι σε ρόλο οργανωτή, πίσω από τον Γιάγκοβλεφ, που ξεκίνησε στα δεξιά, τον Γαρυφαλλόπουλο στα αριστερά και όχι στην κορυφή της επίθεσης, στην οποία τοποθετήθηκε ο Τζιώρας, για να αφήσει εκτός 11άδας τον Μπάιριτς.

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ομάδα της Νίκης Βόλου, η οποία και πάλι, όπως στο παιχνίδι της πρεμιέρας απέναντι στον Ρήγα Φεραίο, έμεινε πίσω στο σκορ και μάλιστα με τη συμπλήρωση μόλις 3 λεπτών αγώνα.

Δράστης ο 30χρονος Βραζιλιάνος, Τιάγκο Λαρανιέιρα Σίλβα, ο οποίος στην 4η παρουσία του με τη φανέλα της Θήβας, σκόραρε σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, στο οποίο δεν ήταν δυνατό να αντιδράσει ο Τζήμας, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να μην καταφέρνει να αποκρούσει την μπάλα, σε μια φαινομενικά εύκολη εκτέλεση.

Με το 1-0 να έρχεται μοιραία, η Νίκη θέλησε να αντιδράσει στο 6’, αλλά το σουτ του Γαρυφαλλόπουλου, από το ύψος της περιοχής των γηπεδούχων, απέκρουσε ο τερματοφύλακας Μόνος, με τον διαιτητή βέβαια να καταλογίζει άουτ σε μια φάση που δεν είδε καλά.

Αουτ κατέληξε και το σουτ του Γενιτσαρίδη στο 20ο λεπτό, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν μάταια να ισοφαρίσουν και να απαντήσουν όσο γίνεται αμεσότερα στο τυχερό τέρμα των γηπεδούχων.

Από σέντρα του Γενιτσαρίδη από τα δεξιά και με τους κυανόλευκους να συνεχίζουν να ψάχνουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, η κεφαλιά του Γιάγκοβλεφ κατέληξε απελπιστικά μακριά από την αντίπαλη εστία στο 30’.

Με τη Νίκη Βόλου να μην τα καταφέρνει στον δημιουργικό τομέα και να χρειάζεται άμεσα μια αλλαγή, ο Καρτσαμπάς αποχώρησε στο 36ο λεπτό, δίνοντας τη θέση του στον Ιορδανίδη, με τους Μέτσε και Βέργο να οπισθοχωρούν κατά μία θέση, με τον 28χρονο νεοεισελθόντα μέσο να αγωνίζεται ως επιτελικός, ο Μέτσε ο αμυντικός μέσος πλάι στον Ντόλγκι και ο Βέργος να επιστρέφει και πάλι σε ρόλο στόπερ δίπλα στον Μωυσίδη.

Μέχρι και τη λήξη του α’ μέρους η Νίκη πρέσαρε εκ νέου για το γκολ και τα κατάφερε εν μέρει στο 44’, όταν από εκτέλεση φάουλ του Δημολιού η μπάλα έφθασε στην αντίπαλη περιοχή, με τον Ντόλγκι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά δευτερόλεπτα νωρίτερα ο διαιτητής Μπαϊρακτάρης σφύριξε παράβαση για επιθετικό φάουλ του Τζιώρα στον τερματοφύλακα Μόνο.

Ατυχοι όμως ήταν οι κυανόλευκοι και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, βλέποντας την μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο της εστίας του Μόνου, με τον Μέτσε να εκτελεί κόρνερ και τον Μωυσίδη αρχικά να πιάνει την πρώτη κεφαλιά για να ακολουθήσει νέα από τον Βέργο, αλλά την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι.

Το β’ μέρος

Φέροντας την ευθύνη του γκολ που δέχθηκε και χωρίς να είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, ο Τζήμας ζήτησε αλλαγή και αντικαταστάθηκε από τον Θεολόγη με την έναρξη του β’ μέρους.

Η πρώτη τελική προσπάθεια ήρθε στο 57’ του β’ μέρους για τη Νίκη Βόλου με κεφαλιά του Μωυσίδη μετά από κόρνερ του Δημολιού να περνά άουτ, ενώ η Νίκη προχώρησε και σε νέα αλλαγή στην προσπάθεια να φέρει στα ίσια το παιχνίδι, με τον Μπάιριτς να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Γαρυφαλλόπουλου, τοποθετούμενος επίσης στο αριστερό άκρο της επίθεσης στο 58’.

Ο Κροάτης μέσος θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει το παιχνίδι στο 63’, όταν από γύρισμα της μπάλας από τον Γιάγκοβλεφ και σε συνεργασία με τον Τζιώρα, ο οποίος άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του για τον συμπαίκτη του, ο Μπάιριτς έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Μόνος δε δυσκολεύτηκε να αποκρούσει το χλιαρό σουτ, διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Λίγο αργότερα νέα ευκαιρία παρουσιάστηκε για τη Νίκη Βόλου, όταν με τη συμπλήρωση 69 λεπτών αγώνα, ο Δημολιός έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Γιάγκοβλεφ έστρωσε την μπάλα για τον Τζιώρα, το δυνατό σουτ του οποίου σταμάτησε πάνω στον Πλατέλλα.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Νίκη δεν είχε τη δυνατότητα να απειλήσει, με τον Ματθαίου να περνά στο παιχνίδι αποτελώντας την 4η αλλαγή για τους κυανόλευκους, οι οποίοι σε σχήμα 4-4-2 πλέον θέλησαν να τα παίξουν όλα για όλα, αλλά γλίτωσαν στο 90’ από ένα δεύτερο τέρμα. Συγκεκριμένα από προσπάθεια του Μαυρόπουλου, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Θεολόγη αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει, ο Τζιώρας περίμενε την μακρινή μεταβίβαση και η μπάλα έφθασε στα πόδια του έπειτα από κάθετη πάσα του Βέργου στον κενό χώρο, για να φύγει ο έμπειρος στην κόντρα και να πλασάρει ιδανικά για το 1-1 στο 91!

ΘΗΒΑ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1-1

Διαιτητής: Μπαϊρακτάρης (Αθηνών)

Βοηθοί: Κολιάκος, Κοκαρίδας (Αθηνών)

Σκόρερ: (3’ Σίλβα – 91’ Τζιώρας)

Κίτρινες: Σίλβα – Γενιτσαρίδης, Ιορδανίδης

ΑΟ ΘΗΒΑ (Παχατουρίδης): Μόνος, Πλατέλλας, Τόπι, Ζυγογιάννης, Μπρέγκασι, Κοτώρο, Αργυρίου, Κάρλος, Σίλβα (85’ Γιαλός), Βεζυρτζόγλου (88’ Μπουρνάζος), Σένκα (64’ Μαυρόπουλος)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ξηροφώτου-Μπούις): Τζήμας, Δημολιός, Μωϋσίδης, Καρτσαμπάς (36’ Ιορδανίδης), Γενιτσαρίδης, Μέτσε (79’ Ματθαίου), Ντόλγκι, Βέργος, Γιάκοβλεφ, Γαρυφαλλόπουλος (58’ Μπάιριτς), Τζιώρας

Μπούις: «50-50 η διαιτησία»

Με δηλώσεις του στον Blue Heart Fm, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο προπονητής των κυανόλευκων Φάτζιο Μπούις σχολίασε: «Από το πρώτο λεπτό ήμασταν πίσω στο σκορ, είχαμε ευκαιρίες και δε σκοράραμε. Πρέπει λοιπόν να είμαστε ευχαριστημένοι και από τον έναν βαθμό. Θα μπορούσαμε να παίξουμε πολύ καλύτερα, η ομάδα όμως έδειξε ότι ψάχνει το αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ, δυστυχώς δε βρήκαμε το γκολ πιο γρήγορα ώστε να ισοφαρίσουμε και μείναμε στην ισοπαλία. Για τη διαιτησία δε μπορούμε να πούμε τίποτα, γιατί ήταν 50-50. Μας πειράζει ότι στο πρώτο σουτ δεχτήκαμε γκολ, ωστόσο αργότερα είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αν και το άγχος μεγάλωνε όσο περνούσε ο χρόνος. Στο τελευταίο λεπτό πήραμε αυτό που αξίζουμε, αλλά ήταν το λιγότερο».

Για την αλλαγή του Νίκου Τζήμα στο ημίχρονο: «Ο Νίκος δεν αισθανόταν καλά, αποφασίσαμε να τον αλλάξουμε στο ημίχρονο».

Για τη συνέχεια: «Πρέπει να αφήσουμε το σημερινό παιχνίδι, πρέπει να βρούμε τα πατήματά μας και να κοιτάξουμε μπροστά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου