ΤΟΠΙΚΟ

Στην κορυφή μόνο ο Πρωτεσίλαος, πετυχαίνοντας νέα νίκη και με ανατροπή

στην-κορυφή-μόνο-ο-πρωτεσίλαος-πετυχα-290541

Μόνο ο Πρωτεσίλαος βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Α’ ΕΣΠΘ, μιας και στην 2η αγωνιστική μόνο η ομάδα του Πτελεού κατάφερε να πάρει νέο τρίποντο και μάλιστα με ανατροπή επί του Ηρακλή με 3-2. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αγία Παρασκευή- Ακρόπολη 1-1

Σκόρερ: (65’ πεν. Μόσιος, 70’ Καραγιάννης)

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Αγία Παρασκευή και Ακρόπολη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, δείχνοντας αποφασισμένοι να ξεχάσουν την σφαλιάρα της πρώτης αγωνιστικής (4-0 από τον Πρωτεσίλαο). Στο 25’ οι δύο πολύ καλές και επικίνδυνες παράλληλες σέντρες του

Κατσαγεωργίου δεν μπόρεσαν να αξιοποιηθούν από τους επιθετικούς της ομάδας του Στέλιου Μαλακασιώτη με το σκορ να διατηρείται στο 0-0. Η Ακρόπολη απάντησε στις ευκαιρίες όταν στο 30’ το πλασέ του Παγώνη σημάδεψε το δοκάρι του Τσιτσιρίγκου. Λίγο αργότερα η ομάδα του Γιάννη Ακτσιαλή βρέθηκε πάλι κοντά στο γκολ, με τον Μόσιο να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 35’ ο Τριχόπουλος βρέθηκε σε θέση τετ-α- τετ, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τσιτσιρίκου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος η Ακρόπολη παρουσιάστηκε καλύτερη και ευτύχησε να προηγηθεί με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Πασσιάς και εκτέλεσε εύστοχα ο Μόσιος. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 70’, όταν ο Καραγιάννης εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων και με πλασέ από κοντά υποχρέωσε τον Ανατολή να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του. Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού η Ακρόπολη σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Χαρακτηριστικά στο 82’ ο Κ. Κολυμήτρας εκτέλεσε το φάουλ, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ στο 90’ ο Μόσιος με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Τσιτσιρίγκου.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Μαλακασιώτης): Τσιτσιρίγκος, Κούκιος (68’ Παπαδήμος), Παναγιώτου, Λούμπαρδος, Σιγάλας, Λιάτσικος (60’ Σκλαπάνης), Κατσαγεωργίου (75’ Μπόλης), Χατζημιτροφάνης, Καραγιάννης, Μαρμαρινός (65’ Τρίμης), Δημακόπουλος.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ (Ακτσιαλής): Ανατολής, Φώτου, Πασσιάς, Τσιαντής, Γκαντής, Κολυμήτρας Κ., Κολυμήτρας Τ.,(46’ Μόσιος), Θεοδώρου(77’ Κόκκας, Σιαμέτης, Παγώνης (55’ Τσουκάλης), Τριχόπουλος (75’ Αξιώτης).

Σαρακηνός- Άνθιμος Γαζής 2-0

Σκόρερ: (49’ Κοντοβάς, 60’ πεν. Μαστακούλης)

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε ο Σαρακηνός μετά από ένα νωθρό πρώτο μέρος. Στο δεύτερο, ωστόσο, μέρος η ομάδα του Γιάννη Φασουράκη μπήκε αποφασισμένη για την νίκη. Στο 49’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Κοντοβά, ο οποίος σούταρε έξοχα έξω από την περιοχή, μετά από ωραίο συνεργασία με τον Θάνο. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Κότσκα αστόχησε για δεύτερη φορά από θέση τετ-α-τετ. Στο 60’ μετά από προσπάθεια του Γκάμπα η μπάλα βρήκε στο χέρι αμυντικού του Άνθιμου Γαζή, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μαστακούλης. Ο Σαρακηνός βρέθηκε κοντά και σε τρίτο τέρμα, αλλά τα σουτ των Παπαστεργίου και Μπαρμπούτα στο 80’ και 88’ αντίστοιχα βρήκαν στο δοκάρι του Ζαρίφη.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ (Φασουράκης): Κοντογιάννης, Ντούρο, Σιδηρόπουλος( 78’ Ρακής), Τσαγγαράς, Γιαμαλής, Θάνος, Μαστακούλης, Κοντοβάς, Καλαμάτας(75΄Τσαρδακάς). Κωνσταντάκος(65’ Παπαστεργίου), Γκάμπας(78’ Μπαρμπούτας).

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ (Κουρούπης): Ζαρίφης, Καρούτσος (73’ Γεωργιάδης), Αλεξίου, Παρασκευάς, Κωστάκης, Μυλωνάς, Σεραφείδης Ευγ., Μπόγιαν (45’ Σένκο), Κίτσας (65’ Ταφίλης), Παπαδόπουλος (70’ Δαμάσκος), Δημόπουλος.

Πηλέας- Διαγόρας 1-3

Σκόρερ: (58’ Παπαπορφυρίου – 30’ Γάρος, 75’,90’ Κουβελάς)

Σπουδαίο διπλό σημείωσε ο Διαγόρας, επικρατώντας με 1-3 του Πηλέα. Η υπεροχή της ομάδας του Στεφανοβικείου απέδωσε καρπούς, με τον Γάρο να βρίσκει τελικά δίχτυα στο 30’ με κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, διαμορφώνοντας το 0-1. Στην επανάληψη ο Πηλέας μπήκε αποφασισμένος να ψάξει την ισοφάριση, την οποία και πέτυχε στο 58’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παπαπορφυρίου, μετά από ανατροπή του Τσελεπίδη από τον Ε. Βουραζέρη. Με το σκορ στο 1-1 στο 67’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για κόκκινη στον Καραπλιάγκο, ο οποίος έφτυσε εκτός φάσης τον Χιούσι. Τελικά ο Πηλέας υποχρεώθηκε να αγωνιστεί με εννέα παίκτες, εξαιτίας των αποβολών του Βαρσαμά στο 75’, ο οποίος είδε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα του Κουβελά και του Δεδούση στο 79’, ομοίως για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Γουτούλη. Ο Διαγόρας εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την αριθμητική υπεροχή, πετυχαίνοντας δύο ακόμη τέρματα, αμφότερα με τον Κουβελά. Στο 75’ ο ταλαντούχος επιθετικός με ατομική ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-2 και στο 90’ με ψηλοκρεμαστό σουτ το τελικό 1-3.

ΠΗΛΕΑΣ (Σιαμέτης): Πρωτούλης, Χιούσι, Βαρσαμάς, Φώτου, Αλβανόπουλος(22 λ.τρ. Καζάκης), Παπαπορφυρίου, Τσελεπίδης(57’ Μπαντής), Βαϊτσης(85’ Αναστασόπουλος), Δημόπουλος, Θάνος, Δεδούσης.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Καλογήρου): Ε. Βουραζέρης, Δημητριάδης, Ν. Βουραζέρης, Πρασσάς, Κ. Καραπλιάγκος (70’ Ακριβούσης), Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Καπούλας (85’ Καλλιακούδας), Πάσχος, Καραμανλής, Γάρος(60’ Γουτούλης – 80’ λ.τρ. Τρελόπουλος).

Παγασητικός- Σκιάθος 1-1

Σκόρερ: (75’ Μαρούφ – 55’ αυτ. Γκατζούνας)

Από ένα βαθμό προσέθεσαν στην συγκομιδή τους Παγασητικός και Σκιάθος, μετά από το ισόπαλο 1-1 στο γήπεδο των Λεχωνίων. Η Σκιάθος έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι στο 20’, όταν ο Ζαρίφης, βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Παπάρα. Από εκεί και πέρα ο έλεγχος του παιχνιδιού ανήκει αποκλειστικά στους γηπεδούχους που δημιούργησαν αρκετές κλασικές ευκαιρίες. Αρχικά στο 30’ το απευθείας χτύπημα φάουλ του Γκατσούνα πέρασε λίγο άουτ, καθώς και η κεφαλιά του Ρουσσά δύο λεπτά αργότερα. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, αλλά δεν συνεργάστηκαν σωστά, μ’ αποτέλεσμα να απολέσουν μοναδική ευκαιρία για να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην ροή του παιχνιδιού, η Σκιάθος άνοιξε το σκορ, όταν στο 55’ μετά από σέντρα του Σαρρή, ο Γκατζούνας έδιωξε άσχημα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Παγασητικός αύξησε την πίεσή του για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Στο 48’ το σουτ του Λάιου πέρασε λίγο άουτ. Ο Μαρούγκας στο 60’ είχε χαμένο τετ-α-τετ με την ισοφάριση τελικά να έρχεται στο 75’, όταν ύστερα από ατομική ενέργεια από τα αριστερά του Θ. Σίμου, ο Μαρούγκας πλάσαρε, με τον Παπάρα να αποκρούει προσωρινά και τον Μαρούφ με σουτ να στέλνει την μπάλα στο βάθος της αριστερής εστίας των νησιωτών. Παρά την πίεση του Παγασητικού το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τους παίκτες του Χρήστου Καψιώτη να χάνουν μεγάλη ευκαιρία για να πετύχουν την πρώτη τους φετινή νίκη.

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ (Καψιώτης): Κλεάνθης, Μπραχόλι(60’ Χαλκίδης), Καράνταγλης, Ξηρομερίτης, Γκατζούνας, Μαστροπαναγιώτης(70’ Θ. Σίμος), Λάιος, Κουτλούμπασης(72’ Μαρούφ), Καραγιώργος, Ρουσσάς, Αρ. Σίμος(30’ λ.τυρ. Μαρούγκας).

ΣΚΙΑΘΟΣ (Καπελιάνης): Παπάρας, Μπρέγκου, Φερετζέλης (70’ Τσάκα), Χισάι, Νασιάκος, Χρυσάνθης, Πρίφτι, Τάσσος, Σαρρής, Ζαρίφης, Μαλάκος (60’ Νικολαΐδης).

Μαγνησιακός- Θησέας 1-2

Σκόρερ: (92’ Κοντοβάς – 10’, 77’ Βλάχος)

Οι φιλοξενούμενοι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι και στα 90 λεπτά του παιχνιδιού, φτάνοντας απόλυτα δίκαια στην νίκη.

Ο Θησέας ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παιχνίδι, αφού μόλις στο 10’ ο Βλάχος, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, όταν η μπάλα έφτασε μέσα στην μεγάλη περιοχή του Μαγνησιακού, με τους αμυντικούς να μην διώχνουν καλά, και τον τελευταίο να επωφελείται και με σουτ μέσα από την περιοχή να στέλνει την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Βίτσιου για το 0-1. Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου η ομάδα του Κώστα Παπαστεργίου απείλησε για ένα δεύτερο τέρμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Απεναντίας, ο Μαγνησιακός δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη ευκαιρία για να πετύχει κάποιο τέρμα, με τους φιλοξενούμενους να οδηγούνται προηγούμενοι 0-1 στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος ο Θησέας διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αύξησε την πίεσή του, προκειμένου να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Στο 47’ ο Γουγκούδης βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, πέρασε τον Βίτσιο, αλλά αστόχησε σε κενή εστία, χάνοντας μια μοναδική ευκαιρία. Στο 77’ και πάλι ο Βλάχος χρίστηκε σκόρερ με κοντινό πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 1-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το Κοντοβά.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ (Πανόπουλος): Βίτσος, Τσένα,Βασιλείου, Κοντοβάς, Προβιάς, Μάιπας(53’ Δοδοντζίδης), Λιάρος,Θεοδωρόπουλος(75’ Μυλωνάς), Δεμίρης, Χατζητρακόσιας(80’ Τσιγαρίδας).

ΘΗΣΕΑΣ (Παπαστεργίου): Καγιάννης, Ρουκάς, Αναστασίου, Μοράλες, Ιωάννου, Τανάγιας (46’ Γιαννούλας), Αντζούρης (65’ Μυρμίγκης), Γκουγκούδης (74’ Κανελλόπουλος), Βλάχος, Κοτζαθανάσης, Σφάκας(46’ Ισά).

Πύρασος-Αίας Σούρπης 0-0

Σκόρερ: (-)

Δίχως νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Πύρασο και Αίαντας Σούρπης χθες στην Αγχίαλο, όπου οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη απώλεια βαθμών, ενώ οι φιλοξενούμενοι κατέκτησαν τη δεύτερη σερί ισοπαλία. Σουτ του Δαμάσκου στο πρώτο μέρος και καλό εκτελεσμένο φάουλ του Ζαχαράκη που πέρασε λίγο άουτ στο 52′ και είχε τη μεγάλη φάση στο 90ό λεπτό όταν σε φάση διαρκείας, τελικός αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Μπασδάνης που από δύσκολη θέση, σούταρε δυνατά στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Από την άλλη για τον Αίαντα ο Χειλάς απείλησε στο 69’ με κοντινό σουτ αλλά ο Τσιλίγκος φώναξε παρών όπως και στο 81’ μετά από προβολή του Μπασδάνη που κατευθύνονταν στο τέρμα, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν επίσης στο 63’ με ανάποδη κεφαλιά του Κατσαβριά που πέρασε άουτ.

ΠΥΡΑΣΟΣ (Αρσένος): Τσιλίγκος, Στεργίου, Γ. Τσάμης, Μαγιόγλου, Τσορμπαντζής (70′ Δ. Τσάμης), Φούκης, Μπασδάνης, Ίμπρα, Σιώμος, Ζαχαράκης, Δαμάσκος.

ΑΙΑΣ (Στέκας): Χαλάτσης, Καλοδήμος, Παπανικολόπουλος, Πλαβός, Γρούνας (46′ Κωστούλας), Μαλλιαρός, Χειλάς (93′ Μπούρας), Ξηροκώστας (46′ Χουλιαράς), Σιαμέτης (65′ Μπιρτσάι), Κατσαβριάς, Κραβαρίτης.

Πρωτεσίλαος-Ηρακλής Βόλου 3-2

Σκόρερ: (38’, 90’ Παπαδόπουλος, 85’ Θ. Κόρκος – 12’ Μπάμπα, 23’ Νούσιας)

Πολύ κοντά στη δεύτερη φετινή του νίκη έμοιαζε να φτάνει ο Ηρακλής Βόλου, βάζοντας τις βάσεις στο πρώτο μισό του ημιχρόνου απέναντι στον Πρωτεσίλαο, όταν και προηγήθηκε με 2-0. Μπάμπα στο 12’ με εκτέλεση φάουλ και Νούσιας στο 23’ μετά από ατομική ενέργεια έδωσαν το προβάδισμα στην ομάδα του Νίκου Τσιαντάκη, με την ομάδα του Πτελεού να αναπτερώνει τις ελπίδες της όταν αποβλήθηκε για τους φιλοξενούμενους ο Ασλάνογλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 25ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 1-2 έπειτα από πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Παπαδόπουλος, μετά από παράβαση του Στρούγγη με το δεύτερο ημίχρονο να είναι δραματικό. Συγκεκριμένα στο 85’ ο Θοδωρής Κόρκος στάθηκε τυχερός με την μπάλα να βρίσκει και σε αντίπαλο για να καταλήξει στα δίχτυα του Κεφαλά για το 2-2, για να ακολουθήσει πέντε λεπτά μετά και στο 90’ νέο τέρμα του Παπαδόπουλου με ατομική προσπάθεια και ιδανικό πλασέ για το τελικό 3-2.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ (Μπίλης): Τίτας, Λειμονής, Ι. Λάμπος (46’ Χριστοδούλου), Α. Λάμπος, Σιαμανίκος, Μιχόπουλος, Σούδης, Κ. Κόρκος, Θ. Κόρκος, Βαλωτής, Παπαδόπουλος.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΟΛΟΥ (Τσιαντάκης): Κεφαλάς, Μακρής, Μπατσικώστας (75’ Γκινίδης – 87’ Νινιζόπουλος), Ρόκας, Στρούγγης, Γκάγκας, Μπάμπα (70’ Κατσαμπέκας), Πετρόπουλος, Νούσιας, Μπέσας (46’ Σατελιάν), Ασλάνογλου.

Βαθμολογία

1. Πρωτεσίλαος 6

2. Διαγόρας 4

3. Πύρασος 4

4. Ακρόπολη 4

5. Θησέας 4

6. Μαγνησιακός 3

7. Αίας Σούρπης 2

8. Ηρακλής Βόλου 1

9. Πηλέας 1

10. ΑΟ Σκιάθου 1

11. Παγασητικός 1

12. Αγ. Παρασκευή 1

13. Σαρακηνός 1

14. Ανθιμος Γαζής 0

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου