ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πρώτη ήττα με τα… δεύτερα

πρώτη-ήττα-με-τα-δεύτερα-322993

Για τη Νίκη Βόλου που έχασε με 1-4 από τον Πύρασο, σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ένα καλό μάθημα στους μικρούς… και σε όσους φιλοδοξούν να πάρουν ακόμη περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έδωσε χθες ο Πύρασος, επικρατώντας με 4-1 της Νίκης Βόλου στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Την πρώτη της ήττα σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας γνώρισε χθες η Νίκη Βόλου από τον Πύρασο, που και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ, με την αιγχιαλίτικη ομάδα να αφήνει θετικά δείγματα γραφής, και τον προπονητή της Στέλιο Αρσένο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση μετά την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του, αλλά και τη σαφώς τιμητική νίκη έστω και απέναντι σε μια ομάδα που θύμιζε τους… Νέους Αθλητές της Νίκης.

Ο αγώνας

Με την πρώτη ευκαιρία να ανήκει στη Νίκη Βόλου και στον Σιώμο «ανέβηκε» το θερμόμετρο στο χθεσινό παιχνίδι, με τους γηπεδούχους ωστόσο να βλέπουν την μπάλα να σταματά στον Μπράνο, έπειτα από το τετ-α-τετ του νεαρού μέσου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πύρασος, απάντησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και με τον Ζαχαράκη να εκμεταλλεύεται την πάσα του συμπαίκτη του Αλ. Σιώμου, πέτυχε το 0-1 με πλασέ.

Η απάντηση των κυανόλευκων ήταν άμεση, και ένα λεπτό αργότερα ισοφάρισαν σε 1-1, με τον Βουρδάκη να αποτυγχάνει να νικήσει τον Μπράνο, αλλά ο Κουτσούκης που καιροφυλακτούσε έστειλε την μπάλα στην αντίπαλη εστία.

Από πάσα του Κατή στον Χρ. Δαμάσκο, ο τελευταίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ράπτη από θέση τετ-α-τετ στο 26’, για να ακολουθήσει ευκαιρία για τη Νίκη στο 34’, όταν από σουτ του Ματθαίου η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Ματθαίου πήρε την κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Ο Πύρασος βρέθηκε μια ανάσα από το 1-2, όμως έπειτα από την κάθετη του Ζαχαράκη στον Δαμάσκο και την πάσα στον Ίμπρα, ο τελευταίος πλάσαρε με τον Ράπτη να αποκρούει και τον επερχόμενο Σιώμο να αστοχεί από πλεονεκτικότατη θέση και μέσα από τη μικρή περιοχή στο 40’.

Αντίθετα ένα λεπτό μετά ο Λάιος προσπάθησε για τη Νίκη να δώσει το προβάδισμα, όμως μετά την κούρσα του από τα δεξιά, το δεξί δυνατό σουτ που έπιασε απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπράνος στο 41’, σε φάση που ήταν και η τελευταία του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη ο Πύρασος πήρε κεφάλι στο σκορ στο 48’, με τον Ζαχαράκη να σεντράρει από τα δεξιά και τους Ίμπρα – Σιώμο να κάνουν την προβολή για το 1-2 σε ανυπεράσπιστη εστία.

Ο Ζαχαράκης ήταν πρωταγωνιστής στη συνέχεια, αλλά στο 52’, το πλασέ του σταμάτησε ο Ράπτης, για να ακολουθήσει το 1-3, όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Γκίνης πήρε τη δεύτερη κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα στο 60’.

Στη συνέχεια και πέντε λεπτά μετά, η εξαιρετική σέντρα με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού από τα αριστερά του Ζαχαράκη, έφτασε στον Σιώμο, αλλά με εξουδετερωμένο τον Ράπτη, η μπάλα πέρασε δίπλα από αριστερό κάθετο δοκάρι.

Το 1-4 που ήταν και το τελικό ξεκίνησε έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ζαχαράκη από τα αριστερά, με τον Γκίνη να κάνει την κεφαλιά, στέλνοντας αρχικά την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι, για να αναπαυθεί στα δίχτυα.

Μέχρι το φινάλε το σκορ δεν έμελλε να αλλάξει, παρά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες, με τον Πύρασο να αγγίζει το 1-5 αλλά η κεφαλιά του Αχιλλέα Δαμάσκου σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ για τη Νίκη, χαμένο πέναλτι -που πήρε ο ίδιος- είχε ο Βουρδάκης, έπειτα από υπόδειξη του διαιτητή Στάθη Ευσταθιάδη στο 90’, ενώ νωρίτερα, εντυπωσιακό γυριστό σουτ του Ματθαίου πέρασε άουτ.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ράπτης, Λάιος, Κουκουτής, Βλάχος, Ζιώγας, Σέλντι, Τσιανάκας, Αλ. Γ. Σιώμος, Κουτσούκης, Ματθαίου, Βουρδάκης

Αγωνίστηκαν και οι: Τασιάς, Φλώρος, Χατζόγλου, Χριστίδης

ΠΥΡΑΣΟΣ: Μπράνος, Τσιάμης, Τσάκαλος, Γκίνης, Μπασδάνης, Τσορμπατζής, Κατής, Χρ. Δαμάσκος, Ζαχαράκης, Ιμπρα, Αλ. Σιώμος

Αγωνίστηκαν και οι: Σταντζούρης, Κοσμάς, Φούκης, Τσιλίγκος, Αχ. Δαμάσκος, Μπαλαμώτης, Μαγιόγλου, Σκαρλάτος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου