ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ

στο-διαιτητικό-δικαστήριο-της-επο-335677

Προσέφυγαν Νίκη Βόλου και Ολυμπιακός Βόλου κατά του ΝΠΣ Βόλος

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στην επόμενη -νομική- τους κίνηση προχώρησαν όπως αναμενόταν τις τελευταίες ημέρες Νίκη Βόλου και Ολυμπιακός Βόλου, και κατέθεσαν χθες από κοινού προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

Αναφορικά με την αίτηση συμμετοχής του ΝΠΣ Βόλος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής οι δύο ιστορικοί σύλλογοι της Μαγνησίας, λίγο καιρό μετά το εξώδικο που είχαν αποστείλει προς την ΕΠΟ, αλλά δεν εισακούστηκαν, προχώρησαν χθες στο επόμενο βήμα, καταθέτοντας από κοινού προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

Πλέον, κυανόλευκοι και ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε αναμονή, προκειμένου να οριστεί δικάσιμος, κάτι που δεν αποκλείεται σύμφωνα με πληροφορίες να γίνει και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, η οποία ξεκίνησε από χθες σε διπλό ταμπλό για τους δύο συλλόγους και τα νομικά τους επιτελεία.

Νίκη και Ολυμπιακός, συνεχίζουν ακόμη πιο δυναμικά τον νομικό τους αγώνα, και δεν είναι τυχαίο ότι εφόσον δεν δικαιωθούν από τα ελληνικά δικαστήρια μπορεί να κυνηγήσουν την υπόθεση και στο εξωτερικό, κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο».

Έξάλλου έχει πέσει η πρόταση στο τραπέζι για ένσταση παράνομης συμμετοχής σε κάθε αγώνα που θα δίνει ο ΝΠΣ Βόλος, περιμένοντας όμως αρχικά από το Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ το οποίο αποτελείται από τακτικούς δικαστές, που θα κρίνουν τη νομιμότητα κάποιων πράξεων και αποφάσεων, με την απόφαση πλέον να είναι της Δικαιοσύνης και όχι της ΕΠΟ.

Σε αναμονή των ξένων

Πυρετώδεις είναι οι διαδικασίες προκειμένου οι τρεις ξένοι ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου, Ντόλγκι, Σούσκιν και Γιάγκοβλεφ, να αποκτήσουν κανονικά δικαίωμα συμμετοχής από την πρώτη μέρα του πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου, και για τον λόγο αυτό απουσίαζε και το περασμένο Σάββατο από το φιλικό παιχνίδι με τον Ρήγα Φεραίο και ο Στέφανος Ξηροφώτος, με τον προπονητή των κυανόλευκων να αναλαμβάνει να τρέξει προσωπικά κάποιες απαραίτητες διαδικασίες.

Πλέον οι κυανόλευκοι επέστρεψαν από χθες και πάλι στις επάλξεις, μία μέρα μετά το ρεπό της Κυριακής και το φιλικό παιχνίδι με το Ρήγα Φεραίο το Σάββατο, όπου πήραν τη νίκη αλλά είχαν και πάλι σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους κυρίως λόγω κούρασης.

Σήμερα πάντως αναμένεται στον Βόλο ο Ρώσος Σούσκιν, η περίπτωση του οποίου φαντάζει πιο εύκολη σε αντίθεση με τους δύο Ουκρανούς.

Τέλος, επόμενο προγραμματισμένο φιλικό είναι αυτό απέναντι στον Αχιλλέα Φαρσάλων την ερχόμενη Κυριακή στα Φάρσαλα, το οποίο και θα είναι το 8ο της καλοκαιρινής προετοιμασίας, με τους κυανόλευκους να μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία, κοιτώντας παράλληλα και την ενίσχυσή τους.

Τα φιλικά των κυανόλευκων:

Νίκη Βόλου-Σαρακηνός 6-2

ΠΟ Ελασσόνας-Νίκη Βόλου 0-0

Νίκη Βόλου-Παγασητικός 15-0

Νίκη Βόλου-Παναιγιάλειος 2-1

Νίκη Βόλου-Διγενής Νεοχωρίου 1-1

Ολυμπιακός Βόλου-Νίκη Βόλου 1-1

Ρήγας Φεραίος-Νίκη Βόλου 1-2

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

Αχιλλέας Φαρσάλων-Νίκη Βόλου

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου

Νίκη Βόλου-Πύρασος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου