ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άλλης κλάσης ο Ολυμπιακός Βόλου, επικράτησε με 1-0 της Καλλιθέας

άλλης-κλάσης-ο-ολυμπιακός-βόλου-επικρ-337193

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φωτο: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Παίζοντας σαν την γάτα με το ποντίκι στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ενθουσίασε τους φιλάθλους του, που έδωσαν το παρών στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για ακόμη μία φιλική αναμέτρηση, αυτή την φορά απέναντι στην Καλλιθέα της Football League.

Οι Βολιώτες επικράτησαν με 1-0, αφήνοντας θετικότατες εντυπώσεις σε ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας και με σκόρερ τον Βαρούχα στο 19’ κέρδισαν το χειροκρότημα των φιλάθλων τους και πλέον θα δώσουν συνέχεια στα φιλικά την ερχόμενη Τετάρτη στο Βελεστίνο, όπου και θα τεθούν αντιμέτωποι του Ρήγα Φεραίου.

Εντυπωσιακός

στο α’ μέρος

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο τέταρτο και αφού οι ερυθρόλευκοι δεν συνάντησαν καμία απειλή από τους φιλοξενούμενους, άρχισαν να φορτσάρουν, πατώντας για πρώτη φορά με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή στο 16’. Από συνεργασία των Καραμπά και Μέμου, ο τελευταίος έπιασε το διαγώνιο σουτ, βρισκόμενος μέσα στην περιοχή και από τα δεξιά όμως η μπάλα εξοστρακίστηκε από το πόδι του Κερασίδη με τον τερματοφύλακα Κουτογλίδη να μην μπορεί να απομακρύνει. Ωστόσο, ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων φώναξε παρών ένα λεπτό αργότερα, όταν από σέντρα του Βαρούχα από τα αριστερά, ο Μέμος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η κεφαλιά που έπιασε αποκρούστηκε έστω και δύσκολα.

Το καλό… δεν άργησε να τριτώσει και έτσι ο Ολυμπιακός με την τρίτη του ευκαιρία άνοιξε και το σκορ. Συγκεκριμένα στο 19ο λεπτό και αφού ο διαιτητής Θεοχάρης αρνήθηκε πέναλτι στον Σέττο, ο Βαρούχας με πανέξυπνο πλασέ και αφού βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, «έσκαψε» την μπάλα πάνω από τον Κουτογλίδη, που πλέον ήταν αδύνατον να αντιδράσει.

Με την Καλλιθέα να μην μπορεί να βρει απάντηση στο γκολ, ο Μέμος ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στο 24’, όταν σέντραρε από τα δεξιά για την καρδιά της αντίπαλης περιοχής, αλλά από εξαιρετική θέση ο Βασίλιεβιτς δεν κατάφερε να στείλει εκ νέου την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά.

Απειλή για τα κυανόλευκα καρέ αποτέλεσε και η προσπάθεια του Σέττου στο 31’, ο οποίος όμως είδε την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ μετά το σουτ που έπιασε και έπειτα από την πάσα του Βαρούχα.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να… ξυπνάνε και είχαν διπλή ευκαιρία μέσα σε ένα λεπτό, όταν αρχικά ο Σμυρλής είδε το πλασέ του να σταματά στον Παπαϊωάννου στο 33’, χωρίς να χρειαστεί επέμβαση του Καραγκιολίδη, όπως και ένα λεπτό αργότερα, με τον ίδιο παίκτηνα βλέπει αυτή την φορά τον Νόνη να σταματά την μπάλα σε πανομοιότυπη φάση.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου 45λεπτου, ο Ολυμπιακός Βόλου είχε ακόμη δύο ωραίες στιγμές για γκολ, με τον Βασίλιεβιτς να προχωρά σε ατομική ενέργεια έπειτα από κλέψιμο της μπάλας, αλλά το σουτ που έπιασε έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία στο 43’ και ακολούθως στο 45’, με τον Σέττο να αφήνει την μπάλα για τον Μέμο μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας, ωστόσο το σουτ του τελευταίου σταμάτησε πάνω στον Κουτογλίδη, που διατήρησε το 1-0 εις βάρος της ομάδας του.

Το β’ μέρος

Με τον νεοεισελθόντα Σεχολάρι, ο οποίος είχε πάρει τη θέση του Σέττου να απειλεί την εστία της Καλλιθέας ξεκίνησε στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός Βόλου, με τον μέσοεπιθετικό των ερυθρόλευκων να σουτάρει μονοκόμματα και την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό γάμα στο 47’, σε ένα δεύτερο ημίχρονο πάντως που δεν είχε την… ποιότητα του πρώτου, απόρροια των πολλών αλλαγών και από τις δύο ομάδες.

Και μπορεί ο Ολυμπιακός να μην θάμπωσε με την απόδοσή του στην επανάληψη, από την άλλη δεν επέτρεψε ούτε στην Καλλιθέα και στους νεαρούς παίκτες της που πέρασαν ως αλλαγή να απειλήσουν σε καμία περίπτωση.

Στον αντίποδα οι Βολιώτες είχαν νέα ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά ο Σεχολάρι στο 90’ δεν μπόρεσε να νικήσει τον εξερχόμενο Γαρδικιώτη, γιο του πρώην τεχνικού της Νίκης Βόλου, Λεωνίδα.

Ολυμπιακός – Καλλιθέα 1-0

Σκόρερ: (19’ Βαρούχας)

Διαιτητές: Θεοχάρης, Π. Σακκάς, Α. Αναστασίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Μιχάλης Ζιώγας) Καραγκιολίδης (46’ Κούτσικος), Γελαδάρης (84’ Αγγελής), Καραμπάς, Νόνης (90’ Χατζόγλου), Παπαϊωάννου, Λούγκος (61’ Κόκας Δήμος), Βασίλιεβιτς (46’ Τόσκας), Καράμπελας (46’ Ευθυμιάδης), Σέττος (46’ Σεχολάρι), Μέμος (46’Θέος), Βαρούχας (57’ Καρβούνης).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Κουτογλίδης, Σενάι, Ζεζάι, Καντέ, Κερασίδης, Λίπι, Μάκο, Σμυρλής, Συριόπουλος, Ταμπάκης, Χοτζάλι.

Έπαιξαν και οι: Γαρδικιώτης, Γκέτσι, Κατσικάς, Κυριζάκης, Τουρούκης, Βινίσιους, Σόκο, Σχίζας, Οικονόμου, Γκέζος, Μπιμάι, Μίγγος, Βασιλείου, Ράιαν, Κορωνάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου