ΤΟΠΙΚΟ

Πρώτο τεστ για Ρήγα Φεραίο, με νίκη επί του Μαγνησιακού

πρώτο-τεστ-για-ρήγα-φεραίο-με-νίκη-επί-366059

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φώτο: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Την ευκαιρία να δοκιμάσει για πρώτη φορά παίκτες – σχήματα και όχι μόνο είχε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου το τεχνικό δίδυμο του Ρήγα Φεραίου, με τους Σπαθή – Αλεξίου να βλέπουν την ομάδα τους κόντρα στο Μαγνησιακό στο φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο του Βελεστίνου.

Το σκορ της φιλικής αναμέτρησης έκρινε στο 63’ ο Χρήστος Τζέκα, με τον 20χρονο επιθετικό από την Κ20 της ΑΕΛ, να σκοράρει με όμορφο τρόπο, ενώ από τους Βελεστινιώτες έλαβαν χρόνο συμμετοχής και άλλοι υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές, όπως ο Χρήστος Οικονόμου που αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος και πέρυσι αγωνίζονταν στην Α’ ΕΠΣ Τρικάλων με τον Πορταϊκό και ο Τρελόπουλος, που είναι μέσος και πέρυσι ήταν μέλος του Ηρακλή Βόλου. Επίσης, δοκιμάστηκε και ο Γκατής, που προέρχεται από την Καρδίτσα και κάλυψε θέση στα άκρα της άμυνας.

Αναμφίβολα για την ομάδα του Ρήγα Φεραίου, που ολοκληρώνει σήμερα μία εβδομάδα προετοιμασίας δεν μπορούν αν βγουν ασφαλή συμπεράσματα, με τους κυανόλευκους να ψάχνονται ακόμη μεταγραφικά με στόχο να ενισχυθούν μεσοεπιθετικά. Οσον αφορά τον Μαγνησιακό, που επιστρέφει φέτος στην Α’ ΕΠΣΘ, ο Βασίλης Πανόπουλος έμεινε σαφώς πιο ικανοποιημένος σε σχέση με το πρώτο φιλικό προετοιμασίας κόντρα στον Βόλος ΝΠΣ.

Πώς έπαιξε ο Ρήγας

Με τον Παπαγιάννη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τον Ράπτη σε θέση δεξιού μπακ και τον Σπαθή σε ρόλο αριστερού ξεκίνησε η ομάδα του Ρήγα Φεραίου με τους Μπόρα και Γκάγκα να έχουν ρόλο κεντρικών αμυντικών. Σε σχήμα 4-4-2 Χύσα και Τρελόπουλος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Καρακώστα και Χότζα να καλύπτουν τις πτέρυγες από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, την ώρα που οι Τσελεπής και Τζοβάρας ήταν το δίδυμο στην επίθεση.

Στην επανάληψη ο Ρήγας άλλαξε ολοκληρωτικά την ενδεκάδα του, με τον Τσιότρα να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τοποθετήθηκαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Χατζηαθανασίου – Αλεξίου – Καρλιάμπας – Μπομπότης. Μπακάλης – Χατζησταμάτης συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών μέσων, ο Οικονόμου χρησιμοποιήθηκε μπροστά τους ως δεκάρι, με τον Γεωργατζή να κινείται στη δεξιά πτέρυγα και τον Λάμπρου στην αριστερή, ενώ ο Χρ. Τζέκα τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης. Ως αλλαγή μετά το 75’ πέρασαν οι Γκατής, Αραμπατζής και Αουρέλ Τζέκα (αδερφός του Χρήστου).

Η παράταξη του Μαγνησιακού

Με τον Βίτσο κάτω από τα δοκάρια και τους Κρανιά – Αλβανό – Γκέρτσο – Πέτρου από τα δεξιά προς τα αριστερά ξεκίνησε το παιχνίδι ο Μαγνησιακός, ο οποίος παρατάχθηκε επίσης σε σχήμα 4-4-2, την ώρα που οι Λιάρος και Μάϊπας ήταν τα δυο αμυντικά χαφ, έχοντας μπροστά τους, τους Αντωνόπουλο (αριστερά) – Δεμίρη (δεξιά) με τους Τσένα και Δανηλόπουλο να παίρνουν θέση στην επίθεση. Στην επανάληψη ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκαν και οι Μήτσας (τερματοφύλακας), Βασιλείου, Οικονόμου, Μυλωνάς, Δοδοντσίδης, Σκέρτι και Τσιγαρίδας.

Οι κυριότερες στιγμές

Πριν από το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, ο Ρήγας Φεραίος θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ στο 35’, με τον Τζοβάρα να βλέπει τον εξερχόμενο Βίτσο να αποκρούει και την μπάλα να σταματά στο δοκάρι, ενώ νωρίτερα ο Βίτσος είχε πει όχι και σε τετ-α-τετ στο

13’. Για τους φιλοξενούμενους, σουτ του Αντωνόπουλου πέρασε πάνω από την εστία στο 6’ και σουτ του Δανηλόπουλου στο 17’ σταμάτησε ο Παπαγιάννης.

Στην επανάληψη και στο 51’ ο Βίτσος είπε όχι και στον Γεωργατζή που προσπάθησε να σκοράρει βρισκόμενος μέσα στην περιοχή, για να έρθει 12 λεπτά μετά, το 1-0. Συγκεκριμένα ο Χρήστος Τζέκα σκόραρε με όμορφο ψαλιδάκι ύστερα από φάση διαρκείας.

Ο Τζέκα προσπάθησε να σημειώσει και δεύτερο γκολ στο 71’, όμως από θέση τετ-α-τετ έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Για τον Μαγνησιακό χάθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία μάλιστα στο φινάλε του παιχνιδιού (90’), όταν ο Σκέρτι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα πάνω στα σώματα από τη μικρή περιοχή.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, οι Γιώργος Αλεξίου και Βασίλης Πανόπουλος, μίλησαν για την εμφάνιση των ομάδων τους, με τον πρώτο να αναφέρει: «Ήταν το πρώτο ανεπίσημο παιχνίδι της χρονιάς. Ένα παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα, περισσότερο για ξεμούδιασμα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πρώτης εβδομάδας. Θέλαμε να δούμε κάποια πράγματα. Κάποια τα είδαμε και κάποια άλλα έχουμε τον χρόνο να τα διορθώσουμε. Ήταν ένα καλό τεστ για πρώτο παιχνίδι».

Σχετικά με την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας δήλωσε: «Σίγουρα περιμένουμε δύο με τρεις ακόμη μεταγραφές από τη μέση και μπροστά. Πιστεύουμε ότι αυτήν την εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί, έτσι ώστε τις επόμενες εβδομάδες, που έχουμε μπροστά μας, να δουλέψουμε με αυτά τα παιδιά και να παρουσιαστούμε έτοιμοι στην αρχή του πρωταθλήματος».

Αναφορικά με την συμμετοχή των υπό δοκιμή παικτών σημείωσε: «Αυτός ήταν και ο λόγος που κάναμε τόσο νωρίς ένα φιλικό παιχνίδι για να δούμε τους υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές, να δοκιμάσουμε και τα παιδιά από την ακαδημία. Είναι υπό δοκιμή και τις επόμενες μέρες θα αποφασίσουμε το αν και ποιοι από αυτούς θα συνεχίσουν στην ομάδα».

Ακολούθως για την ομάδα του Μαγνησιακού, ο Βασίλης Πανόπουλος, επεσήμανε: «Σαφώς ήμασταν πολύ καλύτεροι αγωνιστικά από ότι στο πρώτο φιλικό. Νομίζω ότι τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια και προσπαθούν μέσα στο γήπεδο να βγάλουν αυτά τα οποία δουλεύουμε στις προπονήσεις. Η ομάδα μας θεωρώ θα είναι από τις καλές ομάδες του Α’ τοπικού, αφού δείχνει καλή συμπεριφορά κάτι που είχαμε απέναντι στο Ρήγα. Βέβαια θα πρέπει να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την κατάσταση με το γκολ. Νομίζω ότι όταν κάνεις ευκαιρίες θα το βάλεις κιόλας. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα του Ρήγα και στην καινούρια αρχή που κάνει φέτος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου