ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με τον φύλακα – άγγελό της

με-τον-φύλακα-άγγελό-της-385906

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μία μέρα μετά την προσθήκη του Μένιου Θεολόγη στο ρόστερ της, η Νίκη Βόλου έκανε γνωστή την ανανέωση της παραμονής και του 22χρονου τερματοφύλακα Νίκου Τζήμα, ο οποίος πέρυσι αποτέλεσε τον φύλακα – άγγελό της κάτω από τα δοκάρια, συμμετέχοντας στα 29 από τα 30 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Μπορεί ο ερχομός του Νίκου Τζήμα το περσινό καλοκαίρι να μην αποτελούσε το βαρύ όνομα με το πλούσιο βιογραφικό ερχόμενος στη Νίκη Βόλου, αλλά με την περσινή του παρουσία απέδειξε περίτρανα πως οι κυανόλευκοι μπορούν να τον εμπιστεύονται εκ νέου για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα.

Η παραμονή του Νίκου Τζήμα μαζί με τον ερχομό του 21χρονου Μένιου Θεολόγη, αλλά και την παραμονή του 16χρονου Βαγγέλη Ράπτη, δείχνει να κλειδώνει την τριάδα των τερματοφυλάκων για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, με τους κυανόλευκους να προχωρούν στις ανανεώσεις – μεταγραφές και να φθάνουν στους 10 ποδοσφαιριστές για το ρόστερ της νέας περιόδου.

Την περσινή σεζόν ο Τζήμας, πέρα από τα 29 παιχνίδια πρωταθλήματος αγωνίστηκε και σε τρία κυπέλλου, με τον νεαρό Ράπτη να αγωνίζεται με τη σειρά του σε ένα αγώνα πρωταθλήματος και σε ένα κυπέλλου. Έτσι ο 22χρονος Κατερινιώτης τερματοφύλακας έφτασε τις 65 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, έχοντας αγωνιστεί παλαιότερα με Βατανιακό και Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.

Στην ανακοίνωση των κυανόλευκων αναφέρεται: «Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Νίκο Τζήμα για την νέα αγωνιστική χρονιά.

Ο Νίκος Τζήμας είναι γεννημένος στις 19 Δεκεμβρίου 1995 και έχει ύψος 1,93 ενώ τη σεζόν 2016-2017 με τη Νίκη Βόλου είχε 29 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 3 συμμετοχές στο Κύπελλο Γ’ Εθνικής.

Αμέσως μετά την ανανέωση της συνεργασίας, ο 22χρονος τερματοφύλακας έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις στο www.nikifc.gr:

Προέρχεσαι από μια γεμάτη χρονιά με τη Νίκη. Τι σημαίνει για σένα η παραμονή σου στην ομάδα και τη νέα σεζόν;

Είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση που θα μπορούσα να πάρω για την προσπάθειά μου την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι απαρτίζουν τη Διοικούσα Επιτροπή, είναι όλοι τους αξιόλογοι άνθρωποι και πιστεύω ότι θα έχουμε μια άψογη συνεργασία, και φυσικά θέλω να τους διαβεβαιώσω πως είμαι έτοιμος να παλέψω ακόμη περισσότερο τη νέα σεζόν.

Υπάρχει μια έκφραση που χρησιμοποιούν συχνά οι φίλαθλοι: «Μια φορά Νίκη, για πάντα Νίκη». Πόσο ισχύει για σένα;

Την έχω ακούσει και εγώ αυτή την έκφραση. Δεν μπορώ να ότι πως είμαι περισσότερο Νίκη από κάποιον φίλαθλο που είναι χρόνια στην ομάδα και μας περίμενε μετά τον αγώνα απλά να μας σφίξει το χέρι, ούτε από κάποιο παιδί που έχει γεννηθεί δίπλα στο γήπεδο και είναι, και θα είναι μια ζωή, Νίκη. Παρ’ όλα αυτά έχω αγωνιστεί και θα αγωνίζομαι για αυτή την ομάδα, έδινα και θα δίνω πάντα ότι έχω, και την αγάπη που έχω για αυτή την ομάδα δεν θέλω να τη διαβάσει κάποιος αλλά να τη δει από εμένα μέσα στο γήπεδο.

Ενα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους φιλάθλους…

Δεν χρειάζεται να πω κάτι ιδιαίτερο. Είναι άλλωστε πάντα δίπλα στην ομάδα και στους ποδοσφαιριστές, κάτι που το νιώσαμε αρκετά πέρυσι. Είναι αντικειμενικοί. Θα σου δείξουν την αγάπη τους, αν και εσύ τους τη δείξεις μέσα στο γήπεδο, και αυτό έγινε και στην περίπτωσή μου πέρυσι. Αυτό πάντως που θέλω να τους πω είναι πως όλοι μας θα δώσουμε ό,τι έχουμε, ώστε στο τέλος, κοιτώντας πίσω μας, να πούμε πως κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε.

Η Διοικούσα Επιτροπή του εύχεται υγεία και καλή επιτυχία».

Δοκιμαστικά και πρώτη

Όπως ανακοίνωσε η Δ.Ε. των κυανόλευκων, το τριήμερο δοκιμαστικών ξεκινά από την Πέμπτη 27 Ιουλίου και θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο 29 του μηνός, μιας και για τη Δευτέρα 31 Ιουλίου υπάρχει η πρώτη επίσημη συγκέντρωση για τη φετινή χρονιά.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση των κυανόλευκων αναφέρει:

«Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924, ενημερώνει ότι στις 27, 28 και 29 Ιουλίου 2017, θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικά των ποδοσφαιριστών που ενδιαφέρουν την ομάδα μας.

Ταυτόχρονα όσοι ποδοσφαιριστές ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και αυτοί στα δοκιμαστικά, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 26 Ιουλίου 2017 είτε ηλεκτρονικά στο mail: [email protected] είτε τηλεφωνικά στο 6972262222 (κ. Σανίδας Απόστολος), από όπου και θα μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία. Επισημαίνεται ότι οι δοκιμαστικές προπονήσεις θα είναι κλειστές για το κοινό και τα ΜΜΕ και δεν επιτρέπεται η παρακολούθησή τους, πλην των συνοδών των ποδοσφαιριστών».

Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συγκέντρωση της Νίκης Βόλου ενόψει της νέας σεζόν 2017-18, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί η ώρα ούτε το γήπεδο που θα γίνει αυτή, με το Πανθεσσαλικό να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Την επόμενη μέρα, δηλαδή την Τρίτη 1 Αυγούστου, είναι προγραμματισμένα τα εργομετρικά τεστ, τα οποία θα αναλάβουν να κάνουν ο εργοφυσιολόγος Γιάννης Κωτσής, που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή, μαζί με τον Ηλία Σορώκο.

Πέραν του Τζήμα, στα κυανόλευκα θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν οι Νέτι Μέτσε, Νίκος Παπαδήμας, Δημήτρης Δημολιός, Γιάννης Βέργος και οι νεαρότεροι, Βαγγέλης Ράπτης, Αλέξανδρος Τσιανάκας, Άγγελος Ματθαίου, Σταύρος Βουρδάκης και Μένιος Θεολόγης, ενώ μέχρι τώρα έχουν αποχωρήσει οι Φάνης Μαλακασιώτης, Μπάμπης Πετράκος και Γιώργος Ναουμίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου