ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Εβδομάδα εξελίξεων και εκκαθαρίσεων στη Νίκη Βόλου

εβδομάδα-εξελίξεων-και-εκκαθαρίσεων-391413

Σημαντική αναμένεται να είναι η τρέχουσα εβδομάδα για το ποδοσφαιρικό τμήμα της Νίκης Βόλου, με τους κυανόλευκους να περνούν σε νέες ανακοινώσεις αναφορικά με μεταγραφές, ανανεώσεις αλλά φυσικά και αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η περασμένη εβδομάδα αναλώθηκε από τους κυανόλευκους σε εξωαγωνιστικά ζητήματα, όπως η παρουσίαση του ιατρικού προγράμματος, που θα καλύπτει από την πρώτη ομάδα μέχρι και την ακαδημία, και από κει και πέρα σειρά πήρε η εξώδικη δήλωση κατά της ΕΠΣΘ και της απόφασης της να εγγράψει στα μητρώα της τον Βόλος ΝΠΣ. Παράλληλα, οι κυανόλευκοι ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή δοκιμαστικών για νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Δοκιμαστικά… πριν την πρώτη

Ενα τριήμερο δοκιμαστικών θα περάσουν όσοι νέοι ποδοσφαιριστές επιθυμούν να ενταχθούν στο ρόστερ της Νίκης Βόλου. Όπως ανακοίνωσε η Δ.Ε. των κυανόλευκων, το τριήμερο ξεκινά από την Πέμπτη 27 Ιουλίου και θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο 29 του μηνός, μιας και για τη Δευτέρα 31 Ιουλίου αναμένεται να οριστεί και η πρώτη επίσημη συγκέντρωση για τη φετινή χρονιά. Σημειώνεται πως ανάλογο «παιδομάζωμα» είχαν πραγματοποιήσει οι κυανόλευκοι και πριν από δύο χρόνια, υπό τις οδηγίες του προπονητή Λεωνίδα Μπίλη και των συνεργατών του. Αναμφίβολα, οι κυανόλευκοι θέλουν να δώσουν τη δυνατότητα σε νεαρούς ποδοσφαιριστές να δείξουν τις… δυνάμεις τους, ενδιαφερόμενοι επί της πράξης για την επόμενη μέρα και το χτίσιμο μιας ομάδας με έντονο το βολιώτικο χρώμα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στο μέλος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου κ. Απόστολο Σανίδα τηλεφωνικώς είτε μέσω email, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό και το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τα δοκιμαστικά, με πιθανότερο το Πανθεσσαλικό, αλλά ακόμη δύο λύσεις εξετάζονται.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση των κυανόλευκων αναφέρει: «Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924, ενημερώνει ότι στις 27, 28 και 29 Ιουλίου 2017, θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικά των ποδοσφαιριστών που ενδιαφέρουν την ομάδα μας.

Ταυτόχρονα όσοι ποδοσφαιριστές ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και αυτοί στα δοκιμαστικά, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 26 Ιουλίου 2017 είτε ηλεκτρονικά στο mail: [email protected], είτε τηλεφωνικά στο 6972262222 (κ. Σανίδας Απόστολος) από όπου και θα μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία. Επισημαίνεται ότι οι δοκιμαστικές προπονήσεις θα είναι κλειστές για το κοινό και τα ΜΜΕ και δεν επιτρέπεται η παρακολούθησή τους, πλην των συνοδών των ποδοσφαιριστών».

Αποχωρήσεις και μεταγραφές

Εβδομάδα εξελίξεων θα είναι η τρέχουσα αναφορικά με τις παραμονές ποδοσφαιριστών του περσινού πλέον ρόστερ και τις μεταγραφές που προετοιμάζουν οι κυανόλευκοι. Μέχρι σήμερα έχουν ανανεώσει και έχει ανακοινωθεί επίσημα πως θα μείνουν στα κυανόλευκα και τη νέα σεζόν οι Νέτι Μέτσε, Νίκος Παπαδήμας, Δημήτρης Δημολιός, Γιάννης Βέργος και οι νεαρότεροι Βαγγέλης Ράπτης, Αλέξανδρος Τσιανάκας, Άγγελος Ματθαίου και Σταύρος Βουρδάκης.

Με το ρόστερ να αγγίζει και φέτος περίπου τους 25 ποδοσφαιριστές, εκκρεμούν ακόμη 17 θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν από ποδοσφαιριστές που θα ανανεώσουν αλλά και από μεταγραφές.

Μέχρι σήμερα, δεδομένες είναι οι αποχωρήσεις των Μπάμπη Πετράκου και Γιώργου Ναουμίδη, οι οποίοι θα συνεχίσουν την καριέρα τους σε Τηλυκράτη Λευκάδας και Νέστο Χρυσούπολης αντίστοιχα.

Οι οκτώ…

Στις οκτώ ανανεώσεις έχει φτάσει μέχρι σήμερα η Δ.Ε. των κυανόλευκων, η οποία μέσα στις επόμενες ημέρες θα κάνει γνωστές και τις νέες συμφωνίες με παλιούς ή και νέους παίκτες, που θα επανδρώσουν το ρόστερ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Την αρχή έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Νέτι Μέτσε, που είναι γεννημένος στις 11 Αυγούστου 1995, έχει ύψος 1,84 και αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού μέσου. Τη σεζόν 2016-17 με τη φανέλα της Νίκης είχε 27 συμμετοχές και 4 γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά και 4 συμμετοχές στο κύπελλο Γ’ Εθνικής, ενώ έχει και παραστάσεις από το πρωτάθλημα της Super League, καθώς τη χρονιά 2014-2015 με τη Νίκη είχε 6 συμμετοχές.

Η συνέχεια έγινε με τον πολύπλευρο αμυντικό Νίκο Παπαδήμα, που είναι γεννημένος στις 26 Ιουλίου 1991 και έχει ύψος 1,86. Τη σεζόν 2016-17 με τη φανέλα της Νίκης είχε 24 συμμετοχές, 2 γκολ στο πρωτάθλημα και 4 συμμετοχές στο κύπελλο Γ’ Εθνικής, ενώ έχει και παραστάσεις από το πρωτάθλημα της Football Leage αλλά και της Super League με την ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα.

Ακολούθησε η ανανέωση με τον αριστεροπόδαρο οπισθοφύλακα Δημήτρη Δημολιό, ο οποίος είναι γεννημένος στις 2 Φεβρουαρίου 1995 και έχει ύψος 1,73. Τη σεζόν 2016-17 με τη φανέλα της Νίκης είχε 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 4 συμμετοχές στο Κύπελλο Γ’ Εθνικής.

Ο Γιάννης Βέργος αποτέλεσε τον 4ο ποδοσφαιριστή, με τον 29χρονο δυναμικό αμυντικό μέσο να αγωνίστηκε πέρυσι σε 18 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο Γ’ Εθνικής.

Μετά τους «έμπειρους» ήρθε η σειρά των μικρότερων ηλικιακά. Συγκεκριμένα με τον 18χρονο Άγγελο Ματθαίου, ο οποίος με τη φανέλα της Νίκης είχε πέρυσι 7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 συμμετοχές στο Κύπελλο Γ’ Εθνικής, τον επίσης 18χρονο Σταύρο Βουρδάκη, που μέτρησε 2 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 συμμετοχή στο Κύπελλο Γ’ Εθνικής.

Τέλος, οι βενιαμίν Βαγγέλης Ράπτης, που είναι γεννημένος στις 10 Ιουλίου 2000 και πέρυσι είχε 1 συμμετοχή στο πρωτάθλημα και 1 συμμετοχή στο κύπελλο Γ’ Εθνικής, αλλά και ο Αλέξανδρος Τσιανάκας, που πέρυσι είχε 4 συμμετοχές. Εκ των οποίων δύο συμμετοχές ως βασικός απέναντι στον Πιερικό (έπαιξε 65 λεπτά) και τον Απόλλωνα Λάρισας (αγωνίστηκε για 90 λεπτά), αλλά και δύο ως αλλαγή. Συγκεκριμένα, έκανε το ντεμπούτο του απέναντι στον Εθνικό Φιλιππιάδας (26/2/16) στο Π. Μαγουλάς, όταν μπήκε στον αγώνα στο 90’, και με τους Μαύρους Αετούς, όταν πέρασε στο γήπεδο στο 69’.

Κόντρα στον νεοσύστατο σύλλογο

και υπέρ της νομιμότητας

Διατεθειμένοι να φτάσουν ως τα άκρα για χάριν της… νομιμότητας είναι στη Νίκη Βόλου, και λίγες μέρες μετά την εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας που απέστειλαν στην ΕΠΣΘ και κοινοποίησαν στην ΕΠΟ με αφορμή την εγγραφή του νεοσύστατου συλλόγου Βόλος ΝΠΣ, οι κυανόλευκοι προγραμματίζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου των κυανόλευκων, ο νομικός κ. Νίκος Παπαπέτρος και μέλος της κυανόλευκης Δ.Ε., η αντίδρασή σχετίζεται με τη διαδικασία, χαρακτηρίζοντας την ΕΠΣΘ αναρμόδια για λήψη απόφασης σχετικά με την κατηγορία που θα αγωνίζεται ο Βόλος ΝΠΣ.«Δεν μπορείς να αποφασίσεις για κάτι που δεν έχεις αρμοδιότητα. Τι να αποφασίσει η ΕΠΣΘ; Πού θα παίξει το σωματείο, το οποίο έχει αποφασίσει από μόνο του ότι θα είναι και μέλος και θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής; Αυτή λοιπόν η αίτηση, που δεν έχει αποκλειστικό περιεχόμενο και μόνο την εγγραφή, αλλά έχει και παρεπόμενα αιτήματα ήρθε στο Δ.Σ. και σε μία μέρα έγινε και δεκτή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο έγκριτος νομικός, με τους κυανόλευκους να δείχνουν διατεθειμένοι να τραβήξουν το σχοινί ως τα άκρα, βρίσκοντας συμπαραστάτη και τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος με τη σειρά του απέστειλε εξώδικο στην ΕΠΣΘ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου