ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Επανεμφάνιση Τζήμα με αιχμές

επανεμφάνιση-τζήμα-με-αιχμές-434163

Ενα χρόνο μετά τη συμπλήρωση της θητείας Τζήμα στη Νίκη Βόλου, με πολλούς αν όχι όλους να θεωρούν και τη φετινή χρονιά χαμένη, μιας και η ομάδα δεν πλησίασε καν το όνειρο της ανόδου, ενώ ούτε παρακαταθήκη από τις πολλές υποσχέσεις του Κατερινιώτη παράγοντα, ο οποίος πλέον ορέγεται και εμπλοκή στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο κ. Τζήμας, μετά το φετινό «κάζο» των κυανόλευκων σε όλα τα επίπεδα, τοποθετήθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ενάντια στην Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου, η οποία την ερχόμενη Δευτέρα θα πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος, έπειτα από μία περίοδο «μία από τα ίδια».

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου, θέλησε μία μέρα μετά την 8η Ιουνίου, όταν και συμπληρώθηκε ένας χρόνος παρουσίας στο κυανόλευκο στρατόπεδο, να βάλλει ενάντια σε όσους του άνοιξαν τον δρόμο, ψηφίζοντας υπέρ του ένα χρόνο πριν και σε μία αντίστοιχη Γ.Σ. αυτής που θα ακολουθήσει μεθαύριο. Με τα λεγόμενα του ο κ. Τζήμας κατηγόρησε την Ερασιτεχνική πως απέκλεισε οποιαδήποτε άλλη πρόταση, αλλά ο ίδιος θα καταθέσει τη δική του μεθαύριο Δευτέρα, μια πρόταση που θα τάζει… πρωταθλητισμό, αντίστοιχο με τον περσινό!

Ο κ. Τζήμας έκαμε λόγο για ακόμη μία φορά για παράνομα εκλεγμένα μέλη στην Ερασιτεχνική Νίκη, ενώ με τις αποκαλύψεις που θα κάνει θα πέσουν κάστρα – και όχι προφανώς από τα γέλια. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον ισολογισμό, τον οποίο και δεν υπογράφει, μιας και δέχθηκε λάσπη πως δεν έβαζε χρήματα.

Αναλυτικά όσα σχολίασε ο κ. Τζήμας στον Βόλος 9.86: «Όταν μιλήσω και πω την αλήθεια, ειδικά μετά τη Δευτέρα, θα πέσουν κάστρα. Την αλήθεια δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις με ψέματα και με υποσχέσεις, αυτές που κάνεις πριν και όχι αυτές που κάνεις, όταν ηγείσαι μίας ομάδας. Εγώ δεν είπα ότι δεν υπογράφω, γιατί είναι 97.000 και δεν είναι 35.000. Έσπευσε ο Ερασιτέχνης να το συνδυάσει και να πει ότι ο κ. Τζήμας πρέπει να μας φέρει τα παραστατικά. Δηλαδή να βγει και από πάνω ότι τάχα περιμένουν και παραστατικά, ενώ γνωρίζουν ότι εκείνα είναι κομμένα σε μένα.

Δεν είναι ο λόγος που δεν υπογράφω αυτός. Να τα διορθώσουμε και να το ξέρει ο κόσμος της Νίκης Βόλου, αλλά είναι, όπως το έχω πει ξεκάθαρα, η λάσπη και ο ισχυρισμός ότι δήθεν ο πρόεδρος δεν έβαζε λεφτά. Μάλιστα με λυπεί το γεγονός ότι στελέχη που είναι αυτή τη στιγμή στο Δ.Σ. κακόβουλα και εκ του πονηρού μεταδίδουν σε παρέες ότι κι αυτά τα χρήματα τα έχουν βάλει κάποιοι άλλοι άνθρωποι.

Όχι μόνο δεν έχουν βάλει χρήματα, αλλά θα πω μετά τη Δευτέρα, γιατί δε θέλω να δημιουργήσω προβλήματα στη Γ.Σ., ότι συγκεκριμένοι χορηγοί δεν κατέβαλαν συγκεκριμένα ποσά, αλλά απέδωσαν λιγότερα και τα συμπλήρωσα εγώ με δικά μου χρήματα. Στέρησαν από την ομάδα τη δυνατότητα να καταβληθούν οι δεύτερες δόσεις των χορηγών και η ομάδα απώλεσε χρήματα.

Το κυριότερο είναι ότι άνθρωποι που είχαν διαφημίσεις στο γήπεδο μου είπαν ότι τους ενημέρωσε ο Ερασιτέχνης να μη δώσουν φράγκο. Εγώ τι έπρεπε να κάνω; Να τελειώσει η χρονιά με αξιοπρέπεια, όσον αφορά το φαγητό, τη διαμονή και τα υπόλοιπα, ώστε να μη βγάλουμε παγκάρι, κι αυτό έκανα. Το να τα ξεπερνάμε όλα εύκολα και να λέμε ότι φταίει ο Τζήμας είναι εύκολο. Η αλήθεια είναι όμως ότι η ομάδα στηρίχθηκε σε πάνω από 30.000 εισοδήματα από χορηγούς, οι οποίοι δεν τα απέδωσαν λόγω της εσωστρέφειας».

Για τις κινήσεις της Ερασιτεχνικής: «Όπως βλέπετε, ξεκίνησαν πριν από τις εκλογές κινήσεις από τους ανθρώπους του Δ.Σ. με υποσχέσεις, με σχήματα, με ανθρώπους που έχουν λεφτά. Εγώ δεν ήθελα με κάποια ανακοίνωση να σταθώ εμπόδιο σ’ αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο, όπως το ανακοινώνει ο Ερασιτέχνης, ότι θα έρθουν επενδυτές. Έκανα υπομονή. Όχι μόνο δεν υπάρχει αυτό, αλλά άνθρωποι που θα θέλουν να συμμετάσχουν στο σχήμα, πληροφορήθηκα ότι αντί να στηρίξουν την ομάδα, παρότρυναν ποδοσφαιριστές να βγαίνουν στα ραδιόφωνα και να λένε ότι είναι απλήρωτοι.

Αν θέλουμε, να δώσουμε την ομάδα σ’ αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι έκαναν εσωτερικό πόλεμο στην ίδια τους την ομάδα. Άνθρωποι, οι οποίοι δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια να ηγηθούν της ομάδας, θέλουν να είναι αυτοί τη στιγμή πρόεδροι, θεωρώντας ότι βρήκαν τον κατάλληλο άνθρωπο να βοηθήσει. Αν αυτό αρμόζει στη Νίκη Βόλου, με τις ευλογίες μου.

Εγώ είμαι δημοκρατικός άνθρωπος και ήθελα να βγάλω τη Νίκη από μία δύσκολη στιγμή. Μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τα πρωτάθλημα, έχοντας κάνει μία ομάδα ανταγωνιστική. Όμως εκτός από τον πόλεμο που δεχθήκαμε στην πορεία, κάποιοι σχεδίαζαν την επόμενη χρονιά, μαθαίνοντας τα …κόλπα από τον κ. Τζήμα».

Για την πρόταση που… θα κάνει: «Όταν βλέπεις έναν Ερασιτέχνη να λέει “θα κάνω εκείνο” και δεν κάνει τίποτα και λέει ότι δεν υπάρχει άλλη πρόταση εκτός από τη δική μας, νομίζω ότι κανένας επιχειρηματίας δε θα τολμούσε μ’ αυτά που έχει περάσει να σκεφτεί να ηγηθεί αυτής της ομάδας. Αν νομίζουν ότι θα κάνουμε τη Νίκη Βόλου μία ομάδα που θα πουλάει σοκολάτες και γαριδάκια, δεν είναι η φιλοσοφία η δική μου και κανενός επιχειρηματία, γιατί με τέτοιες ομάδες, χωρίς να έχει σημασία ο τρόπος, πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό. Εγώ είμαι αντίθετος και δε συμμετάσχω πουθενά, αν δεν κάνεις πρωταθλητισμό με οποιονδήποτε τρόπο. Το έχω πει επανειλημμένα ότι σ’ αυτές τις ομάδες, επειδή δεν υπάρχουν κρατικά έσοδα, επιχειρείς το καλύτερο μέχρι τον Ιανουάριο και από κει και πέρα βλέπεις αν πας καλά και αναμορφώνεις τα σχέδιά σου.

Υπήρχαν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι και έχουν κάνει πίσω από τις ανακοινώσεις της ομάδας, αλλά όταν βγαίνεις και λες ότι χαράσσεις αυτό και αποκλείεις ανθρώπους, μ’ αυτά τα δεδομένα κανείς επιχειρηματίας δε θα τολμούσε να κάνει οποιαδήποτε πρόταση. Η δική μου πρόταση θα είναι γραπτή και θα κατατεθεί με στόχο τον πρωταθλητισμό. Δεν μπορείς σ’ έναν μεγάλο σύλλογο να μην κάνεις πρωταθλητισμό. Εγώ έχω ξεχωρίσει το θέμα της ακαδημίας. Άλλο η ακαδημία και άλλο η μεγάλη ομάδα. Είναι συνδυαστικά μεν, αλλά όταν δεν έχεις μεγάλη ομάδα, δεν έχεις μεγάλη επιτυχία.

Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να συνδυάσουν αυτά τα δύο πράγματα, δίνοντας δήθεν μεγαλύτερη βαρύτητα στις υποδομές, αλλά αυτό είναι λανθασμένο, διότι, αν δεν έχεις ομάδα στη Β’ Εθνική ή στην Α’, αυτό θα καταρρεύσει.

Η τακτική του Δ.Σ. είναι να αποκλείεις όλα τ’ άλλα, λέγοντας ότι υπάρχει μόνο μία πρόταση. Εγώ οφείλω να καταθέσω τη δικιά μου κι αυτή να κριθεί στο μέλλον, πόσο μάλλον, όταν το Δ.Σ. που ηγείται της Νίκης Βόλου είναι παράνομο. Είναι εξάμηνη η προθεσμία του και υπάρχουν στοιχεία στα χέρια μου».

Για τις βλέψεις που έχει να ηγηθεί του Δήμου Βόλου: «Το πλάνο το δικό μου είναι μονόδρομος. Όταν είσαι επιχειρηματίας, έχεις όμως και ένα δεύτερο πλάνο. Το δεύτερο πλάνο το δικό μου είναι στον Βόλο. Επειδή έχω διατελέσει σύμβουλος σε τέσσερις πρωθυπουργούς, το επόμενο βήμα μου είναι να ασχοληθώ με τον δήμο κι εκεί θα δοθεί η ευκαιρία να ξεκαθαρίσει η εσωστρέφεια, γιατί η κάλπη είναι γκαστρωμένη. Εκεί θα δείξουμε τις δυνάμεις. Επίσης, είμαστε κοντά στη δική μου προσχώρηση σε έναν τεράστιο σύλλογο και πάλι και με βάση τις εξελίξεις τις οποίες διαβλέπω, θα υπάρχει πρωταθλητής από τον Βόλο και νομίζω ότι θα είμαι κοντά σ’ αυτό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου