ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προκαλεί αντιδράσεις ο Βόλος Ν.Π.Σ.

προκαλεί-αντιδράσεις-ο-βόλος-ν-π-σ-440371

Πραγματικότητα αποτελεί από προχθές η νέα ομάδα της πόλης του Βόλου. Στην αρχή ξεκίνησε ως φήμη, ωστόσο από προχθές Παρασκευή, οπότε και έγινε η επίσημη παρουσίασή της στο ξενοδοχείο Ξενία, με την επωνυμία Ν.Π.Σ Βόλος, αποτελεί απτή πραγματικότητα, ερχόμενη να ταράξει τα νερά του βολιώτικου ποδοσφαίρου και των αθλητικών δρώμενων της πόλης μας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Πρόεδρος του εγχειρήματος, που όσο οι μέρες περνούν θα ξεδιπλώνεται -έχοντας άλλωστε θέσει και υψηλούς στόχους- ο κ. Γιώργος Σπυριδόπουλος, ο 72χρονος Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας προερχόμενος εκ Πιερίας, με σημαντικές επαγγελματικές δραστηριότητες, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Γνώστης των επενδυτικών τάσεων των ημερών μας, όπως παρουσιάζεται βάσει και του βιογραφικού του,ο πρόεδρος του Νέου Ποδοσφαιρικού Συλλόγουκατέστησε σαφές ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο -που ο κόσμος του Βόλου είναι απογοητευμένος- ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για εκείνον και τους ανθρώπους του να ξεκινήσουν κάτι καινούριο, ευελπιστώντας ότι ο νεοσύστατος σύλλογος θα δώσει νέα πνοή στο βολιώτικο ποδόσφαιρο.

Σημαντική παράμετρο στη νέα ομάδα επιπλέον αποτελεί και το γεγονός ότι ο κ. Σπυριδόπουλος τόνισε ότι Ολυμπιακός Βόλου και Νίκη Βόλου δε θα επηρεαστούν στο ελάχιστο από τη λειτουργία του Ν.Π.Σ. Εξάλλου. Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων περί των σχέσεων τις οποίες οι άνθρωποί του Ν.Π.Σ. θα επιδιώξουν με τα δύο ιστορικά σωματεία της πόλης μας, υπογράμμισε ότι και οι τρεις ομάδες μπορούν να συνυπάρξουν στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού, αλλά οι πρώτες αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν τόσο από τους δύο μεγάλους της πόλης, όσο και από τις ομάδες της περιφέρειας, όπως ο Ρήγας Φεραίος και ο νεοφώτιστος της κατηγορίας της Γ’ Εθνικής, ΓΣ Αλμυρού.

Αλαλούμ με τον… όμιλο

Αναφορικά με τον όμιλο που θα αγωνιστεί η νέα ομάδα, όπως σημείωσε ο κ. Πέτρου, που στη συνέντευξη Τύπου μίλησε περισσότερο για τεχνικά θέματα, θα αγωνιστεί όπου αποφασίσει η ΕΠΟ, μιας και με τα νέα δεδομένα, από τη Μαγνησία θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα οι Ολυμπιακός, Νίκης, Ρήγας Φεραίος, ΓΣ Αλμυρού και Βόλος ΝΠΣ.

Βέβαια δεν αποκλείεται και μια πιθανή κλήρωση, μιας και δεν αποκλείεται η ΕΠΟ να βάλει στην κληρωτίδα και τις πέντε ομάδες από τις οποίες η μία θα αναγκαστεί να… ξενιτευτεί και πιθανότατα να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον οικονομικό προϋπολογισμό της νέας περιόδου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τους προέδρους των τεσσάρων σωματείων της Μαγνησίας, ζητώντας την άποψή τους σε μία πιθανή κλήρωση:

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Στέργιος Φάτσης): «Για τη Νίκη Βόλου η έλευση της νέας ομάδας στην πόλη μάς είναι αδιάφορη. Αυτό που έχουμε να δηλώσουμε επίσημα είναι ότι σε κλήρωση δεν γίνεται να μπούμε με τίποτα. Δεν θα το δεχθούμε, γιατί πρέπει να δημιουργήσουμε και ένα μέσο πίεσης προς την ΕΠΣΘ. Δεν γίνεται να μπούμε σε διαδικασία να διεκδικήσουμε το 20% των πιθανοτήτων. Εμείς θα κοιτάξουμε την πορεία της ομάδας και το πρόγραμμα μας».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Νίκος Τσεκούρας): «Εμάς αυτή η ομάδα δεν μας απασχολεί. Μπορεί ο κόσμος να κρίνει το εγχείρημα. Εμείς κοιτάζουμε να κάνουμε έναν ισχυρό Ολυμπιακό, οι συνθήκες είναι ευοίωνες με την είσοδο και άλλων ανθρώπων που έχουν γνώση του ποδοσφαίρου σε συνεργασία με τον κ. Μποτσιβάλη τον πρόεδρο της Δ.Ε. ποδοσφαίρου και τον αντιπρόεδρο κ. Τσιμπανάκο. Για την κλήρωση θεωρούμε πως είναι λογικό αυτή η νέα ομάδα να πάει σε άλλο όμιλο, και εάν τυχόν προκύψει θέμα κλήρωσης, το Δ.Σ. του Ολυμπιακού Βόλου θα αποφασίσει τι θα πράξει».

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Πέτρος Μαζιανίτης): «Μια νέα ομάδα πάντα μπορεί να επηρεάσει και τις υπόλοιπες. Στο νέο πρωτάθλημα σίγουρα δεν μπορείς να ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις και αν η νέα ομάδα θα το κάνει πιο ανταγωνιστικό. Το βέβαιο είναι πως ο Ρήγας Φεραίος στην κληρωτίδα δεν μπαίνει. Το δηλώνουμε από τώρα. Θα γίνει η γενική συνέλευση του συλλόγου, υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για την ανάληψη της ομάδας με τη δική μου θητεία να ολοκληρώνεται, αλλά το σίγουρο είναι πως η ομάδα δεν θα χαθεί».

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ (Δήμος Περπερίδης): «Δεν μπορεί να φύγει μια ομάδα από τον νομό. Είναι έγκλημα να φύγει ένας από τους δύο, είτε είναι ο Ολυμπιακός είτε η Νίκη. Αλλά σίγουρα ούτε εμάς μπορούν να μας στερήσουν το όνειρο που μετά από τόσα χρόνια καταφέραμε να πετύχουμε. Μιλάμε για μια περιοχή, όπως αυτή του Αλμυρού με τόσο κόσμο που διψά να δει την ομάδα του απέναντι σε ισχυρότερους αντιπάλους, όπως ο Ολυμπιακός και η Νίκη. Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Επειδή σίγουρα εμείς δεν βρισκόμαστε στην πόλη του Βόλου μπορούμε να πούμε πως δεν μας επηρεάζει όσον αφορά την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, αλλά σίγουρα δεν συμφωνώ με τη νέα ομάδα και τη “μετακόμιση” της».

Απέναντι οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού Βόλου,

δεν ασχολούνται με διάττοντες αστέρες… οι κυανόλευκοι

Αντίθετοι στη νέα ομάδα βρίσκονται και οι Austrian Boys, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους την περασμένη Παρασκευή έβαλαν κατά της νέας προσπάθειας, χαρακτηρίζοντας τον ΝΠΣ Βόλος, ως μια ομάδα φωτοβολίδα σαν τους Λύκους, το Λεωνίδιο και τα Ψαχνά, αναφέροντας πως όποιος φίλαθλος δώσει τον παρών ή επιχειρηματίας της πόλης βοηθήσει με οποιαδήποτε τρόπο, δεν έχει θέση ούτε στο γήπεδο που παίζει ο Ολυμπιακός Βόλου ούτε πουθενά στην ομάδα.

Εξάλλου, όπως ανέφεραν μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μέλη των Austrian Boys, βλέπουν τη νέα ομάδα σαν ξεκαθάρισμα από πλευράς οπαδών, χαρακτηρίζοντας μια ενδεχόμενη μετακίνηση τους σαν οπαδούς κατηγορίας. «Εμείς και στο Γ’ τοπικό πάλι εκεί θα είμαστε γιατί αυτό επιτάσσει η ιστορία μας και αυτό μας παιδαγώγησαν οι παππούδες μας και εμείς στα παιδιά μας. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ιδέα κουλτούρα και όχι κατηγορία. Όσον αφορά τη νέα ομάδα εμείς τη βλέπουμε σαν ομάδα εκτός πόλης και όχι τοπική αλλά ως μια πρόκληση από μια ομάδα ανθρώπων που θέλουν να κάνουν κουμάντο και στο τοπικό ποδόσφαιρο. Εμείς το έχουμε ξεκαθαρίσει – άλλο ποδόσφαιρο και άλλο πολιτική».

Από τη μεριά των οργανωμένων φιλάθλων της Νίκης Βόλου η δημιουργία της νέας ομάδας δεν δείχνει να τους απασχολεί, μιας και όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά μέλη του Blue Club: «Για την ώρα μας απασχολούν τα ζητήματα της Νίκης Βόλου και όχι οι διάττοντες αστέρες».

Οι στόχοι του Βόλος Ν.Π.Σ.

Ο κ. Σπυριδόπουλος, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή, Άκη Πέτρου, στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκαν στους στόχους και το μεταγραφικό πλάνο της ομάδας. Ο κ. Σπυριδόπουλος, ανέφερε πως σκοπός του ίδιου και των ανθρώπων που στελεχώνουν την ομάδα είναι ο Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος να ανέβει στη Football League, από την πρώτη κιόλας σεζόν και προπονητής θα είναι ο πρώην τεχνικός της Καλλιθέας, Τάκης Γκώνιας. Ως έδρα θα ζητηθεί από τον Δήμο Βόλου το γήπεδο της Νεάπολης, ενώ το μπάτζετ ύψους 300.000, το οποίο προανήγγειλε ότι θα διατεθεί γι’ αυτούς τους σκοπούς πρόκειται να επενδυθεί και σε ποδοσφαιριστές δανεικούς από μεγάλους συλλόγους της Super League, όπως της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Πανιωνίου και της Ξάνθης.

Άλλωστε, βάσει των πρώτων λεπτομερειών που έγιναν γνωστές, έχει γίνει ήδη κρούση από τον ΝΠΣ σε 30 ποδοσφαιριστές, πολλοί εκ των οποίων έχουν απαντήσει θετικά, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι απαραίτητες ανακοινώσεις.

Η ιστοσελίδα του νεοσύστατου συλλόγου θα είναι η κύρια πηγή πληροφοριών, με τις πρώτες πληροφορίες από αυτούς που κινούν τα νήματα να μιλούν για μεγάλη οργάνωση στο νέο εγχείρημα, με προσεχτικές κινήσεις σε όλα τα επίπεδα.

Οι υπόλοιποι επιχειρηματίες που θα στηρίξουν την προσπάθεια και θα συντελέσουν το Δ.Σ. θα γίνουν γνωστοί την ερχόμενη Τρίτη, όπως ανέφερε ο κ. Σπυριδόπουλος, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι ο πρώην ισχυρός άντρας της Πύδνας Κίτρους -από την οποία ο νέος σύλλογος πήρε το ΑΦΜ- Γιάννης Ντούμος θα μετάσχει, με πόστο που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου