ΤΟΠΙΚΟ

Αυλαία με μία εκκρεμότητα στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ

αυλαία-με-μία-εκκρεμότητα-στο-πρωτάθλ-448929

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να πέσει η αυλαία στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας ΕΠΣΘ, μιας και για την 30η αγωνιστική δεν αγωνίστηκαν χθες Θησέας και Αίαντας Σούρπης στο γήπεδο της Αγριάς, που δεν ήταν κατάλληλο για χρήση, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Όσον αφορά τη θέση ανόδου, αυτή καταλήφθηκε από τον πρωταθλητή και νταμπλούχο ΓΣ Αλμυρού (σελ. 12-13), ενώ τον υποβιβασμό γνώρισαν ο Απόλλωνας Καναλίων και η ΑΕ Διμηνίου, με την τελευταία να έχει αποχωρήσει και από το πρωτάθλημα. Στα υπόλοιπα παιχνίδια που έγιναν το διήμερο, ο Πρωτεσίλαος επιβλήθηκε με 3-1 της Αγίας Παρασκευής, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, ενώ νίκη στην έδρα του πέτυχε και ο Διαγόρας, κερδίζοντας με 2-0 τον Παγασητικό. Μοναδική ομάδα που πανηγύρισε διπλό ήταν αυτή του Σαρακηνού, νικώντας με 3-0 τον Ηρακλή, ενώ ισόπαλοι ανεδείχθησαν Άρης Μελισσιάτικων – Ακρόπολη (1-1) και Σκιάθος – Πύρασος (0-0). Αναλυτικά τα παιχνίδια της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής:

Διαγόρας – Παγασητικός 2-0

Σκόρερ: (35’ αυτ. Περιβολιώτης, 75’ Κουβελάς)

Με 2-0 επικράτησε του Παγασητικού ο Διαγόρας χθες το βράδυ στο γήπεδο του Στεφανοβικείου, όπου η σέντρα είχε οριστεί για τις 7μ.μ. Η ομάδα του Μιχάλη Βαγγόπουλου επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετρώντας δύο τέρματα, αλλά και τρία δοκάρια απέναντι στην ομάδα των Αλυκών, που από το 35’ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όταν από σέντρα του Κουβελά η μπάλα βρήκε στον Περιβολιώτη και έτσι έγινε το 1-0. Στην επανάληψη και αφού ο Παγασητικός θέλησε να πιέσει για την ισοφάριση ήρθε το 2-0 74’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Κ. Καραπλιάγκου από τα αριστερά και κεφαλιά-πάσα του Πάσχου στον Κουβελά, που δεν δυσκολεύθηκε να διευρύνει το σκορ με πλασέ. Δοκάρι για τους γηπεδούχους είχαν οι Πάσχος στο 12’, Κ. Καραπλιάγκος στο 70’ και Κουβελάς στο 80’.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: (Βαγγόπουλος) Βουραζέρης, Λουφόπουλος, Σιαμέτης, Πρασσάς Χολέβας, Σπ Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Καρατζιώλης, (80’ Μπόλκας), Πάσχος, Καραμανλής, Κ. Καραπλιάγκος, (75’ Δ. Γκάμπας)

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ: (Καψιώτης) Αλέξης, Μπερτζέμης Σίμος (60’ Ρουσσάς), Μαγιόγλου, Περιβολιώτης, Γκατζούνας, Λάιος, Θάνος, Βουρδάκης, Μπραχόλι, Χριστογιαννούλας (52’ Γιαννακόπουλος)

Πρωτεσίλαος – Αγία Παρασκευή 3-1

Σκόρερ: (10’, 62’ Βούλγαρης, 66’ Παπαδόπουλος – 20’ Καραγιάννης)

Νίκη με σκορ 3-1 πέτυχε ο Πρωτεσίλαος απέναντι στην Αγία Παρασκευή στην τελευταία υποχρέωση του πρωταθλήματος για τις δύο ομάδες, που θα τις βρει και πάλι αντιμέτωπες τη νέα σεζόν. Μόλις στο 10’ οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με σουτ του Βούλγαρη έξω από την περιοχή, αλλά η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση όταν στο 20’, και μετά από κάθετη πάσα του Κόφφα, ο Καραγιάννης πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα ισοφαρίζοντας για την ομάδα του. Η Αγία Παρασκευή βρέθηκε μια ανάσα από το να γυρίσει το παιχνίδι μετά από χαμένο τετ-α-τετ του Καραγιάννη, που απώλεσε την ευκαιρία να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ, ενώ στο 48’ και από πλεονεκτική θέση ο Μπόλης σημάδεψε το δοκάρι. Στην επανάληψη ο Πρωτεσίλαος παρουσίασε καλύτερο πρόσωπο και στο 62’ ανέκτησε το προβάδισμα όταν το σουτ του Βούλγαρη κατέληξε στο παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Κωνσταντίου, και το τελικό 3-1 έγραψε στο 66’ ο Παπαδόπουλος με πλασέ μετά από συνδυασμό των Μαρικλέν και Γ. Αραπίτσα, κλείνοντας με νικηφόρο τρόπο τις φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: (Ανδρωνάς) Μάνος, Β. Χασιώτης, Λάμπος, Σιαμουρδάνης, Μιχόπουλος, Κ. Κόρκος, Τσουβαλιάς (58’ Μαρικλέν), Σιαμανίκος, Παπαδόπουλος (68’ Μαλλιαρός), Βούλγαρης, Γ. Αραπίτσας

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: (Μαλακασιώτης) Κωνσταντίου, Παναγιώτου, Καλαμίδας, Λούμπαρδος, Τσιγκλιφής, Λιάτσικος (80’ Μεγαγιάννης), Μπόλης (50’ Γιαννούχος), Κούκιος, Καραγιάννης, Κόφφας, Παπουτσής (70’ Τσίλογλου)

Άρης Μελισσιάτικων – Ακρόπολη 1-1

Σκόρερ: (62΄Σιαμέτης-18΄ Βλιώρας)

Με ισοπαλία ολοκλήρωσαν τις φετινές αγωνιστικές τους υποχρεώσεις Άρης και Ακρόπολη. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατόρθωσαν να προηγηθούν στο 18’ όταν μετά από φάουλ του Κολυμήτρα και ασθενή απόκρουση του Κουρίτα, ο Βλιώρας έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και πίεσαν για την ισοφάριση. Οι σημαντικότερες ευκαιρίες για να φθάσουν σε αυτή ήταν τα δύο δοκάρια του Πετρόπουλου (ένα σε κάθε ημίχρονο), αλλά τελικά ο Σιαμέτης ισοφάρισε για λογαριασμό της ομάδας του στο 62’. Μάλιστα η ομάδα του Άρη θα μπορούσε να φτάσει και στη νίκη όταν λίγο μετά το 1-1 η κεφαλιά του Νούσια πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Ανατολή. Το 1-1 παρέμεινε έως το τέλος, και πλέον αμφότερες οι ομάδες κάνουν τα σχέδιά τους για την έναρξη της νέας σεζόν.

ΑΡΗΣ: (Ακτσιαλής) Κουρίτας, Τσίρος, Σιαμέτης, Γούτσιος, Τσιαντής, Κάρολ, Θεοδώρου, Πετρόπουλος, Νούσιας, Δημόπουλος (80’ Χάνος), Κουτλουμπάσης (55’ Μερμίγκης)

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: (Τσουκάλης) Ανατολής, Παπαεμμανουηλίδης, Βλιώρας (65’ Παππάς), Δ Φώτου, Πασσιάς, Κ. Κολυμήτρας, Αν. Κολυμήτρας, Τσιάμης, Παγώνης (87’ Ν. Τσουκάλης), Μ. Τσουκάλης, Στ. Αξιώτης

Ηρακλής Βόλου – Σαρακηνός 0-3

Σκόρερ: (4’ Ζαρίφης, 83΄ Κοντοβάς, 88΄Ντούρο)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε τη φετινή χρονιά ο Σαρακηνός, επικρατώντας με το εμφατικό 0-3 του Ηρακλή στο Βασδέκειο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυναμικά στο παιχνίδι και μόλις στο 4’ άνοιξαν το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σαμαρά ο Ζαρίφης έπιασε την κεφαλιά δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, με κυριότερες τα τρία χαμένα τετ-α-τετ του Ασλάνογλου, δύο στο πρώτο και ένα στο δεύτερο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σαρακηνός έφτασε κοντά στο 0-2 μετά από δοκάρι του Καλαμάτα, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι κλείδωσαν το τρίποντο με πρωταγωνιστές στο 83’ τον Κοντοβά μετά από πάσα του Ντούρο, και στο 88’ με τον δεύτερο, μετά από ασίστ του πρώτου, κλείνοντας με θετικό πρόσημο τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Έτσι η νίκη του Σαρακηνού ήρθε χάρις στα γκολ τριών πρώην του Ηρακλή.

ΗΡΑΚΛΗΣ: (Κοκκινάκης) Κεφαλάς, Λιόλιος, Γούτσιος, Τζιόλας (60’ Πριονιστής), Μανούσος, Μπέσσας (65’ Γκινίδης), Δαμάσκος, Τρελόπουλος (18’ λ.τρ. Βλιώρας), Κατσαμπέκης, Ασλάνογλου, Μακρής

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: (Φασουράκης) Γράντας, Ρέλλος, Ντούρο, Γιαουπλάρι (30’ λ.τρ. Σούδης), Ιωάννου, Καλαμάτας, Σαμαράς, Κοντοβάς, Δουλάς (75’ Γκλαβίνης), Κωνσταντάκος, Ζαρίφης.

Σκιάθος – Πύρασος 0-0

Σκόρερ: –

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Σκιάθος και Πύρασος, αφού στο α’ ημίχρονο και οι δύο ομάδες είχαν αξιόλογες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Χαρακτηριστικά καταγράφηκαν τρία χαμένα συνολικά τετ-α-τετ για τους γηπεδούχους, δύο με τον Νικολαΐδη και ένα με τον Κεμάλι, ενώ και οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα,

με τους Δαμάσκο, Μαλισσόβα, Ζαχαράκη στο πρώτο μέρος, και στο δεύτερο με τον Ζαχαράκη στη σημαντικότερη ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν έντονα παράπονα για τη διαιτησία, αφού όπως ισχυρίστηκαν, στο 75’ όταν και αποβλήθηκε ο Τσιλίγκος με κόκκινη κάρτα για φάουλ εκτός μεγάλης περιοχής, θα έπρεπε να δοθεί κίτρινη, αφού δύο αμυντικοί είχαν προλάβει να καλύψουν τον τερματοφύλακά, ενώ η μπάλα πήγε προς τα πλάγια.

Μετά την αποβολή, στο τέρμα κάθισε ο Ερρίκος Βαν ντε Γουίχε και στο 85’ αποχώρησε τραυματίας ο Δαμάσκος, με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν την αναμέτρηση με εννέα παίκτες. Για την ομάδα του Πυράσου παρελθόν αποτελεί μετά από μια άκρως επιτυχημένη πορεία ο πρόεδρος Θεόδωρος Στάμος, με την ομάδα της Αγχιάλου να συγκαλεί για σήμερα Δευτέρα 29/5 γενική συνέλευση. Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα του συλλόγου, αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 7μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου στο γήπεδο Ν. Αγχιάλου. Θέματα: διοικητικός και οικονομικός απολογισμός περιόδου 2016-2017 και προκήρυξη εκλογών, και η παρουσία των μελών του Πυράσου θεωρείται απαραίτητη στη σημαντική αυτή συνέλευση.

ΣΚΙΑΘΟΣ: (Τσιαντάκης) Παπάρας, Κρ. Τζελάι (80’ Μελαχροινός), Τουρναβίτης, Γραββάνης, Φερετζέλης (46’ Τσάκας), Δημητρίου, Μπρέγκου, Σαρρής, Κεμάλλι, Τάσος, Νικολαΐδης.

ΠΥΡΑΣΟΣ: (Αρσένος) Τσιλίγκος, Ρουκάς, Βαν ντε Γουίχε, Τανάγιας (50’ Σταντσούρης), Κοτζαθανάσης, Μαλισσόβας, Κατής, Ζαχαράκης, Φούκης (68’ Σκαρλάτος), Δαμάσκος, Σφάκας.

Θησέας – Αίας Σούρπης (αναβολή)

Η έντονη βροχόπτωση τις τελευταίες ημέρες είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί αρκετά ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου Αγριάς, και έτσι αποφασίστηκε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Θησέα και Αίαντα Σούρπης να αναβληθεί. Όπως ενημερώθηκαν οι δύο ομάδες, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη.

Απόλλων Καναλίων – ΑΕ Διμηνίου 3-0 α.α.

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β. Γκολ

1. Γ.Σ. Αλμυρού (-3) 79 91-22

2. Πύρασος 67 51-15

3. Διαγόρας 65 65-20

4. Σαρακηνός(-2) 51 49-34

5. Πρωτεσίλαος 48 58-46

6. Άρης Μελισ. 46 42-33

7. Θησέας 42 44-40

8. Σκιάθος 37 34-37

9. Αίας Σούρπης 36 50-66

10. Παγασητικός 33 34-52

11. Σκόπελος 33 37-56

12. Ηρακλής (-2) 31 32-50

13. Ακρόπολη 31 35-50

14. Αγ. Παρασκευή 28 33-59

15. Απόλλων Καν. 27 27-50

16. Α.Ε. Διμηνίου -6 14-64

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου