ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θάνος Θεοδώρου: «Μέρα δουλειάς και όχι χαράς η επόμενη για τον ΓΣΑ»

θάνος-θεοδώρου-μέρα-δουλειάς-και-όχι-448950

Ξεκινώντας από το μηδέν και με σχετική καθυστέρηση λόγω διοικητικών προβλημάτων, πέρυσι το καλοκαίρι ο προπονητής Θάνος Θεοδώρου επέστρεψε στους πάγκους για χάρη του ΓΣ Αλμυρού, οδηγώντας τον σύλλογο στο νταμπλ της σεζόν 2016-17 αλλά και στην πολυπόθητη άνοδο στη Γ’ Εθνική, η οποία ήρθε ίσως πιο εύκολα απ’ ό,τι θα περίμενε και ο ίδιος, μιλώντας αποκλειστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, για τη σεζόν που φεύγει αλλά και γι’ αυτή που έρχεται.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της σεζόν που έκλεισε με άκρως επιτυχημένο τρόπο, ανέφερε αρχικά για το αν πίστευε ότι θα μπορούσε να πανηγυρίζει στο φινάλε της περιόδου: «Η αλήθεια είναι πως ήρθα γι’ αυτό τον σκοπό και το πίστευα από την πρώτη στιγμή, παρά τις αρχικά δύσκολες συνθήκες. Είχαμε πολλή αγωνία για να συμπληρωθεί το ρόστερ, υπήρχαν δυσκολίες στην προετοιμασία και δεν μπορείς να ξέρεις όταν όλα γίνονται την τελευταία στιγμή το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί η ομάδα και θα μπορέσει να αφομοιώσει πράγματα. Νομίζω πως η διάθεση των παικτών στο να προσαρμοστούν στις συνθήκες ήταν εντυπωσιακή, και ευτυχώς ξεκινήσαμε καλά και συνεχίσαμε χωρίς να υπάρξει η λεγόμενη κοιλιά, και όλα αποδείχθηκαν πιο εύκολα απ’ ό,τι τα περιμέναμε».

Ο ΓΣΑ κατάφερε φέτος να φτάσει και μέχρι τις 8 καλύτερες ομάδες στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, κάνοντας γνωστό το όνομα της ομάδας στην Ελλάδα, με τον Θ. Θεοδώρου να επισημαίνει: «Ήταν ένας στόχος που στην αρχή δεν τον είχαν κατανοήσει όταν το συζητάγαμε. Είχα κάνει μια δήλωση πριν τον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ και ακούστηκε κάπως περίεργα και φάνηκα υπερβολικός, αλλά μπαίνοντας στη διαδικασία μας άρεσε όλο και περισσότερο. Όμως στο διάστημα πριν το παιχνίδι στις Σέρρες, είχαμε κάποια προβλήματα αγωνιστικά, με απώλειες παικτών και με τη φυγή για επαγγελματικούς λόγους του Αραμπατζή και μας άλλαξε πολλά πράγματα. Όλα τα υπόλοιπα είναι χρονιά ευχαρίστησης και ρεκόρ για την ομάδα, για τους ποδοσφαιριστές, τον κόσμο και φυσικά τη διοίκηση. Είναι μια χρονιά που ίσως αποτελέσει πρότυπο».

Η παρουσία του κόσμου αναμένεται ακόμη πιο δυναμική με τη νέα χρονιά στη Γ’ Εθνική πλέον: «Νομίζω πως άσχετα με τον όγκο ο κόσμος ήταν κοντά μας όπου και να παίξαμε και νομίζω είναι αμοιβαίο όταν μια ομάδα πηγαίνει καλά να φέρνει και περισσότερο κόσμο. Θέλω να πιστεύω πως τη νέα χρονιά θα είναι περισσότερο μαζική η προσέλευση και όχι μόνο από τον Αλμυρό αλλά απ’ όλη την περιοχή».

Όσον αφορά το δικό του μέλλον στην ομάδα, αποκάλυψε πως σήμερα δεν είναι ακόμη τίποτα σίγουρο, αλλά αφού ξεπεραστούν κάποια εμπόδια, θα μπορούσε να συνεχίσει, είτε από το ίδιο είτε από άλλο πόστο, όπως αυτό του τεχνικού διευθυντή στο οποίο εργάστηκε στη Νίκη Βόλου: «Δεν θα κρυφτώ σε αυτό. Πάντα σε μια ομάδα που πετυχαίνεις πράγματα και το ευχαριστιέσαι, δένεσαι με όλο το σύνολο. Κάθε προπονητής θα ήθελε να συνεχίσει, αλλά επειδή στην Ελλάδα όλα τα πράγματα καθυστερούν, νομίζω πως και η ίδια η ομάδα έχει διαδικασίες, όσον αφορά την επόμενη μέρα.

Δεν αφορά το αν θέλουν ή όχι οι άνθρωποι ή αν θέλω ή όχι εγώ, αλλά υπάρχουν κάποιες τυπικές διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν. Στο μυαλό μου είμαι έτοιμος όσον αφορά την αποκατάσταση των παικτών, αν μου ζητηθεί οργάνωση, προετοιμασία και ρόστερ και γενικά τι χρειάζεται η ομάδα στην επόμενη κατηγορία, αλλά από μόνος μου δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Σίγουρα όλοι θέλουν λίγο χρόνο και νομίζω πως θα τον έχουμε. Δεν σημαίνει όμως πως όταν μια ομάδα πηγαίνει καλά θα πρέπει και ο προπονητής να συνεχίσει».

Αναφορικά με τις ανάγκες σε ένα μεγαλύτερο και πιο απαιτητικό πρωτάθλημα επεσήμανε: «Η ομάδα χρειάζεται οργάνωση σε βασικά πράγματα για να σταθεί παραπάνω. Χρειάζεται να υποστηρίξει κάποια πράγματα σχετικά με τις δομές και τις αρχές της, και θέλει και κόσμο να το υποστηρίξει, αφού φέτος κάναμε λάθη που ευτυχώς δεν τα πληρώσαμε. Αν είμαστε κοντά στο πλάνο και στο οργανόγραμμα, και αφού συμφωνήσουμε πρώτα στο οργανωτικό και μετά στο οικονομικό, που δεν είναι το πρώτο θέμα, τότε ναι θα μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί, απ’ οποιοδήποτε πόστο».

Για την ευκαιρία που δίνεται στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού: «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα να φέρει κοντά της παιδιά και κόσμο από την περιοχή, και για εμένα θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει κάποια δοκιμαστικά, αλλά έχουμε καθυστερήσει πολύ σε αυτό. Στη διαδικασία αυτή είμαστε λίγο πίσω, αλλά δεν πρέπει να απασχολεί μόνο εμένα τώρα, αλλά όλο τον σύλλογο.

Ο Αλμυρός έχει εγκαταστάσεις που μπορεί να είναι και ανεκμετάλλευτες. Έχει πράγματα που άλλες ομάδες ψάχνουν να τα βρουν. Είναι πλεονέκτημα και το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις, και πιθανότατα μια συνεργασία με τις ομάδες της περιοχής που έχουν πολύ καλά γήπεδα, και αύριο μπορεί να είναι η μόνη ομάδα που δεν θα έχει πρόβλημα για καθημερινές προπονήσεις, όσον αφορά τα γήπεδα. Όλα αυτά είναι κουβέντες όμως που δεν γίνονται από τη μία στιγμή στην άλλη, και η επόμενη μέρα είναι μέρα δουλειάς, που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη.

Σίγουρα όλα τα υπόλοιπα ήταν ευχάριστα και δεν θέλω να στεναχωρήσω κανένα, θα πρέπει να κρατήσουμε τα όποια θετικά και να βασιστούμε σε αυτά, όπως ο κορμός της ομάδας και το κλίμα, και να δούμε πως αυτή είναι η λύση. Νομίζω πως εάν κάποιοι αδικήθηκαν ή κάναμε λάθη πρέπει να τα διορθώσουμε και να μην έχουμε παίκτες “ασανσέρ”, που δεν θα έχουν τη βάση της περιοχής.

Το μέλλον επιτάσσει να αξιοποιηθεί όλο το υπάρχον υλικό της περιοχής και από εκεί και πέρα οι επιλογές θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες και πολύ ποιοτικές, γνωρίζοντας και τη δυναμική της επόμενης κατηγορίας. Οι παίκτες δεν υστερούν σε πολλά πράγματα από την παραπάνω κατηγορία, μόνο ίσως στην εμπειρία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου