ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Εξώδικο Τζήμα στη Νίκη!

εξώδικο-τζήμα-στη-νίκη-486185

Μία από τις πολλές… υποσχέσεις που έδωσε αλλά τήρησε -εν τέλει κατά γράμμα- ο Θανάσης Τζήμας, έγινε πράξη χθες, αποστέλλοντας εξώδικο στην Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου, προκαλώντας ακόμη ένα πονοκέφαλο στο κυανόλευκο στρατόπεδο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Επί της ουσίας, σε μία τετρασέλιδη εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία-πρόσκληση, ο κ. Τζήμας ζητά τα οικονομικά στοιχεία του Ερασιτέχνη των δύο τελευταίων αγωνιστικών περιόδων, και τους εκλογικούς καταλόγους προκειμένου να διασταυρώσει το ποιοι ψήφισαν αλλά και το ποιοι εκλέχτηκαν!

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως αναφέρεται ο κ. Τζήμας θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα και θα ζητήσει την αποκατάσταση κάθε βλάβης, υλικής και ηθικής και θα προχωρήσει σε λήψη ασφαλιστικών μέτρων, για να κηρυχθεί ως παράνομη και παράτυπη η εκλογική διαδικασία του περασμένου Σαββάτου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Νίκης Βόλου και στον Blue Heart, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Στέργιος Φάτσης, ανέφερε σχετικά με την κίνηση του κ. Τζήμα: «Ήταν μία απ’ όλες τις κινήσεις του κ. Τζήμα, θεωρώ πως δεν πρέπει να το σχολιάζουμε σε αυτή τη φάση. Η υπόθεση έχει πάει σε καλά χέρια. Ήμουν υποχρεωμένος να το στείλω σε όλα τα παιδιά του Δ.Σ. (σ.σ. το εξώδικο) γιατί δεν μπορούσα να περιμένω μέχρι την επόμενη Πέμπτη, για να το κοινοποιήσω. Ήδη από το μεσημέρι που ήρθε στα χέρια μου έχει πάει σε δικηγόρους, θα το διαβάσουνε, και ήδη κάποιοι μου έχουν πει τι πρέπει να γίνει ή τι να μη γίνει. Στο επόμενο Δ.Σ. θα παρίστανται κάποιοι δικηγόροι εξ αυτών για να έχουν τα μέλη ενημέρωση από το νομικό συμβούλιο».

Για τις εγκαταστάσεις: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δούμε για να μπορέσουμε να δώσουμε όραμα στα παιδιά και στον κόσμο είναι ότι πρέπει οι εγκαταστάσεις να γίνουν. Από τις υποσχέσεις του κ. Τζήμα ήταν η σημαντικότερη που λήφθηκε υπόψη. Δηλαδή το μεγαλύτερο βάρος ήταν η κατασκευή των γηπέδων, και μία μεγάλη μερίδα του κόσμου υιοθέτησε αυτό το σχέδιο. Άλλοι υιοθέτησαν το σχέδιο της ανόδου. Άρα χωρίς υποδομές και εγκαταστάσεις δεν μπορούμε να έχουμε μέλλον. Θεωρώ πως είναι η πρώτη κίνηση που πρέπει να γίνει, όσα λεφτά και να μαζευτούν. Φέτος παράγινε το κακό. Τέτοιες εγκαταστάσεις, όπως οι φετινές, δεν είχαμε ζήσει ποτέ, ούτε πριν από 15 χρόνια».

Για τις αρμοδιότητες των νέων μελών: «Παραμένουν ως έχουν οι κ.κ. Σουγγάρης, Κουτσούκης στις Ακαδημίες και επικουρικά θα είναι και ο κ. Σδούγκος. Οι υπόλοιποι (σ.σ. Βενέτης Βασίλειος, Imeraj Ajet, Διάκος Γεώργιος, Σανίδας Απόστολος) από διάφορα πόστα θα συγκροτήσουν τη νέα Δ.Ε. Επίσης κοντά στην ομάδα θα είναι ο Δημήτρης Γούργος όταν δημιουργηθεί η Δ.Ε., που θα εγκριθεί από το Δ.Σ.».

Για το αν επιθυμεί κάποιος να ασχοληθεί με τη Δ.Ε. του ποδοσφαίρου: «Θεωρώ πως η εφορία του τμήματος θα πρέπει να “φιλτράρει” το συγκεκριμένο άτομο και να το φέρει σε πρόταση στο Δ.Σ. το οποίο και θα πρέπει να πείσει. Αν κάποιος θέλει να χρηματοδοτήσει την ομάδα 100% θα πρέπει να προταθεί στο Δ.Σ.».

Για τον κ. Τζήμα: «Έχει δικαιοδοσία να είναι μέλος της Δ.Ε. μέχρι τις 8 Ιουνίου και καμία ΓΣ δεν πήρε απόφαση να είναι πρόεδρος, ούτε πρακτικό Δ.Σ. υπάρχει, που να έχει εγκρίνει την τότε Δ.Ε. που πρωτοεμφανίστηκε ξαφνικά στη Λίμνη. Αλλά βάσει απόφασης μέχρι τις 8 Ιουνίου είναι μέλος της Δ.Ε. και είναι το μοναδικό, γιατί από τότε που προκηρύχθηκαν οι εκλογές δεν υφίσταται καμία Δ.Ε. Σε κανένα τμήμα, και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά ούτε και στο μπάσκετ. Στις 8 Ιουνίου, που τελειώνει ο κ. Τζήμας, πρέπει να καταθέσει τον απολογισμό του ποδοσφαιρικού τμήματος και το βιβλίο πρακτικών και το τι έγινε στη Δ.Ε. όλο αυτό τον χρόνο. Πώς παρθήκαν αποφάσεις, ποιοι ψηφίσαν κτλ.».

Για το ενιαίο ψηφοδέλτιο και το πλάνο που θα παρουσιαστεί μέχρι 20 Μαΐου: «Έχω να πω στον κόσμο το εξής και είναι πολύ απλό με μία πρόταση. Αν είχαμε τόσο μεγάλες αμφιβολίες γι’ αυτό που πρόκειται να γίνει, δεν θα κατεβαίναμε καν στις εκλογές. Είναι πολύ απλό. Μαζευτήκαμε την Τετάρτη και δώσαμε τα χέρια, πώς θα πάμε με αυτό το πλάνο. Αν δεν πιστέψουμε σε αυτό το πλάνο, και μία στο εκατομμύριο, που θα παρουσιαστεί μέχρι 20 Μαΐου. Θα παρακαλούσα να είναι σε αναμονή ο κόσμος και μετά να μας αφήσει να ολοκληρώσουμε τις επαφές. Είμαστε στο 70%. Να μας αφήσει ο κόσμος μέχρι 15-20 Μαΐου για να κάνουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, που θα τρέξουν από την επόμενη μέρα. Αν αυτό το πλάνο καταρρεύσει, εγώ θα παραιτηθώ, και μαζί με εμένα, όλοι όσοι έχουν το συγκεκριμένο όραμα».

Τέλος, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο: «Έχουμε κάτι που μας ενώνει και τίποτα που να μας χωρίζει. Δεν περισσεύει κανείς. Να έρθει ο κόσμος κοντά στην ομάδα να πλαισιώσει το Δ.Σ. και να θέσει τον εαυτό του εθελοντή, σε οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει. Οι εποχές που ζούμε είναι όπως αυτές του 1924, όταν πέτρα-πέτρα χτίστηκε αυτή η ομάδα, αλλά 10χιλιάδες κουβαλούσαν τις πέτρες. Δυστυχώς πρέπει να γίνει το ίδιο. Ασχέτως τι πιστεύει ο καθένας πρέπει να έρθει δίπλα στην ομάδα. Η εθελοντική εργασία του καθένα είναι σαν να φέρνει χρήματα στην ομάδα».

Ευχαριστεί τα μέλη ο Στ. Φάτσης

Ανακοίνωση μέσω της οποίας ευχαριστεί τον κόσμο της Νίκης Βόλου για τη συμμετοχή του στις πρόσφατες εκλογές του Ερασιτέχνη εξέδωσε ο κ. Στέργιος Φάτσης, τονίζοντας πως η επίτευξη των στόχων ενός ιστορικού συλλόγου δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως όταν υπάρχει συσπείρωση του κόσμου μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Φάτση: «Ο κόσμος της Νίκης με τη συμμετοχή του στις πρόσφατες εκλογές στον Ερασιτέχνη «έδειξε το δρόμο» για το μέλλον της Νίκης Βόλου. Το μέλλον της ομάδας μας. Από την πλευρά μου αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση και διεξαγωγή των εκλογών. Το έργο σε έναν ιστορικό σύλλογο, όπως η Νίκη Βόλου για την επίτευξη του στόχου δεν είναι εύκολο, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Σφυρίζει ο Σφέτσιας

Ο διαιτητής Γεώργιος Σφέτσιας από την ΕΠΣ Σάμου, με βοηθούς τους κ.κ. Στυλιανό Καραγιάννη και Βασίλειο Καλύβα από την ΕΠΣ Φθιώτιδας ορίστηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να βρεθούν στο βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι του Π. Μαγουλάς, ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και τους Μαύρους Αετούς Ελευθεροχωρίου. Η αναμέτρηση συγκαταλέγεται στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Γεώργιος Μπάρας από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Αναλυτικά οι «σφυρίχτρες» της 27ης αγωνιστικής:

Απόλλων Λάρισας-ΑΕ Ιστιαίας

Πανυτσίδης (Κοζάνης), Σταφυλάς, Αλεξόπουλος (Τρικάλων)

Διαγόρας Σεβαστής-ΑΕ Καραϊσκάκης

Γρατσάνης, Μανάσης (Τρικάλων), Αλεξόπουλος (Καρδίτσας)

Τηλυκράτης-Αστέρας Πετριτή

Σιντόρης (Θεσπρωτίας), Λιόντος, Τσάντας (Ηπείρου)

Νίκη Βόλου-Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου

Σφέτσιας (Σάμου), Καραγιάννης, Καλύβας (Φθιώτιδας)

Πύδνα Κίτρους-Θεσπρωτός

Χανίδης, Τοροσιάδης, Κουφός (Μακεδονίας)

Εθνικός Φιλιππιάδας-Ολυμπιακός Βόλου

Πάνος, Θανασιάς, Γιώτης (Ηπείρου)

Αμβρακία Κωστακιών-Ρήγας Φεραίος

Ρούσσος-Μπεκερτζής, Κωνσταντίνου, Γκαρτζονίκας (Πρέβεζας)

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Πιερικός

Δραγούσης (Κιλκίς), Φράγιος, Σιανίδης (Μακεδονίας)

Χωρίς «Σκόπε», «Πάρα»

Χωρίς τους Φίλιππο Σκοπελίτη και Γιώργο Παρασκευαΐδη πραγματοποιήθηκε η χθεσινή προπόνηση των κυανόλευκων στο Π. Μαγουλάς. Οι δύο ποδοσφαιριστές έλαβαν σχετική άδεια και δεν έδωσαν το παρών στη χθεσινή προπόνηση, με τον προπονητή Στέφανο Ξηροφώτο να προσπαθεί πλέον να ανασυντάξει τους ποδοσφαιριστές του ενόψει της συνέχειας, αρχής γεννωμένης από το κυριακάτικο παιχνίδι με αντίπαλο τους Μαύρους Αετούς, οι οποίοι μετρούν μία νίκη στον πρώτο γύρο, η οποία ήρθε να πλήξει ακόμη περισσότερο το γόητρο της ομάδας. Το κλίμα στο κυανόλευκο στρατόπεδο ήρθε να γίνει ακόμη πιο βαρύ μετά την ήττα της περασμένης Κυριακής, από τον συμπολίτη Ολυμπιακό με 4-0.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου