ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κατατρόπωσε την… Νίκη στο Πανθεσσαλικό, κερδίζοντας με 4-0 ο Ολυμπιακός Βόλου

κατατρόπωσε-την-νίκη-στο-πανθεσσαλι-488896

Στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές επέστρεψε ο Ολυμπιακός Βόλου, διαλύοντας με 4-0 τη Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για την 26η αγωνιστική στο ντέρμπι γοήτρου και ενώ απομένουν ακόμη τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της φετινής Γ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι, που ενθουσίασαν τους περίπου 2000 φίλους τους, με την απόδοση τους τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις με τον Σταύρου, όσo και στο β’ μέρος, όπου Ευθυμιάδης (55’), Οικονόμου (69’) με πέναλτι και Φλίγκος (83’) έκαναν σμπαράλια την αντίπαλη άμυνα. Η χθεσινή ήταν η μεγαλύτερη σε εύρος νίκη των ερυθρόλευκων, οι οποίοι είχαν να πανηγυρίσουν τους τρεις βαθμούς έναντι της Νίκης από το 2008, ενώ την τελευταία φορά που πέτυχαν 4 τέρματα, είχαν κερδίσει με 4-3 τον Ιανουάριο του 1981.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Ολυμπιακός Βόλου σε σχήμα 4-5-1 είχε τον Κατσούλη στην εστία και στην άμυνα τους Ιωαννίδη, Ζώνα, Ντόικιτς και Κόκα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Σταύρου και Οικονόμου ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Δωματά να κινείται από τα αριστερά, τον Κέρι από τα δεξιά και τον Ευθυμιάδη να τοποθετείται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Φλίγκο.

Η Νίκη Βόλου από την άλλη ξεκίνησε επίσης με 4-5-1 αλλά χωρίς τον Παρασκευαΐδη στο αρχικό της σχήμα, παρά το γεγονός ότι ο έμπειρος αμυντικός επέστρεφε από τιμωρία. Έτσι κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Τζήμας και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Παπαγεωργίου, Παπαδήμας, Ναουμίδης και Δημολιός. Στη μεσαία γραμμή ως αμυντικά χαφ τοποθετήθηκαν οι Βέργος και Πετράκος, με τον Μέτσε να έχει ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, την ώρα που ο Νικλητσιώτης με τον Κόλα, τοποθετήθηκαν στα άκρα αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Καλύτερος με το καλημέρα,

δικαιούνταν το γκολ

Φουριόζος από το πρώτο κι’ όλας λεπτό με στόχο να αιφνιδιάσει τη Νίκη Βόλου μπήκε στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού ο Ολυμπιακός Βόλου, με τους ερυθρόλευκους να απειλούν αρχικά στο 3’, όταν ο Κέρι έκανε την πάσα από τα δεξιά για τον Φλίγκο, ο οποίος από διαγώνια θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τζήμα. Ο πρώτος σκόρερ του ομίλου και επιθετικός των ερυθρόλευκων θα μπορούσε να πανηγυρίσει και δύο λεπτά αργότερα, αλλά μετά από τη σέντρα του Ιωαννίδη από τα δεξιά, η κεφαλιά που έπιασε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Νίκη θέλησε από τη μεριά της να βρει ανοιχτό διάδρομο προς την περιοχή του Κατσούλη με τον Κόλα να έχει την ευκαιρία για σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ στο 11’, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την ευκαιρία από στημένη μπάλα να απειλήσουν και πάλι ένα λεπτό αργότερα. Συγκεκριμένα με την μπάλα να έχει στηθεί σχεδόν πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, έπειτα από φάουλ του Ζώνα, ο Πετράκος ανέλαβε την εκτέλεση, αναγκάζοντας σε τρομερή εκτίναξη τον Κατσούλη, ο οποίος έπεσε στην κάτω αριστερή γωνία, παραχωρώντας κόρνερ.

Οι ερυθρόλευκοι ανέκτησαν την χαμένη επιθετικότητα τους σπαταλώντας δύο συνεχόμενες εκτελέσεις κόρνερ, με τους Οικονόμου και Σταύρου να μην καταφέρνουν να σκοράρουν με κεφαλιά, όπως και ο Ευθυμιάδης που απείλησε με σουτ στο 19’ αλλά μπλόκαρε ο Τζήμας.

Από το 24΄μέχρι και το 28΄ το παιχνίδι διεκόπη με αιτία φωτιά που άναψε στη γωνιά των οργανωμένων φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου και αφού αυτή έσβησε το παιχνίδι ξεκίνησε, με τις δύο ομάδες να είναι εμφανώς επηρεασμένες από τη διακοπή και τους ερυθρόλευκους να έχουν αρκετά παράπονα από το ρέφερι Βουρνέλη. Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε ο χρόνος ανέβαζαν το ρυθμό τους και έδειξαν διατεθειμένοι να φύγουν προς τα αποδυτήρια έχοντας πάρει κεφάλι στο σκορ.

Κι αφού αυτό δεν έγινε από την κεφαλιά του Κέρι, που βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 44’, μετά από σέντρα του Δωματά στο 44’, έγινε ένα λεπτό μετά με τον Κόκα να ανεβαίνει από τα αριστερά και με γλυκιά σέντρα βρήκε τον Σταύρου, ο οποίος αφύλακτος μέσα στην αντίπαλη περιοχή, έπιασε όμορφη γυριστή κεφαλιά για να στείλει την μπάλα αυτή την φορά στα δίχτυα των κυανόλευκων, προκαλώντας ντελίριο στους φιλάθλους των γηπεδούχων αλλά και στους συμπαίκτες του που έσπευσαν να πανηγυρίσουν μαζί του.

Έκανε ότι ήθελε στη συνέχεια

Οσο δυνατά μπήκε στην αρχή του αγώνα ακόμη τόσο ξεκίνησε στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός, με τον Φλίγκο αρχικά να μην μπορεί να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με σουτ, που επιχείρησε στο 47’ με τον Κέρι να απειλεί με περισσότερες αξιώσεις στη συνέχεια, όταν μπαίνοντας από τα δεξιά και μετά από εκτέλεση κόρνερ έπιασε τεχνικό σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από τη δεξιά κάθετη δοκό του Τζήμα, που μπροστά στα σώματα έπεσε αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει.

Από την άλλη η Νίκη είχε την ευκαιρία της για να απειλήσει, όταν στο 53’ ο Νικλητσιώτης βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πίσω από την εστία. Ο Ολυμπιακός θέλοντας τη νίκη δεν μπορούσε να παίξει με τη φωτιά, και στο 55’ έφτασε σε δεύτερο τέρμα, με τον Κέρι να παίζει όμορφα το ένα-δύο με τον Ευθυμιάδη, με τον τελευταίο να μπουκάρει στην αντίπαλη περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ να σημειώνει το 2-0.

Στο 64’ ο Φλίγκος κέρδισε τις κόντρες με το Δημολιό και προσπάθησε να βγάλει στην αντεπίθεση τον Ολυμπιακό, κάτι που κατάφερε δίνοντας την μπάλα στον επερχόμενο Ευθυμιάδη, ο οποίος μπήκε από τα αριστερά, αλλά το σουτ με το δεξί δεν είχε την ίδια κατάληξη, απογοητεύοντας με την τελική του επιλογή, μιας και η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από την κυανόλευκη εστία.

Σουτ του Δωματά με το αριστερό από πλάγια θέση ανάγκασε τον Τζήμα να παραχωρήσει κόρνερ, και στη συνέχεια της εκτέλεσης του ο Κέρι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Σταύρου να βρίσκεται μόνος του στη μικρή περιοχή, και αφού ο Τζήμας έπιασε αέρα, δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στο 66’.

Δύο λεπτά αργότερα ο Κέρι έπαιξε το ένα-δύο με τον Φλίγκο, ο οποίος επιχείρησε να περάσει και τον Τζήμα, κερδίζοντας το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Οικονόμου, ξαπλώνοντας στα αριστερά τον τερματοφύλακα της Νίκης, για να πλασάρει εύκολα στη δεξιά γωνία για το 3-0, με τον αρχηγό των ερυθρόλευκων να αποθεώνεται και ένα λεπτό αργότερα, αφού παραχώρησε τη θέση του στον Πότσι. Ωστόσο έξι λεπτά αργότερα ο Αργεντίνος αποχώρησε ως τραυματίας, δίνοντας τη θέση του στον Μασάντο.

Αδύναμο σουτ του Ναουμίδη μπλόκαρε εύκολα ο Κατσούλης, με τη Νίκη να ψάχνει το γκολ της τιμής, αλλά ούτε ο Σκοπελίτης κατάφερε κάτι καλύτερο, λίγο αργότερα με την κατάληξη της μπάλας να είναι η ίδια.

Με τον Φλίγκο να ξεχύνεται στην αντεπίθεση στο 83’ ο Ολυμπιακός έφθασε στην επίτευξη ακόμη ενός γκολ, με τον επιθετικό των ερυθρόλευκων να βάζει και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ και να φτάνει στα 19 προσωπικά του τέρματα, αφού πλάσαρε τον Τζήμα στην έξοδο του…Έτσι το τοπικό ντέρμπι κατέληξε στους ερυθρόλευκους, οι οποίοι μέχρι το φινάλε δεν απειλήθηκαν και στις καθυστερήσεις έμειναν με δέκα παίκτες, αφού ο Σταύρου δέχθηκε εσκεμμένα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΝΙΚΗ 4-0

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Γ’ Εθνική – 26η Αγωνιστική

Σκόρερ: 45’ Σταύρου, 55’ Ευθυμιάδης, 69’ πεν. Οικονόμου, 83’ Φλίγκος

Διαιτητής: Βουρνέλης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Κωτούλας (Τρικάλων), Μποζατζίδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Ζώνας, Δωματάς-, Πετράκος, Κόλα, Τζήμας, Σκοπελίτης

Κόκκινη: 90’+Σταύρου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Μπράτσος) Κατσούλης, Ιωαννίδης (83’ Στουρνάρας), Κόκας, Ντόικιτς, Ζώνας, Ευθυμιάδης, Δωματάς, Οικονόμου (71’ Πότσι, 77’ λ.τρ. Μασάντο), Φλίγκος, Κέρι, Σταύρου

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηροφώτος) Τζήμας, Παπαγεωργίου, Δημολιός, Παπαδήμας, Ναουμίδης, Πετράκος, Νικλητσιώτης (59’ Αλεξανδρής), Μέτσε (46’ Σκοπελίτης), Κορέτα, Κόλα (80’ Ματθαίου), Βέργος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου