ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Η μπάλα… στους νεότερους

η-μπάλα-στους-νεότερους-507955

Μετά τη δεύτερη ήττα στα τελευταία τρία παιχνίδια η Νίκη Βόλου έχει βγει πλέον εκτός από τη διεκδίκηση της ανόδου αλλά και των προνομιούχων θέσεων, που θα της επέτρεπαν να ελπίζει σε κάτι καλύτερο την τρέχουσα περίοδο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Πλέον η προσοχή θα στραφεί στην επόμενη μέρα και στο πώς θα μπορέσει να αξιοποιήσει αλλά και να αξιολογήσει τους νεαρότερους ποδοσφαιριστές του ρόστερ, με την αρχή να γίνεται στο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με αντίπαλο τον Πιερικό στο Π. Μαγουλάς.

Για τους στόχος στη συνέχεια των έξι αγωνιστικών -και όχι μόνο- μίλησε ο τεχνικός των κυανόλευκων Στέφανος Ξηροφώτος, ο οποίος φιλοξενήθηκε χθες στο ραδιόφωνο της Νίκης Βόλου, αναφέροντας αρχικά:

«Μετά το παιχνίδι της Κυριακής, η ομάδα βγήκε εκτός στόχου. Η εικόνα μας θα κριθεί στο τέλος και δεν θέλω να τη σχολιάσω για το παιχνίδι στην Άρτα. Πάμε πλέον στην επόμενη μέρα και πρέπει να ρισκάρουμε, και δεν θα φοβηθώ. Θα βάλουμε τα μικρά παιδιά που κάνουν όλο το χρόνο μαζί μας προπόνηση και θα τους δώσουμε ευκαιρίες, αρχής γεννωμένης από το παιχνίδι με τον Πιερικό την Κυριακή, για να δείξουν κι αυτοί ότι όντως μπορούν να είναι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον και να δώσουμε τις ευκαιρίες που πρέπει και αξίζουν τα νέα παιδιά για το καλό της ομάδας. Πιστεύω πως μπορούν και από τον Πιερικό, ένας-ένας ή δύο-δύο θα μπουν στην ενδεκάδα.

Θεωρώ πως είναι τώρα η κατάλληλη ώρα να πάρουν τις ευκαιρίες, όντας απαλλαγμένοι και από το άγχος του πρωταθλητισμού και πιστεύω πως θα είναι και πολύ καλοί. Όταν η ομάδα κέρδιζε και είχε έξι συνεχόμενες νίκες αυτά τα παιδιά είχαν συμμετοχή στην καλή εικόνα. Όταν χτίζεται η ομάδα μέσα από την προπόνηση ζητάμε από εκείνους που δεν θα παίξουν να αγωνίζονται στο στυλ παιχνιδιού του εκάστοτε αντιπάλου. Έτσι λοιπόν, όπως αυτά τα παιδιά βοήθησαν τους μεγάλους και ήταν καλοί την Κυριακή, έτσι κι αυτοί θα τους βοηθήσουν για τον αγώνα».

Για τις απουσίες στον ερχόμενο αγώνα: «Φοβηθήκαμε για κάταγμα του Μέτσε στη λεκάνη, αλλά δεν έχει κάτι και αύριο (σήμερα) θα προπονηθεί. Ο Παρασκευαΐδης είναι τιμωρημένος, όπως και οι Βέργος, Γαρυφαλλόπουλος, ενώ τόσο ο Χατζόγλου, όσο και ο Βουρδάκης είναι εντάξει και ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών».

Για τις δυσκολίες της φετινής σεζόν: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα ποτέ δεν δέχθηκα τις δικαιολογίες. Από τη στιγμή που μπαίνουμε στο γήπεδο πρέπει να παίξουμε. Παράπονα δεν θα κάνω, θέλω να πάμε μπροστά, να δώσουμε τις ευκαιρίες στα νέα παιδιά και με ελπίδα πως πραγματικά έμεινε κάτι. Είχαμε ως στόχο την άνοδο, αλλά δεν είμαστε ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία ομάδα που μένει εκτός, αλλά το θέμα είναι πώς διαχειρίζεσαι την κάθε κατάσταση. Δεν φοβάμαι να ρισκάρω, ασχέτως αν τα παιχνίδια είναι δύσκολα και θα δούμε πως θα τελειώσει η χρονιά. Οι αιτίες που μια ομάδα βγαίνει εκτός στόχων είναι πολλές, αλλά εμείς κοιτάμε μπροστά».

Για την επόμενη μέρα: «Τελειώνοντας η χρονιά όπως έκανα και πέρυσι θα αφήσω μια γραπτή έκθεση για το τι πρέπει να γίνει τη νέα σεζόν. Για να την κάνω σωστά πρέπει να δούμε στο χορτάρι και τα νέα παιδιά. Από κει και πέρα το καλοκαίρι θα δούμε».

Για το παιχνίδι με τον Πιερικό: «Έχει έναν πολύ έμπειρο προπονητή το Μιχάλη Ζιώγα, που είχα και εγώ προπονητή. Έχει νέα παιδιά, αλλά ενισχύθηκε και με έμπειρους, γι’ αυτό και έχει κάνει και αποτελέσματα. Δεν κοιτάμε τον Πιερικό, αλλά πώς μπορούμε να δούμε εμείς νέα πράγματα, να γίνει πιο γρήγορη η ομάδα και να δούμε όσα δεν μπορέσαμε με το άγχος των βαθμών».

Για το αν υπάρχει μέλλον ώστε η Νίκη να βασιστεί σε δικά της παιδιά: «Έχουμε ήδη 16 παιδιά που είναι από το Βόλο και είναι νεαροί. Αυτά τα παιδιά είναι η βάση και το κέρδος μας».

Τέλος, απευθυνόμενος στον κόσμο σχολίασε: «Όταν ήρθα στην ομάδα ήμουν ξεκάθαρος, πως θέλω να τη βοηθήσω αγωνιστικά. Ο κόσμος είναι συγκινητικός. Συνάντησα κάποιον το πρωί και μου είπε πως θέλει να χειροκροτεί την ομάδα και πως την αγαπάει πολύ, γι’ αυτό και στεναχωριέμαι όταν δεν ανταποκρινόμαστε. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα με πολλές δύσκολες μέρες, αλλά ιδιαίτερα τώρα στο τέλος πρέπει ο κόσμος να πιστεύει στην ομάδα, γιατί μπορεί να είναι η αρχή για ένα νέο ξεκίνημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου