ΤΟΠΙΚΟ

«Γκέλαρε» ο Πύρασος, εύκολη νίκη για ΓΣΑ που φιλοξενείται την Κυριακή στον Διαγόρα

γκέλαρε-ο-πύρασος-εύκολη-νίκη-για-γσ-510197

Τη διαφορά του από τον Πύρασο, ο οποίος έμεινε στο 2-2 στον Πτελεό με τον Πρωτεσίλαο, διεύρυνε ο ΓΣ Αλμυρού, κερδίζοντας με 4-0 την Ακρόπολη, ενώ στη 2η θέση πέρασε πλέον ο Διαγόρας, που χωρίς αγώνα πήρε το τρίποντο στα χαρτιά από την ΑΕ Διμηνίου μετά το πέρας της 23ης αγωνιστικής στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΘ. Στην επόμενη αγωνιστική ο Διαγόρας φιλοξενεί τον ΓΣ Αλμυρού, σε ένα ντέρμπι που αναμένεται να κρίνει εν πολλοίς την πρώτη θέση του φετινού πρωταθλήματος.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Γ.Σ. Αλμυρού-Ακρόπολη 4-0

Σκόρερ: (25’, 41’ Ακασού, 34’ Κοντοβάς, 68’ Καψιώτης)

Εύκολο απόγευμα είχε ο ΓΣ Αλμυρού επικρατώντας με 4-0 της Ακρόπολης και πλέον έχει να σκέφτεται το παιχνίδι της Τετάρτης για το Κύπελλο Ερασιτεχνών με τον ΑΟ Σελλάνων στην Καρδίτσα, αλλά και το ντέρμπι με τον Διαγόρα την ερχόμενη Κυριακή.

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την ομάδα του Θάνου Θεοδώρου, η οποία προηγήθηκε με τον Ακασού στο 25’, με τον Ιβοριανό μέσο να σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από άστοχες προσπάθειες των Αραμπατζή και Κοντοβά, με τον Κοντοβά να σημειώνει το 2-0 στη συνέχεια με εκτέλεση φάουλ, που κατέληξε στο γάμμα στο 34ο λεπτό. Ο Ακασού πέτυχε και δεύτερο τέρμα, κάνοντας το 3-0 μετά από πάσα του Κοντοβά στο 41’, για να έρθει το τελικό 4-0 από τον Καψιώτη στο 68’. Μάλιστα ο δεξιός μπακ των κυανόλευκων αποχώρησε ως τραυματίας στο 80’, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες, μιας και είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: (Θεοδώρου) Σταμέλος (67’ Κοντογεωργάκης), Καψιώτης, Τσιάτσιος, Κόκκας, Κυριάκος, Ακασού (55’ Κρανάς), Φαράντος, Θωμαΐδης, Αραμπατζής, Βούλγαρης, Κοντοβάς (42’ Πλαβός)

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: (Τσουκάλης) Ανατολής, Παπαεμμανουηλίδης, Πασιάς, Φ. Φώτου, Τσιάμης, Αν. Κολημήτρας, Αξιώτης (77’ Ν. Τσουκάλης), Κ. Κολημήτρας (70’ λ.τρ. Μιχολίτσης), Παγώνης (46’ Βλιώρας), Μ. Τσουκάλης, Παππάς

Πρωτεσίλαος-Πύρασος 2-2

Σκόρερ: (25’ Μαρικλέν, 36’ Γ. Αραπίτσας-17’ πεν. Κοτζαθανάσης, 58’ Μπασδάνης)

Δεν κατάφερε να παραμείνει στη 2η θέση της βαθμολογίας ο Πύρασος, αφήνοντας βαθμούς στο γήπεδο του Πτελεού, όπου αναδείχθηκε ισόπαλος σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, μιας και στο 68’ αποβλήθηκαν οι Παπαδόπουλος και Σφάκας μετά από γενική σύρραξη των δύο πάγκων, που έφερε και σχεδόν δεκάλεπτη διακοπή. Το σκορ άνοιξε στο 17ο λεπτό ο Κοτζαθανάσης από την άσπρη βούλα, με τον Σιώμο να ανατρέπεται από τον Στ. Χασιώτη και τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι που αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους. Η απάντηση της ομάδας του Πτελεού ήταν άμεση και στο 25’ κατάφερε να ισοφαρίσει, με τον Αλ. Αραπίτσα να κάνει την ασίστ για τον Μαρικλέν, που δεν δυσκολεύθηκε να πλασάρει σε άδεια εστία για το 1-1, και στο 36’ ο Πρωτεσίλαος κατάφερε την ανατροπή, με τον Γ. Αραπίτσα να εκμεταλλεύεται νέα ασίστ του αδερφού του Αλ. Αραπίτσα, για να πετύχει το 2-1 και την ανατροπή μέσα σε διάστημα 11 λεπτών.

Στην επανάληψη, ο Πύρασος πίεσε για την ισοφάριση και, αφού είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι στο 50’ από εκτέλεση φάουλ του Κοτζαθανάση, ισοφάρισε σε 2-2 στο 58’, με τον Μπασδάνη να σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από φάουλ που εκτέλεσε ο Κόκκας.

Δέκα λεπτά αργότερα ακολούθησε η αποβολή των Παπαδόπουλου και Σφάκα, έπειτα από προσπάθεια εκτέλεσης πλαγίου από τον δεύτερο, με τον δεύτερο να προσπαθεί να εκτελέσει γρήγορα ένα πλάγιο. Από τη σύρραξη που ακολούθησε αποβλήθηκαν οι δύο παίκτες, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για την απόφαση του διαιτητή Νικόπουλου.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: (Ανδρωνάς): Μάνος, Τσόγκας, Σ. Χασιώτης (58’ Μαλλιαρός), Σιαμουρδάνης, Μιχόπουλος, Κ. Κόρκος, Αλ. Αραπίτσας (85’ Λεϊμονής), Βούλγαρης, Παπαδόπουλος, Μαρικλέν (77’ Χ. Παναγιώτου), Γ. Αραπίτσας

ΠΥΡΑΣΟΣ: (Αρσένος) Τσιλίγκος, Ρουκάς (46’ λ.τρ. Φούκης), Γιοβάνης, Μαλισσόβας, Κοτζαθανάσης (79’ Βαν ντε Γουίχε), Χατζητρακόσιας (29’ λ.τρ. Κόκκας), Μπασδάνης, Ζαχαράκης, Σιώμος, Δαμάσκος, Σφάκας.

Ηρακλής-Αίας Σούρπης 1-1

Σκόρερ: (65’ Λιάκος – 38’ Μπιρτσάι)

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν χθες στο Αθλητικό Κέντρο «Όλγα Βασδέκη» της Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Βόλου και Αίαντας Σούρπης, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο πρώτο ημίχρονο, και συγκεκριμένα στο 38’, όταν από πάσα του Χειλά ο Μπιρτσάι έπιασε το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει και σε πόδια αντιπάλου, ξεγελώντας τον τερματοφύλακα Κεφαλά. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να πάρουν το βαθμό στην επανάληψη, με τον Λιάκο να παίρνει το ριμπάουντ στο 65’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κυπτίου και να κερδίζει τον Χριστέλλο, ο οποίος χθες αναγκάστηκε να φορέσει τα γάντια του τερματοφύλακα.

ΗΡΑΚΛΗΣ: (Κοκκινάκης) Κεφαλάς, Λιόλιος, Κατσαμπέκης (70’ Βλιώρας), Τζιώλας, Πριονιστής, Μπέσσας, Ασλάνογλου, Τρελόπουλος, Λιάκος, Κυπτίου, Μακρής

ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ: (Στέκας) Χριστέλλος, Παπανικολάου, Γρούνας, Γαρυφάλλου, Κραβαρίτης (46’ Θ. Κ. Κωστούλας), Καλοδήμος, Μπιρτσάι, Δημητρίου, Θ.Θ. Κωστούλας, Κατσαβριάς, Χειλάς

Άρης-Παγασητικός 1-2

Σκόρερ: (88’ Ίμπρα – 65’ Τσούτσας, 86’ Ρηγίνος)

Σε ένα δυνατό παιχνίδι στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής, Άρης και Παγασητικός διεκδίκησαν τη νίκη, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έφυγαν με τους τρεις βαθμούς. Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, από το οποίο όμως δεν έλειψαν οι καλές στιγμές, η ομάδα των Αλυκών πήρε κεφάλι στο σκορ με την κεφαλιά του Τσούτσα στο 65’, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκατζούνα, με τους παίκτες του Χρήστου Καψιώτη να πετυχαίνουν και το 0-2 στο 86’. Συγκεκριμένα από σέντρα του Μπραχόλι από τα αριστερά ο Ρηγίνος κέρδισε με πλασέ τον Ζήγρα, με τους κιτρινόμαυρους να μειώνουν σε 1-2 δύο λεπτά αργότερα με τον Ίμπρα. Η διοίκηση του Παγασητικού με ανακοίνωση της ευχαριστεί την εταιρεία Divino και τον κ. Πιτσιλαδή Γεώργιο για την προσφορά νέων αθλητικών εμφανίσεων στον σύλλογο.

ΑΡΗΣ: (Ακτσιαλής) Ζήγρας, Κάρρος, Γκοτσόπουλος (85’ Σιαμέτης), Γούτσιος, Γκίνης (75’ Θεοδώρου), Τσιαντής, Νούσιας, Θεοδοσιάδης, Μερμίγγης (60’ Ιμπρα), Πετρόπουλος, Τσίρος

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ: (Καψιώτης) Βιζάνι, Ξηρομερίτης, Γκατζούνας, Μαγιόγλου, Ρουσσάς (65’ Λάιος), Περιλοβολιώτης, Τσούτσας, Τζορμπατζής, Μπραχόλι, Σίμος, Μπούρντα (70’ Ρηγίνος)

Θησέας-Σκόπελος 4-2

Σκόρερ: (14’ Αναστασίου, 24’ Κόρμπας, 69’ Γκουγκούδης- 3’ Συνοδινός, 82’ Αλεξίου)

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι, Θησέας και Σκόπελος πρόσφεραν όμορφο θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο της Αγριάς, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται πίσω στο σκορ από το 3ο λεπτό, όταν ο Σένκο έκανε τη σέντρα και με πλασέ ο Συνοδινός παραβίασε την εστία του Στούκα για το 0-1. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Αναστασίου να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 14’ με βολέ εκτός περιοχής, και δέκα λεπτά αργότερα ο Κόρμπας, που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή, πέτυχε το 2-1 με προβολή. Στο δεύτερο μέρος ο Γκουγκούδης από ασίστ του Κόρμπα πέτυχε το 3-1 με πλασέ στο 69’, με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να προσπαθούν και πάλι στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 3-2 με τον Αλεξίου, ο οποίος μάλιστα στη συγκεκριμένη φάση τραυματίστηκε και διεκομίσθη στο νοσοκομείο. Το τελικό 4-2 πέτυχε ο Μοράλες με κεφαλιά στο 87’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιαννούλα.

ΘΗΣΕΑΣ: (Παπαστεργίου) Στούκας, Ακριβούσης, Αναστασίου, Μοράλες, Γαρυφάλλου (70’ Λάμπρου), Καραλόπουλος, Βουρδάκης, Γιαννούλας, Βλάχος (15’ λ.τρ. Κόρμπας), Γκουγκούδης, Ισά (75’ Μάστορας)

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: (Καπελιάνης) Ζαρίφης, Χονδρός (65’ Γεωργίου), Παναγιώτου, Αλεξίου (82’ Καραγιώργος) Καραθανάσης, Συνοδινός, Χρυσάνθης, Δαλακιάρης, Σένκο, Χισάι, Ασημάκης (40’ Μαρσέλο)

Απόλλων Καναλίων-Αγία Παρασκευή 0-0

Σκόρερ: –

Ισόπαλο δίχως να αναδείξει νικητή έληξε το ντέρμπι της ουράς, ανάμεσα σε Απόλλωνα Καναλίων και Αγία Παρασκευή, με τους γηπεδούχους να «καίγονται» για νίκη και να φωνάζουν για τέρμα που ακυρώθηκε στο 95’. Συγκεκριμένα από ενέργεια του Τσιουρή η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Τσιτσιρίγκου, αλλά ο επόπτης σήκωσε τη σημαία, υποδεικνύοντας οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι (κάθετο) στο 20’ με τον Τσιουρή, ενώ καλές ευκαιρίες χάθηκαν και για τους φιλοξενούμενους, με τους Παπακώστα και Καραγιάννη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ: (Ρέππος) Μουράβας, Κουζιόκας, Φέιζο, Αλβανός, Φώτου, Λαρίσης, Γιαννακούρας, Μπάρδας (75’ Παναγιωτάκης), Πάντσιος (80’ Κατσικαδάμος), Τσιουρής, Ρακής (60’ Γ. Μαστακούλης)

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: (Μαλακασιώτης) Τσιτσιρίγκος, Παναγιώτου, Καλαμίδας (70’ λ.τρ. Λιάτσικος), Γιάτσος, Λούμπαρδος, Σιγάλας, Παπακώστας, Κόφφας, Μαρμαρινός (60’ Μπόλης), Κούκιος (85’ Κλεάνθης), Καραγιάννης

Σκιάθος-Σαρακηνός 3-0α.α.

Χωρίς αγώνα η Σκιάθος κέρδισε με 3-0 τον Σαρακηνό, με την ομάδα του Γιάννη Φασουράκη να μην μεταβαίνει στο νησί, μιας και εκλάπησαν τα δελτία των ποδοσφαιριστών της!

Α.Ε. Διμηνίου-Διαγόρας 0-3 α.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου