ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Έδωσε το φιλί της ζωής… στην Αμβρακία η Νίκη Βόλου

έδωσε-το-φιλί-της-ζωής-στην-αμβρακία-η-510259

Ταλαιπωρημένη από τα εσωτερικά προβλήματα η Νίκη Βόλου, γνώρισε την 6η φετινή της ήττα χθες στην Άρτα, όπου ηττήθηκε από την Αμβρακία για την 24η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής με 2-1, δεχόμενη δύο γκολ πριν προλάβει να το καταλάβει, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν για πρώτη φορά μετά από έξι συνεχόμενες ήττες, για να φύγουν έτσι από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με την πλάτη στον τοίχο βρέθηκε από το 2ο μόλις λεπτό η Νίκη Βόλου, με την Αμβρακία να αιφνιδιάζει από νωρίς τους κυανόλευκους και να προηγείται στο σκορ και με δεύτερο τέρμα έξι λεπτά αργότερα.

Τον «πόνο» των κυανόλευκων ήρθε να απαλύνει το γρήγορο γκολ του Κορέτα στις αρχές της επανάληψης, αλλά ο Γαρυφαλλόπουλος, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 30’, αποβλήθηκε από τον διαιτητή Ρούσσο – Μπεκερτζή στο 55’, ο οποίος θεώρησε ότι ο παίκτης ήθελε να φτύσει τον Παπαρούνη και εκεί έδειξαν να τελειώνουν όλα. Αναμφίβολα, τα προβλήματα που ταλανίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα εδώ και καιρό δεν είναι και λίγα, αλλά με αποτελέσματα όπως τα χθεσινά, σίγουρα η φετινή σεζόν μοιάζει ακόμη πιο εφιαλτική.

Ο αγώνας

Με γκολ από τα αποδυτήρια η Αμβρακία πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Νταλάκας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σιδηρόπουλος με πλασέ κέρδισε τον Τζήμα για το 1-0. Στο 8ο λεπτό ο Νταλάκας εκτέλεσε κόρνερ, με τον Σιδηρόπουλο να γυρίζει την μπάλα στον Παπαρούνη, ο οποίος με νέο ψύχραιμο πλασέ πέτυχε και το δεύτερο τέρμα της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη Βόλου μπήκε καλύτερα, καταφέρνοντας να μειώσει σε 2-1 στο πρώτο λεπτό, όταν ο Παπαδήμας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Κορέτα να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας και να πετυχαίνει το γκολ που θα… έβαζε και πάλι τους κυανόλευκους στο παιχνίδι.

Πέντε λεπτά αργότερα και από σέντρα του Νικλητσιώτη, ο τερματοφύλακας Βαρέλης απομάκρυνε με τις γροθιές, με την μπάλα να φθάνει στα πόδια του Κόλα, όμως το σουτ που έπιασε ήταν αδύναμο με την μπάλα να περνά άουτ.

Στο 55’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, μιας και μετά από επιθετικό φάουλ που καταλογίστηκε στον Γαρυφαλλόπουλο, ο επιθετικός της Νίκης Βόλου τα έβαλε με τον Παπαρούνη, με τον διαιτητή να δείχνει την κόκκινη κάρτα στον νεαρό επιθετικό επειδή νόμιζε πως ο Γαρυφαλλόπουλος θέλησε να φτύσει τον αντίπαλο του.

Η Νίκη, δίχως να μπορεί να αντιδράσει, παραλίγο να δεχθεί και τρίτο τέρμα, όταν ο Βασίλας σέντραρε από τ’ αριστερά και ο Νταλάκας ανενόχλητος στο σημείο του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 81’ ο Ναουμίδης βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Σκοπελίτη, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να σκοράρει με ψηλοκρεμαστό πλασέ.

Στα εναπομείναντα λεπτά τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει,με το παιχνίδι να θυμίζει κωμωδία, αφού η Νίκη έμεινε με 9 παίκτες, μιας και μετά από την πρώτη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Παρασκευαΐδης, δέχθηκε ηθελημένα και δεύτερη, προκειμένου να απουσιάσει από το παιχνίδι με τον Πιερικό και όχι και με τον Ολυμπιακό Βόλου, έχοντας συμπληρώσει 7 με την κίτρινη που είχε δεχθεί στο πρώτο μέρος. Από την άλλη, με 9 παίκτες έμεινε και η Αμβρακία, αφού για τον ίδιο λόγο δέχθηκαν δεύτερη κίτρινη κάρτα οι Παπαρούνης και Σιδηρόπουλος, οι οποίοι θα χάσουν έτσι μόνο ένα παιχνίδι. Με τη λήξη του αγώνα, ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Στέφανος Ξηροφώτος, είχε έντονο διαπληκτισμό με τον πρόεδρο των γηπεδούχων, ο οποίος σουλατσάριζε εντός αγωνιστικού χώρου, με την ένταση να μεταφέρεται και στα αποδυτήρια.

ΑΜΡΑΚΙΑ-ΝΙΚΗ 2-1

Γήπεδο Άρτας

Σκόρερ: (2’ Σιδηρόπουλος, 8’ Παπαρούνης – 46’ Κορέτα)

Διαιτητής: Ρούσσος-Μπεκερτζής (Πρέβεζας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνου, Τσόγκας (Πρέβεζας)

Κίτρινες: Παπαρούνης, Σιδηρόπουλος, Βερλέκης, Μπεζεβέκης,

Κόκκινη: Παπαρούνης (92’), Σιδηρόπουλος (92’)-Γαρυφαλλόπουλος (55’), Παρασκευαΐδης (91’)

ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ: (Νταλάκας) Βαρέλης, Τάσσος, Μπεζεβέγκης, Παπαρούνης, Βασίλας (83’ Λύτος), Ασπροποταμίτης, Βερλέκης, Νταλάκας, Μπαλαδήμας (70’ Θέμελης), Παππάς, Σιδηρόπουλος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηροφώτος) Τζήμας, Παπαδήμας, Δημολιός, Ναουμίδης (83’ Αλεξανδρής), Παρασκευαΐδης, Μέτσε (30 λ. τρ. Γαρυφαλλόπουλος), Πετράκος, Κόλα, Νικλητσιώτης, Παπαγεωργίου (61’ Σκοπελίτης), Κορέτα

Ξηροφώτος:

«Υπήρξε εξωτερική επέμβαση…»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής Στέφανος Ξηροφώτος, που δεν έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου, μιλώντας στον Blue Heart, σχολίασε: «Μπήκαμε άσχημα στο παιχνίδι, όμως αντιδράσαμε πάρα πολύ καλά στο 2ο ημίχρονο, παρά το γεγονός πως χρειάστηκε να κάνουμε αναγκαστική αλλαγή στο 30’ (Γαρυφαλλόπουλος στη θέση του τραυματία Μέτσε). Επίσης κι άλλοι ποδοσφαιριστές αγωνίζονταν με πρόβλημα. Στο 46’ μειώσαμε, χάσαμε δύο-τρεις ευκαιρίες, το μομέντουμ έδειχνε πως θα γυρίζαμε και μάλιστα εύκολα το παιχνίδι, ήρθε μία απόφαση την οποία μπορεί να δικαιολογήσει μόνο ο διαιτητής.

Μόνο ο διαιτητής ξέρει τι έδωσε (αναφερόμενος στην κόκκινη κάρτα στον Γαρυφαλλόπουλο). Έφτυσε αντίπαλο είπε που μπορεί να μην τον πέτυχε και να πήγε δίπλα, όμως είχε στόχο τον αντίπαλο. Κάτι μπερδεμένα πράγματα. Ο παίκτης δεν κατάλαβε καν γιατί αποβλήθηκε.

Το ότι η ομάδα βγήκε από τον στόχο της δεν σημαίνει ότι δεν χτυπάει όλα τα παιχνίδια, κάτι που το έδειξε. Με 10 παίκτες και 9, την τελευταία ευκαιρία την κάναμε εμείς. Είμαστε ευχαριστημένοι από τον εαυτό μας κι αυτό που ήταν να δώσουμε το δώσαμε. Ένα ματς που ήταν 2-0, το κάναμε 2-1 και πήγαινε για 2-2. Από ‘κει και πέρα υπήρξε εξωτερική επέμβαση… Δείξαμε ότι θέλαμε να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Έχουμε πολλά παράπονα από τη φιλοξενία. Κόσμος έκανε βόλτες μέσα στο γήπεδο… Είχε καμία δουλειά ο πρόεδρος της Αμβρακίας να είναι μέσα στο γήπεδο; Εκτός κι αν έχει αλλάξει ο κανονισμός».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου