ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αγωνία με φόντο Γ.Σ. και εκλογές…

αγωνία-με-φόντο-γ-σ-και-εκλογές-519424

Για ακόμη μία φορά/χρονιά το εξωαγωνιστικό κομμάτι έρχεται να τραβήξει τα βλέμματα των φιλάθλων της Νίκης Βόλου, με τη Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου να έρχεται στο προσκήνιο την ερχόμενη Τετάρτη και το αγωνιστικό μέρος, όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα, να περνά μοιραία σε δεύτερη μοίρα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι, όπως και όλες οι υπόλοιπες ομάδες της Γ’ Εθνικής, δεν έχουν υποχρεώσεις αύριο Κυριακή για το πρωτάθλημα, πλην των ημιτελικών του Κυπέλλου, και στη Νίκη το ενδιαφέρον στρέφεται και πάλι σε ό,τι έχει να κάνει με το διοικητικό κομμάτι, αφού στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση θα προκηρυχθούν εκλογές, με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής κ. Φάτση να έχει αποκαλύψει ήδη πως η ημερομηνία των εκλογών αναμένεται να οριστεί για τις 22 Απριλίου, κάτι που ωστόσο δεν αποκλείεται να αλλάξει, μιας και προτιμότερο θα ήταν να έχουν ολοκληρωθεί και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του τμήματος ποδοσφαίρου και γενικότερα της Γ’ Εθνικής ολοκληρώνονται στις 21 Μαΐου.

Αναμφίβολα, είτε στις 22 Απριλίου είτε αργότερα, οι εκλογές της Ερασιτεχνικής αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και μέχρι τώρα σίγουρη είναι η υποψηφιότητα του νυν προέδρου της Ερασιτεχνικής κ. Φάτση, όπως δεδομένη φαίνεται και η επιθυμία του προέδρου της Δ.Ε. ποδοσφαίρου κ. Τζήμα.

Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής κ. Γιάννης Ξάνθης, με δηλώσεις του ισχυρίστηκε πως δεν προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφιος τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε, μιας και όπως φαίνεται δεν συναίνεσε ο Ανδρέας Πάτσης, ενώ δεν υπήρξαν και άλλες προϋποθέσεις, προκειμένου να γίνει ο «γάμος» των δύο πλευρών, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όχι δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια. Είχα πει ότι θα ηγηθώ ενός ψηφοδελτίου όταν συμφωνήσει και ο Ανδρέας Πάτσης, βασική προϋπόθεση, και όταν υπάρξουν και ορισμένες άλλες προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις αυτές δεν υπήρξαν ώστε να προχωρήσουμε παρακάτω, οπότε αίρω το ενδιαφέρον μου για την διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης. Ούτε ή άλλως δεν με ενδιέφερε το προεδριλίκι, γιατί να μ’ ενδιαφέρει τώρα».

Από την άλλη ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου Θανάσης Τζήμας, ήρθε να δυναμιτίσει το κλίμα ακόμη περισσότερο, τονίζοντας πως μετά την αποχώρηση του κ. Ξάνθη θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη συγκρότηση ενός δεύτερου ψηφοδελτίου στις εκλογές της Ερασιτεχνικής αλλά με κάποιον άλλον επικεφαλής. Ακόμη ο κ. Τζήμας πρόσθεσε πως θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να κριθεί παράνομη η προκήρυξη των εκλογών της Ερασιτεχνικής, μιας και θα πρέπει πρώτα να γίνει ο οικονομικός απολογισμός της περσινής χρονιάς 2015-16, που είναι προγραμματισμένος για τον ερχόμενο Ιούνιο, και μετά να γίνουν εκλογές: «Εγώ θα καταθέσω νόμιμα τα ασφαλιστικά μέτρα, ότι οι εκλογές είναι παράνομες! Θα πρέπει τον Ιούνιο και αφού κλείσει ο απολογισμός του 2015-16 να προχωρήσουμε σε εκλογές με ανάληψη των ευθυνών του καθενός από εμάς για το μερίδιο δημιουργίας χρεών απέναντι στον Ερασιτέχνη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τζήμας για να έρθει η απάντηση από την πλευρά του κ. Στέργιου Φάτση, ο οποίος σχολίασε πως το καταστατικό του δίνει το δικαίωμα να κάνει όποτε θέλει εκλογές μέσα σε ένα εξάμηνο από τη στιγμή λήξης της θητείας του Δ.Σ., δηλαδή στις 29/3, αναφέροντας στη συνέχεια πως οι εκλογές δεν έχουν σχέση με τον οικονομικό απολογισμό του ποδοσφαιρικού τμήματος: «Ο κ. Τζήμας, έχει ως προσφιλή συνήθεια πάντα να κερδίζει χρόνο. Από Τρίτη σε Πέμπτη, από Παρασκευή σε Τετάρτη, από Φεβρουάριο σε Μάρτιο, από Μάρτιο σε Απρίλιο, το καλοκαίρι πάμε σε διακοπές τον Αύγουστο και επιστρέφουμε τον Σεπτέμβριο. Η θητεία του Δ.Σ. τελειώνει στις 29 Μαρτίου. Το καταστατικό δίνει το περιθώριο να κάνω στο επόμενο εξάμηνο εκλογές και μπορώ να τις κάνω. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και για να προκύψει ένα δυνατό Δ.Σ. αυτές οι εκλογές πρέπει να γίνουν σύντομα. Αν αφήσουμε τις εκλογές τον Ιούνιο τότε θα έχουμε πολύ πιο μεγάλα προβλήματα σε σχέση με την ποδοσφαιρική ομάδα».

Την ερχόμενη Τετάρτη η Γ.Σ.

Την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, η οποία και θα σημάνει τις εκλογές στον κυανόλευκο σύλλογο. Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής αναφέρεται: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου “Η ΝΙΚΗ” σε εφαρμογή του άρθρου 11 του ισχύοντος καταστατικού, και με απόφαση που έλαβε στην συνεδρίαση της 06/03/2017, συγκαλεί σε Γενική Συνέλευση τα μέλη που θα γίνει, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα διαλέξεων του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας και ώρα έναρξης την 6μ.μ. Σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο και ώρα έναρξης την 7μ.μ.

Τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης είναι τα παρακάτω:

  • Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης.
  • Παρουσίαση έκθεσης πεπραγμένων όλων των τμημάτων για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.
  • Παρουσίαση οικονομικού απολογισμού και ισολογισμού όλων των τμημάτων για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.
  • Ανάγνωση έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής για την χρήση οικονομικού έτους 2016-2017.
  • Ψηφοφορία έγκρισης οικονομικού απολογισμού των τμημάτων.
  • Ψηφοφορία για την απαλλαγή ή μη του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε διοικητική και διαχειριστική ευθύνη.
  • Απόφαση για εκκαθάριση μητρώου μελών
  • Παραίτηση Διοικητικού Συμβουλίου και προκήρυξη εκλογών
  • Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
  • Διάφορα

Η Γενική Συνέλευση θα βρίσκεται σε απαρτία εφόσον παρίστανται το 50% πλέον ενός, των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου, και που έχουν επίσης εκπληρώσει όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το σωματείο μέχρι την ημερομηνία της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με το καταστατικό. Ταμειακώς εντάξει θα είναι τα μέλη που έχουν καταβάλει, έστω και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης την συνδρομή τους μέχρι και τον μήνα Μάρτιο 2017».

Από Δευτέρα η επιστροφή

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται η επιστροφή στις προπονήσεις για το ποδοσφαιρικό τμήμα, με παίκτες και τεχνικό τιμ να επιστρέφουν από το τετραήμερο ρεπό. Μετά την ισοπαλία με την Πύδνα Κίτρους, η Νίκη Βόλου έχει μείνει ακόμη πιο πίσω από τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης, έστω και με μαθηματικές ελπίδες. Η επιστροφή στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις θα βρει την ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου να ταξιδεύει ως την Άρτα, όπου και θα αντιμετωπίσει την Αμβρακία Κωστακιών στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής. Από τον αγώνα θα απουσιάζει ο Γιάννης Βέργος, λόγω καρτών.

Η συνέχεια των κυανόλευκων:

24η αγωνιστική (2/4 – 4μ.μ.)

Αμβρακία Κωστακίων-Νίκη Βόλου

25η αγωνιστική (9/4 – 4μ.μ.)

Νίκη Βόλου-Πιερικός

26η αγωνιστική (23/4 – 4.30μ.μ.)

Ολυμπιακός Βόλου-Νίκη Βόλου

27η αγωνιστική (30/4 – 5μ.μ.)

Νίκη Βόλου-Μαύροι Αετοί

28η αγωνιστική (7/5 – 5μ.μ.)

Καραϊσκάκης-Νίκη Βόλου

29η αγωνιστική (14/5 – 5μ.μ.)

Νίκη Βόλου-Διαγόρας Σεβαστής

30η αγωνιστική (21/5 – 5μ.μ.)

Νίκη Βόλου-Απόλλων Λάρισας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου