ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στοπ στη Λευκάδα σε Νίκη Βόλου και σερί από τον Τηλυκράτη

στοπ-στη-λευκάδα-σε-νίκη-βόλου-και-σερί-533981

Την πρώτη ήττα μετά από επτά αγώνες γνώρισε η Νίκη Βόλου, χάνοντας με 1-0 από τον Τηλυκράτη στη Λευκάδα για την 22η αγωνιστική, με τους κυανόλευκους να βρίσκονται από νωρίς σε θέση κυνηγού, αλλά να μην καταφέρνουν έστω την ισοφάριση, παρά το γεγονός ότι είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 63ο λεπτό.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Πώς ξεκίνησε

Με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια και το γνώριμο 4-3-3, η Νίκη Βόλου ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Παπαδήμα σε ρόλο δεξιού μπακ στην άμυνα και οι Παρασκευαΐδης-Ναουμίδης στο κέντρο της, με τον Δημολιό σε ρόλο αριστερού μπακ. Στη μεσαία γραμμή ο Βέργος μαζί με τον Μέτσε ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ ο Κόλα είχε ρόλο επιτελικού μέσου, τροφοδοτώντας τους Γαρυαφαλλόπουλο (δεξιά), Μαλακασιώτη, ο οποίος αντικατέστησε τον τιμωρημένο Νικλητσιώτη (αριστερά) και τον Κορέτα στην κορυφή της επίθεσης.

Το α’ μέρος

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση στο δημοτικό στάδιο Λευκάδας, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, όταν από ατομική ενέργεια ο Μακρυγιάννης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και αφού πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, κέρδισε και τον Τζήμα στο 3’, κάνοντας το 1-0.

Αναμφίβολα το τέρμα αυτό ήρθε να επηρεάσει τη Νίκη Βόλου, η οποία στη συνέχεια προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν δικαιώθηκε, με τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν να μην φέρνουν το πολυπόθητο γκολ.

Αρχικά η κεφαλιά του Γαρυφαλλόπουλου στο 7’ πέρασε άουτ έπειτα από σέντρα του Μέτσε, για να ακολουθήσουν ακόμη δύο σουτ από τον Μακρυγιάννη στο 18’ και στο 36’ που δεν βρήκαν στόχο.

Το β’ μέρος

Η Νίκη ανέβασε στροφές στην επανάληψη, πατώντας γκάζι για την ισοφάριση, ωστόσο στο 50’ η κεφαλιά του Ναουμίδη από κόρνερ του Κόλα, απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από τους γηπεδούχους σε νέο κόρνερ. Από την εκτέλεσή του ο Παρασκευαΐδης απείλησε με τη σειρά του, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Στο 59’ από νέα εκτέλεση στημένης μπάλας και από φάουλ του Κόλα, ο Ναουμίδης βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής, όμως και πάλι η προσπάθειά του πέρασε άουτ, με τον Βασιλείου να παίρνει την πρώτη κίτρινη κάρτα και να ακολουθεί η δεύτερη τέσσερα λεπτά αργότερα, αφήνοντας τον Τηλυκράτη με παίκτη λιγότερο και τη Νίκη να έχει την αριθμητική υπεροχή.

Φθάνοντας στο 72’ και μετά από σέντρα του Δημολιού από τα αριστερά, ο Μέτσε έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα, ωστόσο, να μην του κάνει το χατίρι και να καταλήγει άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα και μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα στρώθηκε στον Δημολιό, με τον αριστερό οπισθοφύλακα των κυανόλευκων να βρίσκεται σε καλό σημείο, αλλά δεν κατάφερε να σουτάρει, «πιάνοντας» αέρα.

Νέα κεφαλιά και τελική προσπάθεια από τον Ναουμίδη στο 83’ και από καλή θέση, ο τερματοφύλακας Καραγκούνης, στέρησε από τους κυανόλευκους την ισοφάριση, οι οποίοι με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν και τους γηπεδούχους να παίζουν όσο μπορούν ανορθόδοξα και να κλέβουν πολύτιμα δευτερόλεπτα, κατέκτησαν μια ιστορική νίκη.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1-0

Γήπεδο Λευκάδας

Γ’ Εθνική 2ος Ομιλος – 22η Αγωνιστική

Σκόρερ: (3’ Μακρυγιάννης)

Διαιτητής: Γκιάφης (Αιτωλοακαρνανίας)

Βοηθοί: Τσιλίκας (Αιτωλοακαρνανίας), Σούζας (Αιτωλοακαρνανίας)

Κόκκινη: 63’ Βασιλείου

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ: (Παντζιαράς) Καραγκούνης, Βρεττός, Καταγής, Πολυχρονάκης, Ιασωνίδης, Βασιλείου, Καλογέρης, Κτενάς, Περιστέρης (64’ Τζελάι), Μ. Παπαδόπουλος (71’ Γεωργάκης), Μακρυγιάννης (85’ Μπουρδούβαλης).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηροφώτος) Τζήμας, Παπαδήμας, Δημολιός, Ναουμίδης, Παρασκευαΐδης, Βέργος, Μέτσε, Κόλα (80’ Βασίλιεβιτς), Κορέτα (85’ Αλεξανδρής), Γαρυφαλόπουλος, Μαλακασιώτης (46’ Πετράκος).

Απογοητευμένος ο Ξηροφώτος

Απογοητευμένος από την πρώτη ήττα της ομάδας του μετά από επτά παιχνίδια, ο Στέφανος Ξηροφώτος δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Ξέραμε πως θα ήταν ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς. Δυστυχώς δεχτήκαμε ένα πολύ γρήγορο γκολ, προσπαθήσαμε μετά, χάσαμε αυτές τις ευκαιρίες που χάσαμε, δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε τις φάσεις, ενώ υπήρχαν οι ευκαιρίες και τελικά δεν μπορέσαμε να πάρουμε ούτε έναν βαθμό. Η προσπάθεια έγινε. Ειδικά για το δεύτερο ημίχρονο είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί χάθηκαν πολλές ευκαιρίες. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε από το να σηκώσουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Τηλυκράτη για την επικράτηση και καλή συνέχεια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου