ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Εκλογές στις 22 Απριλίου

εκλογές-στις-22-απριλίου-537973

Την ώρα που η ομάδα της Νίκης Βόλου προσπαθεί να βρει την ηρεμία της έπειτα από την αποχή από την προπόνηση της περασμένης Τρίτης, χθες Τετάρτη ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου Θανάσης Τζήμας, έκανε γνωστή την πρόθεση του να ηγηθεί ενός νέου σχήματος, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη της Ερασιτεχνικής Νίκης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι δηλώσεις του κ. Τζήμα, δεν έμειναν αναπάντητες από τον Στέργιο Φάτση, με τον νυν πρόεδρο της Ερασιτεχνικής να τονίζει πως οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Απριλίου, ενώ στο τέλος του τρέχοντα μήνα θα πραγματοποιηθεί η Γενική Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση, για να συμπληρώσει πως βάσει καταστατικού θα πρέπει να υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Ο κ. Τζήμας, αφού αναφέρθηκε στην αποχή των ποδοσφαιριστών και στην αιτιολογία για βλάβη στον καυστήρα του Π. Μαγουλάς χαρακτηρίζοντάς τα «χαζομάρες», πρόσθεσε στο ραδιόφωνο Βόλος 986:

«Η ομάδα έχει να αντιμετωπίσει ένα παιχνίδι εκτός έδρας, και έχει όντως να κάνει δύο μήνες πληρωμές. Η διοίκηση αποφάσισε να κάνει και τις δύο πληρωμές την επόμενη εβδομάδα. Με την ανακοίνωσή μου πως θα υπάρχει ένα σχήμα, που θα διεκδικήσει τις εκλογές, μεταλλάσσοντας την απόφαση μου για το καλό της Νίκης και διαβλέποντας κάποια πράγματα ως τεχνοκράτης, δεν θα αφήσω τη Νίκη Βόλου στα ίδια. Από εκεί και πέρα δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα και όποιος θέλει το καταλαβαίνει.

Για το νέο σχήμα: «Το είπα ξεκάθαρα πως δεν είχα σκοπό, αλλά μετά τις εξελίξεις, υπάρχει μια διαδικασία στην οποία μπορείς να διεκδικήσεις τον Ερασιτέχνη με αυτούς τους επώνυμους ανθρώπους, με συμμετοχή στις εκλογές με άλλον τρόπο. Έχω αλλάξει πλεύση και θα είμαστε αυτά τα άτομα που θα θέσουμε τον εαυτό μας στην κρίση του κόσμου. Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός και αν δημιουργεί θέμα να πολεμάνε την ομάδα από τώρα, ας το κάνουνε κι αυτό».

Για το εάν στο σχήμα αυτό βρίσκεται και ο κ. Φάτσης: «Νομίζω έχει άλλο σχήμα. Έτσι φρονώ. Εμείς έχουμε όλες αυτές τις μέρες από τη μομφή και μετά κάποιες γνώσεις, αλλά υπάρχει και άλλη λύση. Αυτή τη στιγμή όμως κοιτάμε την ομάδα και η διοίκηση θα είναι συνεπέστατη την άλλη εβδομάδα.

Εάν κάποιοι νομίζουν πως θα ψηφίσουν μόνο τα 120 μέλη, είναι δικαίωμα τους, θα το δούμε εκείνη την ώρα. Από την ημέρα της μομφής και μετά γίνανε κάποιες ζημίες. Στους δύο μήνες στην ομάδα δεν είχε μπει ούτε ένα έσοδο.

Δεν θα μου υποδείξει εμένα ο κ. Κολόζος τι θα κάνω. Είμαι δημοκρατικός, έχω μάθει να ακούω. Δεν έχω θέμα και κανένα πρόβλημα. Η δουλειά μου είναι να τελειώσει η ομάδα με αξιοπρέπεια».

Μετά την τοποθέτηση του κ. Τζήμα, παρέμβαση στο ίδιο μέσο έκανε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, κ. Στέργιος Φάτσης απαντώντας στα… πλάνα του προέδρου της Δ.Ε. ποδοσφαίρου:

«Εγώ δεν έχω κάτι υπόψη μου. Βάσει καταστατικού αυτό δεν μπορεί να γίνει. Πρέπει να είναι ενιαίο το ψηφοδέλτιο. Το καταστατικό θα τηρηθεί κατά γράμμα και 100%. Κάποιος, για να βάλει υποψηφιότητα, να μπορεί να ψηφίσει και να ψηφίζεται, πρέπει να κλείσει ένα χρόνο ως μέλος της Ερασιτεχνικής και να είναι οικονομικά ενημερωμένος μέχρι τις 31 Μαρτίου. Όσοι γραφτούν τώρα μέλη δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις επόμενες εκλογές της Ερασιτεχνικής.

Οι εκλογές, όπως αποφασίστηκε στο Δ.Σ. της Δευτέρας, θα γίνουν στις 22 Απριλίου, ενώ στις 29 Μαρτίου θα γίνει η Γενική Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω τον ακριβή αριθμό των οικονομικά ενημερωμένων μελών, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που είναι γραμμένοι και ενημερωμένοι και δε συμμετείχαν στις Γενικές Συνελεύσεις. Υπάρχουν πολλά μέλη, που είναι γονείς παιδιών από άλλα τμήματα, που δεν τους ενδιαφέρουν οι Γενικές Συνελεύσεις στο ποδόσφαιρο.

Σε προηγούμενες εκλογές κάποια πράγματα δεν εφαρμόστηκαν (σ.σ. γράφτηκαν μέλη κάποιοι την τελευταία στιγμή και απέκτησαν δικαίωνα ψήφου) και θα μπορούσε κάποιος να τις προσβάλει μέσα σε ένα εξάμηνο. Τώρα δεν μπορεί, γιατί έχει παρέλθει ο χρόνος. Αλλά εγώ δεν έχω σκοπό να κάνω εκλογές αντικαταστατικές.

Παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή ένα μητρώο με πάρα πολλές “τρύπες”, ένα μητρώο μελών, στο οποίο εμφανίζονται άνθρωποι, που έκαναν μόνο εγγραφή τον Μάρτιο του 2015 και δεν ξαναεμφανίστηκαν στην Ερασιτεχνική Νίκη και σε καμία εκδήλωσή της. Γι’ αυτό και μέσα στα θέματα διάταξης της Γ.Σ. είναι και η εκκαθάριση του μητρώου.

Η Γ.Σ. θα ορίσει τον χρόνο που πρέπει να διαγραφούν κάποια τέτοια μέλη, ώστε να ξέρουμε ακριβώς ποιοι είμαστε και πόσοι είμαστε. Δε θελήσαμε να πάρουμε αυτήν την απόφαση στο Δ.Σ., αλλά αποφασίσαμε να την πάρουμε στη Γ.Σ. Αυτοί που εγγράφηκαν τον Μάρτιο του 2015 ας δώσουν 50 ευρώ κι ας ψηφίσουν.

Το καταστατικό είναι πάρα πολύ αυστηρό σ’ αυτό, και μιλά για τρίμηνο στο οποίο διαγράφεται κάποιος αυτομάτως, αν δεν πληρώσει για τρεις μήνες τη συνδρομή του. Αλλά, όπως καταλαβαίνετε, όταν δεν πληρώνει ένα μέλος ένα τρίμηνο, πρέπει να γίνει μία προσωπική έγγραφη ειδοποίηση στον καθέναν να έρθει να πληρώσει τις οφειλές του, διαφορετικά θα διαγραφεί. Αν μπαίναμε στη διαδικασία να στείλουμε 200 προσωπικές επιστολές που έχουν ένα εξοδολόγιο και οι οποίες δε θα απαντηθούν ποτέ, θα σβήναμε συνεχώς μέλη και η Νίκη θα είχε μόνο 50 άτομα. Ήμασταν λίγο ελαστικοί».

Για το αν θα είναι υποψήφιος στις νέες εκλογές: «Θα είμαι, ναι. Για ακόμη δύο χρόνια θα θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της Ερασιτεχνικής, δεν έχω όμως σκοπό να καθίσω δέκα χρόνια στην Ερασιτεχνική. Θεωρώ ότι για δύο χρόνια μπορώ να εφαρμόσω κάποια πράγματα, τα οποία δεν πρόλαβα λόγω της κρίσης του ποδοσφαίρου.

Υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι δουλεύουν μέσα στα γήπεδα σε καθημερινή βάση και ξέρουν τα προβλήματα των τμημάτων από πολύ κοντά. Θα πρέπει το Δ.Σ. να ανανεωθεί σε ένα ποσοστό 40-50%. Χρειάζεται να γίνει και παραγωγή παραγόντων. Εμείς δεν είμαστε μαθουσάλες να μείνουμε 100 χρόνια εδώ. Πρέπει να υπάρχουν νέα παιδιά και μέσα από μία επιλογή ανθρώπων θεωρώ ότι θα προκύψουν και οι επόμενοι πρόεδροι της Ερασιτεχνικής. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί προς τον κόσμο. Η πόρτα της Ερασιτεχνικής δεν κλείνει για κανέναν».

Διαιτητής ο Γκιάφης

Με τη Νίκη Βόλου να επιστρέφει και πάλι στις προπονήσεις από χθες και το τεχνικό τιμ να καταστρώνει τα πλάνα του πλέον ενόψει Λευκάδας και Τηλυκράτη, η ΕΠΟ ανακοίνωσε χθες τους ορισμούς των διαιτητών της 22ης αγωνιστικής, στην οποία οι κυανόλευκοι θα επιδιώξουν την 7η σερί νίκη παρά τα όποια προβλήματα.

Ο Δημήτρης Γκιάφης από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας θα διευθύνει το παιχνίδι της Νίκης με τον Τηλυκράτη στη Λευκάδα, που θα ξεκινήσει στις 3μ.μ. στο δημοτικό γήπεδο της Λευκάδας. Βοηθοί του θα είναι οι κ.κ. Νικόλαος Τσιλίκας και Κωνσταντίνος Σούζας από την ίδια ένωση, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο κ. Γεώργιος Γεωργάκης από την ΕΠΣ Ηπείρου. Σημειώνεται πως ο κ. Γκιάφης δεν έχει «συναντηθεί» ξανά σε παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου.

Συστράτευση για Λευκάδα

Εκδρομές για τον αγώνα της Νίκης με τον Τηλυκράτη στη Λευκάδα διοργανώνουν το Blue Club και οι Blue Angels. Οι ανακοινώσεις τους:

Blue Club: «Το Blue Club θύρα 3 “Π. Ντοκούζης” διοργανώνει εκδρομή στη Λευκάδα για τον αγώνα της ομάδας μας με τον Τηληκράτη. Δηλώσεις συμμετοχής στο σύνδεσμο μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Blue Angels: «Ο σύνδεσμος Blue Angels διοργανώνει εκδρομή για τη Λευκάδα με τον Τυληκράτη! Δηλώσεις για την εκδρομή στα γραφεία μας 2ας Νοεμβρίου (απέναντι από το Βασιλόπουλο). Μόνη δε σ’ αφήσαμε ποτέ! BLUE ANGELS 1994».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου