ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Για το σερί και την ελπίδα…

για-το-σερί-και-την-ελπίδα-543668

Στην Ιστιαία της Εύβοιας θα βρεθεί σήμερα η Νίκη Βόλου, όπου στις 1.30μ.μ. θα τεθεί αντιμέτωπη της τοπικής ομάδας, όπου δεν θέλει να πέσει εκ νέου θύμα έκπληξης, όπως συνέβη και στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι μπαίνουν πρώτοι στη σημερινή μάχη της 21ης αγωνιστικής, μιας και η ΕΠΟ έκανε δεκτό το αίτημα της για αλλαγή της ώρας τέλεσης του παιχνιδιού για συγκοινωνιακούς λόγους, με τους ποδοσφαιριστές του Στέφανου Ξηροφώτου να καλούνται να πάρουν το τρίποντο που θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά στην κορυφή, περιμένοντας παράλληλα στραβοπάτημα από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος θα φιλοξενεί τον Ρήγα Φεραίο, αλλά και από τον συμπολίτη Ολυμπιακό, που θα υποδεχθεί στο Πανθεσσαλικό τον Πιερικό.

Με δέκα αγωνιστικές να απομένουν και την όρεξη των κυανόλευκων να έχει ανοίξει για τα καλά, έπειτα από τις πέντε συνεχόμενες νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος, η ικανοποίηση στο βολιώτικο στρατόπεδο είναι διάχυτη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επαναπαύονται, θέλοντας ακόμη μία σήμερα απέναντι σε μία ομάδα που συνεχίζει να μάχεται για την παραμονή της.

Η προετοιμασία των κυανόλευκων ολοκληρώθηκε χθες με μία τελευταία προπόνηση σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, και ο προπονητής Στέφανος Ξηροφώτος θα μπορεί να υπολογίζει και πάλι στις υπηρεσίες των Παπαδήμα και Γαρυφαλλόπουλου, οι οποίοι επιστρέφουν από τιμωρία, αλλά και στον Βέργο, που επέστρεψε και πάλι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά το θάνατο του πατέρα του. Αντίθετα, εκτός θα είναι ο Πετράκος, έχοντας συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες, ενώ ο Αλεξανδρής ξεπέρασε την ίωση, που τον ταλαιπωρούσε.

Έτσι την αποστολή αποτελούν οι εξής 19 ποδοσφαιριστές: Τζήμας, Ράπτης, Παπαγεωργίου, Αλεξανδρής, Παπαδήμας, Δημολιός, Παρασκευαΐδης, Ναουμίδης, Μέτσε, Κόλα, Μαλακασιώτης, Νικλητσιώτης, Κορέτα, Σκοπελίτης, Βέργος, Γαρυφαλλόπουλος, Χατζόγλου, Βασίλιεβιτς και Ματθαίου.

Ομιλος Φιλάθλων:

«Μη γυρίζετε την πλάτη»

Ανακοίνωση για το σημερινό αγώνα με την Ιστιαία εξέδωσε ο Όμιλος Φιλάθλων Νίκης, ζητώντας από τους Νικιώτες να είναι δίπλα στην ομάδα, καθώς η μεγαλύτερη ζημιά είναι να της γυρίσουν… την πλάτη. Αναλυτικά: «Φίλαθλοι της αγαπημένης όλων, είναι γεγονός ότι η ομάδα μας έχει πέντε στα πέντε μετά το άτυχο αποτέλεσμα με τον Απόλλωνα Λάρισας. Υπολείπονται δέκα αγωνιστικές, για να τελειώσει αυτός ο «μαραθώνιος» της Γ’ Εθνικής, και έχουμε υποχρέωση όλοι να σταθούμε δίπλα στους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ, ώστε η χρονιά να τελειώσει όσο το δυνατόν ψηλότερα βαθμολογικά. Η μεγαλύτερη ζημιά, όμως, είναι το γύρισμα της πλάτης από τον κόσμο της ομάδας μας, η απουσία από την κερκίδα. Νικιώτες, καταλαβαίνουμε απόλυτα την πικρία σας. Σας ζητάμε, όμως, την Κυριακή και κάθε Κυριακή, να είστε δίπλα της όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για τους παίκτες και το προπονητικό τιμ. Να είστε δίπλα τους για την ιστορία της Νίκης και τα ιδανικά της. Να είστε δίπλα τους, γιατί η δική σας μαζική παρουσία είναι ανέκαθεν η μεγαλύτερη δύναμη της Νίκης».

«Ισορροπιστής της Νίκης»

Στον Βόλος 9.86 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, Θ. Τζήμας, ο οποίος μίλησε και για την επόμενη μέρα του τμήματος:

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Νομίζω ότι το ματς θα διεξαχθεί, όπως κι αυτό του πρώτου γύρου. Ένα παιχνίδι καθαρό, αλλά πάντα εγώ πιστεύω ότι έχουμε πιο γρήγορη ομάδα. Είναι και θέμα ημέρας. Ο Ολυμπιακός έχει διοίκηση και φιλάθλους με επίπεδο. Αυτό το παιχνίδι αργεί, γιατί θα έχουν ήδη ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα στο ματς του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα. Η ομάδα μας και μετά τη συνάντηση που έγινε, στην οποία εκπροσωπήθηκε η διοίκησή μας από τους κυρίους Βενέτη και Σανίδα, έχει ξεπεράσει την εσωστρέφεια και υπάρχει μία διοίκηση που θέλει τον πρωταθλητισμό και να τελειώσει τη σεζόν η Νίκη με αξιοπρέπεια».

Για το νέο διοικητικό σχήμα στο οποίο θα είναι μέλος: «Ετοιμάζεται ένα μεγάλο διοικητικό σχήμα για τη Νίκη Βόλου. Είμαι πιο ήρεμος και εγώ, προσεγγίζοντας τα πράγματα υπό διαφορετικά οπτική γωνία. Μπορώ να είμαι ο ισορροπιστής της Νίκης Βόλου και μπορώ να είμαι η σφραγίδα με τη θεωρητική εντιμότητα που με διακρίνει και τον καθημερινό αγώνα. Η ομάδα έχει να πάρει εισοδήματα από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ξεπερνάμε προβλήματα καθημερινά δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Στο σχήμα θα είναι και παλιά πρόσωπα, μετά από προσέγγιση προς το πρόσωπό μου και την εμπιστοσύνη προς αυτό και βλέποντας τα θετικά στοιχεία. Γίνονται καθημερινές συζητήσεις και προσεγγίσεις σε πιο ήπιο κλίμα. Εγώ σέβομαι τον καθέναν που θέλει να διεκδικήσει κάτι (σ.σ. αναφορά στις εκλογές του Ερασιτέχνη). Η θητεία μου είναι διετής και δεν επηρεάζεται από τις εκλογές του Ερασιτέχνη».

Για το αν υπάρχει συνένωση δυνάμεων γύρω από το πρόσωπό του: «Ακριβώς αυτό. Το μόνο πρόβλημα που δεν έχει (σ.σ. αυτή η κίνηση) είναι το οικονομικό, αφού έχουν γίνει συζητήσεις μ’ αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό ξεπερνιέται εύκολα, γιατί, όταν έχεις πέντε ανθρώπους δυνατούς, δεν μπορεί αυτήν την πρόταση να την αντικρούσει κανείς, ακόμη κι ένας μεγάλος επιχειρηματίας που δεν υπάρχει και δε θα υπάρξει. Γίνεται ορατό από τον κόσμο ποιοι είμαστε εμείς, γιατί θέλουμε να δούμε από φέτος την ομάδα στην παραπάνω κατηγορία. Θα είναι τόσο ενωτικές οι ομιλίες, όταν θα ‘ρθει η ώρα των εκλογών, που δε θα αδικηθεί κανείς. Η Νίκη είναι μία δύναμη που σε παίρνει από τα μαλλιά και σε σηκώνει. Νίκη γεννιέσαι και δε γίνεσαι».

Με άρχοντα τον Ζαχαρόπουλο

Ο φέρελπις Αθανάσιος Ζαχαρόπουλος, από το σύνδεσμο Ανατολικής Αττικής, θα διευθύνει την αναμέτρηση ανάμεσα σε Νίκη Βόλου και Ιστιαία, σήμερα Κυριακή, για την 21η αγωνιστική. Στο πλευρό του Αθηναίου ρέφερι θα βρίσκονται βοηθοί οι κ.κ. Κυριάκος Βιντσενζάτος (επίσης από την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής) και Βασίλης Βαξαβανέλης, από την ΕΠΣ Αθηνών. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο κ. Δημήτρης Καλλιακούδας, από την ΕΠΣ Φθιώτιδας. Σημειώνεται πως ο κ. Ζαχαρόπουλος δεν έχει ξαναβρεθεί σε παιχνίδι της Νίκης Βόλου, ενώ μέχρι σήμερα έχει διευθύνει μόλις πέντε αναμετρήσεις στα εθνικά πρωταθλήματα. Αναλυτικά οι ορισμοί από την ΚΕΔ/ΕΠΟ των διαιτητών που θα διευθύνουν τα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και θα ξεκινήσουν στις 3μ.μ., εκτός από αυτό της Νίκης Βόλου που θα ξεκινήσει στη 1.30μ.μ.

Απόλλων Λάρισας-Ρήγας Φεραίος

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Τζανής (Τρικάλων), Μανασής (Τρικάλων)

Θεσπρωτός-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

Βοηθοί: Παπαδόπουλος (Κοζάνης), Τζιουβάρας (Κοζάνης)

Μαύροι Αετοί-Αμβρακία Κωστακιών

Διαιτητής: Ρούσσης (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Αναστασίου (Θεσσαλίας), Σακκάς (Θεσσαλίας)

Αστέρας Πετριτή-Εθνικός Φιλιππιάδας

Διαιτητής: Στεφάνου (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Αντωνίου (Ηπείρου), Γιώτης (Ηπείρου)

ΑΕ Καραϊσκάκης-Πύδνα Κίτρους

Διαιτητής: Ρίππης (Πρεβέζης)

Βοηθοί: Φραγκούλης (Πρεβέζης), Τσόγκας (Πρεβέζης)

ΑΕ Ιστιαίας-Νίκη Βόλου

Διαιτητής: Ζαχαρόπουλος (Ανατ. Αττικής)

Βοηθοί: Βιντσενζάτος (Ανατ. Αττικής), Βαξαβανέλης (Αθηνών)

Διαγόρας Σεβαστής-Τηλυκράτης

Διαιτητής: Πάλιουρας (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Μιχταζίδης (Μακεδονίας), Νταβέλας (Μακεδονίας)

Επόμενη 22η (12/3)

Αμβρακία Κωστακίων-Καραϊσκάκης

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Αστέρας Πετρίτη

Εθνικός Φιλιππιάδας-Ιστιαία

Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας

Πιερικός-Μαύροι Αετοί

Πύδνα Κίτρους-Διαγόρας Σεβαστής

Ρήγας Φεραίος-Θεσπρωτός

Τηλυκράτης Λευκάδας-Νίκη Βόλου

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Ν-Ι-Η Γκολ Β.

1. Απόλλων Λάρισας 15-3-2 44-14 48

2. Ολυμπιακός Βόλου 14-4-2 32-9 46

3. Καραϊσκάκης 12-6-2 23-8 42

4. Διαγόρας Σεβαστής 13-3-4 33-19 42

5. Νίκη Βόλου 13-3-4 31-17 42

6. Πύδνα Κίτρους 12-4-4 28-11 40

7. Τηλυκράτης Λευκάδας 7-8-5 18-16 29

8. Ρήγας Φεραίος 6-5-9 26-32 23

9. Θεσπρωτός 6-3-11 21-26 21

10. Πιερικός 4-9-7 12-19 21

11. Μαύροι Αετοί 5-5-10 16-28 20

12. Εθνικός Φιλιππιάδας 4-7-9 15-27 19

13. Ιστιαία 5-2-13 16-28 17

14. Αμβρακία Κωστακίων 3-3-14 12-27 12

15. Αστέρας Πετρίτη 2-5-13 10-35 11

16. Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 2-4-14 15-36 10

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου