ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βάζει πλώρη για Ιστιαία

βάζει-πλώρη-για-ιστιαία-544226

Στην Ιστιαία θα βρεθεί αύριο το μεσημέρι η Νίκη Βόλου, όπου στις 1.30μ.μ. θα αγωνιστεί κόντρα στην τοπική ομάδα, με στόχο να διευρύνει το σερί των νικηφόρων αποτελεσμάτων και να κατακτήσει τον 18ο πόντο σε έξι αναμετρήσεις.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ωστόσο, ο δρόμος για τη νίκη στο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής, μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν αναμένεται να είναι για τους κυανόλευκους, οι οποίοι έχοντας την πίκρα από το αποτέλεσμα του α’ γύρου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, εάν και εφόσον επιθυμούν να μην ξαναπέσουν θύμα έκπληξης.

Αναμφίβολα, η ισοπαλία με 2-2 στο Π. Μαγουλάς, αλλά και το λεπτό (92ο), στο οποίο ήρθε η επίτευξη της ισοφάρισης, άφησαν σοκαρισμένους τους παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου, οι οποίοι καλούνται αύριο να πάρουν το αίμα τους πίσω και να μην αφήσουν εκ νέου περιθώρια αμφισβήτησης, απέναντι σε μια ομάδα, που συνεχίζει να παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία, και απέναντι στη Νίκη Βόλου θέλει να πετύχει ένα νέα θαύμα.

Όμως οι κυανόλευκοι είναι διατεθειμένοι αυτή τη φορά να κάνουν ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι τους, συνεχίζοντας ακάθεκτοι προς την επίτευξη του φετινού τους στόχου, την ώρα που βρίσκονται ακόμη πιο κοντά με την κορυφή και υπολείπονται έξι βαθμών με δέκα αγωνιστικές να απομένουν για το πέσιμο της καρό σημαίας.

Η προετοιμασία των κυανόλευκων ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο, με την αποστολή να αναχωρεί αύριο Κυριακή για την Εύβοια, με το τεχνικό τιμ να υπολογίζει και πάλι σε σχέση με το περασμένο παιχνίδι με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, στους Νίκο Παπαδήμα και Τόλη Γαρυφαλλόπουλο, που επιστρέφουν από τιμωρία, αλλά και στον Γιάννη Βέργο, ο οποίος απουσίαζε λόγω του θανάτου του πατέρα του.

Εκτός αποστολής αναμένεται να είναι οι Σταύρος Βουρδάκης, που είναι τραυματίας και ο Στέλιος Αλεξανδρής που έχει ίωση. Σίγουρα εκτός θα βρίσκεται ο Μπάμπης Πετράκος, ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, υποφέροντας παράλληλα και από τράβηγμα στον προσαγωγό, λόγω της έκτακτης συμμετοχής του στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής.

Ο 27χρονος μέσος, που δεν θα αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι, φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή, ελπίζοντας πως η ομάδα του θα τα καταφέρει περίφημα και χωρίς εκείνον στην αποστολή. Συγκεκριμένα, φιλοξενούμενος στο ρ/σ Βόλος 986, είπε:

Για το αυριανό παιχνίδι: «Σίγουρα κοιτάμε και το πρώτο παιχνίδι που μας είχαν κλέψει την ισοπαλία. Αν θυμάστε το παιχνίδι ήμασταν ανώτεροι, αλλά με δύο φάσεις δεχτήκαμε δύο γκολ, πράγμα απίστευτο και δυστυχώς για εμάς ήταν και ο μοναδικός βαθμός που πήρε εκτός έδρας η Ιστιαία. Εμείς πλέον έχουμε αλλάξει το πώς κοιτάμε τα παιχνίδια και επικεντρωνόμαστε στο να κάνουμε καλά αυτό που θέλουμε εμείς. Δεν κοιτάμε τόσο πολύ τον αντίπαλο, είμαστε καλύτερη ομάδα».

Για τη συνεργασία με τον πρώην τεχνικό των κυανόλευκων: «Με τον Λεωνίδα Μπίλη, είχαμε συνεργαστεί ξανά στους Πόντους Κατερίνης, είχαμε αρκετά καλές σχέσεις. Με πίστευε πολύ ως ποδοσφαιριστή. Το μόνο κίνητρο πλέον που μπορεί να κάνει έναν ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα να παίξει είναι ο κόσμος. Βέβαια όταν παίζεις σε μια ομάδα μεγάλη έχει και τα αρνητικά του, σίγουρα νιώθεις μεγαλύτερη πίεση κι αυτό το γνωρίζεις από την αρχή».

Για τις βαθμολογικές απώλειες: «Φέτος ο κόσμος νομίζω είναι πιο μαλακός. Στο Βελεστίνο μετά την ήττα μας είπαν πως είναι μαζί μας και πως μας στηρίζουνε. Δεν δεχτήκαμε κάποια πίεση μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι. Γι’ αυτό και νομίζω πως τώρα αντιδράμε θετικά και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό».

Για την ατμόσφαιρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Αυτό που έγινε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου δεν το έχω ξαναδεί παρά μόνο στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, αλλά δεν ήταν ο κόσμος της ομάδας μου τότε. Αυτό που έγινε με τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν πραγματικά απίστευτο. Στην αρχή όταν βγήκαμε για ζέσταμα δεν το πίστευα. Είχε τουλάχιστον δυο χιλιάδες όταν βγήκαμε για ζέσταμα και δεν είχε έρθει ακόμη όλος ο κόσμος. Όταν είσαι στον αγωνιστικό χώρο δεν κοιτάς τον κόσμο. Εγώ δεν κοιτάω τον κόσμο όταν παίζω, συγκεντρώνομαι σε αυτό που κάνω να το κάνω καλά. Αν κοιτάς τον κόσμο, τι λέει ο κόσμος, αν κάνεις μια λάθος πάσα ίσως σε πάρει από κάτω. Αλλά νομίζω πως εκείνη την ημέρα ειδικά ήμασταν ανώτεροι και μας βοήθησε ο κόσμος».

Για την πεντάρα από τον Απόλλωνα: «Μετά από μια τέτοια ήττα, απρόβλεπτη θα έλεγα, γιατί έτσι όπως ξεκίνησε το παιχνίδι ήταν για 0-2, 0-3 το σκορ. Αλλά μετά το γκολ που δεχτήκαμε όλα γύρισαν μπούμερανγκ. Ήταν σαν να πάθαμε ένα εγκεφαλικό, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε και μαζέψαμε τα κομμάτια μας και πιστεύω πως σε όλο αυτό βοήθησε το κλίμα στα αποδυτήρια. Το κλίμα στα αποδυτήρια -να μη μας ματιάσω- δεν υπάρχει. Πιστεύω πως βοηθάει το γεγονός ότι οι ηλικίες μας είναι κοντά. Προσπαθήσαμε με τον προπονητή μας, το λύσαμε και τώρα είμαστε σε αυτή την κατάσταση που είμαστε».

Για το Στέφανο Ξηροφώτο: «Πιστεύω πως είναι ο μοναδικός προπονητής που είχα και μπορεί να μου πάρει το 100%. Παίζω χωρίς άγχος. Μπορώ να κάνω πράγματα που δεν έκανα με άλλους προπονητές. Με τον Στέφανο Ξηροφώτο πατάω περισσότερο περιοχή, που εγώ αυτό παλιότερα δεν το είχα. Μου δίνει την ελευθερία μου, ειδικά τώρα που παίζει ο Γιάννης Βέργος έχω ελευθερωθεί. Παίζω δηλαδή πιο πολύ σαν 8αρι, πιο δημιουργικός. Ο Γιάννης με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Πατάω περισσότερο περιοχή και σκοράρω. Ο Ξηροφώτος μπορεί να πάρει από έναν ποδοσφαιριστή το 100%, με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Πιστεύω αυτό είναι το δυνατό του σημείο. Φτιάχνει πολύ την ψυχολογία».

Για τον ανταγωνισμό του ομίλου: «Πιστεύω πως ο 2ος όμιλος της Γ’ Εθνικής είναι ο πιο δυνατός. Αν δείτε άλλους ομίλους δεν υπάρχουν τόσες δυνατές ομάδες. Ολυμπιακός, Νίκη, Απόλλων, Καραϊσκάκης, Πύδνα… δεν έχει τέτοιες ομάδες σε κανέναν άλλον όμιλο. Αυτό δεν το γνωρίζεις από την αρχή. Το βλέπεις στη συνέχεια. Για την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Απόλλωνα Λάρισας, που έχει αποκτήσει καλούς ποδοσφαιριστές πίστευα ότι θα πάμε μέχρι το τέλος. Πιστεύω ότι ο Καραϊσκάκης έχει μια πολύ δυνατή ομάδα. Οπότε πιστεύω Απόλλων, Ολυμπιακός, Νίκη και Καραϊσκάκης θα πάνε μέχρι τέλους. Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτές τις ομάδες έχουν μέταλλο να είναι ψηλά».

Για την πίεση μετά το νικηφόρο σερί: «Πάντα υπάρχει πίεση, αλλά υπάρχει και ψυχολογία μετά από κάθε νίκη. Δεν είναι εύκολο το πέντε στα πέντε. Στη Γ’ Εθνική δεν είναι τόσο εύκολο να πάρεις αποτέλεσμα. Όσο ποιοτική ομάδα και να είσαι δεν μπορείς να βρεις έναν καλό αγωνιστικό χώρο για να βγάλεις την ποιότητά σου. Επίσης ομάδες όπως Νίκη και Ολυμπιακός, δίνουν κίνητρο στις άλλες ομάδες».

Για την υπόσχεση του στον κόσμο: «Θέλουμε ο κόσμος να είναι πάντα δίπλα μας τόσο στα καλά όσο και στα άσχημα και στα δύσκολα. Δεν θέλουμε να σκύψει το κεφάλι. Ούτε εμείς θα το κάνουμε αυτό. Όπως και δεν το κάναμε μετά τη βαριά ήττα. Να είναι πάντα δίπλα μας. Ξέρουμε ειδικά στα εκτός έδρας ότι οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά. Να σταθούν δίπλα μας στα εντός έδρας και θα τους βγάλουμε ασπροπρόσωπους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου