ΤΟΠΙΚΟ

Παραμονή μέσω… Τσαριτσάνης, με δαιμόνιο Κοντοβά για τον Πύρασο

παραμονή-μέσω-τσαριτσάνης-με-δαιμόν-547055

Με τον Παναγιώτη Κοντοβά να βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και να σημειώνει δύο τέρματα για τρίτο εκτός έδρας παιχνίδι, ο Πύρασος απέδρασε με το διπλό από την Τσαριτσάνη, όπου κέρδισε με 3-1 τον τοπικό Οικονόμο.

Οι Αγχιαλίτες μετά και τη χθεσινή τους επιτυχία εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και ενώ απομένουν ακόμη τρεις αγωνιστικές.

Ο Παναγιώτης Κοντοβάς αναδείχθηκε σε πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή για ένα ακόμη παιχνίδι, μιας και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, σκοράροντας στο 11’, αλλά και στο 49’, για να ακολουθήσει το 0-3 από τον Αναστασίου τρία λεπτά αργότερα.

Το α’ μέρος

Αν και οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έφθασαν πρώτοι κοντά σε ένα τέρμα, με τον Καραγιάννη να εκτελεί φάουλ στο 8’ και τον Κουλτσιάκη να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι με το στήθος, ο Παναγιώτης Κοντοβάς άνοιξε το δρόμο της επιτυχίας για τον Πύρασο τρία λεπτά αργότερα.

Συγκεκριμένα, από εκπληκτική πάσα του Αναστασίου, ο Π. Κοντοβάς βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα Νούσια, τον οποίο και πλάσαρε για το 0-1 μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια των φιλοξενούμενων.

Ο Πύρασος απείλησε ξανά με το Σφάκα στο 16’, αλλά ο Νούσιας κατάφερε να μπλοκάρει αυτήν τη φορά. Οι γηπεδούχοι πίεζαν για την ισοφάριση, αλλά οι ενέργειες των Μάντζιου και Μπαλή δεν βρήκαν στόχο, όπως και στο 34’ μετά από σουτ του Αγριόδημου. Τρία λεπτά αργότερα, η άμυνα των φιλοξενούμενων καρδιοχτύπησε, αλλά ο Γκάγκας απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Στην επανάληψη, ο Πύρασος ξεκίνησε και πάλι με γκολ, με τον Παναγιώτη Κοντοβά να «κεντάει» στο 49’, αφού μετά από σέντρα που δέχθηκε, έκανε το κοντρόλ, ξεπέρασε ούτε έναν, ούτε δύο αλλά τέσσερις αμυντικούς, για να σουτάρει στη συνέχεια διαγώνια για το 0-2. Αυτό ήταν το 12ο φετινό τέρμα του σκόρερ και 10ο στο β’ γύρο.

Το κερασάκι στην τούρτα της παραμονής ήρθε να βάλει τρία λεπτά αργότερα ο Αναστασίου, με τον υψηλόσωμο επιθετικό να σκοράρει με σουτ εκτός περιοχής, έπειτα από πάσα του Μυργιώτη.

Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον παραδώσει πνεύμα ακόμη κι όταν κατάφεραν να μειώσουν με τον Κουλτσιάκη στο 74’ σε 1-3.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Π.Θ. Κοντοβάς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ ο Μυργιώτης αποχώρησε ως τραυματίας, με τους Αγχιαλίτες να εκφράζουν ανησυχία για σοβαρή ζημιά στο γόνατο και θα υποβληθεί σε εξετάσεις σήμερα.

Ξηροφώτος: «Το ταξίδι συνεχίζεται»

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ ο προπονητής του Πυράσου, Στέφανος Ξηροφώτος, σχολίασε σχετικά με την παραμονή: «Αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε επιτεύχθηκε με απόλυτη επιτυχία, είμαστε ευχαριστημένοι άπαντες στο σύλλογο, αλλά η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί με την ίδια σοβαρότητα και τον ίδιο ζήλο μέχρι και το φινάλε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές, που πίστεψαν στις δυνάμεις τους και με τη βοήθεια και της διοίκησης το ταξίδι του συλλόγου συνεχίζεται».

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ: Νούσιας, Καραγιάννης (74’ Μανακούσιος), Καρακώστας (78’ Σενκάι), Μάντζιος, Κουμπούρας, Μπαλής (52’ Τόλλιος), Νάνος, Αγριόδημος, Κουλτσιάκης, Καραγκούνης, Χάμος.

ΠΥΡΑΣΟΣ: Χαλάτσης, Σφάκας (75’ Τσιουρέλης), Βέργος, Γ. Κοντοβάς, Σπ. Γκάγκας, Στεφανής, Μπασδάνης, Βαγγελάκος, Μυργιώτης (60’ Π.Θ. Κοντοβάς), Π.Χρ. Κοντοβάς (89’ λ.τρ. Λέτσος), Αναστασίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου