ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αρωγός της Ερασιτεχνικής ο Πάτσης

αρωγός-της-ερασιτεχνικής-ο-πάτσης-563045

Ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου μίλησε για τα σενάρια επιστροφής του

Δίχως να ξεκαθαρίζει το τοπίο αλλά να δηλώνει παρ’ όλα αυτά την αμέριστη συμπαράστασή του στο νεοεκλεγέν Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, κ. Ανδρέας Πάτσης αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα σενάρια που τον θέλουν να επιστρέφει και πάλι ως παράγοντας στην ομάδα της Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο κ. Πάτσης αφού σχολίασε τα περί επιστροφής του στην ομάδα της Νίκης Βόλου και στο τι αντιμετώπισε μέχρι να φθάσει στην έξοδο τον περασμένο Δεκέμβριο, δήλωσε πως δεν προτίθεται να μπει εμπόδιο στο θέμα της εκκαθάρισης της ΠΑΕ, τονίζοντας πως θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, αλλά αν του ζητηθεί να επιστρέψει θα πρέπει να ανασκευαστούν τα όσα ψεύδη εκτοξεύθηκαν σε βάρος του… Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Spor Fm Μαγνησίας:

Για την επόμενη μέρα της Νίκης Βόλου και τα σενάρια… επιστροφής: «Υπάρχουν κάποια γεγονότα που δεν θα τα επαναφέρουμε στη μνήμη μας, ότι μετά την αποχώρησή μου τον Νοέμβριο και την οριστική αποχώρησή μου κατά τα μέσα Δεκεμβρίου υπήρχαν πάρα πολλές φωνές, οι οποίες είχαν έτοιμη την επόμενη μέρα για την ομάδα ούσα στην Super League. Σήμερα και τέσσερις μήνες μετά υπάρχει μία αναζήτηση και πολύ σκεπτικισμός αλλά και προβληματισμός για την επόμενη μέρα. Τα λόγια είναι εύκολα, μεγάλα και περισσεύουν. Οταν έρθει η ώρα των έργων εκεί καταδεικνύονται και αποδεικνύονται πάρα πολλά πράγματα. Θυμόσαστε λοιπόν όταν έφυγα υπήρχε πάρα πολύς κόσμος, ο οποίος ήταν έτοιμος να συνεχίσει το δρόμο και το έργο της Super League. Προτού λοιπόν κάποιος ψάξει να βρει ποια είναι η επόμενη μέρα, θα πρέπει να αναρωτηθεί γιατί έφτασε σε αυτή την επόμενη μέρα, ενώ άλλα προλόγιζε εκείνη την περίοδο. Μην ξεχνάτε ότι η ομάδα δεν κατέβηκε στον αγώνα με τον Παναιτωλικό για 4.000 ευρώ. Ενα μεγαλειώδες επίτευγμα, μετά από 49 χρόνια και μέσα από απίστευτες ταλαιπωρίες και προβλήματα η ομάδα πήγε στη Super League και θα μπορούσε να έχει μία μεγάλη πορεία. Αυτοί όμως που ευαγγελίζονται την επόμενη μέρα χωρίς την παρουσία τη δική μου και εν πολλοίς βοήθησαν στην απομάκρυνση τη δική μου απέδειξαν πως είναι μόνο λόγια. Το που θα πάει η ομάδα και τι θα κάνει είναι θέμα σχεδιασμού.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Ερασιτέχνη αλλά και μία επιτροπή ποδοσφαίρου. Πολλοί εξ’ αυτών είναι επιφανείς Βολιώτες και με οικονομική ευρωστία όπως οι κ.κ. Ξάνθης, Μακρόπουλος, Βούλγαρης και θα μπορούσα να πω και τον κ. Τσαρνά. Αυτό σημαίνει πως έχεις κάνει το σχεδιασμό, έχεις τα χρήματα τα οποία νομίζω δεν είναι και ιδιαίτερα πολλά, έχεις αποφασίσει για την ανακατασκευή του γηπέδου, έχεις κάνει τον προϋπολογισμό σου, έχεις αποφασίσει πως θες να κάνεις πρωταθλητισμό, όλα αυτά είναι εύκολα. Αν έχεις κάνει το σχεδιασμό σου και έχεις αποφασίσει να βάλεις χρήματα και η διαδρομή και τα πάντα είναι πολύ εύκολα και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναμονές.

Με το να ρίχνεις το μπαλάκι κάθε φορά αλλού χάνεις στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Θέλω να πιστεύω λοιπόν πως αυτοί οι οποίοι ανέλαβαν και έχουν την οικονομική επιφάνεια, προφανώς ξέρουν πως θα λειτουργήσουν».

Για το αν σκοπεύει να αναμιχθεί ξανά: «Διάβασα μία δήλωση του κ. Γκόλια με την οποία συντάσσομαι και λέει πως «Από την ώρα που ανέλαβα εγώ θα ανεβαίνουμε μία κατηγορία το χρόνο». Ο κ. Ξάνθης και ο κ. Μακρόπουλος μπήκαν φαντάζομαι με την προοπτική αυτή, γιατί είναι και ιδεολόγοι Νικιώτες για κάτι που εγώ κατηγορήθηκα. Αν εγώ κάνω μια παρέμβαση και πω ναι, θα ήταν πάρα πολύ άκομψο και θα δεχόμουν μία σφοδρότατη κριτική».

Για το αν τον προσέγγιζαν από την Ερασιτεχνική: «Δεν νομίζω ότι χρειάζονται συμπαίκτες, διότι είμαστε συμπαίκτες και ο καθένας τράβηξε το δρόμο του. Στις παλιές εποχές με κάποιους υπήρξα συμπαίκτης και κάποιοι αρνήθηκαν να είμαστε. Αρα λοιπόν είναι προφανές, πως έχουν όλο το σενάριο στο μυαλό τους και θα κάνουν τη Νίκη πολύ καλύτερη, απ’ ό,τι την έκανα εγώ τα 2,5 χρόνια.

Καλώς ή κακώς ευτύχησα στο Βόλο να κάνω κάποιους καλούς φίλους, οι οποίοι αναγνωρίζουν ακόμη το έργο μου και είναι γεγονός πως πολλές κουβέντες μου έχουν κάνει για την επαναφορά μου. Στο υποθετικό σενάριο αυτό θα πρέπει να μπουν κάποιες προϋποθέσεις. Στο υποθετικό σενάριο αυτό θα πρέπει να ανασκευαστούν τα όσα ψεύδη εκτοξεύθηκαν σε βάρος μου.

Εγώ δεν καίγομαι. Δεν σήκωσα ποτέ κανένα τηλέφωνο να πω ότι θέλω να αναλάβω και πάλι. Δεν με ενδιαφέρει να επανέλθω. Δεν μπορώ να μπω σε μια διελκυστίνδα παλαβομάρας. Στην παρούσα φάση εγώ θεωρώ πως από τη στιγμή που κάποιοι δεσμεύθηκαν, οποιαδήποτε δική μου σφήνα στην παρούσα φάση θα ήταν κατακριτέα».

Για τις φήμες περί ανάληψης άλλων ΠΑΕ μετά τη Νίκη Βόλου: «Ολες αυτές οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν οικτρά και η παραφιλολογία του τσιπουράδικου και της τσιπουροκατάνυξης, θόλωνε το μυαλό και κάποιοι έκαναν σενάρια και απεδείχθη ότι δεν είχα έτοιμο κανένα σενάριο, ούτε έφυγα από τη Νίκη επειδή είχα κλείσει αλλού. Εχω δηλώσει πάλι πως είμαι παρών στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και βεβαίως όταν και εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις ενδεχομένως να εμπλακώ πάλι».

Για την εκκαθάριση της ΠΑΕ Νίκης Βόλου: «Ο Ερασιτέχνης είναι πιο λαλίστατος από εμένα στα ραδιόφωνα. Κάνουν πολλές δηλώσεις, μεγάλες δηλώσεις, αλλά δεν φτάνουν να θέσουν τα πράγματα εκεί που πρέπει. Ο Ερασιτέχνης δεν έχει κάνει καμία επαφή μαζί μου και είναι εντελώς αδιάφορη για τις τύχες της ΠΑΕ. Αν μου ζητηθεί δεν είμαι αρνητικός.

Σε καμία περίπτωση δεν θα είμαι αντίθετος. Είμαι αρωγός και θέλω να πετύχει στο έργο της και του χρόνου να την ανεβάσουν στη Β’ Εθνική. Θα είμαι αρωγός σε όποιες διαδικασίες θεωρούν πως τους βάζουν εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια».

Παράλληλα για τις εκκρεμότητες προς το ΙΚΑ που άφησε πίσω του… σύμφωνα με δημοσίευμα των τελευταίων ημερών ο κ. Πάτσης τόνισε πως δεν ισχύουν αφού δεν του έχει κοινοποιηθεί κάποια δικαστική απόφαση – αγωγή μέχρι στιγμής.

Τέλος ευχήθηκε τα καλύτερα στην προσπάθεια του Ολυμπιακού Βόλου στα playoffs της Football League, τονίζοντας ότι «Είμαστε αντίπαλοι και όχι εχθροί. Η Μαγνησία δικαιούται να έχει εκπροσώπηση στη μεγάλη κατηγορία», ενώ απάντησε πως δεν θα έλεγε όχι σε κάποια πρόσκληση για να βρεθεί στο γήπεδο είτε σε αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου είτε της Νίκης Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου