ΤΟΠΙΚΟ

Η μπίλια στο… κιτρινόμαυρο

η-μπίλια-στο-κιτρινόμαυρο-567161

Η ΑΕ Διμηνίου επικράτησε στον πρώτο τελικό με 1-0 επί του ΓΣ Αλμυρού

Την τύχη με το μέρος της είχε η ΑΕ Διμηνίου χθες στην έδρα της, όπου κόντρα στον ΓΣ Αλμυρού επιβλήθηκε με 1-0, έστω και αν οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που άξιζαν το κάτι παραπάνω βάσει της εμφάνισής τους… αλλά η μπίλια κάθισε στο κιτρινόμαυρο με τον Τσουκάλη να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του στο 46’, μπροστά σε περίπου 1000 φιλάθλους και από τις δύο πλευρές.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Οι παίκτες του Κώστα Παπαστεργίου μπορεί να καρδιοχτύπησαν, ωστόσο έχουν το πάνω χέρι μετά τον πρώτο τελικό με αντίπαλο την πρωταθλήτρια του Β’ Ομίλου της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ. Με στόχο τον τίτλο του υπερπρωταθλητή αλλά και το εισιτήριο για τα μπαράζ που θα οδηγήσουν μεταγενέστερα στη Γ’ Εθνική, η ΑΕ Διμηνίου κατάφερε να διατηρήσει απόρθητη την έδρα της και πηγαίνει πλέον το ερχόμενο Σάββατο στον Αλμυρό, παίζοντας για δύο αποτελέσματα, είτε για νίκη είτε για ισοπαλία, ενώ με ήττα με σκορ 1-0 η αναμέτρηση θα οδηγηθεί στην παράταση.

Το α’ μέρος

Από το πρώτο κιόλας λεπτό ο ΓΣ Αλμυρού έδειξε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε μόλις στο 2’, όταν από σέντρα του Κουρτέλη από τα αριστερά ο Ράπτης έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Β. Αναστασίου, ο οποίος στο 9’ δοκίμασε εκτός περιοχής με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοντογιάννη.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να τα έχουν χαμένα αλλά αναθάρρησαν και προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Η πρώτη ευκαιρία για σουτ τους δόθηκε στο 17’ με τον Ζάγκα να τροφοδοτεί τον Τσουκάλη και εκείνος να προσπαθεί με περίτεχνη ενέργεια και σουτ με το αριστερό να κερδίσει τον Πλακαρό, δίχως όμως επιτυχία.

Μέχρι να ολοκληρωθεί το α’ μέρος ο ΓΣΑ είχε ακόμη δύο ευκαιρίες να πάρει κεφάλι στο σκορ, αλλά στο 34’ η κεφαλιά του Ράπτη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ κατέληξε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αναστασίου έπαιξε το ένα – δύο με τον Χειλά με τον τελευταίο να φεύγει ταχύτατα από τα αριστερά αλλά το σουτ που έπιασε μπλόκαρε με άνεση ο Κοντογιάννης.

Το β’ μέρος

Στην επανάληψη η ΑΕ Διμηνίου δεν άφησε περιθώρια για χαλάρωση και μπήκε αποφασισμένη να σκοράρει. Αυτό ήρθε τελικά στο 46’ με τον Αξιώτη να κάνει το τακουνάκι για τον Τσουκάλη αλλά ο Κυριάκος έδειξε να ελέγχει την μπάλα, φθάνοντας στη μικρή περιοχή της ομάδας του. Ο Τσουκάλης την «τσίμπησε» για τον Μαυρίδη, όμως ο Γρούνας απομάκρυνε με την μπάλα να καταλήγει τελικά στα πόδια του μόνιμου σκόρερ της ΑΕΔ, ο οποίος πλάσαρε στην κλειστή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Πλακαρού για το 1-0.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η ΑΕΔ πήρε αυτό που ήθελε, παίζοντας στη συνέχεια με περισσότερο πάθος αλλά και αυτοσυγκέντρωση, έστω και αν χρειάστηκε αρκετή δόση τύχης για να κρατήσει με νύχια και με δόντια το υπέρ της σκορ.

Μετά το σοκ του 1-0 ο ΓΣ Αλμυρού ανέκτησε ψυχολογία και προσπάθησε για την ισοφάριση με τον Β. Αναστασίου να εκτελεί φάουλ στο 59’ και την μπάλα να καταλήγει στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Π. Βούλγαρης έπιασε την κεφαλιά δίχως να απειλήσει, όμως ο Χειλάς «μάζεψε» το ριμπάουντ για να σουτάρει από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή διαγώνια άουτ.

Ενα λεπτό αργότερα και παίζοντας στην κόντρα η ΑΕ Διμηνίου προσπάθησε για ένα δεύτερο γκολ, με τον Σατελιάν να φεύγει ταχύτατα από τα δεξιά και να σεντράρει εκεί όπου ο Τανάγιας άφησε έξυπνα την μπάλα κάτω από τα πόδια για τον επερχόμενο Τσουκάλη αλλά το σουτ που έπιασε κόντραρε σε σώμα αντιπάλου.

Ο ΓΣ Αλμυρού συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, με τον Αντζούρη να μπαίνει έξυπνα στην αντίπαλη περιοχή στο 61’ αλλά ο Κοντογιάννης έσωσε την ομάδα του αποκρούοντας με τα πόδια. Στην επαναφορά ο Ράπτης έπιασε νέο σουτ, αλλά ο Ζάγκας έδιωξε πάνω στη γραμμή, για να ακολουθήσει νέο σουτ του νεοεισελθόντα Αραπίτσα που κατέληξε άουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και από εκτέλεση πλαγίου του Φαράντου, ο Χειλάς έφτασε στη μικρή περιοχή για να «σπάσει» την μπάλα στον Π. Βούλγαρη, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ.

Τελικά τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει ούτε στις καθυστερήσεις με τον Π. Βούλγαρη να ανατρέπεται εκτός περιοχής και να ζητάει φάουλ που δεν δόθηκε και τον Χειλά να συνεχίζει τη φάση, σουτάροντας άουτ…

ΑΕΔ – ΓΣΑ 1-0

Σκόρερ: 46’ Τσουκάλης

Γήπεδο: Διμηνίου

Διαιτητής: Σκουλάς

Βοηθοί: Τσιγγινές, Τασσιόπουλος

Α.Ε. ΔΙΜΗΝΙΟΥ: Κοντογιάννης, Ζάγκας, Σπ. Αναστασίου, Μοράλες, Βητόπουλος, Μαυρίδης, Αποστολίδης, (70’ Μόσιος), Τσουκάλης, Σατελιάν (76’ Κ. Ανατολής), Σαμαράς (31’ λ.τρ. Αξιώτης), Τανάγιας.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Πλακαρός, Φαράντος, Κουρτέλης, Γρούνας, Κυριάκος, Τσιάτσιος (55’ Αραπίτσας), Ράπτης, Β. Αναστασίου (75’ λ.τρ. Κρανάς), Αντζούρης (66’ Ν. Βούλγαρης), Π. Βούλγαρης, Χειλάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου