ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ενώνονται κατά των… «Ράμπο»

ενώνονται-κατά-των-ράμπο-579974

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Μεταξουργείο η πρώτη συνάντηση των ερασιτεχνικών συλλόγων της Μαγνησίας με αφορμή τα τσουχτερά πρόστιμα του ΙΚΑ

Κοινή πορεία χαράσσουν τα Ερασιτεχνικά Σωματεία της Μαγνησίας, μετά την έφοδο των «Ράμπο» του ΙΚΑ και τα τσουχτερά πρόστιμα. Χθες πραγματοποίησαν την πρώτη τους κοινή συνάντηση στο αμφιθέατρο του Μεταξουργείου, με στόχο να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εκπρόσωποι όλων των αθλημάτων και από διάφορους συλλόγους της Μαγνησίας και όχι μόνο από τα ναυταθλητικά σωματεία, που έφαγαν τις καμπάνες των 95 χιλιάδων ευρώ, έδωσαν το παρών αγωνιώντας με τη σειρά τους για το μέλλον των συλλόγων τους.

Οπως αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ την περασμένη Κυριακή, αύριο Μ. Τετάρτη αναμένεται συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, στην οποία θα παραστεί όπως αποφασίστηκε αντιπροσωπεία από τους συλλόγους της Μαγνησίας και το παρών θα δώσουν και οι τοπικοί Βουλευτές στην προσπάθεια επίλυσης του μείζονος ζητήματος.

Παρόντες στη χθεσινή συνάντηση ήταν και οι δύο πρόεδροι των μεγαλύτερων Ερασιτεχνικών Συλλόγων της πόλης, ο κ. Τσεκούρας από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου και ο κ. Ξάνθης από πλευράς Νίκης Βόλου, με τα σωματεία τους να είναι τα τελευταία που καταγράφηκαν στο μπλοκάκι των… «Ράμπο» του ΙΚΑ την περασμένη Παρασκευή.

Επίσης το παρών έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΘ, Κώστας Θεοδώρου, ο πρόεδρος της Ενωσης Σωματείων Βόλεϊ Κεντρικής Ελλάδος, Σπύρος Γάτος, οι οποίοι και θα στελεχώσουν την επιτροπή που θα επισκεφθεί αύριο τον Υφυπουργό.

Αυτό που τονίστηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση είναι ότι δυστυχώς οι Ερασιτεχνικοί σύλλογοι αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις και ότι η πολυνομία αλλά και η ασάφεια είναι τα στοιχεία που αντιμετωπίζουν μέχρι στιγμής τα Ερασιτεχνικά Σωματεία που προσπαθούν εναγωνίως να βρουν την άκρη του νήματος ώστε να μην κινδυνεύσουν με αφανισμό στη συνέχεια, μιας και οι έλεγχοι του ΙΚΑ θα συνεχιστούν και στο μέλλον και οι οικονομικός στραγγαλισμός μοιάζει να βρίσκεται προ των πυλών εφόσον δεν ληφθούν μέτρα.

Λουκέτο αν…

Ο Γιώργος Βλιώρας, πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, πρότεινε στην κίνηση διαμαρτυρίας των Ερασιτεχνικών Σωματείων να συμμετέχουν και οι σύνδεσμοι προπονητών των αθλημάτων, ενώ εφόσον δεν υπάρχει ανταπόκριση από πλευράς Πολιτείας πρόσθεσε να ανασταλούν ακόμη και τα πρωταθλήματα ή οι προπονήσεις των συλλόγων, βάζοντας λουκέτο μέχρις ότου υπάρξει λύση.

«Δεν έχει ξαναγίνει»

Ο πρώην έφορος της Νίκης Βόλου, με πολυετή και μακρόχρονη παρουσία στο χώρο της πισίνας σχολίασε: «Αυτό το χάλι δεν έχει ξαναγίνει. Μήπως υπάρχει σχέδιο και το κάνουν επίτηδες για να φύγουν τα παιδιά; Πάνε να διαλύσουν το κράτος, ας βρούνε άλλους τρόπους».

Τετραμελής η Επιτροπή

Λίγο πριν το τέλος της άτυπης συνάντησης των σωματείων αποφασίστηκε στη συνάντηση με τον Υφυπουργό, να παραστούν οι Γιάννης Ξάνθης (πρόεδρος Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου), Νίκος Τσεκούρας (πρόεδρος Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου), Κώστας Θεοδώρου (αντιπρόεδρος Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας), Σπύρος Γάτος (πρόεδρος ΕΣΠΕΚΕΛ) και η κα. Ηλέκτρα Μανουσάκη (έφορος Κολύμβησης ΟΕΑΝΑΒ).

Τα αιτήματα

Οσον αφορά τα βασικά αιτήματα στα οποία υπέγραψαν και οι παρευρισκόμενοι και αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στη συνέχεια και από άλλους συλλόγους, συνδέσμους κτλ. εφόσον δεν υπάρξει λύση είναι τα ακόλουθα:

  • Την άρση όλων των επιβληθέντων προστίμων, καθώς και την επιστροφή των ήδη καταβληθέντων.
  • Την άμεση – γραπτή – διευκρίνιση εκ μέρους των αρμοδίων αρχών ως προς το καθεστώς απασχόλησης Γυμναστών / Μελών των σωματείων μας, που ενδέχεται παράλληλα να είναι άνεργοι, Ιδιωτικοί / Δημόσιοι υπάλληλοι κλπ.
  • Την παροχή περιόδου προσαρμογής με παράλληλη άμεση και ρητή παύση περαιτέρω ελέγχων δεδομένης της ασάφειας και αδικίας που ισχύει σήμερα (στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι τα Δ.Σ. των Ερασιτεχνικών Σωματείων μας αποτελούνται από εθελοντές ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και όχι από επαγγελματικά στελέχη – ΠΑΕ – ΚΑΕ κλπ. με λογιστικές και νομικές γνώσεις).
  • Την άμεση θέσπιση νέων κανόνων – ειδικής νομοθεσίας, που θα εξορθολογίζει και θα προσδιορίζει με σαφήνεια τις υποχρεώσεις και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Ερασιτεχνικών (αθλητικών και μη) σωματείων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου