ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αναψε το πρώτο πράσινο, αλλά…

αναψε-το-πρώτο-πράσινο-αλλά-588258

Για τη συμμετοχή της Νίκης Βόλου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής από την ερχόμενη περίοδο

Το πρώτο πράσινο φως για τη συμμετοχή της Νίκης Βόλου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, δίχως κυρώσεις κ.τ.λ. άναψε χθες η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε και αφορά την ομάδα του ΟΦΗ και όχι μόνο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο κυανόλευκος σχεδιασμός για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, θέλει την ποδοσφαιρική ομάδα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όμως τελευταία αρκετά ήταν τα σενάρια που έπαιζαν, θέλοντας ομάδες όπως η Νίκη Βόλου και ο ΟΦΗ να συμμετέχουν είτε στις τοπικές κατηγορίες, είτε στη Γ’ Εθνική με ποινή παραμονής σε αυτή για τρία χρόνια.

Η ΕΠΣ Ηρακλείου αλλά και τοπικοί βουλευτές, ήρθαν σε επαφή με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, για χάριν της ομάδας του ΟΦΗ (και όχι μόνο), αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού για τον εθελούσιο υποβιβασμό ομάδων ώστε να «καθαρίσουν» από τα χρέη τους.

Μάλιστα υπήρχε και συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Κριτσωτάκη και ανακοινώθηκε χθες, ότι η όποια νομοθετική πρωτοβουλία ληφθεί για να βάλει περιορισμούς σε αυτά τα φαινόμενα, θα αφορά όσα συμβούν στην επόμενη σεζόν και όχι στις ομάδες που θα επιλέξουν το δρόμο αυτόν στην τρέχουσα σεζόν, όπως είναι ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΓΓΑ: «Σε συνάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρου Κοντονή με τον βουλευτή Ηρακλείου Μιχάλη Κριτσωτάκη ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον τελευταίο, ότι οποιεσδήποτε διατάξεις συμπεριληφθούν στο νέο σχέδιο αθλητικού νόμου οι οποίες θα αφορούν ομάδες που υποβιβάζονται και επιλέγουν να αγωνιστούν στην ερασιτεχνική κατηγορία, θα ισχύσουν από την αγωνιστική περίοδο 2015-16. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταστρατηγείτο η αρχή της ισονομίας και θα υπήρχε δυσμενής και διακριτική μεταχείριση».

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως το 2015-16 προφανώς και είναι λάθος στη σύνταξη της ανακοίνωσης, καθώς σύμφωνα με το υπόλοιπο κείμενο θα έπρεπε να γράφει 2016-17.

Οπως είχε τονίσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, σε προηγούμενη συνέντευξή του, οι ομάδες που υποβιβάζονται εκούσια στην Γ’ Εθνική, δεν θα έχουν το δικαίωμα άμεσης επιστροφής στις επαγγελματικές κατηγορίες και εν προκειμένω στην Football League, χωρίς κανένα κόστος, κάτι που σημαίνει πως θα… αναγκάζονται να παραμείνουν στην ερασιτεχνική κατηγορία για τρεις σεζόν.

Το συγκεκριμένο πλάνο όμως δεν… αγγίζει πλέον Νίκη Βόλου και ΟΦΗ, που ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το πρωτάθλημα της Super League, οι οποίες δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αλλά πλέον μένει και η απόφαση των ΕΠΟ – UEFA αναφορικά με το παραπάνω ζήτημα.

Και ο Εργοτέλης προς Γ’…

Τη λύση της Γ’ Εθνικής, ώστε ο σύλλογος να μην βαρύνεται από τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια, είναι πιθανό να επιλέξει και ο Εργοτέλης, αν τελικά υποβιβαστεί και εκείνος στη Football League. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, στον ΣΠΟΡ FM 94,6, μιλώντας και για τα προβλήματα του ΟΦΗ μετά τη διευκρίνιση που δόθηκε από τη ΓΓΑ για το θέμα των «ασπρόμαυρων». Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Τζώρτζογλου

«Πράγματι είχαμε μία συζήτηση για αυτό το θέμα, πριν προκύψουν οι δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Κοντονή, για το επίμαχο αθλητικό νομοσχέδιο και του εκφράσαμε την ανησυχία των οπαδών του ΟΦΗ για τα προβλήματα που επικρατούν στην ομάδα.

Του μεταφέραμε πως θέλησή μας είναι να ξεκινήσει η ομάδα από τη Γ’ Εθνική, όμως οι δηλώσεις του κ. Κοντονή έχουν βάλει φρένο στις όποιες σκέψεις των υπευθύνων του ΟΦΗ. Πράγματι ψάχνουμε τρόπους για εκείνους που κρατούν τις τύχες η Πολιτεία, οι φορείς και άλλοι.

Αυτό που προκύπτει είναι πως μία ομάδα όταν επιλέγει να πάει στη Γ’ Εθνική θα πρέπει να μένει τρία χρόνια εκτός. Είναι καθαρά θέμα της ΕΠΟ και είναι άδικο μία ομάδα που λέγεται ερασιτέχνης ΟΦΗ να πληρώνει τα λάθη μίας ανώνυμης εταιρείας.

Να βρουν έναν τρόπο τα χρέη να πληρώσουν τα φυσικά πρόσωπα. Οπως το Δημόσιο βρίσκει τον τρόπο και πληρώνουν τα χρέη τα φυσικά πρόσωπα, έτσι πρέπει να γίνει και με τους συλλόγους. Είναι άδικο ένα σωματείο, μία οικογένεια, όπως είναι ο ΟΦΗ, να υπομένει αυτό το μαρτύριο.

Χθες (σ.σ. προχθές) είχαμε μία συνάντηση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και του ζητήσαμε να μεταφέρει την επιθυμία. Φαίνεται ότι το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι λυμένο, αφού το μέτρο αυτό θα ισχύει από την επόμενη σεζόν. Σε λίγες μέρες αυτή η ανακοίνωση μπορεί να αφορά και τον Εργοτέλη, κάτι που δεν εύχομαι. Τα προβλήματα αυτή τη χρονιά είναι έντονα στην ομάδα του ΟΦΗ και του Εργοτέλη, αφού φέτος ξεχείλισε το ποτήρι.

Αυτό που ξέρουμε εμείς είναι ότι ο ΟΦΗ μπορεί να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, κάτι που δίνει κίνητρο σε όσους επιθυμούν να εμπλακούν στην ομάδα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου