ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ακόμη πιο δυνατή μετά τις εκλογές

ακόμη-πιο-δυνατή-μετά-τις-εκλογές-614167

Θέλει να βγει η Νίκη Βόλου έπειτα από τη χθεσινή Γενική Συνέλευση και το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει

Στο πρώην Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας πραγματοποιήθηκε χθες η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, στην οποία εγκρίθηκαν καταρχήν οι οικονομικοί απολογισμοί όλων των τμημάτων, ενώ ο πρόεδρος κ. Γιάννης Ξάνθης ζήτησε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη απ’ όλους ανακοινώνοντας και επίσημα τη διεξαγωγή εκλογών το μεθεπόμενο Σάββατο 28 Μαρτίου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η χθεσινή Γ.Σ. αναλώθηκε κυρίως στην ομάδα μπάσκετ Ανδρών και το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας, όπου οι κυανόλευκοι κινδύνευσαν με μηδενισμό, αλλά -όπως ήταν φυσικό- και στο μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας και στις ενέργειες που θα ακολουθηθούν με τον κ. Ξάνθη να αναφέρει πως έχει έρθει ήδη σε επαφή με 2-3 άτομα, προκειμένου να βοηθήσουν οικονομικά στο εγχείρημα της νέας περιόδου, με τον ίδιο να δίνει βάση στην ανάπλαση του «Π. Μαγουλάς».

Αρχικά ο κ. Πέτρος Παρασκευόπουλος (έφορος κολύμβησης) ανέφερε ότι σε μια άτυπη βαθμολογία η Νίκη Βόλου βρίσκεται στην 17η θέση πανελλήνια, ενώ στην κατηγορία των παγκορασίδων Β’ είναι πρώτη. Συμπληρώνοντας: «Οικονομικός απολογισμός από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι και φέτος 28/2, έχουν εισπραχθεί 36.200 ευρώ τα έξοδα ανά μήνα και χωρίζονται σε οδοιπορικά προπονητών και γενικά έξοδα (διανυκτερεύσεις – μεταβάσεις κ.α.)». Τόνισε ακόμη πως θα πρέπει όλους να τους απασχολήσει το που βαδίζει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, ενώ σχολίασε ότι υπάρχουν πιέσεις από κρατικούς φορείς όπως το ΙΚΑ τελευταία, ενώ αναφέρθηκε και στο τμήμα της ρυθμικής γυμναστικής.

Ο κ. Στέργιος Φάτσης για το τμήμα στίβου τόνισε πως δούλεψε με ακαδημίες τα πρώτα χρόνια, έχει συμμετοχές σε διασυλλογικά πρωταθλήματα και πέρσι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την Εφη Φλώρου. «Τα παιδιά μεγαλώνουν, αποκτούμε αγωνιστική ομάδα από 40 άτομα με 5 προπονητές – προπονήτριες, ενώ υπήρχε με μικρή κάμψη σε σχέση με τις εγγραφές» σχολίασε επίσης.

Ο κ. Στέλιος Κολόζος, έφορος του βόλεϊ, επεσήμανε πως το τμήμα αποτελείται και από 100 παιδιά. «Οργανωνόμαστε από φέτος για την επόμενη αγωνιστική χρονιά, τα έσοδα είναι 13.190 και τα έξοδα 13.200 και σταματάνε τα έξοδα αφού δεν έχουμε άλλες μετακινήσεις ως το τέλος της χρονιάς».

Ο κ. Δημήτρης Γκόλιας της Επιτροπής ποδοσφαίρου ανέφερε σχετικά με την πορεία του τμήματος: «Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε αρκετά παιδιά, η Κ15 συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ. Τα παιδιά της Κ20 έφυγαν πηγαίνοντας είτε σε φιλικά σωματεία είτε στους τόπους που προέρχονταν. Δεν υπάρχουν έσοδα. Προσβλέπαμε σε έσοδα από τα φιλικά. Στο πρώτο φιλικό παιχνίδι τα έσοδα ήταν 150 ευρώ. Χθες δημιουργήθηκε πρόβλημα με την παραίτηση του προπονητή Τάκη Τσόγκα, για προσωπικούς λόγους. Εχουμε έρθει σε επαφή με άλλο προπονητή ώστε η ομάδα της Κ17 να προπονείται κανονικά. Ευχαριστώ το Blue Club και τον Oμιλο Φιλάθλων Νίκης για την προσφορά σε ποδοσφαιρικό υλικό. Είχα συζήτηση με κάποιον παράγοντα, όσον αφορά τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και μου ανέφερε ότι η απόφαση για τις ομάδες που θα υποβιβάζονται στο τοπικό θα ισχύσει από την περίοδο 2016-17. Ετσι έχουμε το δικαίωμα η ομάδα να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική. Από τις ομάδες νέων και παίδων θα επαναδραστηριοποιηθούν οι Ν.Α. Νίκης οι οποίοι θα συμμετέχουν και στο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής κατηγορίας. Για τη Γ’ Εθνική, πρόθεση είναι να αξιοποιήσουμε τα δικά μας παιδιά, να γίνει κάποια ενίσχυση όταν αποκτηθεί ο προπονητής».

Ο κ. Κώστας Τσαρνάς για το πόλο ανέφερε πως: «Υπάρχουν οι Νέοι, οι Εφηβοι και το ανδρικό. Στο παιδικό τμήμα υπάρχουν 50 παιδιά, με την ομάδα μίνι παίδων να είναι πιο ψηλά τα επόμενα χρόνια. Μετά από τέσσερα χρόνια πέρσι πέσαμε. Αυτό έγινε για πολλούς λόγους, χάσαμε την κατηγορία για ένα βαθμό. Δηλώνω πως δεν πέσαμε αλλά μας ρίξανε. Φέτος είμαστε πανέτοιμοι να παλέψουμε και αν ανεβούμε θα είναι καλοδεχούμενη η άνοδος. Υπάρχουν εθελοντές που προσφέρουν υπηρεσίες αμισθί. Το τμήμα πόλο είναι το μοναδικό που δεν έχει ενισχυθεί ποτέ από την ερασιτεχνική. Βασίζεται στις ενέργειες που κάνουμε και στους χορηγούς».

Ο κ. Πέτρος Μπλάνας ανέφερε σχετικά με το πόλο ότι υπάρχουν ζημίες 895 ευρώ. «Δεν υπάρχει επιχορήγηση καμία εκτός από τον στίβο, όλα είναι λεφτά που κατέθεσαν γονείς των παιδιών, καταλαβαίνετε τι πλούτος υπάρχει και οι γονείς επιβαρύνονται κάθε μήνα. Με το υστέρημά τους καταβάλλουν στα τμήματα κάθε ποσό για να ανταπεξέλθουμε».

Τα έσοδα – έξοδα

Από τη μεριά του ο κ. Μπλάνας (ταμίας της Ερασιτεχνικής) ανέφερε σχετικά με τα έσοδα και τα έξοδα ότι: Τα έσοδα είναι 123.272 ευρώ και τα έξοδα 145.402 ευρώ, ενώ υπάρχει άνοιγμα 22.409 το οποίο ήταν μεγαλύτερο όταν ανέλαβε το Δ.Σ.

Μονοπώλησε το μπάσκετ

Ο κ. Νίκος Μακρίδης έφορος του τμήματος μπάσκετ σχολίασε: «Είναι ένα επίπονο τμήμα και δεν υπάρχουν εισπράξεις παρά μόνο από συνδρομές και όσων διαφημίζονται στο κλειστό αλλά και από τα εισιτήρια. Τα έσοδα είναι 12.480 ευρώ πλέον, ενώ έχουμε φορτωθεί και τη γυναικεία ομάδα μετά την φυγή Πάτση η οποία ανήκει στην Ερασιτεχνική και δεν μπορούμε να την διώξουμε. Τα έξοδα είναι 12.279 ευρώ, ενώ υπάρχει ένα υπόλοιπο στο Δήμο Βόλου. Μέχρι στιγμής χρωστάμε 2.790 ευρώ και μας απειλούν ότι θα μας πετάξουν έξω για γυμναστήρια σχολείων στη Νέα Ιωνία».

Για το φιάσκο στο παιχνίδι μπάσκετ της περασμένης Κυριακής ο κ. Μακρίδης απάντησε: «Δεν θα βγάλω την ουρά μου απ’ έξω. Εδώ υπάρχει ένα χαρτί που ήρθε από την ΕΟΚ στις 5 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το οποίο τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να έχουν γιατρό. Στο Δ.Σ. το έθεσα ως θέμα και με τη συμφωνία του κ. Ξάνθη. Εμένα η δουλειά μου δεν είναι να κόβω εισιτήρια. Πρέπει να είμαι μέσα στο παρκέ. Ημουν υποχρεωμένος να βρω ένα γιατρό. Πέντε λεπτά πριν την έναρξη του τζάμπολ ενημερώνομαι πως δεν υπάρχει γιατρός. Το μεταφέρω στον κ. Ξάνθη ήταν και ο κ. Φάτσης παρών. Ο κ. Οικονόμου (γιατρός) δεν ενημέρωσε κανέναν πως δεν θα έρθει και ρώτησα γιατί δεν ειδοποίησες, μου απάντησε πως είχε ενημερώσει και ρώτησα πάλι ποιόν»;

Στη συνέχεια ο κ. Κώστας Μανιατάκης πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής επεσήμανε: «Το μπάσκετ δεν θέλει έναν θέλει δέκα. Αυτός που βάζει στον Ερασιτέχνη πρέπει να έχει και έναν, δυο, τρεις μαζί του. Ποιά ναυαρχίδα είναι το μπάσκετ; Η ομάδα ήταν στην Α2 και έκοβε 30 εισιτήρια».

Προτεραιότητα το γήπεδο

Ακολούθως σε τοποθέτησή του ο κ. Ξάνθης τόνισε σχετικά με το γήπεδο και το «Παντελής Μαγουλάς»: «Προηγουμένως ήταν ο κ. Γαργάλας εδώ αλλά έφυγε εκτάκτως. Ο φάκελος που θα ετοιμάσουμε θα είναι έτοιμος μέχρι το Σάββατο και θα σταλεί εκεί που πρέπει για να πάρουμε απαντήσεις. Στο γήπεδο έχει να μπει καρφί εδώ και πολλά χρόνια. Βασική προϋπόθεση είναι να παίξει η ομάδα οπουδήποτε βρίσκεται το γήπεδο. Πιστεύω να έχει συνειδητοποιήσει ο καθένας πως το γήπεδο είναι το Α και το Ω. Εύχομαι και οι βουλευτές μας να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις, όπως μας έχουν υποσχεθεί. Η απάντηση δεν εξαρτάται από μένα αλλά από το υπουργείο το οποίο δεν ξέρω πότε θα μας απαντήσει. Είχαμε μια συνάντηση με περιφερειάρχη και το πρώτο πράγμα που μας είπε είναι ότι δεν παίρνει άδεια το γήπεδο. Τον προγραμματισμό που κάναμε είναι το βοηθητικό να γίνει με πλαστικό».

Ξάνθης: «Εχω 2-3 ενδιαφερόμενους»

Αφού εγκρίθηκαν καταρχήν οι οικονομικοί απολογισμοί των τμημάτων και ο κ. Ξάνθης ανέφερε σχετικά με τις εκλογές. «Θα πρέπει εδώ να παρουσιαστούν 10-15 άτομα καινούργια με οικονομική επιφάνεια. Ολοι μιλάνε για εκλογές χωρίς να δεσμευθούν. Ο κόσμος ζητάει να τρέχει η ομάδα. Τα παιδιά αυτά δεν εκλέχθηκαν να τρέξουν το ποδόσφαιρο. Τι άτομα ζητάμε τώρα; Πρέπει να βρεθούν άτομα που να ξέρουν τι ευθύνες αναλαμβάνουν. Οποιος έρθει στο Δ.Σ. να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο πρέπει να συνεισφέρει οικονομικά. Εγώ δεν σας το κρύβω ότι με άτομα που δεν μπορούν να συνεισφέρουν δεν μπορώ να κάνω τον πρόεδρο, ούτε θα υποχρεώσω τους εφόρους να το κάνουν.

Από τη στιγμή που έχουμε εκλογές πρέπει να προκύψει ένα νέο Δ.Σ. που θα μπορούν να συνεισφέρουν κάτι παραπάνω οικονομικά από τους άλλους. Δεν γίνεται να καταντήσουμε ζητιάνοι. Εγώ θα προτείνω 2-3 άτομα που δεν έχουν δικαίωμα να βάλουν υποψηφιότητα και ευελπιστώ ότι θα δεχθούνε. Το πρόβλημα δεν είναι δικό μου αλλά όλων. Να σταματήσουν και οι κριτικές. Ας έρθει όποιος θέλει στο Δ.Σ.».

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 28 Μαρτίου, δηλαδή το μεθεπόμενο Σάββατο και μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής θα είναι οι κ.κ. Καραγιάννης Δημήτριος, Αθανασίου Παναγιώτης, Γιώργος Κουτσούκης, Μιχάλης Χατζηδημητρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου