ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

To ESPN για τη Νίκη Βόλου…

to-espn-για-τη-νίκη-βόλου-648096

Τι αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο για τους κυανόλευκους και όχι μόνο

Ενα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, το ESPN, αναφέρθηκε πρόσφατα στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται το ποδόσφαιρο της χώρας μας και στην αναφορά στην ιστοσελίδα του κάνει λόγο ακόμη και για τον υποβιβασμό της Νίκης Βόλου, από το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα, την Super League.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η χρονιά που πέρασε έγραψε αναμφίβολα την πιο μαύρη σελίδα των κυανόλευκων στην 90χρονη ιστορία τους, με το αμερικανικό δίκτυο να κάνει εκτενή αναφορά στο προβληματικό ελληνικό ποδόσφαιρο από την κορυφή μέχρι και τα νύχια.

Την ώρα που οι κυανόλευκοι προσπαθούν να ορθοποδήσουν και να βρουν και πάλι τη χαμένη τους αίγλη, το ποδόσφαιρο στη χώρα μας συνεχίζει να νοσεί με τα προβλήματα βίας αλλά και οικονομικής φύσης να είναι αλλεπάλληλα.

Τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα με το ESPN να κάνει αναδρομή στα όσα έχουν διαδραματιστεί τους τελευταίους μήνες και να χαρακτηρίζει ως «χαοτική» την όλη κατάσταση με τα φαινόμενα βίας στο ντέρμπι της Λεωφόρου την περασμένη Κυριακή.

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα αναφέρεται όμως και η περίπτωση της Νίκης Βόλου η οποία όπως τονίζεται αποχώρησε από το πρωτάθλημα λόγω οικονομικών οφειλών, κάτι που έχει ταλαιπωρήσει και την ομάδα του ΟΦΗ από την οποία έχουν αφαιρεθεί δέκα ολόκληροι βαθμοί. Μάλιστα από το ESPN γίνεται λόγος και για την περίπτωση της Γ’ Εθνικής τονίζοντας πως η Νίκη Βόλου θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξαν η ΑΕΚ και ο Αρης, μετά τον υποβιβασμό τους από τη Super League.

Αναλυτικά ό,τι αναφέρεται στο δημοσίευμα για τους κυανόλευκους: «Το μέλος της Super League, Νίκη Βόλου, η οποία επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στην πρώτη κατηγορία μετά από 48 χρόνια απουσίας, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα λόγω οικονομικών προβλημάτων, με τη Super League να ανακοινώνει πως ο κάθε αντίπαλός της θα παίρνει τη νίκη με 3-0 άνευ αγώνος. Η Νίκη δεν θα αγωνίζεται σε κάποια κατηγορία για τη συνέχεια της φετινής περιόδου και θα επανέλθει στα ελληνικά (εθνικά) πρωταθλήματα από τη Γ’ Εθνική, ένα μονοπάτι που ακολούθησαν κατά το παρελθόν τα μεγαθήρια ΑΕΚ και Αρης».

Αρχικά ο δημοσιογράφος, Τσαρλς Ντάκσμπερι, ξεκινάει με την απόλυση του Μίτσελ, τονίζοντας πως για τους οπαδούς του Ολυμπιακού «δεν φτάνει η ομάδα να είναι στην κορυφή, αλλά πρέπει να παίζει και ωραίο ποδόσφαιρο, εξ ου και η απόφαση για αλλαγή προπονητή». Στη συνέχεια, ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει πως «υπήρχαν φήμες ότι ο Ισπανός δεν είχε καλές σχέσεις με τον Καρεμπέ, τον στρατηγικό σύμβουλο της διοίκησης. Βέβαια αυτή η απόφαση ήρθε σε αντίθεση με αυτό που ήθελαν οι περισσότεροι οπαδοί. Ακόμη και ο ίδιος ο Μίτσελ ήταν αναστατωμένος όταν του ανακοινώθηκε η απόλυσή του».

Παράλληλα, θεωρεί πως ο λόγος για τον οποίο υπάρχει κατακόρυφη μείωση της προσέλευσης των φιλάθλων στα ελληνικά γήπεδα είναι η συνεχιζόμενη κατάκτηση των πρωταθλημάτων από τον Ολυμπιακό, καθώς έχει μειωθεί και το ενδιαφέρον για την παρακολούθηση του ελληνικού πρωταθλήματος και έτσι ο κόσμος δεν επιθυμεί να πάει στο γήπεδο με τον μέσο όρο προσέλευσης να ανέρχεται στους 3.500 οπαδούς.

Λίγο πιο κάτω αναφέρεται και στην κατάσταση που υπήρχε στην ΑΕΚ, η οποία επέλεξε να πάει στη Γ’ Εθνική για να σβηστούν τα χρέη που είχαν δημιουργηθεί προς τρίτους, «κάτι που σημαίνει – σύμφωνα με τον συντάκτη – πως μπορεί οποιαδήποτε στιγμή όποια ομάδα θέλει να πράξει ανάλογα και να σβήνονται τα χρέη σε παίκτες και προπονητές ή άλλες εταιρείες».

Ο συντάκτης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην Εθνική Ελλάδας, η οποία είχε καταφέρει το 2004 να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης και πρόσφατα συμμετείχε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. «Η Εθνική ομάδα της Ελλάδας είναι, επίσης, σε πτώση. Στα προκριματικά του Euro 2016 γνώρισαν ντροπιαστική ήττα από τα Νησιά Φερόε με 1-0 εντός έδρας, ενώ βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου τους. Ακόμη και παίκτες που υπήρχαν ελπίδες να φτάσουν σε κορυφαίο επίπεδο, δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν, όπως ο Σωτήρης Νίνης».

Και το κείμενο καταλήγει με το εξής απόσπασμα: «Ενώ τις προηγούμενες ημέρες το θέμα του νέου προπονητή της Εθνικής Ελλάδας κυριαρχούσε στις συζητήσεις, το ελληνικό ποδόσφαιρο καλείται να αντιμετωπίσει ακόμη πιο δυσοίωνα θέματα. Η κυριαρχία του Ολυμπιακού έχει απομακρύνει τους οπαδούς, με τη βία στα γήπεδα να αποτελεί αναμφίβολα έναν παράγοντα που συμβάλλει σε αυτή την πτώση.

Με την Ελλάδα να έχει εκλέξει πρόσφατα νέα κυβέρνηση, γίνεται κατανοητό, ότι το ποδόσφαιρο δεν θα αποτελέσει άμεση προτεραιότητα, και μοιάζει απίθανο να δούμε ξανά την εποχή όπου ένας ελληνικός σύλλογος θα μπορούσε σε συλλογικό επίπεδο να φτάσει στον τελικό κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης (όπως ο Παναθηναϊκός το 1971). Η εξάλειψη των προβλημάτων που έχουν κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο της χώρας θα είναι σίγουρα μια καλή αρχή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου