ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Απάντησε με εξώδικο στον Πάτση

απάντησε-με-εξώδικο-στον-πάτση-699891

Ο ρ/σ Blue Star Fm προχώρησε στην αντεπίθεση… αναφορικά με τον εμπρησμό του τζιπ του πρώην μεγαλομετόχου της Νίκης Βόλου

Την περασμένη εβδομάδα μέσω ρ/σ συνέντευξης ο Ανδρέας Πάτσης ανέφερε πως έχει στείλει εξώδικο σε ρ/σταθμό, καταγγέλλοντας πως μέσα από ραδιοφωνικές εκπομπές υποκινήθηκαν οι εμπρηστές του αυτοκινήτου του τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Ιανουαρίου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μάλιστα μία μέρα αργότερα την περασμένη Τρίτη 20/1 ο ρ/σ Blue Star FM έλαβε και το εξώδικο, στο οποίο ο κ. Πάτσης αναφέρει πως οι αήθεις και εμπρηστικές δηλώσεις των ραδιοφωνικών παραγωγών, οδήγησαν στον κυριολεκτικό εμπρησμό του οχήματός του και έτσι ο ίδιος οδηγήθηκε νομικά κατά αυτών που θεωρεί πως αποτελούν τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης.

Χθες, ο αθλητικός ρ/σ Blue Star Fm, προχώρησε με απάντηση – εξώδικο στον κ. Πάτση, το οποίο κοινοποιείται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αλλά και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Αρχικά η απάντηση του ρ/σ αναφέρει: «Θεωρούμε ότι, λόγω προφανούς σας παρανόησης, η υπόδειξή σας για τήρηση των νόμων δεν αναφέρεται σε μας. Εμείς τηρούσαμε και τηρούμε τους νόμους, όπως είμαστε πεπεισμένοι – και θα διαπιστωθεί, μετά από ελέγχους των αρμοδίων αρχών – ότι πράξατε κι εσείς.

Ουδέποτε διαδώσαμε αναληθείς ειδήσεις ή προσβλητικούς ισχυρισμούς, «που να συκοφαντούν και να πλήττουν προσωπικότητες και ανθρώπους» (κατά τη δική σας γενική διατύπωση της εξώδικης όχλησης).

Η, δίκην διαταγής, προτροπή σας να «παύσουμε τις αναμεταδόσεις» μάλλον σε λάθος πρόσωπα απευθύνεται. Δικαιούστε – αν δικαιούστε – να διατάζετε υπαλλήλους σας, συνεργάτες σας, υφιστάμενούς σας, αλλά ΟΧΙ ΕΜΑΣ!!

Ασκούσαμε και θα ασκούμε κριτική και στις δικές σας πράξεις, αλλά και όλων όσοι ενεπλάκησαν στη διοίκηση της «ΝΙΚΗΣ» και την οδήγησαν στην αφάνεια. Και βεβαίως την κριτική αυτή έχετε υποχρέωση να υπομένετε και ν’ ανέχεστε. Οι μονόλογοι και τα «λιβανίσματα» δεν μας αφορούν.

Η φωτιά στο αυτοκίνητό σας δεν προκλήθηκε από «εμπρηστικές και αήθεις δηλώσεις» (κατά τη δική σας έκφραση), αλλά από κοινό εμπρησμό, που τέλεσαν πρόσωπα άγνωστα σε μας και προφανέστατα και σε σας (διαφορετικά θα τα είχατε κατονομάσει). Αν και βεβαίως τοιούτου είδους δηλώσεις θα εδικαιούτο να κάνει ο ιδιοκτήτης του οχήματος που, κατά πληροφορίες μας, δεν είστε εσείς. Εν πάση περιπτώσει, τέτοιες ενέργειες ούτε επιδοκιμάσαμε, ούτε επιβραβεύσαμε, ούτε φυσικά προτρέψαμε κάποιον να τις εκτελέσει. Τις καταδικάζουμε ρητά και κατηγορηματικά. Η ιστορία της «ΝΙΚΗΣ», την οποία πιθανότατα αγνοείτε, δεν έχει σχέση με πράξεις βίας, ούτε με πρακτικές της «νύχτας».

Οσον αφορά την παράδοση αντιγράφων ηχογραφημένου υλικού ραδιοφωνικών αναφέρει: «Ο σταθμός μας φυσικά και έχει, ως υποχρεούται, αρχείο των εκπομπών του, επί τρίμηνο, όπως ορίζει ο νόμος. Εάν θέλετε, προσδιορίστε μας ακριβώς ποιων εκπομπών και ποιων ημερών αντίγραφα των ηχογραφήσεων θέλετε. Υπενθυμίζουμε, ότι η σχετική δαπάνη δεν μας βαρύνει και το κόστος για αντιγραφή του υλικού και παράδοση του σχετικού φορέα σε σας, συμπεριλαμβανομένης και της αμοιβής απασχόλησης του τεχνικού, ανέρχεται σε 30,00 ευρώ για κάθε ημέρα, πλέον Φ.Π.Α. τιμολογίου. Εφόσον μας προσδιορίσετε τις ημέρες και μας καταβάλετε και τη σχετική δαπάνη, μπορείτε να προσέλθετε, αφού μας ειδοποιήσετε δύο ημέρες πριν, αυτοπροσώπως και χωρίς συνοδεία, για να παραλάβετε τ’ αντίγραφα του ηχογραφημένου υλικού, υπογράφοντας σχετική απόδειξη παραλαβής».

Μέσα από το εξώδικο – απάντηση ο Blue Star Fm επισημαίνει επίσης στον κ. Πάτση ότι:

« (α) Ο «υπεύθυνος ή συνυπεύθυνος» του αδικήματος του εμπρησμού είναι στη νομική γλώσσα ο «αυτουργός ή συναυτουργός». Ο «έμμεσα υπεύθυνος» είναι ο ηθικός αυτουργός ή ο συνεργός. Αποδίδοντας σε μας τις ανωτέρω ιδιότητες, χωρίς κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, έχετε ήδη διαπράξει το αδίκημα της συκοφαντικής μας δυσφήμησης, για το οποίο και ρητά επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε δικαίωμά μας.

(β) Οι «δήθεν ειδήσεις και ψευδείς σχολιασμοί», που αναφέρετε στην εξώδικη δήλωσή σας ότι μεταδίδουμε σε βάρος σας, δεν συνιστούν «γεγονότα» κατά την έννοια του Νόμου, για να πληρείται η υπόσταση του αδικήματος της δυσφήμησης.

(γ) Τ’ αδικήματα της δυσφήμησης, που επικαλείστε ότι ετελέσθησαν σε βάρος σας, δεν διώκονται διά της επιδόσεως εξωδίκων δηλώσεων στην Εισαγγελία. Εάν θέλετε, μπορείτε να πράξετε ό,τι απαιτεί ο Νόμος για τη δίωξή τους (τον οποίο καλώς γνωρίζετε). Η όποια καταγγελία αδικήματος σε βάρος μας θ’ αντιμετωπισθεί αναλόγως, προς προστασία του εαυτού μας.

(δ) Ο ραδιοφωνικός σταθμός δεν αποτελεί νομικό πρόσωπο, όπως αναφέρετε στην εξώδικη δήλωσή σας, το οποίο μάλιστα να εκπροσωπείται νόμιμα (από ποιον άραγε εκπρόσωπο; )».

Ακολούθως τίθεται το ερώτημα στον κ. Πάτση γιατί μέσω του εξωδίκου που απέστειλε δεν αναφέρεται ο ίδιος ως πρόεδρος αλλά ως μεγαλομέτοχος:

«Διαβάζοντας την εξώδικη δήλωσή σας για πρώτη φορά διαπιστώνουμε ότι δεν αποκαλείτε τον εαυτό σας «Πρόεδρο», όπως μέχρι τώρα πράττατε σε όλες τις σχετικές συνεντεύξεις και δηλώσεις, αλλά ως «μέτοχο του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΝΙΚΗΣ». Είμαστε περίεργοι να μας εξηγήσετε το λόγο αυτής της διαφοροποίησης!

Ανεξαρτήτως πάντως τούτου, η ουσιαστική, καθοριστική και αποκλειστική από σας διοίκηση της ΠΑΕ Η ΝΙΚΗ, δεν σας απαλλάσσει των σχετικών ευθυνών, αλλά το αντίθετο. Ετσι, εφόσον υποβληθούν σχετικές καταγγελίες, που, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες μας, επίκεινται εκ μέρους φιλάθλων και συνδέσμων στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, θα κληθείτε να δώσετε εξηγήσεις για τη διαχείριση της ΝΙΚΗΣ, όπως ενδεικτικά για τα θέματα των εισιτηρίων διαρκείας, της εισπράξεως αμοιβών για διαφημίσεις, των ποσών που καταβλήθηκαν για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, των λαχνών που εξεδόθησαν αντί εισιτηρίων, κ.ο.κ. Είμαστε βέβαιοι ότι θα θελήσετε τις σχετικές εξηγήσεις σας, όπως απαιτεί ο κόσμος της ΝΙΚΗΣ, θα τις δημοσιοποιήσετε και διά του ραδιοφώνου μας».

Τέλος, αναφέρεται πως ο κ. Πάτσης δεν σεβάστηκε την ιστορία της Νίκης Βόλου και αντιμετώπισε την ομάδα ως «προϊόν σούπερ μάρκετ» και πως παρέλαβε ομάδα και παρέδωσε φάντασμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου