ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Ακυρο» στο αίτημα της Νίκης Βόλου

ακυρο-στο-αίτημα-της-νίκης-βόλου-732093

H Super League αποφάσισε πως οι ομάδες των υποδομών δεν συνεχίζουν

Αρνητική ήταν η απάντηση της Super League στο αίτημα της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, που ήθελε τις ομάδες Κ20, Κ17 και Κ15 να συνεχίσουν να αγωνίζονται στα αντίστοιχα πρωταθλήματα υποδομών μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μπορεί μέχρι χθες να υπήρχε συγκροτημένη αισιοδοξία πως οι ομάδες υποδομών της Νίκης Βόλου θα είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να αγωνίζονται στα αντίστοιχα πρωταθλήματα Κ20, Κ17 και Κ15, όμως το νομικό πλαίσιο που έψαχνε ο Γιώργος Μποροβήλος δεν βρέθηκε ποτέ και έτσι η προσπάθεια της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου στρέφεται αλλού.

Ο πρόεδρος της Super League, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την περασμένη Παρασκευή, είχε φανεί θετικός στο ενδεχόμενο να παραμείνει ζωντανό ίσως το σημαντικότερο κομμάτι του συλλόγου, που είναι οι νέοι ποδοσφαιριστές, αλλά τελικά όπως φάνηκε δεν βρέθηκε ποτέ το νομικό παραθυράκι, ώστε οι νέοι ποδοσφαιριστές να συνεχίσουν να αγωνίζονται κερδίζοντας παραστάσεις αλλά και εμπειρίες. Οπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στο Δ.Σ. της Διοργανώτριας Αρχής, η αποχώρηση της πρώτης ομάδας επηρεάζει και τους μικρούς.

Μέλημα της Ερασιτεχνικής ήταν να συνεχίσουν να αγωνίζονται οι «μικροί» στα πρωταθλήματα της Super League και από εκεί και πέρα με τους ποδοσφαιριστές που θα παρέμεναν να δημιουργούνταν η νέα ομάδα της Νίκης Βόλου με στόχο στη συνέχεια τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Πλέον σε εφαρμογή θα μπει ένα νέο σχέδιο, που θέλει το δανεισμό όσων ποδοσφαιριστών υπολογίζονται για τη νέα χρονιά σε ομάδες του νομού και όχι μόνο, ώστε να κερδίσουν αγωνιστικές παραστάσεις και να είναι ετοιμοπόλεμοι το καλοκαίρι για τη νέα σελίδα της Νίκης Βόλου.

Απαρηγόρητοι οι «μικροί»

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ήρθε σε επικοινωνία με τον προπονητή της Κ20, Παντελή Βαρβέκη, με τον ίδιο να δηλώνει τη μεγάλη του στεναχώρια για την αρνητική απάντηση που δόθηκε από τη Super League σχολιάζοντας: «Αισθάνομαι πολύ στεναχωρημένος για όλα τα παιδιά που περίμεναν μέχρι και την τελευταία στιγμή την απόφαση. Είναι κρίμα για όλους μας μια τέτοια προσπάθεια να πηγαίνει χαμένη και να διαλύεται η ομάδα. Ας ελπίσουμε να βρεθεί μια λύση και στη συνέχεια αυτά τα παιδιά να παραμείνουν στην οικογένεια της Νίκης Βόλου, που τόσο πολύ αγαπάνε».

Η επιτροπή «σωτηρίας»

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, κ. Γιάννης Ξάνθης, μίλησε χθες το πρωί στο ραδιόφωνο του Blue Star Fm και λίγες ώρες πριν παρθεί η απόφαση της Super League, έκανε γνωστή τη σύνθεση της επιτροπής σωτηρίας της Νίκης Βόλου. Συγκεκριμένα μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Μαστρογιάννη ανέφερε πως η Επιτροπή θα αναλάβει να τρέξει τα θέματα του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Την Επιτροπή αποτελούν οι κ.κ. Γιάννης Ξάνθης, Στέλιος Βούλγαρης, Δημήτρης Χατζημπύρος, Σωτήρης Λαγός, Δημήτρης Γκόλιας, Δημήτρης Δεμίρης, ενώ έχει γίνει πρόταση και στον πρώην πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Νίκης, κ. Τάκη Βαϊράμογλου. Ακόμη η επιτροπή θα στελεχωθεί και από ακόμη δύο νομικούς, οι οποίοι και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής αναμένεται να γίνει σήμερα το βράδυ.

Σε ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ. Ξάνθης απάντησε σχετικά:

Για το ότι δεν υπάρχουν πολλοί παλαίμαχοι στην επιτροπή: «Είναι συμβολική η συμμετοχή του κάθε κλάδου. Εβαλα έναν παλαίμαχο που θα τρέξει τα θέματα των παλαιμάχων και των ακαδημιών. Οι παλαίμαχοι θα εκπροσωπηθούν από ένα άτομο δικό τους».

Για τον ρόλο της Επιτροπής: «Θα είναι αποκλειστικά για ό,τι έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα και θα παίξει η ομάδα στη Γ’. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να τελεσιδικήσει το θέμα των Κ που είναι σημαντικό για να έχουμε έτοιμη ομάδα από του χρόνου. Με την Κ20 πλαισιωμένη από μερικά παιδιά της Κ17 θα παρουσιάσουμε μία αξιόμαχη ομάδα στη Γ’ Εθνική. Είναι καθοριστική η απόφαση της Λίγκας, γιατί μετά αλλάζουν τα πράγματα».

«Γ.Σ. στις 4 Φεβρουαρίου»

Ακολούθως ο κ. Ξάνθης ανέφερε ότι έχει προγραμματιστεί και Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής, η οποία θα διεξαχθεί στις 4 Φεβρουαρίου. «Η Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε για τις 4 Φεβρουαρίου για τα τακτοποιημένα μέλη του Ερασιτέχνη. Καλώ όλους τους Νικιώτες να συμμετέχουν. Για μένα ευχής έργων είναι να υπάρχουν 2.000 μέλη στη Νίκη».

Για τη συνεδρίαση του Ερασιτέχνη την περασμένη Δευτέρα: «Ηρθαν και τα παιδιά από τους συνδέσμους και αρκετοί φίλαθλοι που ενημερώθηκαν. Μιλήσαμε για όλα τα θέματα που μας αφορούν. Βγαίνει ο καθένας και λέει ό,τι θέλει και μπερδεύει τον κόσμο. Ζήτησα τη συμμετοχή του κόσμου».

Σε αναμονή για …ΕΠΟ

Από τη στιγμή που η ΕΠΟ παραμένει ακέφαλη και για τις 23 Ιανουαρίου έχουν προγραμματιστεί εκλογές, με τον πρώην πρόεδρο Γιώργο Σαρρή να έχει παραιτηθεί και μέχρι σήμερα να υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα, αυτή του Γιώργου Γκιρτζίκη και με τον πρώην πρόεδρο, Βασίλη Γκαγκάτση να μην θέτει υποψηφιότητα, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί στη Νίκη Βόλου, το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Ετσι στον Ερασιτέχνη περιμένουν τις εκλογές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στη συνέχεια θα ακολουθήσει και η συνάντηση με το νέο πλέον πρόεδρο πιθανότατα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου