ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Το μπαλάκι στον Πάτση από την Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου

το-μπαλάκι-στον-πάτση-από-την-ερασιτεχ-745874

Μπάχαλο στη βολιώτικη ΠΑΕ που οδεύει προς τη λύση της εκκαθάρισης

Το μπαλάκι στον πρώην ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, κ. Ανδρέα Πάτση, έριξε η Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου, με επιστολή της που απέστειλε στον πρώην ισχυρό άνδρα των κυανόλευκων.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο κ. Πάτσης με επιστολή που έστειλε αρχικά στον κ. Ξάνθη την περασμένη Δευτέρα, ζητούσε μέχρι το βράδυ της Τρίτης, απάντηση σχετικά με το εάν υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος επενδυτής, προκειμένου να τρέξει τις υποχρεώσεις του συλλόγου και να λάβει από τον κ. Πάτση δωρεάν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Η Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, απαντώντας με επιστολή στη συνέχεια στον κ. Πάτση αναφέροντας ότι θα πρέπει να διεξαχθεί Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί εάν η κυανόλευκη ΠΑΕ θα οδεύσει προς εκκαθάριση άρα και αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Super League, στην οποία βρέθηκε μετά από μισό αιώνα απουσίας συμβαδίζοντας με τα 90ά γενέθλια του συλλόγου.

Οπως αναφέρουν μέλη της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, «δεν μπορεί να αποφασιστεί ο θάνατος μιας εταιρείας μέσα από ένα τηλεφώνημα ή ένα email, παρά μόνο με τη σύγκλιση Γενικής Συνελεύσεως μέσα σε διάστημα είκοσι ημερών, οπότε και οι μέτοχοι θα αποφασίσουν από κοινού».

Η Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου, εν ολίγοις δηλώνει αναρμόδια να αποφασίσει για το αν η ΠΑΕ Νίκη Βόλου θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκκαθάριση άρα και σε διάλυση της εταιρείας, καθιστώντας ως υπεύθυνο για αυτό τον κ. Ανδρέα Πάτση.

Επίσης μέχρι χθες δεν υπήρξε κάποιο επίσημο και υπαρκτό ενδιαφέρον από κάποιον επενδυτή που θα αναλάμβανε το βάρος να τρέξει τα θέματα της ΠΑΕ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και ούτε η δυνατότητα δημιουργίας διοίκησης.

Την ίδια ώρα ο κόσμος της Νίκης Βόλου περιμένει καρτερικά τις εξελίξεις και αρκετοί έχουν συμβιβαστεί στην ιδέα πως η αγαπημένη τους ομάδα θα πρέπει να οδηγηθεί στις ερασιτεχνικές κατηγορίες και βάσει τους ισχύοντος νόμου, η επόμενη κατηγορία που θα αγωνιστεί ο σύλλογος θα είναι η FootballLeague 2 (Γ’ Εθνική).

Η επιστολή Πάτση

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Νίκης κ. Γιάννη Ξάνθη, ο κ. Πάτσης αναφέρει: «Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου και το φημολογούμενο ενδιαφέρον ατόμων να αναλάβουν τις τύχες της ΠΑΕ, ουδείς μέχρι σήμερα Δευτέρα 22/12/2014 έχει καταθέσει έγγραφο αίτημα ή έχει εκδηλώσει το παραμικρό ενδιαφέρον προς εμένα ώστε να του μεταβιβάσω τις μετοχές της ΠΑΕ.

Γνωρίζετε πως η ομάδα έχει αγωνιστικές και κυρίως οικονομικές υποχρεώσεις οι οποίες πρέπει να τακτοποιηθούν άμεσα. Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε τι προτίθεστε να κάνετε με τις μετοχές της ΠΑΕ Νίκη Βόλου οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην κατοχή μου και είναι στη διάθεσή σας. Οφείλω να ενημερώσω πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ, έχουν ήδη παραιτηθεί.

Ως εκ τούτου η εταιρεία ΠΑΕ Νίκη Βόλου, δεν έχει νόμιμη εκπροσώπηση σε διάφορους φορείς όπως προβλέπεται από το Νόμο, με κίνδυνο η άμεση ανάκληση της αδείας της από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Παρακαλώ όπως μου υποδείξετε μέχρι την Τρίτη 23/12/2014 εάν και εφόσον υπάρχει οιοσδήποτε προτεινόμενος από την Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου προκειμένου να του μεταβιβάσω τις μετοχές και να συγκροτήσει νέα διοίκηση.

Εάν δεν μου υποδείξετε το προτεινόμενο πρόσωπο εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα και να προβώ σε εκκαθάριση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου».

Η απάντηση της Ερασιτεχνικής

Στη συνέχεια με επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής κ. Ξάνθη και τον γ.γ. Παρασκευόπουλο αναφέρεται: «Σε απάντηση του υπ’ αρ. πρωτ. 4581/22-12-2014 εγγράφου σας, σας ενημερώνουμε ότι μέχρι τη σύνταξη της παρούσας δεν έχει εμφανιστεί ουδείς ενδιαφερόμενος να του μεταβιβαστούν οι μετοχές της ΠΑΕ Νίκη Βόλου ή να συγκροτήσει νέα διοίκηση. Σας επισημαίνουμε, τέλος, ότι αρμόδιο όργανο για τις περαιτέρω ενέργειες (λύση – εκκαθάριση της ΠΑΕ) είναι εκ του Καταστατικού και εκ του Νόμου η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ».

Ενδιαφέρον Πανιωνίου για δύο

Στο μεταξύ και ενώ η κατάσταση στο κυανόλευκο στρατόπεδο παραμένει μετέωρη, άλλοι σύλλογοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου, οι οποίοι ενδέχεται να μείνουν ελεύθερη το προσεχές διάστημα, καταφεύγοντας στη λύση της προσφυγής. Συγκεκριμένα στο μεταγραφικό στόχαστρο του Πανιωνίου βρίσκονται δύο ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου. Σύμφωνα με τον περιορισμό που έχει επιβληθεί στην κυανέρυθρη ΠΑΕ, οι Νεοσμυρνιώτες έχουν ξεχωρίσει δύο ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου. Πρόκειται για τους Βασίλη Σκούρτη και Αριστοτέλη Καρασαλίδη, οι οποίοι φέρονται να είναι μεταξύ των παικτών που επιθυμούν να φύγουν. Το ενδιαφέρον για τους δύο παίκτες είναι σε πρώιμο στάδιο και εκείνο που προέχει είναι να καλυφθούν διάφορες τρύπες, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι θα γίνουν κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου